Προς το περιεχόμενο

Vga Rework

barbamar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την άποψή σας,παρακαλώ,όπως και τις εμπειρίες σας απ' τη μέθοδο αυτή.B)

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφ' όσον δεν γίνεται ταυτόχρονο reballing μαζί με αντικατάσταση τσιπακίου,είναι δώρο άδωρο (κάτι σαν πίπα-πιγκουΐνο που λένε).:P

Αλλά πάλι ποιός έχει οργανωμένο εργαστήριο σε αρκετά ψηλό επίπεδο;:X

Όσες φορές πάντως δοκίμασα να "υποστώ" αυτές τις υπηρεσίες,στράβωσα...:rolleyes:

Δημοσ.

Όχι ρε συ,μιλάω για ποιό απλά πράματα.

Λύνεις όλο το laptop,αφαιρείς ό,τι πλαστικό υπάρχει στη μητρική,βάζεις χρυσόχαρτο απ' τη μια μεριά,στηρίζεις απ' την άλλη μη φύγει,"τρως" με ψαλιδάκι την επιφάνεια του chipακίου και βαράς κανα δίλεπτο με blower θερμού αέρα (300°C).Ακολούθως προσπαθώντας να μη ξεχάσεις καμια βίδα απ' έξω μοντάρεις,bootάρεις και γλυτώνεις μια κατοστάρα το λιγώτερο...

Καμια συζήτηση επί του τοιούτου (όχι του μούστη...) μπορεί να κρατηθεί;

Δημοσ.

Τι ακριβως 'διορθωνεις' με αυτη τη τεχνικη; Εχω ενα παλιο acer που εχει προβλημα η vga του. Αν αξιζει, να το δοκιμασω. Σε ποιες περιπτωσεις ενδεικνυται;

Δημοσ.

κάποια λάπτοπ απλά από την πολύ ζέστη έλιωναν οι κολλήσεις στην vga και βραχυκύκλωνε το chipset τους με αποτέλεσμα να μην άνοιγαν

όταν το ζεσταίνεις στην ουσία κολλάς ξανά την vga του και αν παίξει έπαιξε

Δημοσ.

παιδια χαλαρωστε :)

ηδη το δοκιμασα. Μαλλον δεν ενδεικνυται στην περιπτωση μου (κλασσικες ελλατωματικες nvidia σειρας 8χχχ)

Δημοσ.
κάποια λάπτοπ απλά από την πολύ ζέστη έλιωναν οι κολλήσεις στην vga και βραχυκύκλωνε το chipset τους με αποτέλεσμα να μην άνοιγαν

όταν το ζεσταίνεις στην ουσία κολλάς ξανά την vga του και αν παίξει έπαιξε

Ακριβώς!.B)

Αλλά επειδή είναι καθεστώς οι "ψυχρές κολλήσεις" πια (μαζική παραγωγή,δυσαρεστημένοι υπάλληλοι στη γραμμή παραγωγής,εγγύηση που να κρατάει ίσα-ίσα,πως θα πουλήσουν μετά καινούργια laptop; ),ανασταίνονται κατά 90% (δεν γνωρίζω τα ακριβή ποσοστά,μιας και δεν έχω φτάσει ακόμα τα 100 (lol).

Η καλύτερη μέθοδος είναι η ολοσχερής αφαίρεση του chip της κάρτας γραφικών,επικόληση σφαιριδίων στην επιφάνεια που κάθεται στη πλακέτα (δίκην κουρσουμιών σε ρουλεμάν :P) και ξανακόλλημα πάλι με πιστόλι θερμού αέρα.Αν δε αλλαχτεί και το chip,γίνεται αθάνατη.

Υπάρχουν άπειρα videoz στο γιουτιούμπ,για κάθε περίπτωση και είναι ένας εύσχημος τρόπος να παραμείνουν τα λ7 μας στη τσέπη μας.

Νομίζω.:o

Αντιπροσωπευτικό video,έν απ' όλα:

http://wn.com/aps_laptop_repair__hp_dv2000_series_vga_rework

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι για να έχεις πιο μόνιμα αποτελέσματα είναι επιτακτικό να βγει εντελώς το chip και να γίνει reballing. Αν απλά το ζεστάνεις αργά η γρήγορα θα ξανά εμφανιστεί το πρόβλημα.

Δημοσ.
Να προσθέσω ότι για να έχεις πιο μόνιμα αποτελέσματα είναι επιτακτικό να βγει εντελώς το chip και να γίνει reballing. Αν απλά το ζεστάνεις αργά η γρήγορα θα ξανά εμφανιστεί το πρόβλημα.

Έτσι.Ακόμα καλύτερα αν αντικαταστήσουμε και το chip.:-)

Το κρατάμε ψηλά;Ε,υπέροχε και πολυαγαπημένε mod;

promise να βάλω fwtoz και αποτελέσματα,δικτυακά καταστήματα που πουλάνε παραφερνάλια do-it-at-your-room και stnd by ερωταποκρίσεις άμα χρειαστεί.Όσο είμαι ακόμα in.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...