Traumatias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ναι αλλά η γάτα μπορεί να μείνει κ μια βδομάδα στο διαμέρισμα χωρίς να έχει μεγάλη ανάγκη να βγει έξω.Για κράτα σκύλο κλεισμένο στο διαμέρισμα για μια βδομάδα χωρίς βόλτα να δούμε τι θα γίνει
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Η γάτα κάνει την ανάγκη της σε άμμο, δεν χρειάζεται βόλτα. Κι επίσης για μία γάτα ένα διαμέρισμα είναι αχανής χώρος. Σκέψου τον τρόπο ζωής και το μέγεθος του κάθε ζώου. Παρ' όλα αυτά, πέρα από το απάνθρωπο του πράγματος, είναι απόλυτα εφικτό. Ο γείτονάς μας στο πατρικό μου έχει σκύλο δαλματίας περιορισμένο στον κήπο σε χώρο περίπου όσο είπα πριν, δηλαδή 3*3 μέτρα. Βόλτες βγαίνει 1-2 φορές το χρόνο και αν. Το μόνο που κάνει είναι να τον ταΐζει και να καθαρίζει το χώρο του από τις ακαθαρσίες. Και χωρίς να το πάμε πολύ μακριά, πάω στοίχημα ότι κι εσύ θα γνωρίζεις ανθρώπους που κρατάνε το σκύλο στο μπαλκόνι τους. Θεωρείς ότι μια γάτα θα άντεχε σε τέτοιο χώρο έστω και για μία ώρα, χωρίς να αρχίσει τα «χρρρ»;
Traumatias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ξέρω γάτα που πέρασε τη ζωή της από τον καναπέ του σαλονιού στο τζάκι και από το τζάκι στον καναπέ.Και αυτό όχι επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος. Απλός οι γάτες δεν έχουν ανάγκη άσκησης και είναι συνηθισμένες να ζουν μέσα στο σπίτι. Αντίθετα με τα σκυλιά που ένας σωστός ιδιοκτήτης πρέπει να τα βγάζει για βόλτα 2 φορές την ημέρα ανεξάρτητα από το αν έχει κήπο ή όχι. Η πιο ευτυχισμένη γάτα που έχω γνωρίσει δεν ήθελε να βγαίνει ποτέ από το σπίτι παρότι είχε τη δυνατότητα.Επίσης για το σκύλο η βόλτα δεν γίνεται μόνο για να ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες.
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ξέρω γάτα που πέρασε τη ζωή της από τον καναπέ του σαλονιού στο τζάκι και από το τζάκι στον καναπέ. Για τον Garfield μιλάς; :lol::lol::lol: ---------- Προσθήκη στις 22:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:30 ---------- Η πιο ευτυχισμένη γάτα που έχω γνωρίσει δεν ήθελε να βγαίνει ποτέ από το σπίτι παρότι είχε τη δυνατότητα. Έβλεπε το mudial και δεν ήθελε να χάσει αγώνα; :lol::lol:
thes1os Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μηπως ειναι λιγο υπερβολικα αυτα ? Μια γατα ειναι..., Just a cat... Πάρε νοοτροπία. Αυτό λέμε.... @ "αιθεροβάμων": έχω γάτες (2) και σου μιλάω εκ πείρας. Την άμμο της πχ σε μία γκαρσονιέρα που θα την έχεις; Δίπλα στο κρεβάτι; Μυρίζει όσο καλή και αν είναι (η άμμος)... Και εμείς που σου λέμε "δεν είναι καιρός τώρα, αστο για όταν θα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες" απο αγάπη για τα ζώα και απο πείρα τα λέμε και όχι απο υπερβολή.
bluesattack Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Just a cat... Πάρε νοοτροπία. Αυτό λέμε....@ "αιθεροβάμων": έχω γάτες (2) και σου μιλάω εκ πείρας. Την άμμο της πχ σε μία γκαρσονιέρα που θα την έχεις; Δίπλα στο κρεβάτι; Μυρίζει όσο καλή και αν είναι (η άμμος)... Και εμείς που σου λέμε "δεν είναι καιρός τώρα, αστο για όταν θα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες" απο αγάπη για τα ζώα και απο πείρα τα λέμε και όχι απο υπερβολή. Ναι βρε ενταξει δεν λεω οτι δεν τα λετε απο αγαπη.Αλλα εξακολουθουν να μου φαινονται υπερβολικα .Ναι γκαρσονιερα και αμμος , γιατι οχι.Δεν θα εχει η γκαρσονιερα και ενα μικρο διαδρομο, καθιστικο κατι.Δηλαδη για να εχεις γατα θελεις τεσσαρι , η μηπως πρεπει να εχεις ξεχωριστο δωματιο ?
