uanos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 έλαβα μια επιστολή με την οποία μου ζητούν 2.845 λίρες .η εστία που έκλεισα ήταν για ένα χρόνο αλλά εγώ την δεύτερη μέρα που έμεινα εκεί επειδή έπαθα αλλεργικό σοκ έδωσα το κλειδί στην υπεύθυνη της εξήγησα τι έγινε εγγράφως μου υπέγραψε ότι πήρε το κλειδί και έφυγα στην Ελλάδα αφού ξεγράφτηκα απο το πανεπιστήμιο . Τώρα μου λένε ότι το συμβόλαιο έγραφε ότι πρέπει να τους είχα βρει ενοικιαστή μα πως θα έβρισκα ενοικιαστή από την Ελλάδα τι με συμβουλεύετε να κάνω; Αντιμετώπισε άλλος παρόμοιο πρόβλημα και τι έκανε;
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 δεν εχουν αδικο και δω ισχυει αυτο για απλες ενοικιασεις... τραβα βαλε αγγελιες στο uni που εισουν και στην εστια σε πινακα ανακοινωσεων ή facebook της σχολης οτι νοικιαζεις δωματιο εστιας
skywritergr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Κλασικές εστίες. Παρόλα αυτά έχουν δίκιο. Απο την στιγμή που δεν θα ξαναπάς Αγγλία για μόνιμη εγκατάσταση γράψτους.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 γραψιμο εκει που δεν πιανει μελανι,ειτε γυρισεις εδω ειτε οχι
steveee Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Εφόσον ήσουν σε εστία πανεπιστημίου, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις άλλον ενοικιαστή μέσο ιντερνετ. Από χρήματα έδωσες κάποιο μέρος ? Από περιέργεια και μονο σε ποιο Uni πηγες και δεν άντεξες ?
Toufas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Και σιγουρα αν εχεις ιατρικο θεμα και χαρτι θα τους κανεις να μην λενε πολλα πολλα
Jorio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Εγω φιλε μου ειμαι τωρα αγγλια....σε ποια εστια το επαθες αυτο?? Παντως εχουν δικαιο οι παραπανω,μπορεις να βαλλεις αγγελια και θα βρεις σιγουρα καποιον....αλλα κανε γρηγορα...γιατι δν θα βρισκεις ατομα. Εαν εχεις υπογραψει καποιο συμβολαιο δεν θα σε συμβουλευα να τους αγνοησεις,οι αγγλοι ειναι τρελαμενοι με τον νομο και θα σε κυνηγησουν(τωρα το κατα ποσο θα μπορουν εαν θα εισαι ελλαδα δεν ξερω να στο πω)καλυτερα να προσπαθησεις να κανεις αυτο που σου ζητησανε...
Chinaski Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα σου κανουν τιποτα. Πιστεψε με στο δωματιο σου μενει αλλος κιολα. Αυτο που θα κανεις ειναι να τους στειλεις ενα ωραιο email εξηγωντας τους οτι λογο του αλλεργικου σοκ εφυγες κατευθειαν απο τη χωρα και ως εκ τουτου σου ηταν/ειναι αδυνατο να βρεις καποιον αλλο να παρει το δωματιο σου. Κοιτα το συμβολαιο αν αναφερει τιποτα για απαλλαγη των υποχρεωσεων σου για λογους υγειας μπλα μπλα. Σε καθε περιπτωση δεν σου κανουν τιποτα. Εδω υπαρχουν ελληνες που αφησαν ανοιχτες υπεραναληψεις αρκετων χιλιαδων λιρων και γυρισαν και δεν τους καναν τιποτα, απληρωτα γκαζια ρευματα κινητα τηλεφωνα κτλπ. Αλλα το email στειλτο.
gerr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Και μετά γκρινιάζουμε που μας φέρονται ρατσιστικά στις ανεπτυγμένες χώρες και μας κοιτάνε με μισό μάτι. Από τη στιγμή που υπέγραψες συμβόλαιο δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να μην το τηρήσεις. Λογικά, έγραφε μέχρι ποιά ημερομηνία μπορείς να αποχωρήσεις και από εκείνη την ημέρα και μετά όφειλες να βρεις ενοικιαστή. Αν δεν συμφωνούσες ας μην υπέγραφες. Εγώ σε ανάλογη περίπτωση μίλησα και με τον υπεύθυνο καθηγητή του course και με τις εστίες και έφυγα την τελευταία μέρα πριν λήξη η προθεσμία. Η άποψή μου είναι να πληρώσεις. Δεν λέω πως και αυτοί είναι άγιοι. Ίσα ίσα που είναι φιλοχρήματοι, αλλα ας ήξερες τι υπέγραφες.
