EJ_Gova Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Όποιος καταφέρει να μου λύσει το παρακάτω πρόβλημα αφενός θα αποδείξει ότι έχει τρελές γνώσεις υπολογιστικών συστημάτων αφετέρου θα του χρωστάω αιώνια χάρη! Έχω κάποια αρχεία, τα οποία είχα κρυπτογραφήσει με Windows XP. Λίγο καιρό αργότερα μου παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα συστήματος και αναγκαστικά έκανα format. Τα αρχεία τα έχω ακόμη, ο χώρος που πιάνουν φαίνεται κανονικά αλλά δεν ανοίγουν με τίποτα. Υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρω;;; Από όσο ξέρω δεν γίνεται αλλά υπάρχει κανείς που να μπορεί να με διαψεύσει;
isay Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Η αιώνια χαρη σε τι budget μεταφράζεται; Επισης τι εχεις προσπαθήσει μέχρι τώρα;
EJ_Gova Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Η αιώνια χάρη μεταφράζεται σε συνεχείς προσευχές για την ψυχή σου!!! Υπάρχει μεγαλύτερο budget από αυτό;;;; Στην ουσία, δοκίμασα κάποια χαζοπρογραμματάκια τύπου Data Recovery αλλά...τίποτα. Φοβάμαι να τα πολυπειράξω μήπως και καταστραφούν ολοσχερώς. Πάντως σίγουρα κάτι θα γίνεται. Αν μπορεί έστω και μια κυβερνητική υπηρεσία να το κάνει, μπορούμε κι εμείς!!
Japan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Για δες εδώ http://answers.google.com/answers/threadview/id/611354.html Αν και για να σου πω την αλήθεια, αφού έκανες φορμάτ, χλωμό το κόβω.... Και αυτό γιατί το κλειδί με το οποίο κρυπτογραφήθηκαν τα αρχεία... πάει με το φορμάτ. Και δεν είναι κάποιο αρχείο που μπορείς να το κάνεις recover με κάποιο εργαλείο data recovery, εκτός κι αν το έκανες backup (που δεν το νομίζω).
Tompgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μπορεις να το αποκρυπτογραφησεις με τη μεθοδο brute force αλλα νομιζω πως θελει δυνατο pc και παλι θα διαρκεσει πολυ ΥΓ τοσο σημαντικα ειναι τα αρχεια?
washcloud Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Εγώ πάλι γιατί έχω τις εξής αισθήσεις; α) η "κρυπτογράφηση" αφορά το λειτουργικό, και δεν γίνεται παρέμβαση στ' αρχεία καθ' αυτά β) ...με το "φορμάτ", αν εννοείς επανεγκατάσταση λειτουργικού, δεν πα' να "βλέπεις τον χώρο που καταλαμβάνουν"; - κατά πάσα πιθανότητα "δεν ανοίγουν με τίποτα" διότι έχουν πάψει να είναι αναγνώσιμα (λόγω overwriting), και η "κρυπτογράφιση" δεν έχει να κάνει μία...Τα εν λόγω αρχεία που λες, έχουν κανονικά τις καταλήξεις τους; Οι δε κυβερντητικές υπηρεσίες προφανώς χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα σούπερ-ντούπερ αλγοριθμικών δυνατοτήτων, που "μαντεύουν" τη δομή αλλοιωμένων αρχείων και ανασυνθέτουν γουατέβερ ανασυνθέτουν - πράγματα δηλαδή που δεν τα βρίσκεις σπασμένα στα γουαρεζάδικα της γειτονιάς... Τεσπα ποιά χαζοπρογραμματάκια ανάκτησης χρησιμοποίησες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.