vaggospat13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 εχω 2 υπολογιστες εναν με windows 7 και εναν με xp και θελω να εχω προσβαση σε ορισμενους φακελους των windows 7 απο τον υπολογιστη με τα windows xp.εχω κανει τον φακελο κοινοχρηστο στα 7 αλλα οταν προσπαθω να τον ανοιξω απο τα xp μου λεει οτι δεν εχω τα απαραιτητα δικαιωματα.τι φταιει....;
popeye68 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Έχω την εντύπωση ότι για να λειτουργήσει η "κοινή χρήση αρχείων" πρέπει να είναι και τα δύο συστήματα Win7.
vaggospat13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Έχω την εντύπωση ότι για να λειτουργήσει η "κοινή χρήση αρχείων" πρέπει να είναι και τα δύο συστήματα Win7. μαλλον ενοεις οικιακη ομαδα, εγω θελω απλα να μοιρασω μερικους φακελους το οποιο γίνεται οτι λειτουργικο κ να χεις
popeye68 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Από τα Win7 θα κάνεις δεξί κλικ στο φάκελο που θέλεις > ιδιότητες > ασφάλεια και θα δώσεις πλήρη δικαιώματα στον λογαριασμό σου.
vaggospat13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Από τα Win7 θα κάνεις δεξί κλικ στο φάκελο που θέλεις > ιδιότητες > ασφάλεια και θα δώσεις πλήρη δικαιώματα στον λογαριασμό σου. ειμαι ηδη administrator
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Βασικα πρεπει να ξεκινησεις απο τις γενικες ρυθμισεις του δικτυου στα 7αρια οπου θα ανοιξεις την κοινη χρηση και επισης θα απενεργοποιησεις τη χρησιμοποιηση κωδικου.
vaggospat13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Βασικα πρεπει να ξεκινησεις απο τις γενικες ρυθμισεις του δικτυου στα 7αρια οπου θα ανοιξεις την κοινη χρηση και επισης θα απενεργοποιησεις τη χρησιμοποιηση κωδικου. η κοινη χρηση με προστασια κωδικου ειναι απενεργοποιημενη
At0m0 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Αν και οι πληροφορίες που δίνεις είναι ελάχιστες για το τι έχεις προσπαθήσει ήδη ... θα υποθέσω ότι έχει δημιουργήσει έναν νέο φάκελο, τον έχει κάνει Shared/Διαμοιραζόμενο και έχεις ελέγξει ότι έχει να κάνει με δικαιώματα χρήστης, owner, κ.λπ. ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση είτε ο Everyone είτε τουλάχιστον ένας χρήστης του H/Y με τα win7. θα υποθέσω ότι και οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο υποδίκτυο π.χ 192.168.1.0/24 (/24 = με μάσκα υποδικτύου 255.255.255.0) και έχουν π.χ. IPs 192.168.1.2 και 192.168.1.3 αντίστοιχα. θα υποθέσω επίσης ότι για χάρη των δοκιμών σου, έχεις απενεργοποιήσει τα διάφορα firewalls, antivirus, κ.λπ. προστασίες συστήματος που όσο αθώες και να φαίνονται ... θα υποθέσω επίσης ότι στις δοκιμές σου έχεις ρυθμίσει στα win7 το τοπικό δίκτυο να είναι "Private" (discoverable) και να έχεις ενεργό το "Nerwork discovery" (χωρίς αυτά να είναι απολύτως απαραίτητα) θα υποθέσω επίσης ότι άν ανοίξεις ένα "command prompt" (cmd.exe) και στους δύο Η/Υς, και εκτελέσεις την εντολή "net view" (χωρίς τα εισαγωγικά) μετά απο λίγο θα εμφανιστεί ώς αποτέλεσμα τουλάχιστον το όνομα κάθε Η/Υ, αντίστοιχα, με την μορφή \\Your_pC_Name_Here Αν έχεις κάνει όλα αυτά και ακόμα έχεις πρόβλημα τότε ... Απο το "Control Panel" (Πίνακας Ελέγχου) του WINDOWS 7, επέλεξε "Adminstrative Tools" (Εργαλεία διαχείρισης) και μετά "Local Security Policy" (Τοπικές Πολιτικές Ασφαλείας. Αφού ανοίξει αυτό το "παράθυρο" επέλεξε "Local Policies", "Security Options" και μετά στην τεράστια λίστα ψάξε για το "Network security: LAN Manager authentication level" Εάν η "τιμή" του λέει "Send NTLMv2" response only", άλλαξέ το (δεξί click->properties) και βάλε "Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated" (ή εντελώς χύμα "Send LM & NTLM responses") Ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.