Προς το περιεχόμενο

Συνδεονται στο ρουτερ μου και με κλεβουν? ThomsonTG78

goodMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το ρουτερ ThomsonTG782 ( αυτο που δινει η Cyta ) και στο μενου wirelles μου εμφανιζει : Physical Address: Unknown-00-1f-xx-xx-xx-xx ενω ειμαι συνδεδεμενος ενσυρματα με το ρουτερ.Παιζει να συνδεθηκε καποιος αλλος και να κλεβει ιντερνετ ? Επισης μου εμφανιζει και μια συσκευη τηλεφωνου.

Πως μπορω να δω τι συμβαινει ?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα Speedtouch έχουνε «μνήμη» για το ποιες δικτυακές συσκευές έχουν συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο. Αν την εικονίτσα στην εμφανίζει με αχνό χρώμα, σημαίνει ότι κάποτε συνδέθηκε συσκευή με τη συγκεκριμένη MAC address στο WiFi του router σου. Αν την εμφανίζει με έντονο (ή μάλλον, κανονικό) χρώμα, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη συσκευή αυτήν τη στιγμή είναι συνδεδεμένη στο WiFi του router σου και ναι, είναι πολύ πιθανόν να «κλέβει» Internet.

post-4351-129063127447_thumb.png

Δημοσ.
Εχω το ρουτερ ThomsonTG782 ( αυτο που δινει η Cyta ) και στο μενου wirelles μου εμφανιζει : Physical Address: Unknown-00-1f-xx-xx-xx-xx ενω ειμαι συνδεδεμενος ενσυρματα με το ρουτερ.Παιζει να συνδεθηκε καποιος αλλος και να κλεβει ιντερνετ ? Επισης μου εμφανιζει και μια συσκευη τηλεφωνου.

Πως μπορω να δω τι συμβαινει ?

o γείτονάς σου είμαι, ο από πάνω ντε

και ναι σου κλέβω ίντερνετ:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
o γείτονάς σου είμαι, ο από πάνω ντε

και ναι σου κλέβω ίντερνετ:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Μπορείς σε παρακαλώ να πας κάπου αλλού για να πάρεις τη δόση του χαβαλέ σου; Υπάρχουν πολλά νήματα στην ενότητα Μπλα Μπλα όπου μπορείς να περάσεις την ώρα σου ευχάριστα, παίζοντας παιχνίδια όπως κρεμάλα, διαβάζοντας ανέκδοτα κ.ά. πολλά.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το έχεις κλειδωμένο? Τι SSID έχεις? Έχε υπ' όψη σου ότι τα Thomson routers συνήθως έχουν από τη μαμά τους SSID του στιλ "Thomson35C47A". Το WPA password που αναγράφεται κάτω από τη συσκευή παράγεται βάσει αυτού του τυχαίου κωδικού (35C47A) και υπάρχει προγραμματάκι που με ένα κλικ μπορεί να αναπαράξει το password. Οπότε ακόμα κι αν το βλέπεις κλειδωμένο με WPA2, ο "εχθρός" μπορεί να έχει κάνει το παραπάνω κόλπο.

Δημοσ.
Τα Speedtouch έχουνε «μνήμη» για το ποιες δικτυακές συσκευές έχουν συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο. Αν την εικονίτσα στην εμφανίζει με αχνό χρώμα, σημαίνει ότι κάποτε συνδέθηκε συσκευή με τη συγκεκριμένη MAC address στο WiFi του router σου. Αν την εμφανίζει με έντονο (ή μάλλον, κανονικό) χρώμα, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη συσκευή αυτήν τη στιγμή είναι συνδεδεμένη στο WiFi του router σου και ναι, είναι πολύ πιθανόν να «κλέβει» Internet.

[ATTACH]35874[/ATTACH]

Νομιζω οτι με την εικονα μου θα μπορεσεις να βγαλεις συμπερασμα.

Η συσκευη στο ερωτηματικο τι ειναι ?

post-164101-129063127795_thumb.png

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι συνδεδεμενη στο δικτυο σου και online την στιγμη που πηρες το pic.

Το εχεις κλειδωμενο με wpa?Εχεις αλλαξει το default ssid/password?

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται (?) από το screenshot σου το SSID είναι "CYTA DCA18.." (δεν φαίνονται τα 2 τελευταία ψηφία). Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει αλγόριθμος υπολογισμού του default password ΚΑΙ για αυτή την περίπτωση.

Δημοσ.

Οκ παιδια αλλα τωρα τι πρεπει να κανω ?

κανενα κωδικο δεν εχω αλλαξει απο τοτε που το πηρα....

Σχετικα με την τηλεφωνικη γραμμη τι παιζει ?

• Moderators
Δημοσ.
Οκ παιδια αλλα τωρα τι πρεπει να κανω ?

κανενα κωδικο δεν εχω αλλαξει απο τοτε που το πηρα....

Παιρνεις το manual και διαβαζεις πως να το κλειδωσεις,δεν ειναι καθολου δυσκολο.WPA και δικο σου ssid,πχ goodman's wifi.

Σχετικα με την τηλεφωνικη γραμμη τι παιζει ?

Δεν εχεις κανενα προβλημα σχετικο με την τηλεφωνικη γραμμη.

Δημοσ.

Το πιο απλό πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τον κωδικό σου σε κάτι δύσκολο (παράδειγμα: g00dM@n_127K0z@n1). Κάνε ένα restart το router και αν ξαναμπεί σφύρα μου. Εφόσον όμως λες ότι συνδέεσαι ενσύρματα, τι το θέλεις το WiFi? Αν δεν το χρησιμοποιείς, τότε σβήστο και ησυχάζεις.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν μπορει να κλεισει το wifi απο το ρουτερ που εχω γιατι δεν εχω δει καποια επιλογη.Αντε να βρω βραδιατικα πως αλλαζω και τον κωδικο,......

ευχαριστω παντως!

Δημοσ.
Δεν ξερω αν μπορει να κλεισει το wifi απο το ρουτερ που εχω γιατι δεν εχω δει καποια επιλογη.

Με την απάντηση που σου είχα δώσει σε αυτό το παλαιότερο θέμα που άνοιξες δεν έγινε δουλειά τελικά... ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...