Προς το περιεχόμενο

από iWeb σε Windows;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

μου ανέθεσαν από τη δουλειά να ανανεώσω λιγάκι τη σελίδα μας, αλλά όταν την είδα έφριξα γιατί είναι φτιαγμένη προ 7ετίας και βάλε σε frontpage από την εποχή του χαλκού, και δείχνει σαν...Win 3.1. Οπότε, επειδή περισσότερο κόπο θα κάνω να την συμμαζέψω, είπα να την ξανακάνω από την αρχή στο iWeb που είναι και πανεύκολο, να κρατήσω μόνο αυτά που χρειάζονται και τα υπόλοιπα να τα πετάξω (εκτός αν αισθανθώ γενναίος και την κάνω σε κανένα Freeway Pro ή Rapidweaver, αν με παίρνει σε χρόνο να μάθω τα βασικά τους).

Το πρόβλημά μου είναι άλλο: επειδή δεν ξέρω αν του χρόνου θα είμαι ακόμη σε αυτήν την υπηρεσία, και δεν ξέρω αν όποιος αναλάβει θα έχει διαθέσιμο iWeb, ήθελα να μάθω αν θα υπάρχει πρόβλημα αν η σελίδα μπορεί να υποστεί περαιτέρω επεξεργασία με κάποιο πρόγραμμα για windows, όποιο κι αν είναι αυτό.

Επίσης, επειδή τη σελίδα θα την ανοίγουν 100-200 άτομα max (ξέρω ακριβώς ποιοί και μάλλον κανένας δεν έχει Mac), ήθελα να μάθω αν υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίζεται σωστά σε ΙΕ Win XP ή Vista/7 επειδή θα έχει φτιαχτεί με templates και γραμματοσειρές από Mac. Αν είναι έτσι τα πράγματα, να μην την αρχίσω καθόλου στο Mac...

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Επίσης, επειδή τη σελίδα θα την ανοίγουν 100-200 άτομα max (ξέρω ακριβώς ποιοί και μάλλον κανένας δεν έχει Mac), ήθελα να μάθω αν υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίζεται σωστά σε ΙΕ Win XP ή Vista/7 επειδή θα έχει φτιαχτεί με templates και γραμματοσειρές από Mac. Αν είναι έτσι τα πράγματα, να μην την αρχίσω καθόλου στο Mac...

Για το δεύτερο, θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Έχω δει πολλές σελίδες φτιαγμένες σε iWeb (κι έχω φτιάξει 1-2 δικές μου) σε ΙΕ από WinXP/Vista και φαίνονται μια χαρά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ paredwse, για Vista/7 ευτυχώς μπορώ να κάνω δοκιμές και μόνος μου, αλλά για XP δύσκολο, τα έχω ξηλώσει όλα. Ασε που δεν είναι πλέον λογικό να φτιάχνει κανένας μια σελίδα με γνώμονα να εμφανίζεται σωστά σε λειτουργικό....8ετίας, αλλά δυστυχώς πρέπει να το ρισκάρω και αυτό. Όχι ότι θα εμφανίζεται σίγουρα σωστά αν την κάνω πχ σε σύγχρονο DreamWeaver, αλλά τεσπα. Πάντως πολύ ενθαρρυντικό αυτό που λες, να'σαι καλά.

Όσο για το πρώτο ερώτημα, θα μπορούσα απλά να πω ΟΚ την κάνω εγώ όπως νομίζω και όποιος αναλάβει και κολλήσει ας την ξανακάνει, αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι, οπότε αν μπορώ να το αποφύγω θα το προτιμούσα, αφού θα γίνει που θα γίνει η προσπάθεια.

Δημοσ.

Γενικά ο κώδικας του iweb δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη λύση είναι να μάθεις HTML και CSS και να την φτιάξεις από το μηδέν, αν σε ενδιαφέρει να είναι πλήρως επεξεργάσιμη.

Αλλιώς, αν επιμένεις σε WYSIWYG editor, θα ήταν προτιμώτερη η λύση του Dreamweaver, που είναι αρκετά πιο ευανάγνωστος ο κώδικάς του από τον αντίστοιχο του iweb.

Δημοσ.

δεν έχει καμία σχέση το λειτουργικό με το πως θα εμφανίζεται ενα site (πέρα ίσως του θέματος γραμματοσειρών, αλλά υπάρχουν λύσεις και γι αυτό)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...