Teisos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Φιλε μου, αν και offtopic μπορω να σου πω οτι υπαρχουν πολλες fanless καρτες στην αγορα, που δεν ειναι μόνο για htpc. Μαλιστα σε λιγες μερες θα βγει και η 5770 fanless.Mια καρτα που καταναλωνει λιγοτερα απο 100W μπορεις καλλιστα να της αφαιρεσεις το coolerακι της και να βαλεις ενα fanless, απ αυτα που υπαρχουν στη αγορα. Οσο για το θεμα μας, εχω την εντυπωση οτι μια καρτα με fan ξοδευει περισσοτερο ρευμα απ οτι χωρις fan, αν ομως μιλαμε μόνο για 2 watts τοτε ok, κανω λαθος. Σοβαρά; Ωραία, δεν το ήξερα. Βέβαια λογικό, καθώς το μοναδικό κριτήριο για να μπορέσεις να μείνεις μόνο με το heatsink είναι τα απαιτούμενα watt, και η 5χχχ είναι αρκετά λιτοδίαιτη σε αυτό το θέμα. ( Αλλά μέχρι και 5770; Μπράβο, μπράβο..)
PP1969 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Με το να απαντήσεις «ξερά» σε κάποιες ερωτήσεις δε σημαίνει πάντα ότι βγαίνει και το σωστό συμπέρασμα.Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να το συζητάμε το θέμα, άμα δε σας αρέσει να το κάνουμε αλλιώς, να πληρώνουμε για κάθε απάντηση που θα παίρνουμε :Ρ Eιναι εκνευριστικος ο συλλογισμος σας, προσπαθειτε να το πατε στο να σας ζητησω να μου προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα Ξερα ή χλωρα φιλε, κι εσυ οταν ρωτας κατι συγκεκριμενο περιμενεις απαντηση σε αυτο, οχι σε ασχετα, ουτε και σου αρεσει να σου "διορθωνουν" την ερωτηση... Ειμαι περιεργος ομως να δω τι θα καταλαβεις..τεσπα..1)dx 11 εχουν και οι 2 εταιριες εδω και αρκετο καιρο...και ναι θα το υποστηριζουν ακομα καλυτερα τα νεα games. 2)Με cross/sli κερδιζεις μεν σε frames απλα τα games καποιες στιγμες μπορει να μην κυλανε τοσο ομαλα οπως σε μια μονη καρτα...γι'αυτο ολοι σου λενε καλυτερα μονη και δυνατη gpu. 3)Ειναι ερωτημα πολυ γενικο...καθε καρτα ξοδευει αναλογα με το τι κανει... Tι εννοεις "να δεις τι θα καταλάβω"? απλες ερωτησεις που θα μπορουσε να τις κανει ο καθενας, γιατι εχεις τόσο προβλημα? 2) Αρα το sli/cross δε συμφερει? 3) Για τα fans τους λεμε μόνο.
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Eιναι εκνευριστικος ο συλλογισμος σας, προσπαθειτε να το πατε στο να σας ζητησω να μου προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα Ξερα ή χλωρα φιλε, κι εσυ οταν ρωτας κατι συγκεκριμενο περιμενεις απαντηση σε αυτο, οχι σε ασχετα, ουτε και σου αρεσει να σου "διορθωνουν" την ερωτηση... Tι εννοεις "να δεις τι θα καταλάβω"? απλες ερωτησεις που θα μπορουσε να τις κανει ο καθενας, γιατι εχεις τόσο προβλημα? 2) Αρα το sli/cross δε συμφερει? 3) Για τα fans τους λεμε μόνο. Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα μάλλον. Όταν κάποιος δεν είναι ιδιαίτερα σχετικός με το αντικείμενο (όποιο και να είναι αυτό), δε μπορείς να του πεις ξερά, άσπρο ή μαύρο. Μπορείς να το κάνεις, αν δε σε απασχολεί να πάρει το καλύτερο που μπορεί γι' αυτά που δίνει. Εδώ κάποιοι προσπαθούν να συμβουλέψουν τους αδαείς ώστε να μην πετάνε τα λ7 τους και να παίρνουν το καλύτερο δυνατό και τ' ακούνε κι από πάνω. Ρε πάμε καλά; Όποιος θέλει ξερές πληροφορίες, υπάρχει η wikipedia και ο γούγλης γενικότερα.
