ANTONIOS1977 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα. Το πρόβλημα του pc μου είναι το εξής: Κάθε φορά που τον ανοίγω , φτάνει μέχρι το σημείο να φαίνεται κανονικά η επιφ.εργασίας , εκτός από κάποια εικονίδια κάτω δεξιά(ιντερνετ, κασπερσκυ και tuneup utilities) , αλλα δεν ανοίγει καμμία εφαρμογή ή αρχείο για 15λεπτά περίπου. Μετά χωρίς να κάνω κάτι αρχίζει να φορτώνει και τα παραπάνω εικονίδια και να δουλεύει κανονικά. Αυτό γίνεται 4 στις 5 φορές που τον ανοίγω.
ANTONIOS1977 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Προσπαθώ να το αποφύγω, γιατί δεν το χω κάνει ποτέ. Θα είναι η έσχατη λύση.
parsifal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μερικές σκόρπιες σκέψεις, πριν φτάσεις στο format που προτείνει ο washcloud: 1. Έλεγχο για να αποκλείσεις σφάλματα στο σκληρό δίσκο και/ή στο σύστημα αρχείων 2. Έλεγχο για να αποκλείσεις τη μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό 3. Defrag του δίσκου 4. Τσέκαρε από τον Event Viewer των Windows μήπως υπάρχει κάποιο κραυγαλέο μήνυμα σφάλματος που να παραπέμπει σε προβληματικό driver ή άλλα θέματα που θα μπορούσαν να καθυστερούν την εκκίνηση
kostastnt Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Κάτι παρόμοιο έχω δει σε υπολογιστή που ο σκληρός είχε κάτι χιλιάδες bad sectors... Κατέβασε κάποιο live-boot cd (Hirens, mutiboot, κτλ.) και κάνε μερικά τεστάκια στο σκληρό... Κατά 50-60% αυτό είναι...
antonl Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δοκίμασε να αφαιρέσεις όλα τα μη απαραίτητο προγράμματα απ το start-up και δες αν υπάρχει διαφορά.
TheELF Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δοκίμασε να αφαιρέσεις όλα τα μη απαραίτητο προγράμματα απ το start-up και δες αν υπάρχει διαφορά. Και ιδίως αν έχεις το panda anti-virus ή και το messenger,ευθύνονται πολλές φορές για τρελές καθυστερήσεις.
washcloud Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Καιρός για φορμάτ. Προσπαθώ να το αποφύγω, γιατί δεν το χω κάνει ποτέ.Θα είναι η έσχατη λύση. ....Mέχρι να κάνεις ένα-ένα όλα τα αποπάνω που προτάθηκαν, θα έχεις κάνει ένα, θα έχεις περάσει όλα τα προγράμματα του κόσμου, του υποκόσμου και του παλιόκοσμου, θα έχεις πιει καφέ, θα έχεις κάνει ντουζάκι, και ίσα-ίσα που θα έχει κρυώσει και η πίτα με φύλο ανοιγμένο στο χέρι που είχες βάλει για ψήσιμο ενδιάμεσα. Ειδικά αν τα συγκεκριμένα Windows τα έχεις απ' το 1977 ...άκου "δεν έχω κάνει ποτέ"! Αρ γιου φάκιν κίντιν μι; Υπάρχουν διάφορα άλλα που θα μπορούσαν να φταίνε, όπως πχ ο δίσκος, αλλά έτσι ερχόμαστε πάλι στο "φορμάτ". Τεσπα if you feel lucky, κάνε έναν καθαρισμό με το CCleaner, όρισε να τρέξει ένα "scandisk" των Windows, κάνε ένα defrag πάλι απ' τα Win, άλλαξε την καλωδιοταινία του δίσκου, και last but noit least -το άφησα τελευταίο για να κάνεις πρώτα τ' άλλα διότι καλό θα κάνουν :ρ- τσέκαρε το ide controller mode στο οποίο τρέχει ο δισκάκος, απ' το device manager. Άμα λέει PIO όπως στην πικ, κι όχι DMA, εδώ είσαι. Γύρνα το σε DMA και restart. ...αλλά ένα φορμάτ το χρειάζεται, λυπήσου τον
