Aitherovamwn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στην Αθήνα.Πάντα ήθελα να αποκτήσω μια γάτα και τώρα που θα ζω μόνη μου θεώρησα πως είναι μια καλή ιδέα να υιοθετήσω μια από κάποιο κέντρο για αδέσποτα ή από κάποιον που δεν μπορεί να την κρατήσει. Έχω όμως κάποιες αμφιβολίες.Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τα ζώα και το ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με κούραζε το ζώο ή να το βαριόμουνα μετά από λίγο καιρό, δεν λειτουργώ έτσι. Όμως θα μπορούσε το ζώο να μείνει άνετα μαζί μου? Να λείπω δηλαδή από το σπίτι και η γατούλα να μένει μόνη της? Μήπως δεν θα ήταν καλό για αυτή?Θα ζούσε καλά σε ένα μικρό διαμέρισμα (φοιτήτρια είμαι σε γκαρσονιέρα μένω...).Υπάρχει περίπτωση να δημιουργούνται προβλήματα με τους γείτονες? Επίσης τα έξοδα για τον ετήσιο εμβολιασμό της είναι μεγάλα?Θα μου προκαλούσε δηλαδή δυσκολίες στα οικονομικά?Δεν πιστεύω ότι θα ταξιδεύω ιδιαίτερα συχνά για να την κουράζω στα ταξίδια οπότε αυτό δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιεσδήποτε απαντήσεις και ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Το ξέρω ότι είναι παράξενο για φοιτητή να θέλει κατοικίδιο (η μάνα μου λέει ότι βάζω μπελάδες στο κεφάλι μου)αλλά πραγματικά λατρεύω τις γάτες και θα ήθελα να αποκτήσω μια...
KilliK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 απο οτι ξερω οι γατες ειναι πολυ κοινωνικα ζωα και μια γατα δεν θα αντεχε να μεινει μονη της σε απουσιες μεγαλης διαρκεις του αφεντικου του. τα εξοδα για ετησιο εμβολιασμο δεν ειναι πολλα.αλλα προσεξε να βρεις ενα καλο κτηνιατρο να τον κανει,διοτι υπαρχουν πολλοι τετοιοι αχρηστοι,μην πω απατεωνες. Ρωτα παντως και σε ενα ελληνικο φορουμ για ζωα,θα σε κατατοπισουν καλυτερα με το θεμα που σε απασχολει. Εδω μπορεις να βρεις αρκετα ελληνικα σαιτς για κατοικιδια,στα οποια μπορεις να πας να ρωτησεις: http://bit.ly/cgIfJX http://bit.ly/ag5AXp
Aitherovamwn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Όντως έχεις δίκιο Killik θα μεταβιβάσω το ερώτημα εκεί Ευχαριστώ!
leftermann Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 γάτα; τι την θες την γάτα; Νιαουρίζει, γρατσουνάει έπιπλα, γεμίζει τρίχες... Άσε τα έξοδα: κροκέτες, γατοτροφές, εμβόλια, στείρωση... Βρες κάτι άλλο, πχ, εεεε, χμμμ, να σκεφτώ... α ναι! μια χελώνα! δεν τρώει πολύ, δεν κάνει φασαρία, δεν μιλάει δεν λαλάει, δεν θέλει εμβόλια, τίποτα. Δες εδώ. Κάποιος χαρίζει μια.Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια XL χελωνιέρα. Α, και να πεταχτείς μέχρι το Ηράκλειο.
slygeo87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 γάτα; τι την θες την γάτα; Νιαουρίζει, γρατσουνάει έπιπλα, γεμίζει τρίχες... Άσε τα έξοδα: κροκέτες, γατοτροφές, εμβόλια, στείρωση... Βρες κάτι άλλο, πχ, εεεε, χμμμ, να σκεφτώ... α ναι! μια χελώνα! δεν τρώει πολύ, δεν κάνει φασαρία, δεν μιλάει δεν λαλάει, δεν θέλει εμβόλια, τίποτα. Δες εδώ. Κάποιος χαρίζει μια.Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια XL χελωνιέρα. Α, και να πεταχτείς μέχρι το Ηράκλειο.
