thes1os Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 αυτό λέγαμε ρε Τούφα? Δε λέγαμε για την ποσότητα της καφεΐνης? Αυτό το έκανες γαργάρα? Όσο για το ότι είπα εγώ τον nescafe "αλέσμένο κόκο" εντάξει προφανώς είναι λάθος. Αλλά δεν παύεις με τον νεςκαφέ να πίνεις και κάποια μπαρμπαλέκια μαζί με το νερό και το απόσταγμα. Ε πές μας εσύ τί διάολο είναι αυτά να σου πούμε εμείς αν πειράζουν στο στομάχι ή όχι...
Toufas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Για την καφεινη σου εχω απαντησει ηδη. Διαβασε/δες πως κανουν τον στιγμιαιο... Οταν φτιαχνω εγω τον καφε παντως ειναι ομοιογενες μιγμα, δεν εχει γρομπαλακια μεσα... Και μαραντωνη, blind test με καψουλες λεω, που η γευση/αρωμα δεν θα παιζει ρολο. Δεν λεω οτι ο ενας καφες ειναι πιο καλος απο τον αλλο ουτε πως και οι 2 κανουν κακο.
thes1os Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 1.Για την καφεΐνη δεν μου έχεις απαντήσει ή δεν το είδα. Απο το Journal of Analytical Toxicology, 2003 και το USDA National Nutrient Database for Standard Reference προκύπτει ότι ο στιγμιαίος καφές έχει περισσότερη καφεΐνη απο μια δόση espresso. 2. Τώρα, το ότι όταν πίνεις τον φραπέ δεν έχει γρομπαλάκια μέσα δεν το σχολιάζω. Πλάκα κάνεις, καταλαβαινόμαστε φαντάζομαι. Δεν έχει γιατί το έχεις διαλύσει. Κάτι έχεις ρίξει μέσα όμως (δυο κουταλιές απο αυτόν τον στιγμιαίο καφέ) και τα συστατικά του, τα έκδοχα τελοςπάντων μπορεί να καθιστούν το φραπέ χειρότερο. Ενώ στον espresso είναι μόνο το απόσταγμα / διήθημα. Όπως και να έχει ας απολαυσουμε τα καφεδάκια μας ξέροντας ότι γενικά κάνει καλό ο καφές... (Άντε για ένα δευτερο γύρο τώρα για το άν κάνει καλό ο καφές....) (και μία διευκρίνηση απο εμένα: στα 15 χρόνια που πίνω καφέ καθημερινά, άν έχω πιει 10,000 καφέδες οι 9,800 είναι φραπέδες...)
Toufas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 1: πες μου ποσοι πινουν 30ml espresso απο starbucks καθημερινα. Επισης απο αυτα που εβαλες, το brewed coffee ειναι αυτο που θα επρεπε να ειχες σε bold μιας και αυτο πινουν οι πιο πολλοι οταν λενε οτι δεν πινουν "ΝΕΣΚΑΦΕ" 2: προφανως δεν ειδες το video που σου εβαλα για το πως κανουν τον στιγμιαιο καφε.
thes1os Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 1: πες μου ποσοι πινουν 30ml espresso απο starbucks καθημερινα. Είναι ο espresso που όλοι γνωρίζουμε... Απλά οι άνθρωποι στη μελέτη χρησιμοποιήσαν τον espresso του Sturbucks. Επισης απο αυτα που εβαλες, το brewed coffee ειναι αυτο που θα επρεπε να ειχες σε bold μιας και αυτο πινουν οι πιο πολλοι οταν λενε οτι δεν πινουν "ΝΕΣΚΑΦΕ" Θεωρώ ότι το brewed coffee είναι για τον γαλλικό - γερμανικό - φιλτρου. Και αυτό γιατί έτσι τον βρήκα και σε άλλο site. 2: προφανως δεν ειδες το video που σου εβαλα για το πως κανουν τον στιγμιαίο καφε. ¨οχι δεν το είδα, το είπα και το ξαναλέω, δεν ξέρω πώς γίνεται ο στιγμιαίος. Αλλά δεν μου λές και εσύ να με βγάλεις απο τον κόπο ποια η διαφορά... Δεν πειράζει. Το κουράσαμε το θέμα. Αν με βγάλει ο δρόμος Αγγλία θα έρθω να με κεράσεις καφέ (και το αντίστροφο για Γιάννενα) να """πλακωθούμε""" όσο γουστάρουμε με τα νεύρα τσατάλια από τους πολλούς φραπέδες....
Garnele Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Έλα, μη μαλώνετε. Λοιπόν, ερώτηση: υπάρχει κάποιος που ΞΥΠΝΑΕΙ με τον ελληνικό; Δεν εννοώ το μικρό το φλιτζανάκι, εννοώ διπλό-τριπλό ή παραπάνω. Κάνω κάτι λάθος;
slygeo87 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Ε άμα έχεις συνηθίσει σε εσπρέσα και νεσκαφέδες που να ξυπνήσεις με το νερόπλυμα.
freedubus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μήπως βάζεις πολύ ζάχαρη ή τρώς συνοδεία κουλουράκια, μπισκοτάκια, λουκουμάκια και τέτοια; Δοκίμασε και κανένα πιο δυνατό χαρμάνι, π.χ. Λουμίδης ΣΚΟΥΡΟΣ.
Garnele Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Έχει περίπου 2 μήνες που πειραματίζομαι με τούρκικο σκούρο, και πάλι τίποτα. Σκέτο, χωρίς ζάχαρη, κουλουράκια και τέτοια. Και μετά κάνω έναν ύπνο άλλο πράμα! Σε αντίθεση με έναν ελαφρύ λούγκο εσπρέσσο. Απογοητεύομαι.
Garnele Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το κατακάθι το τρώς ή το πετάς; Το διαβάζω. =ρ
freedubus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ο Πετρόπουλος είχε γράψει οτι το παλιό καιρό εκείνο στους καφενέδες οι ΒΑΡΥΜΑΓΚΕΣ παρήγγελναν στον καφετζή βραστό πολλά βαρύ δεκαπλό κτλ. ελληνικό καφέ και στο τέλος τρώγαν το κατακάθι με το δάχτυλο, δείχνοντας έτσι το μέγεθος των όρχεών τους και επίσης τη διαφοροποίησή τους ("εγώ το ριζικό μου το μασάω") από τα σουρλουλοθήλυκα που χρησιμοποιούσαν το κατακάθι για μοιρολατρικές μαντικές πρακτικές .
thes1os Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 άντε να κάνει τώρα τέτοιες μαγκιές ο φλώρος ο Ιταλός με espresso και μαλακίες.... σσσσσσσσσσσσσσσσσσ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.