Beastakos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Eχοντας μεγαλωσει πανω απο 10 γατες μεχρι στιγμης μπορω να πω πως διαβασα σωστες/ημισωστες και λαθος αποψεις, οποτε θα απαντησω κι εγω με τη σειρα μου στα ερωτηματα που τιθονται. Α. Δε συμφωνω οτι η γατα εχει προβλημα να μεινει μονη της για καποιο χρονικο διαστημα, ισα ισα απτα πιθανα κατοικιδια ζωα που υπαρχουν, ειναι το πλεον ανεξαρτητο που μπορει να ζησει ανετα μονο του για χρονικα διαστηματα 1-2 βδομαδων (μετα υπαρχει η πιθανοτητα να απομακρυνθει-χαθει αναζητωντας φαγητο και οχι συντροφια). Δεν ειναι σκυλος πχ που θελει καθε μερα καποιον να τον φροντιζει. Ξεχνας την πιθανοτητα να την κλεισεις σε διαμερισμα αν προκειται να λειψεις πανω απο 10-12 ωρες, ποσο μαλλον μερες. Η γατα οταν λειπεις θα αφηνεται περιξ του σπιτιου, γιαυτο το ιδανικο ειναι να υπαρχει κηπος για να μαθει να κυκλοφορει σε αυτον οσο θα λειπεις Β. Παρε γατα μονο αν εχεις χωρο εκτος σπιτιου, πχ ενα κηπο. Ετσι τη νυχτα θα την αφηνεις εξω, καθως οι γατες ειναι κατεξοχην νυχτοβια ζωα. Αν ειναι να την κλεισεις μεσα στη γκαρσονιερα μονιμως, τοσο για σενα οσο και για αυτην καλυτερα οχι. Εσυ θα μπλεκεις με αμους υγιεινης, καθαριοτητες κλπ, αυτη δε θα εχει χωρο να ξεσκασει, να κανει την αναγκη της (αν μιλαμε για αμμο υγιεινης σε γκαρσονιερα ξεχνα το απο τωρα), δεν θα μαθει να ζει ανεξαρτητα μονη της σε εξωτερικο χωρο για τις μερες απουσιας σου αρα θα ειναι καθημερινα εξαρτημενη απο εσενα κλπ. Γ. Πριν την παρεις εξασφαλισε οτι θα μπορεις να την κρατησεις για οσο θα ζει ~15 χρονια (αν και καμια απτις γατες δεν ειχα την τυχη να την κρατησω πανω απο 6 χρονια, ειτε χανονται, ειτε σκοτωνονται). Ωστοσο σε περιπτωση που δεν χαθει ειναι πολυ αδικο καποια στιγμη μεσα στα επομενα 15χρονια να μη μπορεις να την εχεις μαζι σου και να καταληξει αδεσποτη, επειδη αποφασισες να αλλαξεις τη ζωη σου και να βγαλεις απτη μεση το αξιαγαπητο αυτο ζωο. Αρα αν εχεις κηπο, αν τα διαστηματα απουσιας σου ειναι μικροτερα της 1 βδομαδας, αν σκοπευεις να την εχεις μαζι σου για τα επομενα 15χρονια η αν της εξασφαλισεις φιλοζωη στεγη για ολα αυτα τα χρονια, τοτε ναι προχωρα. Αν σε κατι απο αυτα απαντας οχι, τοτε απεφυγε την. Θα ταλαιπωρηθει αυτη, θα ταλαιπωρηθεις εσυ και στο τελος θα στενοχωρηθειτε και οι 2. Σορρυ για την εκθεση ΥΓ. Οτι φυλλο παρεις το στειρωνεις (προτεινω αρσενικο). Καποτε ημουν 1000% εναντιον στη στειρωση αλλα μολις εκανα σε μια απο ολες τις γατες διαπιστωσα οτι οι ιδιες ζουν πολυ καλυτερα και το αφεντικο τους εχει λιγοτερες εννοιες. ΥΓ2. Οσοι υποστηριζουν οτι η γατα μπορει να ζησει σε διαμερισμα χωρις αυλη, θα καταλαβουν ποσο δυστυχισμενο μπορει να ειναι ενα τετοιο ζωο αν το μεγαλωναν σε σπιτι με αυλη. Αλλιως οτι και να πω εγω ή αλλοι φιλοι ειναι δυσνοητο. Γατα χωρις αυλη, γινεται μεν, αλλα ειναι λαθος imo.
thes1os Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Σωστός ο Beastakos τα έβαλε όλα σε τάξη. Ακριβώς όπως τα λέει.
