thes1os Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Κατα τη διάρκεια του ύπνου επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που δίνουμε όλη τη μέρα στον εγκέφαλο. Τότε είναι που κάνει save στο σκληρό ο εγκέφαλος και επιπλέον εξασκείται και αξιολογεί τα νέα δεδομένα. Έχουν γίνει αρκετες μελέτες πάνω σε αυτό, να μη γίνομαι κουραστικός. -Να κοιμάσαι πλήρες 8-ωρο το βράδυ (οπωσδήποτε ή άντε το κατα δύναμιν κοντά στο 8-ωρο) ώστε να μην έχεις ανάγκη για ύπνο το μεσημέρι. -Να τρώς πιο ελαφριά το μεσημέρι (όχι λιγότερο συνολικά μέσα στη μέρα) για να μη σε πιάνει υπνηλία, και κάνε σωστή διατροφή. Σαν να κατεβαίνεις στις πανελλήνιες... Οι χυμοί είναι άριστα τονωτικά (γλυκόζη στον εγκέφαλο άμεσα...) -Ένα καφεδάκι δεν θα κάνει κακό.... Ένα - δύο στα δύσκολα αρκετές ώρες πριν πάς για ύπνο. Παραπάνω όχι. Αν το έχεις τόσο πολύ ανάγκη μη το φοβάσαι (ανάλογα πώς σε πιάνει, μη χάσεις νυχτερινό υπνο απο τους καφέδες) -...όπως επίσης ένα 20-λεπτο "power nap" ή άραγμα στον καναπέ να χαζέψεις με βλακεία (όχι π.χ στο PC που θα σε κουράσει) δεν είναι και ανέφικτο. Καλή σου τύχη.
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 αραγε ισχυει οτι το διαβασμα κανει τα παιδια φυτα? μετα ξεκινα και pills καφεινης και smart pills(ειναι νεα μοδα τα τελευταια χρονια)
black_widow Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Πώς στο καλό καταφέρνατε να κοιμάστε μόνο μισή ώρα ή μία ώρα ; Δεν το έχω καταφέρει ποτέ μου , δε μπορώ να ξυπνήσω πριν το 3 ωρο με τίποτα . Πάντως φροντιστήριο είχα καπάκι μετά το σχολείο , έκανα μισή ώρα να φτάσω από το σχολείο σπίτι , να αλλάξω το περιεχόμενο της τσάντας ( αναλόγως με το πρόγραμμα του φροντιστηρίου ) , να φάω στα γρήγορα και μετά μία ώρα περίπου για να φτάσω στο φροντιστήριο. Γύρω στις 7 - 8 θυμάμαι ότι τελείωνα , ε μετά πήγαινα για καφέ ( υποσχόμουν στον εαυτό μου ότι θα διαβάσω όταν γυρίσω ) , γύρναγα γύρω στις 9 , διάβαζα μία ώρα και έπεφτα για ύπνο. Σάββατο διάβαζα μόνο πρωί λίγες ώρες για να είμαι ξεκούραστη για να βγω το Σάββατο το απόγευμα - βράδυ , Κυριακή είχα διαγώνισμα το πρωί στο φροντιστήριο , ε να μη πάω και για ένα καφέ μετά με τις συμμαθήτριες ; Έβγαλα γύρω στα 14.900 μόρια ( πάλι καλά με τόσο...διάβασμα που έριχνα ) και ξαναέδωσα δεύτερη φορά που είχα άνεση χρόνου και να διαβάζω και να βγαίνω. Ήμουνα ζωηρή η άτιμη Υ.Γ. Περί ωρών διαβάσματος λέγονται πάντα τα μεγαλύτερα ψέμματα , ακόμα και στο ΤΕΙ το τι ακούω δε λέγεται , αν ήταν έτσι όλοι θα ήταν άριστοι και δε θα είχαμε μέσο όρο βαθμό πτυχίου 6,2 ...( έτσι λέει η αξιολόγηση και η αλήθεια είναι ότι δε περίμενα να είναι τόσο χαμηλός ο μέσος όρος )
slipknot Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γύρω στις 7 - 8 θυμάμαι ότι τελείωνα , ε μετά πήγαινα για καφέ ( υποσχόμουν στον εαυτό μου ότι θα διαβάσω όταν γυρίσω ) , γύρναγα γύρω στις 9 , διάβαζα μία ώρα και έπεφτα για ύπνο. Σάββατο διάβαζα μόνο πρωί λίγες ώρες για να είμαι ξεκούραστη για να βγω το Σάββατο το απόγευμα - βράδυ , Κυριακή είχα διαγώνισμα το πρωί στο φροντιστήριο , ε να μη πάω και για ένα καφέ μετά με τις συμμαθήτριες ; Πώς στο καλό καταφέρνατε να κοιμάστε μόνο μισή ώρα ή μία ώρα ; Δεν το έχω καταφέρει ποτέ μου , δε μπορώ να ξυπνήσω πριν το 3 ωρο με τίποτα . Με τόση καφεΐνη και το 3ωρο καλό είναι.
black_widow Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Με τόση καφεΐνη και το 3ωρο καλό είναι. Ε καλά τρόπος του λέγειν μπορεί να μην έπινα καφέ , να έπινα ζεστή σοκολάτα ή κανα χυμό , όχι απαραίτητα καφέ. Άσε που αν είναι να κοιμηθώ δε πάει να πιω και καφέ πριν , δεν υπολογίζω τίποτα. 3ωρο εννοώ για μεσημεριανό ύπνο ( που δε με έπαιρνε βέβαια να κοιμηθώ καθόλου γιατί στο καπάκι έφευγα για φροντιστήριο ). Βράδυ όσες φορές έχω πει ακόμα και σε περίοδο εξεταστικής να κοιμηθώ λίγο και να το πάω σερί δεν το καταφέρνω , απλά δε ξυπνάω για να διαβάσω ( εκτός και αν συμπέσει η περίοδος εξεταστικής με αυπνίες ). Υ.Γ. Όσες φορές έπαιρνα πολυβιταμίνες με έπιανε πονοκέφαλος όλη μέρα... Σε γράψιμο εκθέσεων και γενικά εργασιών με βοηθάει να πίνω κανα ποτάκι ( ένα , όχι όλη τη κάβα ) .
kostastnt Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Επειδή κάποιος σε άγχωσε από εδώ και πέρα να τους λες ότι από πέρσυ έχεις βγάλει όλη την ύλη, το καλοκαίρι άλλες 2 φορές και τώρα απλά κάνεις επαναλήψεις για να περνάει η ώρα και να μην βαριέσαι... Θα αγχωθούν πιο πολύ από εσένα και δεν θα σου σπάνε τα @@... Προφανώς και όταν νυστάζεις θα κοιμάσαι για 1 ώρα... Μην δοκιμάζεις γιατροσόφια (καφέδες, τσάγια, redbull, κτλ...) γιατί μετά θα έχεις μεγαλύτερα προβλήματα ύπνου...
Dark_son20 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 power naps είναι η λύση. την πρώτη βδομάδα θα δυσκολεύεσαι λίγο να σηκώνεσαι στο μισάωρο αλλα θα νιώθεις τρομερά ανανεωμένος. μόλις ο οργανισμός σου το συνηθίσει θα δεις ότι η απόδοση σου μετά από αυτό το μισάωρα θα έχει αυξηθεί τρομερά. μπορεί καλύτερα και από τον βραδινό ύπνο εγώ στις δύσκολες μέρες στη δουλειά το μισάωρο για φαγητό το χρησιμοποιώ για power nap. και είναι σα να γέμισαν οι μπαταρίες από την αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.