thes1os Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Όχι. Είσαι φοιτήτρια. Θα βγαίνεις, θα φεύγεις, θα λείπεις πολύ. Θέλουν πολύ παρέα, πολύ καθαριότητα και φροντίδα. Θα είναι σχεδόν σαν να έχεις μικρό παιδί. Το οικονομικό δεν θα είναι πρόβλημα. Αλλά μετά απο καιρό θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα? Μια γάτα ζει 15 - 20 χρόνια. Τι θα κάνεις; Θα την επιστρέψεις στο πατρικό σου; Θα σε ακολουθεί πάντα στις μετακινήσεις; Στις διακοπές (χριστούγεννα, πάσχα, καλοκαίρι κλπ); Στις μετακομίσεις; Οι γάτες δένονται περισσότερο με το χώρο τους, το σπίτι τους, παρά το αφεντικό τους. Είναι κρίμα να κάνεις practice την ικανότητα - υπευθυνότητα σου πάνω στο γατάκι και μετά να ταλαιπωρείται. Καλύτερα πάρε μία στο σπίτι σου, στο "πατρικό", που θα είναι πάντα εκεί κάποιος να την προσέχει και θα έχει το χώρο της και τα καλά της. Καταλαβαίνω την αγπάη σου για τις γατούλες αλλά στην αρχή φαίνονται σαν παιχνιδάκια και μετά μεγαλώνουν. Μην το πάρεις στραβά, αλλά τα λέω αυτά επειδή είσαι στη φάση της ζωής σου με τις περισσότερες αλλαγές - μετακινήσεις - μεταβολές. Ασ'το για αργότερα που θα είναι οι συνθήκες καλυτερες για να έχεις ζωάκι.
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μια γάτα ζει 15 - 20 χρόνια. Που τέτοια τύχη...
Aitherovamwn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση thes1ows. Δεν έχει νόημα να πάρω γάτα για να την φορτώσω στους γονείς μου.Εγώ θα έπαιρνα μια γάτα για να την φροντίζω και να την μεγαλώσω εγώ.Δεν θέλω απλά να λέω ότι έχω γάτα. Υποθέτω ότι έχεις δίκιο για το θέμα του χρόνου που θα μπορούσα να της διαθέσω.Δεν ήμουν σίγουρη σε αυτό το θέμα γιατί όλοι οι ιδιοκτήτες γάτας που έχω γνωρίσει έλειπαν αρκετές ώρες από το σπίτι.Δεν ήξερα αν αυτό ήταν σωστό καθώς από τη μία οι γάτες είναι αρκετά ανεξάρτητα ζώα αλλά από την άλλη είναι φυσιολογικό να έχουν ανάγκη την παρουσία του ιδιοκτήτη τους. Εννοείται ότι δεν θα μπορούσα να δώσω τη γάτα μου σε κανέναν, ιδιαίτερα μετά από χρόνια που θα είχα δεθεί ακόμη περισσότερο συναισθηματικά μαζί της. Μιας όμως και σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, υποθέτω ότι τελικά ίσως και να είναι λίγο νωρίς για να αποκτήσω γάτα. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου
bluesattack Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μηπως ειναι λιγο υπερβολικα αυτα ? Μια γατα ειναι, αφου δενονται περισσοτερο με το χωρο ποσο να ενοχληθουν πια απο την ολιγοωρη απουσια του αφεντικου ? Εννοειται οτι οταν ταξιδευεις θα την παιρνεις μαζι σε ειδικο βαλιτσακι πωστολεν
