Προς το περιεχόμενο

απο intel E6850 σε τι? (socket 775)

islas canarias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα, έχω ένα σύστημα με Ε6850, asus P5K mobo, μνήμη Adata 4GB DDR2-1066 G, HD5770 κάρτα γραφικών και enermax 600w psu.

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε καλύτερο επεξεργαστή και σκεφτόμουν βάση budget, δηλαδή γύρω στα 250 ευρώ, για έναν ταχύτερο core 2 duo (πχ Ε8500 ή Ε8600 ) ή σε quad κατάσταση (πχ Q9505). Το PC είναι καθαρά gaming. Προς το παρόν με αυτή τη κάρτα παίζει αρκετά καλά modern warfare και τα συναφή.

Τι προτείνετε? Αξίζει τον κόπο? Επίσης, αν αλλάξω τελικά μόνο τον επεξεργαστή δε θα έχω πρόβλημα λογικά με τις μνήμες και τα υπόλοιπα έτσι?

Κοιτάζω κ δω αλλά οι διαφορές φαίνονται περίεργες γι αυτο ρωτάω εσας!

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

καταλήγει:

e6850 (δικός μου) 1,906

e8600 2,649

q9505 4,108

Άρα για τον Q?, τι λέτε?

Δημοσ.

Λέμε να μην προβείς σε άσκοπες αγορές.

Σε 2πύρηνο δεν αξίζει να πας ούτως ή άλλως (εκτός κι αν σου χαρίσουν κανέναν π.χ.) και σε 4πύρηνο αξίζει να πας αν το παιχνίδι ή η εφαρμογή που σε απασχολεί αξιοποιεί και τρέχει πολύ καλύτερα με >2 πυρήνες.

Δημοσ.

Απ τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω για q λοιπόν! Δε ξέρω αν τα νέα παιχνίδια αξιοποιούν 4 πυρήνες ή όχι.

Επειδή δε ξέρω τεχνικά, αν άλλαζα mobo για κανένα i5, σε λογικέσ τιμέσ πάντα, πρέπει ν αλλαχτούν κ οι μνήμες;

Δημοσ.

αν θές να το κρατήσεις αρκετό καιρό ακόμα, π.χ. 2+ χρόνια, καλός θα ήταν ένας μεταχειρισμένος quad.

αν όμως έχεις σκοπό να πάς σε νεότερο σύστημα σε μικρότερο διάστημα, τότε προτείνω να μείνεις όπως είσαι μέχρι τότε, άντε το πολύ να πάρεις τον e8600.

έχεις δοκιμάσει να κλοκάρεις καθόλου τον e6850;

Δημοσ.
αν θές να το κρατήσεις αρκετό καιρό ακόμα, π.χ. 2+ χρόνια, καλός θα ήταν ένας μεταχειρισμένος quad.

αν όμως έχεις σκοπό να πάς σε νεότερο σύστημα σε μικρότερο διάστημα, τότε προτείνω να μείνεις όπως είσαι μέχρι τότε, άντε το πολύ να πάρεις τον e8600.

έχεις δοκιμάσει να κλοκάρεις καθόλου τον e6850;

ναι αλλα απετυχα δεν ειμαι ειδικος σ αυτα. προσπαθησα με λιγο google αλλα χωρις αποτελεσμα.

αν θελει αλλη καινουρια μνημη η αλλαγη mobo τοτε καλυτερα πιστευω e8600 ή q9505. o ενας κανει 180 ευρω ο άλλος 230, στα eshops. δε ξερω σε παιχνιδια ποιος ειναι καλυτερος! ξερει κανεις να πει?

Δημοσ.

Εξαρτάται, σε όσα αξιοποιούν >2 πυρήνες, τα πάει καλύτερα ο 4πύρηνος.

Στα άλλα, λόγω performance per clock τα πάει καλύτερα (χοντρικά) ο Ε8600.

Αλλά έχω 2 ενστάσεις:

α. Δεν αξίζει να δώσεις τόσα λ7 για καινούριους με την καμία. Ψάξε για μετάχειρους.

β. Δεν αξίζει ο Ε8600 για κανένα λόγο, εκτός κι αν παίζεις με LN2 ή στη χειρότερη με ξηρό πάγο. Κι ένας Ε8400 πάει στα 4GHz σχετικά πανεύκολα.

γ. Δεν αξίζει να φύγεις από τον Ε6850 και να πας πάλι σε 2πύρηνο.

Σχετικά με το overclocking, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Στο σχετικό section θα βρεις πολλές πληροφορίες και αν ζοριστείς κάπου ανοίγεις νέο νήμα και βοηθάμε αποκλειστικά εσένα.

Δημοσ.
Υπάρχουν και καλύτερες επιλογές πάντως στο θέμα ψύξης, άσε που τη συγκεκριμένη δεν παίζει να τη βρει.

Την συγκεκριμενη την χρησιμοποιω εγω σε OC cpu απο 2,4ghz σε 3.2ghz και full load εχω 37 βαθμους, ασε που ειναι και πολυ οικονομικη:-)

Δημοσ.

Κατ' αρχάς είναι σχεδόν αδύνατον να τη βρει.

Κατά δεύτερον δεν τη λες και ιδιαίτερα οικονομική στα 30€.

Κατά τρίτον υπάρχουν και καλύτερες στα ίδια χρήματα (όχι ότι αυτή είναι κακή), αρκεί να χωρούν στο κουτί του.

Δημοσ.

παιδια προσπαθησα λιγο ακομα το overclocking, κατι καταφερα (το πηγα στα 9χ420=3780). έχω απορίες, αλλα θα ανοίξω θέμα στο κατάλληλο θρεντ. ευχαριστω ξανα!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...