Προς το περιεχόμενο

OC σε Ε6750(over) NOW HD4890

LeoNaXe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα συμφωνήσω με liopyr, ήχος με τέτοια περιγραφή παραπέμπει σε τροφοδοτικό.

Ποιο έχεις;

δεν είναι σίγουρα το τροφοδοτικό. έχω έναν noname τωρα αλλα περιμένω σήμερα ή αύριο να μου έρθει ένα Enermax ECO80+

---------- Προσθήκη στις 12:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:42 ----------

το θέμα είναι ότι πρέπει να ανεβάσω τα FSB χωρίς να αλλάξουν και οι μνήμες γιατί το bios το κάνει αυτόματα και μετά μου βγάζει πρόβλημα με το memnest

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δε γίνεται αυτό. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις διαιρέτη.

πρέπει να απενεργοποιήσω τον διαιρετη για να μην ανεβάζει και της μνήμες και να είμαι μονο στο cpu

---------- Προσθήκη στις 13:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:01 ----------

το θέμα είναι ότι MAX πόσο θα μπορέσω να το πάω???

Δημοσ.

Δε μπορείς λέμε να αποτρέψεις τις μνήμες ν' ανεβαίνουν παράλληλα με το FSB.

Μπορείς μόνο να αλλάξεις διαιρέτη ώστε να ξεκινήσουν από πιο χαμηλά για να μη σε κόβουν.

Δημοσ.

όσο θυμάμαι πρέπει να είχε κάτι να απενεργοποιώ για να μην ανεβαίνουν και οι μνήμες, (μπορεί να ήταν ιδέα μου)

Δημοσ.

Ξεκίνα με τις μνήμες στα 667 και ανεβάζοντας fsb σταθεροποίησέ τις στα 800.

(Δεν ξέρω ποιές μνήμες έχεις ακριβώς, συμβουλέψου το spd του cpu-z για να δώσεις τη σωστή τάση και timings)

Λογικά τα 425x8=3400Mhz με ~1,35v (ίσως και λίγο παραπάνω) θα τα έχει, αρκεί να μην σε κόβουν οι μνήμες.

Δημοσ.
όσο θυμάμαι πρέπει να είχε κάτι να απενεργοποιώ για να μην ανεβαίνουν και οι μνήμες, (μπορεί να ήταν ιδέα μου)

Σε s775 μητρικές δε θυμάμαι κάτι τέτοιο πάντως.

Μόνο σε nforce 775s chipset (από το 680i και μετά) υπάρχει η δυνατότητα "καρφωτής" συχνότητας στη μνήμη, ανεξάρτητης από του επεξεργαστή.

Που δεν είναι είναι ακριβώς ανεξάρτητη, απλά αναλαμβάνει η μητρική αυτόματα να βάλει έναν από τους πάρα πολλούς διαιρέτες που έχει ώστε να δίνει την εντύπωση πως είναι unlinked.

Δημοσ.
400*9 εννοείς; Αν ναι, νομίζω πως έχει 8άρη πολλαπλασιαστή ο Ε6750.

έχεις δίκιο το είχα ξεχάσει τον είχα 425*8 στα 3.4ghz στα 1.44vcore, λάθος θυμόμουν και το έγραψα 9*400

Δημοσ.
Ξεκίνα με τις μνήμες στα 667 και ανεβάζοντας fsb σταθεροποίησέ τις στα 800.

(Δεν ξέρω ποιές μνήμες έχεις ακριβώς, συμβουλέψου το spd του cpu-z για να δώσεις τη σωστή τάση και timings)

Λογικά τα 425x8=3400Mhz με ~1,35v (ίσως και λίγο παραπάνω) θα τα έχει, αρκεί να μην σε κόβουν οι μνήμες.

οι μνήμες είναι τωρα στα 400 με 5-5-5-18 όπως λέει και το CPU-z. πήγε αυτόματα εκεί μανή με τον επεξεργαστή που ανέβασα. απλά θα δω τώρα άμα μπορώ να τα κάνω χόρια και να αφήσω εκεί της μνίμες και να ανεβάσω μόνο τον επεξεργαστή

---------- Προσθήκη στις 18:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:09 ----------

μάγκες μπήκα στο bios και δεν είδα να έχει κάτι για να ανεβάζω διαφορετικά της ram και cpu. όσο ανεβάζω cpu ανεβαίνει αυτόματα και η RAM.

δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που να μπορέσω να ανεβ'ασω τον επεξεργαστή?

Δημοσ.

Ο μεγαλύτερος διαιρέτης (FSB:DRAM) είναι το 1:1 στην περίπτωσή σου.

Αυτό σημαίνει ότι η ελάχιστη δυνατή συχνότητα των μνημών σου μπορεί να είναι όσο του FSB σου, επί δύο βέβαια για τους γνωστούς λόγους (Double Data Rate).

Με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι αν έχεις το FSB στα 400MHz, οι μνήμες πιο κάτω από 800MHz δεν πάνε.

Από 'κει και πέρα, εξαρτάται απ' το overclocking potential των συγκεκριμένων μνημών που έχεις, πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν δηλαδή με μια συγκεκριμένη τάση, ώστε ν' ακολουθήσει ο επεξεργαστής.

Δημοσ.

εμένα δεν με ενδιαφέρει ο διαιρέτης. απλά θέλω να ανεβάσω τον επεξεργαστή. και με ρεύμα αν χριαστή. τώρα οι μνήμες είναι στα 1.8V με 800MHz και ο επεξεργαστής στα 400*8 3,2 ΜΗΖ

---------- Προσθήκη στις 18:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:47 ----------

αμα δώσω παραπάνω ρευμα στης μνίμες μπορεί να γίνει τιποτα?

Δημοσ.

Έχεις φάει σκαλωματάκι με το διαιρέτη όμως, έτσι; :Ρ

Φυσικά και σ' ενδιαφέρει αφού πρέπει να παίξεις με 1:1 για να πας όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλιώς δεν κουνάς ρούπι.

Εξαρτάται απ' τις μνήμες σου και πόσο ακούν στην τάση, το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...