basilis5 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 γεια σας, ελπιζω να ποσταρω στην καταλληλη ενοτητηα. εχω ενα γραφειο με 4 η/υ (οι 3 τρεχουν windows7 ,` windows xp) και εχω και 3 εκτυπωτες usb ολοι τους (2 ΗΡ,1 τοσιμπα). Αυτο που θελω ειναι ολα τα pc να μπορουν να στελνουν εκτυπωσεις σε οποιονδηποτε απο τους 3 εκτυπωτες. Η μια λυση που θα ηθελα να αποφυγω, ειναι να κανω τον εναν print server να βαλω πανω του ολους τους εκτυπες και να τον βλεπουν μεσω του ρουτερ οι υπολοιποι η/υ. υπαρχει καποιος αλλος τροπος; εχω βρει καποια προιοντα -print servers- που λενε πως συνδεεις πανω τους τον usb εκτπυπωτη σου και αυτο με την σειρα του με ethernet μπαινει πανω στο ρουτερ και τον μετατρεπει διαδικτυακο. πιστευετε πως γινεται δουλεια με κατι τετοιο; και αν ναι,οσα εχω βρει εχουν 1 θυρα usb αρα 1 εκτπυωτη, οποτε εγω χρειαζομαι 3 τετοια; υπαρχει καποιο που να ειναι για περισσοτερες usb συσκευες;
Rabican Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 δε χρειαζεται τιποτε απο αυτα. το μονο που χρειαζεται ειναι να βαλεις ολα τα PC στο ιδιο workgroup και μετα να ανοιξεις το printer and file sharing (και να κανεις σε καθε υπολογιστη τον εκτυπωτη shared). με \\pcname θα πας απο τον καθε υπολογιστη και θα επιτρεψεις να βλεπει τους εκτυπωτες που εχουν οι αλλοι επανω τους..
Tompgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 δε χρειαζεται τιποτε απο αυτα. το μονο που χρειαζεται ειναι να βαλεις ολα τα PC στο ιδιο workgroup και μετα να ανοιξεις το printer and file sharing (και να κανεις σε καθε υπολογιστη τον εκτυπωτη shared). με \\pcname θα πας απο τον καθε υπολογιστη και θα επιτρεψεις να βλεπει τους εκτυπωτες που εχουν οι αλλοι επανω τους.. Με την προυποθεση οτι ο Η/Υ που θα συνδεετε με τους εκτυπωτες πρεπει να ειναι παντα ανοικτος για να στειλει μια εκτυπωση
Rabican Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 ε ναι.. αλλα απο το να στησουν καποιον ως print server δεν ειναι πιο απλο;;
Tompgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Ναι, και ποιο απλο και ποιο οικονομικο , απλα το ειπα για να μην εχει κλειστο το pc (που συνδεονται οι εκτυπωτες) και ψαχνεται γιατι δεν εκτυπωνει Απλα εγω στη θεση του θα εβαζα ενα switch και θα εκανα δυκτιακους τους εκτυπωτες ---------- Προσθήκη στις 01:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:22 ---------- http://www.focalprice.com/CN132B/USB_Lan_Network_Server_Printer_Scanner_with_4_Port_USB_Hub_Black.html
basilis5 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια,αυτο που ξεχασα να αναφερω ειναι πως εψαχνα λυση με print servers για να μην χρειαζεται να ειναι ανοιχτο το ενα pc συνεχεια. Να ειναι ολοι εντελως ανεξαρτητοι. τετοιο switseraki παιζει στην ελληνικη αγορα;
snk7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 για να ειναι δικτυακος ενας εκτυπωτης πανω στο router ή switch θα πρεπει να εχει θυρα για καλωδιο ethernet (ο εκτυπωτης)... λυπαμαι αλλα router για να βαζεις εκτυπωτη με usb δεν υπαρχει.. Η μονη σου λυση ειναι Print server.. δοτι αμα δεν θες να ειναι ανοιχτος ο ενας υπολογιστης τοτε σιγουρα δεν θα θες να ειναι ανοιχτοι 3 υπολογιστες....
basilis5 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 για να ειναι δικτυακος ενας εκτυπωτης πανω στο router ή switch θα πρεπει να εχει θυρα για καλωδιο ethernet (ο εκτυπωτης)... λυπαμαι αλλα router για να βαζεις εκτυπωτη με usb δεν υπαρχει.. Η μονη σου λυση ειναι Print server.. δοτι αμα δεν θες να ειναι ανοιχτος ο ενας υπολογιστης τοτε σιγουρα δεν θα θες να ειναι ανοιχτοι 3 υπολογιστες.... φιλε υπαρχουν τετοια ρουτερ ασφαλως,απλα εγω δεν εχω. και μετα απο ερευνα βρηκα και πως υπαρχουν και print servers που ουσιαστηκα βαζουν εναν usb εκτυπωτη με ethernet πανω σε ρουτερ.απλα δεν εχω βρει ακομα εναν τετοιο σερβερ που να βαζεις πανω 3 συσκευες usb
tsakonas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 φιλε υπαρχουν τετοια ρουτερ ασφαλως,απλα εγω δεν εχω.και μετα απο ερευνα βρηκα και πως υπαρχουν και print servers που ουσιαστηκα βαζουν εναν usb εκτυπωτη με ethernet πανω σε ρουτερ.απλα δεν εχω βρει ακομα εναν τετοιο σερβερ που να βαζεις πανω 3 συσκευες usb Με 3 τετοια εισαι οκ. Μετατρεπει το usb printer σε network printer.Τα συνδεεις ολα στο switch.
The_Judas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Απλά να ξέρεις ότι θα σου βγεί αρκετά ακριβή η λύση των 3 print servers... 3x50 ευρώ περίπου=150.
The_Judas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Απλά να ξέρεις ότι θα σου βγεί αρκετά ακριβή η λύση των 3 print servers... 3x50 ευρώ περίπου=150.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.