Προς το περιεχόμενο

Κλοπή λογαριασμού (hotmail/facebook) στο internet και νόμος

vasioula1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια κοπελιά εμπιστεύτηκε σε έναν «γνωστό» της τον κωδικό του email της με το οποίο είχε κάνει και εγγραφή στο facebook

Αυτός, ζήτησε από το facebook να του στείλουν νέο κωδικό στο email, μπήκε στο fb, άλλαξε το email εγγραφής και τώρα ο λογαριασμός έγινε «δικός του»

Πέρα από την βλακεία της κοπέλας να μοιράζει τους κωδικούς της δεξιά και αριστερά (ή τη βλακεία οποιουδήποτε που βάζει προβλέψιμο κωδικό και τον ανακαλύπτουν) μου γεννάται ένα ερώτημα

Τώρα σε αυτόν τον τύπο που έχει τον λογαριασμό της, στον οποίο εμπεριέχονται προσωπικές φωτογραφίες (όχι πικάντικες, αλλά καθημερινές) και άλλα προσωπικά της στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί δίωξη;

Δε μιλάω για περίπτωση που κάποιος φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ με γυμνές φωτογραφίες μιας κοπέλας για να την εκδικηθεί. Έχουμε δει τέτοιες περιπτώσεις με την αστυνομία να επεμβαίνει

Αλλά σε περίπτωση που απλά περάσει στην κατοχή του ένας λογαριασμός και δεν κάνει κάτι που να εκθέτει τον πραγματικό ιδιοκτήτη, μπορεί να επέμβει εισαγγελέας;

Ή απλά «ας πρόσεχε το θύμα» και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ειδοποιήσει τις επαφές του να το σβήσουν από φίλο;

Θα ήθελα αν είναι εύκολο μια τοποθέτηση για το τι προβλέπει ο νόμος (αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντήσει)

Ευχαριστώ :-)

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αμα δεν είσαι πολύ βιαστική ίσως μάθουμε.

έκανα ακριβώς το ίδιο σε κάποιο άτομο.

δε μου έδωσε τον κωδικό απλά τον μάντεψα (μερικοί είναι πολύ ηλίθιοι...).

μπήκα στο mail και fb και του άλλαξα τους κωδικούς. τώρα δεν μπορεί να μπει.

μόνο αυτό τίποτα άλλο.

επειδή το άτομο έχει κάποιες διασυνδέσεις (δε νομίζω να χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες)... έμαθα ότι απειλεί με μηνύσεις.

βέβαια δεν ξέρει ποιος είμαι αλλά έμαθα ότι θέλει να το πάει δικαστικά για να βρει ποιος το έκανε.

οπότε αν κάποια στιγμή μου χτυπήσει κάποιος αστυνομικός την πόρτα θα κάνω ένα ποστ να σε ενημερώσω για το τι έγινε.

το παραπάνω περιστατικό είναι αληθινό.

Δημοσ.

Πάντως όσο περνάει η ώρα, το να κάνεις μήνυση για κάτι τέτοιο μου φαίνεται λίγο υπερβολικό

Φαντάζομαι περιστατικό:

Κάποιος "προβλέπει" ότι η σχέση του θα τον χωρίσει και θέλει να την εκδικηθεί

Της λέει σε ανύποπτο χρόνο ότι βαρέθηκε το facebook και ζητάει να του αλλάξει κωδικό και email εγγραφής

Η σχέση πραγματοποιεί την επιθυμία και ύστερα έρχεται μια μήνυση επειδή: "μπήκε από το σπίτι της, μου άλλαξε τον κωδικό και ενώ της τον ζήτησα δε μου τον δίνει πίσω" :shock::shock::shock:

Ή ακόμα χειρότερα, μια μέρα που είναι αυτός στο σπίτι σου, το κάνει μόνος του για να "στοχοποιηθεί" η ip σου :shock::shock::shock:

Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω και τι προβλέπει ο νόμος για "κλοπή κωδικού λόγω βλακείας χωρίς ροζ φωτογραφίες/εκβιασμούς κλπ"

Δημοσ.

προφανώς τίποτα.