PP1969 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Σοβαρά; Ωραία, δεν το ήξερα.Βέβαια λογικό, καθώς το μοναδικό κριτήριο για να μπορέσεις να μείνεις μόνο με το heatsink είναι τα απαιτούμενα watt, και η 5χχχ είναι αρκετά λιτοδίαιτη σε αυτό το θέμα. ( Αλλά μέχρι και 5770; Μπράβο, μπράβο..) Δεν καταλαβες φιλε, δεν θα μεινεις με το εργοστασιακο heatsink, θα βαλεις μια ειδικη ψυκτρα-τερας απ αυτες που κυκλοφορουν στην αγορα. Το καλυτερο βεβαια ειναι να συνδιαζονται η ενεργειακη λιτοτητα με τις επιδοσεις. Οι περισσοτερες απ τις συγχρονες ATI ειναι "πρασινες", μαλιστα καποιες συνδιαζουν και επιδοσεις, πχ. η 5670 χαλαει 61W, η 5750 86W. Aυτες οι καρτες δεν χρειαζoνται απαραιτητα fan. Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα μάλλον. Όταν κάποιος δεν είναι ιδιαίτερα σχετικός με το αντικείμενο (όποιο και να είναι αυτό), δε μπορείς να του πεις ξερά, άσπρο ή μαύρο.Μπορείς να το κάνεις, αν δε σε απασχολεί να πάρει το καλύτερο που μπορεί γι' αυτά που δίνει. Εδώ κάποιοι προσπαθούν να συμβουλέψουν τους αδαείς ώστε να μην πετάνε τα λ7 τους και να παίρνουν το καλύτερο δυνατό και τ' ακούνε κι από πάνω. Ρε πάμε καλά; Όποιος θέλει ξερές πληροφορίες, υπάρχει η wikipedia και ο γούγλης γενικότερα. Ναι, αλλα εγω δεν ανηκω στην κατηγορια "των αδαων που πετανε λ7", οπως θα επρεπε ηδη να ειχες καταλαβει
panos9553 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Χωρις παρεξηγηση...δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα..να βοηθησω θελω...απλα υπαρχουν αλλα τοσα σημαντικα κριτηρια για να παρεις μια gpu που θα ικανοποιησει τις αναγκες σου..ενω μονο με αυτα που παραθεσες σιγουρα δεν θα καταληξεις εκει που θελεις.. Εκτος και αν θελεις μονο να μαθεις καποια πραγματα,το οποιο ειναι απολυτα σεβαστο.
PP1969 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Aπαντηθηκε ηδη αυτο, εχω καλυμενα τα σημαντικα κριτηρια οποτε ασχολουμε με τα λιγοτερο σημαντικα κριτηρια.
panos9553 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Aπαντηθηκε ηδη αυτο, εχω καλυμενα τα σημαντικα κριτηρια οποτε ασχολουμε με τα λιγοτερο σημαντικα κριτηρια. Και ποια ειναι για εσενα τα λιγοτερο σημαντικα κριτηρια?
PP1969 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μα... εσυ τα ειπες ετσι! Αυτα που ρωταω στο παρον θρεντ. Να αφησουμε τωρα την αμπελοφιλοσοφια και να περασουμε στην ουσια? Απ τη στιγμη που το sli/cross δεν συμφερει οπως μου ειπατε, τοτε γιατι υπαρχει και γιατι ολες σχεδον οι μητρικες εχουν 2 pci_xpress υποδοχες?
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 1. Marketing. 2. Δε χρησιμοποιούνται πλέον τόσες PCI, ούτε οι PCIe x1/4/8.
panos9553 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δεν ανεφερα οτι αυτα που λες ειναι τα λιγοτερο σημαντικα κριτηρια αλλα οτι υπαρχουν και αλλα εξισου σημαντικα κριτηρια..(μικρη διευκρινιση) ΕΠΙΣΗΣ.. Ηταν αμπελοφιλοσοφια η διαθεση και η ορεξη μου στο να σε βοηθησω?ΟΚ λοιπον..
madsc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 PP1969 όπως βλέπω αδυνατείς να κατανοήσεις ότι φιλοξενείσαι στην παρούσα κοινότητα. Δεν είσαι σε θέση να απαιτείς, πόσο μάλλον να "υποτιμάς" την όποια βοήθεια σου προσφέρεται. Tα υπόλοιπα μέλη δεν είναι υπάλληλοι σου. Το παρόν thread κλειδώνεται, όπως θα κλειδωθούν και όποια επόμενα σου αν δεν διαβάσεις και κατανοήσεις τους κανονισμούς και την πολιτική της κοινότητας. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.