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 ΥΓ. Οτι φυλο παρεις το στειρωνεις (προτεινω οπωσδηποτε! αρσενικο). Καποτε ημουν 1000% εναντιον στη στειρωση αλλα μολις εκανα σε μια απο ολες τις γατες διαπιστωσα οτι οι ιδιες ζουν πολυ καλυτερα και το αφεντικο τους εχει λιγοτερες εννοιες. fixed! η δικια μου σχεδον μονο εξω ειναι ... ερχεται μονο για φαι και μετα ξαναφευγει αλλα συνηθως την κραταω μεσα με το ζορι
Beastakos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 fixed! η δικια μου σχεδον μονο εξω ειναι ... ερχεται μονο για φαι και μετα ξαναφευγει αλλα συνηθως την κραταω μεσα με το ζορι Aν δεν ειναι στειρωμενος ο αρσενικος ειδικα χειμωνα δεν παταει σπιτι ουτε για φαι μερικες φορες Κοπριτες κανονικοι!
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Aν δεν ειναι στειρωμενος ο αρσενικος ειδικα χειμωνα δεν παταει σπιτι ουτε για φαι μερικες φορες Κοπριτες κανονικοι! κομμενα ειναι τα μπαλακια αλλα και παλι....
Aitherovamwn Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι πήρα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις, τόσο από εσάς εδώ όσο και από ένα σάιτ σχετικό με τις γάτες όπως πρότεινε ο Killik.Τελικά κατέληξα ότι όντως έχετε δίκιο από τη μια όσοι λέτε ότι οι γάτες θέλουν να μπορούν να είναι ελεύθερες, και να έχουν το χώρο τους, αλλά από την άλλη πόσο καλά και ελεύθερα μπορεί να ζήσει μια γάτα στην Αθήνα?Και επίσης εγώ είπα ότι θέλω να υιοθετήσω ένα γατάκι, όχι να το αγοράσω.Μου λέτε δηλαδή ότι θα περνούσε καλύτερα στο δρόμο απ ότι μαζί μου? Ναι αν έμενα σε κάποια κωμόπολη ή σε κάποιο χωριό δεν λέω θα έτρεχε έξω όλη μέρα και θα γύριζε σπίτι για φαγητό.Εγώ όμως είμαι Αθήνα και μάλιστα στο κέντρο. Όπως και να χει ένα ζωάκι στο σπίτι προσωπικά το θεωρώ μεγάλη ευθύνη και γι αυτό θα σιγουρευτώ ότι το θέλω πραγματικά και ότι μπορώ να το φροντίσω για όλη τη διάρκεια της ζωής του προτού κάνω οτιδήποτε. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
tarantules Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δεν έχουμε ανφιβολίες για τις καλές προθέσεις σου σχετικά με τη φροντίδα της γατούλας αλλά δυστυχώς για μένα το περιβάλλον σε συνδυασμό με το χαρακτήρα μιας γάτας δεν προσφέρεται για συμβίωση στην Αθήνα. Ο γάτος μου ο καφέ με τις ρίγες που προανέφερα ήταν αρσενικός (δυστυχώς δεν τον έχω πλέον).Το καλοκαίρι λοιπόν όταν ήταν σε οίστρο μας έφευγε από την αυλή, χανόταν για 2-3 μέρες και μετά (αφού είχε "κανονίσει" όλες τις φιλενάδες του στη γειτονιά... :lol: ) μας ερχόταν ο μισός κυριολεκτικά.Μισός στα κιλά και γρατζουνισμένος παντού... Άντε τώρα να έχεις ένα αρσενικό μέσα σε μια γκαρσονιέρα και να έρθει η περίοδος που έχει κάψες!!! Καλύτερα να πας να κρυφτείς! :lol: Βέβαια υπάρχει και η στείρωση αλλά ακόμα και να το στειρώσεις, όταν θα κάθετε αναγκαστικά πρωί,μεσημέρι, βράδυ μέσα σε 4 τοίχους θα σου πάθει κατάθλιψη. Η γάτα από τη φύση της θέλει να εξερευνά.Τώρα ένα δωμάτιο 3Χ3 δεν θα της πάρει και πολύ χρόνο να το εξερευνήσει και στο τέλος να το βαρεθεί.Θα θέλει κάτι άλλο. Εδώ εμείς με τεράστια αυλή και δεν της έφτανε η εξερεύνηση και το έσκαγε να γνωρίσει "κόσμο".... Μόνο όταν χτυπάγαμε το πιατάκι του στο δάπεδο το άκουγε από μακριά και μαζευόταν σπίτι.Αρκεί να το είχε κόψε λόρδα γιατί αν ήταν χορτάτο μας έγραφε στα @@ του :lol:
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Αρκεί να το είχε κόψε λόρδα γιατί αν ήταν χορτάτο μας έγραφε στα @@ του :lol: η δικια μου που δεν εχει πλεον πως μας γραφει?
tarantules Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 η δικια μου που δεν εχει πλεον πως μας γραφει? Σας κρατάει μούτρα που του τα κόψατε :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.