Dosas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 ναί να πληρώσεις τρία χιλιάρικα γιατί το λέει ο gerr ΧΑ ΧΑ
orck Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Και μετά γκρινιάζουμε που μας φέρονται ρατσιστικά στις ανεπτυγμένες χώρες και μας κοιτάνε με μισό μάτι. Από τη στιγμή που υπέγραψες συμβόλαιο δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να μην το τηρήσεις. Λογικά, έγραφε μέχρι ποιά ημερομηνία μπορείς να αποχωρήσεις και από εκείνη την ημέρα και μετά όφειλες να βρεις ενοικιαστή. Αν δεν συμφωνούσες ας μην υπέγραφες. Εγώ σε ανάλογη περίπτωση μίλησα και με τον υπεύθυνο καθηγητή του course και με τις εστίες και έφυγα την τελευταία μέρα πριν λήξη η προθεσμία. Η άποψή μου είναι να πληρώσεις. Δεν λέω πως και αυτοί είναι άγιοι. Ίσα ίσα που είναι φιλοχρήματοι, αλλα ας ήξερες τι υπέγραφες. Δεν εχεις δικιο. Δεν εφυγε επειδη δεν γουσταρε, υπηρχε ιατρικος λογος. Τι θα επρεπε να κανει δηλαδη; Να κατσει εκει να πεθανει για να τηρησει το ΙΕΡΟ συμβολαιο; Αυτος ειναι ο πολιτισμος στις αναπτυγμενες χωρες; Πιστευω οτι πρεπει να στειλεις ενα email οπου θα εξηγεις τον λογο που εφυγες ετσι, να εξηγεις οτι δεν ειχες την δυνατοτητα να βρεις αλλο ενοικιαστη.
uanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Αγαπητε gerr έχεις απόλυτο δίκιο ότι έπρεπε να ήξερα τι υπέγραφα.Επίσης γνωρίζω ότι οι Αγγλοι είναι σκληροί σε αυτά τα θέματα.Αλλά κατάλαβε και την δικιά μου απόγνωση , στην εστία έμεινα ένα βράδυ και ήδη είχα πληρώσει τρεις μήνες (2013 λίρες) γιατί πρέπει να πληρώσω άλλες 2845 λίρες (για συπληρωθεί το 10μηνο) ενώ έχω μείνει μιά βραδιά γιατί το πανεπιστήμιο ενώ είχα δεσμευθεί ότι θα πληρώσω τα δίδακτρα με αποδεσμεύεσαι χωρίς να πληρώσω τίποτα. Εγώ τους ρωτώ γιατί δεν δείχνουν κατανόησή και αυτή με απειλούν με δικαστήρια!!!
gerr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δεν σε κατακρίνω που έφυγες, αφου όπως λες υπήρχε σοβαρός λόγος, αλλά στη θέση σου θα συνενοούμουν πρόσωπο με προσωπο με κάποιον υπεύθυνο πριν φύγω και όχι με ένα απρόσωπο email. Παρόλο που είναι σκληρή οι Άγγλοι και εμμένουν στους κανόνες, σε τέτοια θέματα δέιχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία (τουλαχιστον αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει εγώ με την μικρή εμπειρία συναναστροφής μαζί τους που είχα). Και θα ήταν καλό να ξέρεις από την αρχή τι λέει το συμβόλαιο. Εμένα πχ. μπορείς να αποχωρήσεις στισ 2 πρώτες βδομάδες πληρώνοντας αυτά που σου αναλογούν, μετά τις 2 βδομάδες πρέπει να βρεις ενοικιαστή και πληρώνεις μέχρι τότε.
