Προς το περιεχόμενο

opel astra vs vw golf

alekosaekara21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγω θελω να ρωτησω με ποια λογικη κατεληξε στα 2 αυτα αυτοκινητα. Τι ηταν αυτο που του ειπε η φωνουλα "εδω, μεταξυ αυτων των 2 θα διαλεξεις"?

Για να μην ξεφευγω απο το θεμα ομως.

Golf: - Η καλυτερη ποιοτικα και ποιο βαρετη εικονα στο εσωτερικο απο οποιοδηποτε μικρομεσαιου αυτοκινητου (ναι ακομα και του κουβα με ροδες Auris).

- Οχημα για ολες τις περιστασεις. Εκτος απο την εσωτερικη του ποιοτητα δεν πρωτευει σε κανεναν αλλο τομεα αλλα δεν εχει και κανενα απολυτως ελαττωμα.

- Ακριβο πολυ με τεραστιο επιτοκιο και αρκετα ακριβο κοστος χρησης για την κατηγορια.

Πραγματικα αν διαθετεις το παραδακι και η εμφανιση δεν παιζει κανεναν μα κανεναν ρολο τοτε να το επιλεξεις με κλειστα τα ματια. Ειναι πραγματι το "καλυτερο" με εντικειμενικα κριτηρια.

Για το Opel Astra θα πω οτι ειναι ενα καλο μεν αλλα μετριο αυτοκινητο δε. Ουτε και αυτο εχει σοβαρα ελαττωματα αλλα δεν εχει και κανενα σοβαρο προτερημα επισης.

Να ξαναρωτησω γιατι ενα απο τα δυο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ξαναπώ να μη μιλάτε για εμφάνιση στα αυτοκίνητα; Πρόκειται για καθαρά υποκειμενικό θέμα, δε μπορείς να πεις ότι γενικά το ένα είναι πιο ωραίο από το άλλο. Π.χ. εγώ λατρεύω το σοβαρό ύφος και δε μου αρέσουν τα παιχνιδίσματα. Ποιος θα έρθει να μου πει ότι το Golf είναι «άσχημο» και «βαρετό»;

Anyway. Θα συγκρίνω τα 1.4 TSI DSG και 1.6Τ.

Το VW υπερέχει σε:

1. Ροπές. Περισσότερη και από πιο χαμηλά. Κανείς μας δε νομίζω να κινείται 100% σε εθνική ή επαρχιακούς δρόμους, οπότε τις ροπές τις χρειαζόμαστε.
  2. Ανάρτηση. Το Astrάκι βολεύτηκε με τον ημιάκαμπτο.
  3. Ποιότητα εσωτερικού. Δεν απέχουν πολύ, το Golf είναι ένα κλικ πιο πάνω όμως.
  4. Κατανάλωση.
  5. Επιδόσεις στην πράξη. Ελέω DSG προφανώς, αλλά δε μας νοιάζει το πως. Σε ρεπρίζ κυρίως το Astra χάνει πάρα πολύ.
  6. Κιβώτιο. Σειριακό 7 σχέσεων έναντι μηχανικού 6 σχέσεων.
  7. Τέλη, ασφάλεια. Λόγω 1.4 έναντι 1.6.

Ενώ το Astra σε:

1. Τιμή. Είναι κατά ~2,000€ φθηνότερο.
  2. Χρηματοδότηση. Η καταραμένη η VW δεν έχει καταλάβει τι παίζεται με τα λεφτά μάλλον.
  3. Φρένα. Μικρή διαφορά μεν, το Golf θα σταματήσει μισό αμάξι πιο μπροστά δε.
  4. Θόρυβο. Έχει κάπως καλύτερη ηχομόνωση, αλλά μικρή διαφορά.

Εν ολίγοις εάν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο οικονομικό στην οδήγηση που να είναι ταυτόχρονα καλό από άποψη ποιότητας και συμπεριφοράς, πάρε το Golf. Εάν ζητάς τα ίδια αλλά είσαι με πιο σφιχτό budget πάρε το Astra.

* Τα παραπάνω με το δεδομένο ότι η Opel δε βάζει κβώτια διπλού συμπλέκτη. Εάν στο μεταξύ άλλαξε κάτι, ανακαλώ όσα είπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...