Προς το περιεχόμενο

Καταμέτρηση κελιών με τα ίδια στοιχεία στο excel;

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Δεν ξέρω αν ο τίτλος του θέματος δίνει να καταλάβει κανείς τι ακριβώς θέλω.

Γίνομαι λοιπόν πιο αναλυτικός.

Έστω ότι έχω ένα αρχείο excel και μέσα στα κελιά είναι γραμμένα κάποια στοιχεία τα οποία επαναλαμβάνονται. Δλδ υπάρχει γραμμένη η λέξη "καλημέρα" μέσα σε πχ 25 κελιά, η λέξη "καληνύχτα" σε 45 κελιά κλπ.

Υπάρχει κάποιος τύπος που μπορώ να χρησιμοποιήσω ώστε να μου εμφανίζει πόσα κελιά έχουν μέσα την κάθε λέξη;

Η πρόχειρη λύση είναι να βάλω φίλτρο και μετά να κάθομαι και να μετράω μία μία τις εγγραφές αλλά στο τέλος θα ζαλιστώ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιον τύπο για να μου βγάζει αμέσως το αποτέλεσμα που θέλω;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην σας μπέρδεψα!

Δημοσ.

ναι ειναι σχετικα απλη εντολη

επιλεγεις ενα κελι ασχετο με την περιοχη δεδομενων σου

κανει κλικ μεσα και εισαγεις την συναρτηση

COUNTIF(A1:A3;"καληνυχτα")

αν πατησεις εντερ σου μετρα ποσες φορες εμφανιζεται το κειμενο καληνυχτα στην περιοχη δεδομενων Α1:Α3. στην ουσια δλδ καταμετρα πληθος κελιων με τα κριτηρια σου.

αντιστοιχα διπλα βαζεις το καλημερα και κανει το ιδιο.

=COUNTIF(A1:A3;"καλημερα") και καταμετραει πληθος κελιων που εχουν το καλημερα για την ιδια περιοχη δεδομενων

μπορεις να επιλεξεις μια περιοχη δεδομενων μεγαλυτερη απο το πληθος δεδομενων σου. ετσι η συναρτηση θα ανανεωνεται αυτοματα αν αργοτερα εισαγεις κατι.

δεχεται και κειμενο και αριθμους και γενικα μετρα χωρις προβλημα οτι ορισμα της εισαγεις σαν κριτηριο. αν εχεις προβλημα πες ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...