ANTONIOS1977 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μερικές σκόρπιες σκέψεις, πριν φτάσεις στο format που προτείνει ο washcloud: 1. Έλεγχο για να αποκλείσεις σφάλματα στο σκληρό δίσκο και/ή στο σύστημα αρχείων 2. Έλεγχο για να αποκλείσεις τη μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό 3. Defrag του δίσκου 4. Τσέκαρε από τον Event Viewer των Windows μήπως υπάρχει κάποιο κραυγαλέο μήνυμα σφάλματος που να παραπέμπει σε προβληματικό driver ή άλλα θέματα που θα μπορούσαν να καθυστερούν την εκκίνηση parsifal δεν βγήκε τίποτα με τις ενέργειες αυτές. Συνεχίζει τα ίδια. Κάτι παρόμοιο έχω δει σε υπολογιστή που ο σκληρός είχε κάτι χιλιάδες bad sectors... Κατέβασε κάποιο live-boot cd (Hirens, mutiboot, κτλ.) και κάνε μερικά τεστάκια στο σκληρό... Κατά 50-60% αυτό είναι... kostastnt δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρω αυτό που λες. Το φοβάμαι να το ξεκινήσω. Δοκίμασε να αφαιρέσεις όλα τα μη απαραίτητο προγράμματα απ το start-up και δες αν υπάρχει διαφορά. antonl Τίποτα δεν γίνεται και μ' αυτό Και ιδίως αν έχεις το panda anti-virus ή και το messenger,ευθύνονται πολλές φορές για τρελές καθυστερήσεις. TheELF το kaspersky έχω. Πρόσφατα έβαλα και το tuneup utilities αλλά μου τα δείχνει όλα οκ. Τί χωρητικότητα έχει ο σκληρός...;;; bobnick έχει 160GB χωρητικότητα με τα 80GB ελεύθερα. washcloud μόλις το είδα. Λοιπόν ξεκινάω την μάχη σύμφωνα με τις οδηγίες σου.
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 ειχα κι εγω ενα παρομοιο προβλημα,xp εχεις? εμενα κατι επαιζε με τις ρυθμισεις δυκτιου...
ANTONIOS1977 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Ναι xp home ver.2002 Είμαι σε δίκτυο με έναν άλλον η/υ , ενσύρματα από το ρουτερ. Μήπως εδώ γίνεται το κόλλημα?
ANTONIOS1977 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Τελικά το πρόβλημα μου δημιούργησε ο εξωτερικός σκληρός 500GB που τον είχα μονίμως συνδεδεμένο στο pc μου. Τον αποσύνδεσα και πλέον κάνω κανονική εκκίνηση . Απλά συνεχίζει να είναι σχετικά αργός.
ANTONIOS1977 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Τελικά το πρόβλημα μου δημιούργησε ο εξωτερικός σκληρός 500GB που τον είχα μονίμως συνδεδεμένο στο pc μου. Τον αποσύνδεσα και πλέον κάνω κανονική εκκίνηση . Απλά συνεχίζει να είναι σχετικά αργός.
stabill Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 ....Mέχρι να κάνεις ένα-ένα όλα τα αποπάνω που προτάθηκαν, θα έχεις κάνει ένα, θα έχεις περάσει όλα τα προγράμματα του κόσμου, του υποκόσμου και του παλιόκοσμου, θα έχεις πιει καφέ, θα έχεις κάνει ντουζάκι, και ίσα-ίσα που θα έχει κρυώσει και η πίτα με φύλο ανοιγμένο στο χέρι που είχες βάλει για ψήσιμο ενδιάμεσα. Ειδικά αν τα συγκεκριμένα Windows τα έχεις απ' το 1977QUOTE] XAAAAAXAXAXAXAXAXA!!!!! ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.