αν δε γίνει κάποια εγκληματική πράξη. πχ κάποια χρεώση με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο άλλος με την κλοπή του λογαριασμού ή κάποιος εκβιασμός (γυμνές φωτογραφίες) δε μπορεί να γίνει τίποτα. τώρα στην αμερική ίσως γίνοταν κάτι. εκεί είναι τρελοί.

αν είναι δυνατόν δηλαδή να ασχολείται η αστυνομία με κάποιον που του κλέψανε τον κωδικό στο mail.

τώρα κάποιος νομικός αν μπορεί να το ξεκαθαρίσει να μη λέμε και αρλούμπες....

Δημοσ.

Ε ρε συ και ετσι οπως θα πει η κοπελα οτι εξαπατηθηκε ετσι θα πει και ο αλλος οτι του εδωσε τον κωδικο της μονη της, χωρις να κανει την παραμικρη κινηση.

Φαυλος κυκλος μου ακουγεται εμενα.

ps - Και γαμω τα θεματα παρεπιπτοντως.

-Ουααααααααααααα μου εκλεψε το password απο το faceboooook!

-Μη την ακουτε κυριε δικαστα, μου το εδωσε μονη της!

Και μετα χτυπησε κουδουνι να βγει για διάλειμμα η... δευτερα δημοτικου..

Δημοσ.

άσχετο με το θέμα (εν μέρη) αλλά είναι μερικοί που βάζουν κάτι κωδικούς για κλάμματα.

κι αυτό άντε πάει στο διάολο.

αλλά όταν βλέπω και κάτι μυστικές ερωτήσεις του στυλ: από που είμαι; τι δουλειά κάνει ο πατέρας μου;...

ε τι να πώ τότε;

μερικοί είναι άξιοι της μοίρας τους

Δημοσ.

αν σου δώσω το κλειδί του σπιτιού μου δεν σημαίνει πως σε θέλω και μέσα όποτε θές. Ούτε οτι μπορείς να μπεις να αλλάξεις κλειδαριά (βλέπε password) και να οικιοποιηθείς τον χώρο μου. Σίγουρα παραβιάζεις με κάποιον τρόπο την ιδιωτικότητα μου. Δεν κάνεις διάρηξη (βλέπε hacking) αλλά κάπως πιστεύω παρανομείς.

Δημοσ.

Μπορεις να αποδειξεις οτι δε με θες μεσα στο σπιτι σου εφοσων μου εδωσες το κλειδι σου? Γιατι εγω καλιστα μπορω να πω οτι μου το εδωσες γιατι ηθελες να μενω μεσα.

Δημοσ.

Γιατι δεν ξαναλλαζει το κωδικο με την hidden question ή να στειλει mail στην τεχνικη υποστιριξη εξηγωντας τι εγινε?

Δημοσ.
Γιατι δεν ξαναλλαζει το κωδικο με την hidden question ή να στειλει mail στην τεχνικη υποστιριξη εξηγωντας τι εγινε?

Δεν γίνεται να αλλάξει κωδικό

Έγινε μέσα από το facebook αλλαγή email εγγραφής

Για να μπεις το facebook, πρέπει να βάλεις κωδικό ή να πεις "ξέχασα το password". Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο confirmation code θα σταλεί στο νέο email στο οποίο η κοπέλα δεν έχει πρόσβαση

Όσο για την τεχνική υποστήριξη, αν πω εγώ πως κάποιος μου έκλεψε τον κωδικό πως μπορεί να ξέρει αν όντως μου τον έκλεψαν ή αν θέλω εγώ να κλέψω τον κωδικό ενός άλλου;

Δημοσ.
και γαμώ τις γνωριμίες έχει η κοπέλα πάντως.

καλά και αυτός τι λέει; γιατί δε δίνει πίσω τον κωδικό;

Έχει κουτσομπολιό η υπόθεση, αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα.

Και το θέμα είναι:

α) αν η κοπέλα έχει νομικό πάτημα να κάνει κάτι από τη στιγμή που ο άλλος δεν την εκθέτει και κρατάει απλά το λογαριασμό, ή

β) αν τα λάθη πληρώνονται και πρέπει τώρα να δεχτεί ότι αυτό που ήταν δικό της, πλέον δεν είναι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...