kebinB Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 καλησπέρα παιδιά, μια φίλη μου είναι για σπουδές στο μόναχο, είχε πάει και πριν 3ς εβδομάδες να βρει σπίτι αλλά τζίφος. Ψάχνει σε 2 site τώρα αλλά τζίφος στα περισσοτερα δεν απαντάνε. Η περιοχή που την ενδιαφέρει ειναι η maxvorstadt. υπάρχουν κατάληλες εφημερίδες, μεσητικά γραφεία? κάτι που να βοηθαει τελοσπαντων. κάθε γνωμη ευπροσδεκτη.
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μιλάει Γερμανικά; http://www.studenten-wg.de/ http://www.immobilienscout24.de http://www.immowelt.de/ Για μεσιτικά, εδώ Και θα ρωτήσει στη φοιτητική μέριμνα H μεγαλύτερη εφημερίδα του νότου ειναι: sueddeutsche.de Να κοιτάξει και το πορτλ της πόλης του Μονάχου.
kebinB Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 ναι μιλάει πολύ καλά γερμανικά. τις τα στέλνω και ο θεος βοηθος. edit. τα δυο πρώτα τα έχει ψαξει, στα περισσοτερα δεν απαντανε καν. Η φοιτική μέριμνα περιμένει το χαρτή που γνωστοποιέι την αποδοχή της απο το πανεπιστήμιο ώστε να μπορέσει να τις δώσει στοιχία απο available σπίτια. αντε να δουμε ;ρ
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχει πρόβλημα τότε. Να αναφέρει πάντα πως έρχεται σε επαφή ως μέλος του πανεπιστημίου, δίνει κύρος (μαλακίες των Γερμανών) και γενικά είναι κάποια εγγύηση για τους ιδιοκτήτες. Αν είναι πολύ απεγνωσμένη, μα πάρα πολύ, τόσο όσο δεν πάει άλλο. Να google κάτι σαν munchen griechischer verein, υπάρχουν 4-5 και ίσως μπορούν να τη βοηθήσουν.
kebinB Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 με αυτό εχω και απορία εγώ. θελει να βρει και σωστό σπιτι, όχι καμια τρόγλη. μήπως φτάει και η περιοχή; μηπως είναι αρκετά κεντρική;
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Τώρα κατάλαβα που ψάχνει. Εντάξει, οι πλούσιοι δεν έχουν πρόβλημα, μπορούν να μείνουν όπου θέλουν. Το Μόναχο δεν είναι και η ευκολότερη πόλη να βρεις σπίτι κεντρικά, αλλά και εκεί που ψάχνει είναι λίγο υπερβολή για φοιτητή, νομίζω. Υπάρχει και μετρό και επιμένω, γενικά να ρωτήσει τη μέριμνα έστω για προσωρινά και να κοιτάξει το πρώτο link που έδωσα είναι για να μοιράζεσαι διαμέρισμα, κυρίως με άλλους φοιτητές, αλλά καλό θα είναι να είναι στο Μόναχο για να βλέπει τα σπίτια και να τηλεφωνεί στους ιδιοκτήτες. Έφυγα, πάω για μπύρες και φουσμπαλ... Καλή της τύχη.
kebinB Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 τι άλλες περιοχές θα πρώτεινες που θα ηταν "κοντα" η θα είχε ευκολη προσβαση στο TU αρχιτεκτονικης; ευχαριστώ για το χρονο σου.
Typhoon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Λοιπόν, όχι δεν είναι κυριλέ ή τίποτα τέτοιο το Maxvorstadt, περισσότερο φοιτητούπολη, μιας και εκεί είναι και το TU και το LMU. Το πρόβλημα με τα σπίτια στο Μόναχο είναι πολύ μεγάλο (πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες γερμανικές πόλεις) και επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά ανεπαρκής και οι τιμές είναι υψηλές και οι ενοικιαστές είναι πολλοί εκλεκτικοί. Έχει τύχει σε παιδιά να ψάχνουν σπίτι μήνες και να μην βρίσκουν. Πας σε Besichtigungstermine και σκάνε οι Γερμανοί με κοστούμια και γραβάτες και μαζί συμβόλαια εργασίας που δείχνουν πόσα παίρνουν για να αποδείξουν ότι μπορούν να πληρώνουν το νοίκι. Συνεπώς για τον έλληνα φοιτητή που του τα πληρώνουν οι γονείς, είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί σε τέτοιες συνθήκες. Τώρα, το Μόναχο είναι μικρό οπότε όπου και να μείνει στο U Bahn netz δεν είναι ιδιαίτερα μακριά. Καλό είναι να αποφύγει Hasenbergl, Feldmoching & Perlach. Sites αν κοιτάει immobilienscout24 & sueddeutsche είναι αρκετά καλυμμένη. Μπορεί να σου έχω κάτι (το πρώην σπίτι της κοπέλλας μου που μετακόμισε πριν 5 μέρες αλλά δεν ξέρω αν έχει βρεθεί Nachmieter), όπως και να έχει θα ρωτήσω αύριο μπας και ξέρει κανείς τίποτα. Αν θες πες μου τι σπίτι ψάχνει (γκαρσονιέρα, δυαρί, τετραγωνικά, πόσο θέλει να δίνει και τέτοια) και θα ενημερώσω.
pisio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ξέχασες και το Kieferngarten Όπως είπε και ο Typhoon πες μας τι ψάχνει μπας και μπορέσουμε και βοηθήσουμε
kebinB Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Λοιπον, δεν εχει προβλημα να συγκατοικήσει αλλά ψαχνει και για σπίτι. gia warmmiete mexri 500-550 ευρώ κατα προτίμηση στη περιοχή στη περιοχή maxvorstadt η περιοχές εύκολα προσβάσιμες (και όσο πιο κοντά γίνεται) στο κεντρικο TU
kebinB Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 πραγματικα τι διαολο γίνεται τηλέφωνησε πριν λιγο και σε 20 εστίες. δεν υπάρχει τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.