Προς το περιεχόμενο

Καφεΐνη και εγρήγορση

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ισχύει σχετικά με αυτή την ουσία; Όντως σε «ξυπνάει» ή πρόκειται για placebo, επειδή έτσι μας έχουν πει;

Προβληματίστηκα ύστερα από αντιδράσεις του δικού μου οργανισμού σε διάφορα καφεϊνούχα σκευάσματα. Πιο συγκεκριμένα, εάν το πρωί πιω μια κούπα καφέ φίλτρου μετά είμαι εντάξει για όλη την ημέρα. Εάν ο καφές αντικατασταθεί από ένα κουτί Red Bull ή μια κούπα μαύρο τσάι (που έχουν συγκρίσιμη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, δηλαδή 50-100 mg) μετά θα είμαι ζαβλακωμένος. Λες και δεν ήπια τίποτα.

Τι ισχύει επ' αυτού;

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ολοκληρος ο πλανητης ξερει οτι η καφεινη προκαλει εγρηγορση σε αλλους περισσοτερο σε αλλους λιγοτερο, ειναι αναλογα τον ανθρωπο.

Δημοσ.

Σ' εμενα την μεγαλυτερη επιδραση εχει ο καφες*

Αυτο εχει και αρνητικα. Εδω και πολυ καιρο αν εχω κοιμηθει λιγες ωρες και πιω καφε ανεβαινουν κατακορυφα τα επιπεδα αγχους μου (φυσικα εχω την προδιαθεση απο μονος μου). Αυτο συμβαινει κατα ενα μη αμελητεο ποσοστο και με το redbull, οχι ομως με το τσαι, το οποιο χρησιμοποιω πολυ συχνα γιατι εχει πολλες ευεργετικες ιδιοτητες και καθολου αρνητικες επιπτωσεις. Για τονωτικο, πλην του μαυρου τσαγιου (δηλ. κευλανης) δοκιμαστε μεντα και δικταμο. Αμφοτερα εχουν αισθητα αποτελεσματα.

*Ο νες καφε εχει την μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε καφεινη, γι' αυτο ειναι και ο πιο επιβλαβης, και λογω της κακης του ποιοτητας εχει αρνητικες επιδρασεις και στο στομαχι.

Δημοσ.

*Ο νες καφε εχει την μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε καφεινη, γι' αυτο ειναι και ο πιο επιβλαβης, και λογω της κακης του ποιοτητας εχει αρνητικες επιδρασεις και στο στομαχι.

μην τα λες αυτα....

http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/breakfast/3155622.stm

Δημοσ.

ειναι δεδομενο πως η καφεινη εχει αυτες τις ιδιοτητες

μιας και πινω υπερβολικα πολυ καφε...αναρωτιεμαι αν ο οργανισμος καποια στιγμη συνηθιζει σε αυτο και υπαρχει περιπτωση να μη σε "πιανει" ???

Δημοσ.
Δεν ειπα πως ο καφες γενικα ειναι κακος για την υγεια, ειπα πως ο nescafe ειναι.

Μιλαει και για τον στιγμιαιο καφε το αρθρο

Δημοσ.
o nescafe είναι,ο jacobs όμως;

Κοιτα, σιγουρα διαφερει η επιδραση απο ατομο σε ατομο. Εγω εγω δοκιμασει τον Jacobs και διαπιστωσα οτι αν τυχαινε κι επινα φραπε διχως να εχω φαει ή εχοντας φαει ωρες νωριτερα (βεβαια εγω καθε 3 ωρες πειναω) μου δημιουργουνταν για την υπολοιπη ημερα μια πολυ περιεργη αισθηση στο στομαχι (αρκετα χειροτερα δηλαδη απο νεσκαφε), πραγμα που δε συμβαινει ποτε με τον εσπρεσσο. Πινω καθημερινα, ή σχεδον καθε μερα Εσπρεσσο και δεν εχω κανενα τετοιο προβλημα. Γενικως εχω ακουσει απο διαφορους οτι ολοι οι καφεδες στιγμης δεν ειναι καλοι για την υγεια.

Δημοσ.

Ναι αλλα πολλοι λενε οτι αμα βγεις εξω με βρεγμενα μαλλια θα κρυωσεις,... δεν ειναι σωστο ομως

Δημοσ.
Ναι αλλα πολλοι λενε οτι αμα βγεις εξω με βρεγμενα μαλλια θα κρυωσεις,... δεν ειναι σωστο ομως

Οκ, δε σου λεω οτι ειναι σωστο μονο και μονο επειδη το "λενε", αλλα οτι εχω καταλαβει και απο μονος μου αρνητικες συνεπειες, μαλιστα πριν ακομη ακουσω να το υποστηριζουν. Πραγμα που με τον μη στιγμαιο καφε δεν εχει συμβει.

Δημοσ.

Εμενα παλι πιο πολυ με πιανει η cocacola. Αν πιω ενα ποτηρι το απογευμα θα κανει ωρες να με παρει ο υπνος. Με τον καφε κοιμαμαι σαν πουλακι!!

Αρα ειναι θεμα οργανισμου και συνδιασμου ουσιων υποθετω!

Δημοσ.

ειναι αναλογα τον οργανισμο αλους τους πιανει αλους οχι ...

εμενα π.χ δεν με πιανε ποτε ο καφες κ τον εκοψα.

πινω 10 καφεδες κ αν τον χρονο,ο καλυτερος καφες ειναι φιλτρου, ελληνικος

κ εσπρεσο.οταν βαζεις γαλα στον καφε τον κανεις βαρη κ σου χαλαει το στομαχι

να αποφευγετε τον φραπε κ τον nescafe.οποιος θελει λιγη τσιτα πριν κανει γυμναστικη κανα 10-15 να τρωει μια μεγαλη κουταλια κοκους καφε εγω περνω η ελληνικο η espresso..

(δουλευα χρονια σε καφε κ σπουδασα γυρω απο τον καφε δεν τα λες τυχαια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...