uanos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν σε κατακρίνω που έφυγες, αφου όπως λες υπήρχε σοβαρός λόγος, αλλά στη θέση σου θα συνενοούμουν πρόσωπο με προσωπο με κάποιον υπεύθυνο πριν φύγω και όχι με ένα απρόσωπο email. Παρόλο που είναι σκληρή οι Άγγλοι και εμμένουν στους κανόνες, σε τέτοια θέματα δέιχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία (τουλαχιστον αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει εγώ με την μικρή εμπειρία συναναστροφής μαζί τους που είχα). Και θα ήταν καλό να ξέρεις από την αρχή τι λέει το συμβόλαιο. Εμένα πχ. μπορείς να αποχωρήσεις στισ 2 πρώτες βδομάδες πληρώνοντας αυτά που σου αναλογούν, μετά τις 2 βδομάδες πρέπει να βρεις ενοικιαστή και πληρώνεις μέχρι τότε. Σε μένα γιατί δεν δείχνουν αναλογη ευαισθησία Αφου συνενοηθηκα με την υπευθυνη υπαλληλο και μου υπεγραψε ότι παρελαβε το κλειδί του δωματίου. ---------- Προσθήκη στις 15:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:59 ---------- Δεν θα σου κανουν τιποτα. Πιστεψε με στο δωματιο σου μενει αλλος κιολα. Αυτο που θα κανεις ειναι να τους στειλεις ενα ωραιο email εξηγωντας τους οτι λογο του αλλεργικου σοκ εφυγες κατευθειαν απο τη χωρα και ως εκ τουτου σου ηταν/ειναι αδυνατο να βρεις καποιον αλλο να παρει το δωματιο σου. Κοιτα το συμβολαιο αν αναφερει τιποτα για απαλλαγη των υποχρεωσεων σου για λογους υγειας μπλα μπλα. Σε καθε περιπτωση δεν σου κανουν τιποτα. Εδω υπαρχουν ελληνες που αφησαν ανοιχτες υπεραναληψεις αρκετων χιλιαδων λιρων και γυρισαν και δεν τους καναν τιποτα, απληρωτα γκαζια ρευματα κινητα τηλεφωνα κτλπ. Αλλα το email στειλτο. Τους έστειλα , τους τα εξηγησα όλα , η υπεύθυνη της εστίας παρέλαβε το κλειδι απο την δεύτερη μέρα.Μια μέρα έκατσα και τους είχα δώσει 2013 λίρες για τρείς που δεν τους τα ζητησα . Αλλα αυτοί επιμένουν να με απειλούν δικαστικά, τι να κανω!!! πρεπει να είναι μισάνθρωποι...... ---------- Προσθήκη στις 15:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:45 ---------- Δεν εχεις δικιο. Δεν εφυγε επειδη δεν γουσταρε, υπηρχε ιατρικος λογος. Τι θα επρεπε να κανει δηλαδη; Να κατσει εκει να πεθανει για να τηρησει το ΙΕΡΟ συμβολαιο; Αυτος ειναι ο πολιτισμος στις αναπτυγμενες χωρες; Πιστευω οτι πρεπει να στειλεις ενα email οπου θα εξηγεις τον λογο που εφυγες ετσι, να εξηγεις οτι δεν ειχες την δυνατοτητα να βρεις αλλο ενοικιαστη. το έκανα αλλα αυτοί με απειλουν .Καμία άλλη ιδέα εκτος δικηγορων (Αυτος ειναι ο πολιτισμος στις αναπτυγμενες χωρες; )σε αυτό συμφωνώ!!!!! ---------- Προσθήκη στις 15:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:48 ---------- Εγω φιλε μου ειμαι τωρα αγγλια....σε ποια εστια το επαθες αυτο??Παντως εχουν δικαιο οι παραπανω,μπορεις να βαλλεις αγγελια και θα βρεις σιγουρα καποιον....αλλα κανε γρηγορα...γιατι δν θα βρισκεις ατομα. Εαν εχεις υπογραψει καποιο συμβολαιο δεν θα σε συμβουλευα να τους αγνοησεις,οι αγγλοι ειναι τρελαμενοι με τον νομο και θα σε κυνηγησουν(τωρα το κατα ποσο θα μπορουν εαν θα εισαι ελλαδα δεν ξερω να στο πω)καλυτερα να προσπαθησεις να κανεις αυτο που σου ζητησανε... Φίλε jorio μια που είσαι στην Αγγλια δε ρωτάς τι μπορώ να κάνω άλλο ας πούμε κανένα φοιτητή της εκεί Νομικής . είναι μια από της εστίες της unite-group.co.uk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.