scullyist Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα sony vaio με 32μπιτα Vista επάνω, που μόλις έκλεισε 3ετία και στα καλά καθούμενα χθες όταν το άνοιξα βλέπω ότι δεν αναγνωρίζει την μπαταρία "no battery is detected" και φυσικά με το που το βγάζω από το ρεύμα κλείνει αμέσως. Eπίσης δοκίμασα software για check μπαταρίας και δεν την εντοπίζει (Ν/Α). Απ'οτι διάβασα, πολλοί με το ίδιο πρόβλημα (ασχέτως μάρκας Η/Υ) λένε, a) ή ότι έχει πεθάνει η μπαταρία ή ότι είναι θέμα ACPI drivers αλλά δεν βρήκα κάτι ντεφάκτο για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Να έχει πεθάνει η μπαταρία μου χλωμό το κόβω γιατί ελάχιστα το χρησιμοποιώ εκτός ρεύματος (άντε μισή ώρα την ημέρα κι αυτό το πολύ να γινόταν τους τελευταίους μήνες καθημερινά) και τελευταία φορά που την είχα τσεκάρει στα μέσα Ιουλίου, είχε μόλις 24,7% wear. Έκανα uninstall/install τους "ACPI Compliant Control Method Battery", "ΑCPI Compliant System" και "ΑCPI Compliant Εmbedded Controller" drivers, αφού διάβασα κάποιες -ελάχιστες- περιπτώσεις που λύθηκε το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο, αλλά τίποτα. Στο bios επίσης δεν βλέπω κανένα μενού που να αφορά/δείχνει κάτι για την μπαταρία, το scan for hardware changes στα πάντα δεν μου βγάζει κάτι, όπως επίσης και το windows update μου λέει ότι είναι όλα up to date. Δεν έχω ιδέα τι άλλο να δοκιμάσω, what next?
gmavrom Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα sony vaio με 32μπιτα Vista επάνω, που μόλις έκλεισε 3ετία και στα καλά καθούμενα χθες όταν το άνοιξα βλέπω ότι δεν αναγνωρίζει την μπαταρία "no battery is detected" και φυσικά με το που το βγάζω από το ρεύμα κλείνει αμέσως. Eπίσης δοκίμασα software για check μπαταρίας και δεν την εντοπίζει (Ν/Α). Απ'οτι διάβασα, πολλοί με το ίδιο πρόβλημα (ασχέτως μάρκας Η/Υ) λένε,a) ή ότι έχει πεθάνει η μπαταρία ή ότι είναι θέμα ACPI drivers αλλά δεν βρήκα κάτι ντεφάκτο για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Να έχει πεθάνει η μπαταρία μου χλωμό το κόβω γιατί ελάχιστα το χρησιμοποιώ εκτός ρεύματος (άντε μισή ώρα την ημέρα κι αυτό το πολύ να γινόταν τους τελευταίους μήνες καθημερινά) και τελευταία φορά που την είχα τσεκάρει στα μέσα Ιουλίου, είχε μόλις 24,7% wear. Έκανα uninstall/install τους "ACPI Compliant Control Method Battery", "ΑCPI Compliant System" και "ΑCPI Compliant Εmbedded Controller" drivers, αφού διάβασα κάποιες -ελάχιστες- περιπτώσεις που λύθηκε το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο, αλλά τίποτα. Στο bios επίσης δεν βλέπω κανένα μενού που να αφορά/δείχνει κάτι για την μπαταρία, το scan for hardware changes στα πάντα δεν μου βγάζει κάτι, όπως επίσης και το windows update μου λέει ότι είναι όλα up to date. Δεν έχω ιδέα τι άλλο να δοκιμάσω, what next? To είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε vaio... Το προκαλούσε ένα πρόγραμμα της Sony που λεγόταν Battery checker, Battery utility... Κάπως έτσι τέλος πάντων... Πήγαινε στην εκτέλεση, γράψε msconfig και στο παράθυρο που βγάζει πάτα στην εκκίνηση και απενεργοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα... Ενημέρωσε μας αν δούλεψε...
scullyist Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Σ'ευχαριστώ gmavrom, μόλις το δοκίμασα (ISB utility τελικά) αλλά καμία αλλαγή. Μου φαίνεται πρέπει να πάρω βαθειά ανάσα και να προχωρήσω στο ύστατο, δηλαδή φορμάτ (άσχετο/σχετικό: όλοι βρίζουμε τα vista αλλά στα 3 χρόνια ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνω φορμάτ--σε αντίθεση με τα xp που τα έχω λιώσει στα φορμάτ) να καθαρίσει το μυαλό του και να γυρίσει στα default, για να αποκλείσω μια και καλή την περίπτωση conflict από drivers. Λέω εγώ τώρα..
liakjim Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Φιλη με το ιδιο προβλημα πηγε για αλλαγη μπαταριας παντως. Οι μπαταριες θελουν μια φορα τον μηνα εναν κυκλο ξεφορτισης - φορτισης.
scullyist Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Καλά, αν καταλήξει η ιστορία ότι τα έφτυσε όντως η μπαταρία και θέλει καινούρια (πάντως σε αυτό που λες, στάνταρ 1 φορά το μήνα κάποια στιγμή την έφτανα στο καπούτ και πλήρη φόρτιση μετά, κι όπως είπα η ρημάδα είχε μόνο 24,7 wear τον Ιούλιο, τι στο καλό, απότομο flatline έπαθε?) θα περιμένει έως τη δευτέρα παρουσία να του την πάρω, δεν είμαι να πετάω 100-150άρια τώρα (τόσο δεν πάνε πάνω-κάτω?). Και να μου περίσσευαν δηλαδή, πάλι ψιλοπέταμα θα ήταν για την περίπτωση μου, διότι δεν με καίει να δουλεύει εκτός ρεύματος. Τώρα που το σκέφτομαι, στην τελική αν είναι κάποια στιγμή να μπορέσω να δώσω 150 για μπαταρία που είναι και ψιλοαχρείαστη στην περίπτωση μου, δεν πάω να πάρω ένα φρέσκο netbook με 200 και να το καρφώσω αυτό μόνιμα στο γραφείο?. Απλά με ξεβόλεψε λίγο τώρα γμτ στη φάση κλείσε-άνοιγε όταν μεταφέρομαι απ'το γραφείο στον καναπέ και τούμπαλιν. Οπότε ή θα συνέλθει το καταραμένο με το φορμάτ ή θα μείνει ανάπηρο για πολυυυυυυυυύ ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.