Προς το περιεχόμενο

διαφορα ghz

jivas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω ενα προβλημα με τα ghz του επεξεργαστη μου εχω τον amd athlon 2600 1,98 ghz και ξαφνικα [ μετα απο πολλα φορματ] ωνα δουλευει στα 1,15 πως γινεται αυτο και αν μπορει να αλλαξει και να επανελθει οπως πριν .εχω λειτουργικο χπ μλακ εντισιον [δεν εχει γινει ποτε οβερλοκινκ]

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο επεξεργαστης δουλευει στο 1,15 ghz παντα ακομα κι οταν ζοριζεται το συστημα?

Το λεω αυτο γιατι ο επεξεργαστης οταν ειναι σε idle για εξοικονομηση δουλευει σε χαμηλοτερη συγχνοτητα

Τρεσαρισε το συστημα εχοντας ανοικτο το cpu-z και κοιτα αν θα ανεβει η συγχνοτητα

Δημοσ.

ή εχει καψει φλατζα, ή διχνει οτι νανε , ή οπος ειπε και ο tompgr ριχνει την σιχνοτιτα για να ζεστενετε λιγοτερο..

βαλε τον cpu να δουλεψει πολυ (για να μην μπλεξεισ με stress test) και τσεκαρε ταχυτιτα.

(και στο 50% να τον πας κανονικα αν κανει εξικονομιση θα παρει μπρος)

Δημοσ.

Sorry ρε παιδιά αλλά να πω μια βλακεία? Τι σχέση έχει το λειτουργικό με την ταχύτητα του επεξεργαστή? Όσα φορμάτ κ να κάνεις φίλε μου δν θα αλλάξει η ταχύτητα του επεξεργαστή σου.... προφανώς έχει αλλάξει κάποια ρύθμιση στο bios κ ο επεξεργαστής γι'αυτό παίζει σε μικρότερη ταχύτητα....

Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω μετα απο αλλαγη mobo.Ανεβασε το multiplier απο το bios οσο παει.Λογικα θα ειναι ειναι στην χαμηλοτερη τιμη του τωρα.Μετα γυρνα στις default ρυθμισεις και θα μεινει εκει.Δεν αντιμετωπιζω προβλημα με τις θερμοκρασιες αν και θα ηθελα οπως ειπαν τα παιδια πριν οταν δεν ειναι σε full load να κανει energy saving.Και bios update εκανα και tools εψαξα στο cd της μητρικης αλλα μπα...Το format που σκεφτηκες ειναι χαμενος κοπος.Το rating στα windows δεν θα συγκινηθει καθολου.Ειναι καθαρα θεμα bios(δηλαδη μητρικης)πολυ πιθανον να χρειαζεται να κανεις εγκατασταση καποιο utility της mobo το οποιο το εχασες μετα το format,και δεν το ξαναπερασες.Υποθετικα ολα αυτα

Δημοσ.

ok παιδια αλλα αποτι βλεπω δεν γλυτωνω καινουργιο επεξεργαστη.οσο για το φορματ το ειπα να κανω ενα γενικο ξεσκαταρισμα

Δημοσ.

καλητερα βρες απο κανενα φιλο κανα cpu για να δοκιμασεις πρωτα

και να βαλεισ τον δικο σου cpu στον φυλο αυτο.

μην το παρεις τσαμπα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...