Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία υπο-server για πολλούς χρήστες σε xamp-win server 2008

gimani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους σας,

θα ήθελα να ρωτήσω πως θα μορούσα να επιτύχω το παρακάτω:

Έχω 10 μαθητές που μαθαίνουν δημιουργία ιστοσελίδων. Έχω έναν windows 2008 server με φορτωμένο το xamp πάνω και ενεργοποιημένο το filezila για FTP. Θα ήθελα άμα γίνεται ο κάθε χρήστης με ένα username και κωδικό να έχει πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο φάκελο-χώρο και να ανεβάζει την πρεοσωπική του ιστοσελίδα έτσι ώστε βάζωντας την διεύθυνση http://serverip/~username να εμφανίζεται η ιστοσελίδα του. Φυσικά δε θα πρέπει να επιτρέπεται στον χρήστη να δει τα υπόλοιπα αρχεία των άλλων χρηστών που υπάρχουν στον server.

Ξέρει κανείς πως θα μπορούσα να το επιτύχω αυτό??

Ευχαριστώ

Δημοσ.

φτιάχνεις φακέλους μέσα στον root folder του xamp για τον κάθε μαθητή και μετά φτιάχνεις λογαριασμούς για τον κάθε μαθητή και στο "share folders" βάζεις τον ανάλογο φάκελο του μαθητή !

89967197.jpg

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι δημιουργήσεις από ένα directory για τον κάθε μαθητή κάτω από το www

π.χ. /www/student1 /www/student2 κτλ.

Τους ανοίγεις και ένα account στoν ftp server δίνοντας access στον καθένα, στο directory που του αντιστοιχεί.

Ένας άλλος πιο pro τρόπος, είναι να κάνεις vhosts

http://maff.ailoo.net/2008/07/set-up-multiple-virtual-hosts-on-xampp-for-windows/

Δημοσ.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι δημιουργήσεις από ένα directory για τον κάθε μαθητή κάτω από το www

π.χ. /www/student1 /www/student2 κτλ.

Τους ανοίγεις και ένα account στoν ftp server δίνοντας access στον καθένα, στο directory που του αντιστοιχεί.

δηλαδή συμφωνείς μαζί μου ...?

Δημοσ.

Τέλεια λειτουργεί μια χαρά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Και τώρα το δυσκολότερο. Γίνεται το ίδιο για μία βάση δεδομένων ώστε να βάλουν το Joomla?

H διαδικασία μπορεί να αυτοματοποιηθεί μήπως?? Γιατί εμένα αυτό που μου έρχεται στο μιαλό είναι να κάνω μία βάση για τον καθένα manualy και να φτιάξω έναν λογαριασμό χρήστη για τον καθένα manualy που θα συνδεθεί με τη βάση, συν ότι θα πρέπει να κάνω το ίδιο στον file zila manually παλι, οπότε πεφτει αρκετή δουλειά. Και αν έχω στο μέλλον 30 άτομα το ίδιο θα κάνω?

Αναρωτιέμαι δηλαδή αν θα μπορούσα να τους έδινα δικαίωμα να κάνει ο καθένας μία βάση με το όνομά του ή κάτι τέτοιο χωρίς να τα κάνω εγώ ξεχωριστά για τον καθένα.

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις μια βάση και να δουλεύει ο καθένας με ξεχωριστό prefix

stud1_

stud2_

κτλ..

Το παλιό Joomla τι θέλεις να τους το δείξεις... ? :)

Δημοσ.

Ναι όντος αυτό είναι μία πολύ καλή σκέψη.

Το Joomla θέλω να τους το δείξω γιατί θα μπορούνε να φτιάχνουν εύκολα ιστοσελίδες χωρίς γνώση προγραμματισμού.

Δημοσ.

Και μία ακόμη ερώτηση. Αν τα δικαιώματα για τον χώρο των χρηστών θέλω να τα δώσω σε όλους τους μαθητές (200) μπορεί με κάποιο τρόπο να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία? Ήδη έχουν όλοι έναν κωδικό και username. Αλλά θα πρέπει να φτιάχνω έναν εναν χώρο στον server αλλά και δικαιώματα στο filezela?? Αυτό είναι πολύ χρονοβόρο για αυτό ρωτάω

Δημοσ.
Το Joomla θέλω να τους το δείξω γιατί θα μπορούνε να φτιάχνουν εύκολα ιστοσελίδες χωρίς γνώση προγραμματισμού.

Μια απορία.. σε κάποια σχολή γίνεται αυτό? Αν επιτρέπεται πόσο πληρώνουν? (φυσικά αν θες απαντάς.. εδώ ή με pm)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...