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εγώ δεν θα σου πρότεινα να πάρεις γάτα όσο και να την αγαπάς γιατί : 1ον δεν θα έχει ελεύθερο χώρο αρκετό για να παίζει (εκτός εαν βρεις σπίτι με αυλή) 2ον όταν θα λείπεις η γάτα θα σαλτάρει στους 4 τοίχους και θα αρχίσει να ψάχνει διεξόδους για να βγει έξω και πολύ πιθανό να αρχίσει να σου κάνει ζημιές. Εγώ πλέον δεν έχω γάτα αν και έχω τρέλα για αυτές και δυστυχώς δένομαι όσο δεν πάει μαζί τους και όταν έρχεται η ώρα του αποχωρισμού (είτε από αμάξι είτε όταν φεύγει και τη χάνω) μου είναι πολύ δύσκολο. Είχα στο παρελθόν αρκετές γάτες αλλά ήταν πάντα σε μεγάλο χώρο με αυλή και μπορούσαν να παίξουν. Επίσης όταν έλειπα από το σπίτι υπήρχε κάποιος να τις προσέχει. Έχω βοηθήσει στη γέννα μια γάτα που είχα παλιά χαϊδεύοντας την κοιλίτσα της για να μετριάσω τον πόνο του τοκετού.Έβγαλε 2 γατάκια.Ένα αρσενικό και ένα θυλικό. Το θυλικό δυστυχώς μια μέρα εξαφανίστηκε.Ίσως να το πάτσε αυτοκίνητο και ευτυχώς που δεν το είδα με τα μάτια μου. Ο αρσενικός ήταν ένας καφε με ρίγες.Σαν τίγρης.Από το πολύ φαϊ είχε γίνει σαν αρκούδα.Στο δρόμο δεν πρόσεχε καθόλου.Έβγαινε η μάνα μου στο δρόμο όποτε γύρναγε από το κοπροσκύλιασμα και σταματούσε τα αμάξια για να περάσει η αφεντιά του (πολλά γέλια τότε!!!). Μια φορά είχα μαζέψει ένα εγκαταλελημένο γατάκι ράτσας Σιαμ.Το πήρα σπίτι και παροτι πρόσεξα οτι του έλειπαν τούφες τούφες από μαλλί (κυρίως στο κεφαλάκι του) δεν πολύ έδωσα σημασία να το πάω σε γιατρό.Είχε μυκητίαση. Αποτέλεσμα να κολλήσω (μιας και με γρατζουνούσε) και όλο μου το σώμα γέμισε μεγάλες κόκκινες καντήλες! Οπότε εαν αποφασίσεις να ιοθετήσεις γατάκι να το πας αρχικά σε έναν κτηνίατρο να το εξετάσει μήπως και έχει τίποτα μεταδωτικό. Για γκαρσονιέρα δεν θα σου άρεσε ένα σκιουράκι να πάρεις;
scullyist Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 όποτε γύρναγε από το κοπροσκύλιασμα Έλα και θα μας πάρουν και οι γάτες και οι σκύλοι με τις πέτρες, κοπρογάτιασμα εννοείς Ωραίος ο Πασσάς πάντως lol
Aitherovamwn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 tarantules Κοίτα για την αυλή δεν ξέρω.Γνωρίζω ότι οι γάτες δεν έχουν την ανάγκη για χώρο όπως οι σκύλοι και πάλι όμως δεν μπορούν να είναι μόνιμα σε ένα δωμάτιο. Από εκεί και πέρα δεν έχω κάποιο κόλλημα να αποκτήσω κατοικίδιο. Εκτός αυτού κατά τη γνώμη μου ζώα όπως τα σκιουράκια, ή τα χελονάκια είναι βάναυσο να κλείνονται σε σπίτια καθώς δεν είναι οικόσιτα ζώα. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Το αντίθετο. Ένας σκύλος μπορεί να περιοριστεί πιο εύκολα σε συγκεκριμένο χώρο. Για δοκίμασε όμως να δέσεις τη γάτα σου σε έναν πάσαλο, ή να την βάλεις σε χώρο 3*3 μέτρα όπως έναν σκύλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.