Προς το περιεχόμενο

VB6 Σύνολο field σε Label

kwstarikanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Πως θα βρω σε μια Label ή μια μεταβλητή (vb6 με Adodc) το σύνολο από ένα field της access που έχει περίπου 100 κελιά ή μερικά κελιά που θέλω εγώ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν έχω καταλάβει πως να το γράψω γιατί δεν δείχνει όλο τον κώδικα που πρέπει να γράψω και σε όλες τις προσπάθειες που έκανα μου έβγαζε σφάλμα..

Έχω ανεβάσει ένα παράδειγμα με αυτό που θέλω να κάνω και πάνω σ'αυτό δοκίμαζα και ότι κώδικα βρήκα από το λινκ χωρίς επιτυχία..

Αν έχεις όρεξη πες μου πως να το συντάξω για να βγάζει το σύνολο από το field2 της database μόλις πατάς το κουμπί "Check Total"

DB.zip

Δημοσ.

χωρίς την χρήση sql γίνεται έτσι

>
Private Sub CmdCheck_Click()
Dim i As Integer
Dim a As Double

a = 0
Adodc.Recordset.MoveFirst 
For i = 1 To Adodc.Recordset.RecordCount
   a = a + CDbl(DataGrid.Columns(2).Text)
   Adodc.Recordset.MoveNext
Next
MsgBox "result=" + CStr(a)
End Sub

Δημοσ.

>
For i = 1 To Adodc.Recordset.RecordCount
   a = a + CDbl(DataGrid.Columns(2).Text)
   Adodc.Recordset.MoveNext

Φίλε virxen ξαναδοκίμασα τον κώδικα που έγραψες με πάνω από 2000 καταχωρήσεις αυτή τη φορά και είδα ότι καθυστερεί να δείξει το σύνολο στη label γιατί τα μετράει ένα ένα και μέχρι να φτάσει κάτω περνάει αρκετή ώρα (δες και το συνιμένο)

Μπορείς να μου βρείς μια πιό γρήγορη λύση;

Στο πρόγραμμα που φτιάχνω υπάρχουν πολλά labels και "περιμένουν" να ολοκληρωθέι η διαδικασία για να δείξουν κάποιο άθροισμα ,

δεν πρέπει να περνάει τόση ώρα να κάνει Calculate και είναι απαραίτητο να υπάρχουν πάρα πολλές καταχωρήσεις..

Γίνεται αλλιώς να μετράει το σύνολο;

Ex_db.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...