kosegdit Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, έχω κάποιες απορίες σχετικα με την αναλογία FSB:DRAM και με αφορμή ένα θέμα που άνοιξε ένας φίλος, θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να σας ρωτήσω κάτι. Ελπίζω πως εδώ υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούσαν να μου απαντήσουν και να με βοηθήσουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Έχω ακούσει πως η καλύτερη αναλογία FSB:DRAM είναι αυτή που πλησιάζει περισσότερο στο 1:1. Ωστόσο αν δεν κάνω λάθος στους καινούργιους επεξεργαστές (i7 ας πούμε) δεν υπάρχει FSB η τουλάχιστον παρουσιάζεται με άλλο τρόπο (δεν είμαι και σίγουρος). Εγώ έχω έναν i7 920 @2,67Ghz και 3GB Ram triple channel PC10666 στα 1333Mhz. Τρέχοντας λοιπόν το cpu-z μου λέει FSB:DRAM 2:8. Aυτό σημαίνει πως έχω bottleneck; Και αν ναι, είναι στον επεξεργαστή η στην RAM; Πως θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει ποιές μνήμες ταιριάζουν καλύτερα στον επεξεργαστή του; Σκέφτομαι κάποια στιγμή σύντομα να περάσω από τα 3GB στα 6GB Ram. Ποιές συχνότητες στην RAM ταιριάζουν καλύτερα στον i7 μου;
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Αυτό με το 1:1 είναι μύθος, σε ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις κάποιοι λένε ότι σου δίνει κάτι ελάχιστα, τα φυσικά είναι μη ορατά με το μάτι. Μη σε απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα.
kosegdit Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή όταν θελήσω να βάλω 6GB δεν πρέπει να κοιτάξω κάποιες συγκεκριμμένες συχνότητες; Η αν του βάλω ακόμα και 2000Mhz θα τις χρησιμοποιεί μια χαρά;!
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δεν είναι ακριβώς έτσι.. ότι δηλαδή κάποιες θα τις χρησιμοποιεί καλύτερα από κάποιες άλλες. Εσύ κοίτα απλά τι υποστηρίζει η μητρική σου και ποιες σε συμφέρουν περισσότερο ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.