Προς το περιεχόμενο

Φτιαχνω νεο PC και θελω γνωμες

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα φτιαξω νεο pc με απ'ολα και αρχιζω:

cpu amd η intel? μεχρι €300. για AMD Phenom II X6 1090T με βλεπω. αξιζει?

ψυκτρα να βαλω ειναι απαραιτητη? κι αν ναι ποια?

καρτα γραφικων εχω την ati 5770 και ειμαι οκ.

μνημες τι? 8gb θα βαλω.

mobo: Gigabyte 890 FXA - UD7 ή MSI 890FXA-GD70 ή καποια αλλη?

τροφοδοτικο ποσα watt θα χρειαστω?

καρτα ηχου εχω

σκληρους εχω 4 sata II (1tb και 3χ500gb) αρα ειμαι οκ.

κουτι ελεγα για κατι τετοιο --> CoolerMaster Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP

οθονη εχω LG L245WP-BN 24" WIDE

δινω μεχρι €1.200

Δημοσ.

Και δίνεις 1200€ για κουτί χωρίς κάρτα γραφικών;

Με τα μισά φτιάχνεις μια χαρά κουτί.

Βασικά το σύστημα της υπογραφής σου ισχύει, κάηκε ή το έδωσες αλλού;

Δημοσ.

αφου εχω την 5770, δε θελω να παρω αλλη.

δεν εχω προβλημα απλα θελω να ειναι δυνατο. αν θες να προτεινεις κατι ειμαι ολος «αυτια»

θα το δωσω στην αδερφη μου

Δημοσ.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, εγώ θα κάνω pc σε δύο μήνες και θα βάλω τον 1035T άμα έχει βγει μέχρι τότε, αν όχι θα βάλω τον 1055Τ, οπότε ο 1090Τ πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις με τόσα λεφτα.Ψύκτρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις, εκτός κι αν τον clockareis και τον πας τουλάχιστον 4GHz.

Όσον αφορά τις μνήμες θα βάλεις οποσδοίποτε DDR3.

Αυτά τα λίγα έχω να επισημάνω γιατί έχω αρχίσει κι εγώ να κάνω μια έρευνα αγοράς για το θέμα του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Bασικη παρατηρηση, ισως η βασικοτερη.

Βαλε ssd αφου εχεις τοσο budget, για να μην πω 2 χ ssd σε raid (overkill απτη μια, εκτινασει τις επιδοσεις σου σε εφαρμογες απτην αλλη). Επισης αφου σου περισευουν λεφτα αποτι καταλαβαινω, βγαλε στην ακρη/πουλα τους 3 χ 500gb και παρε εναν των 2tb να ξεμπερδευεις με καταναλωση/θορυβο/χωρο στο κουτι/θερμοκρασιες για παντα.

Tροφοδοτικο σε φτανει ενα των 550W αν δεν σκοπευεις μελλοντικα να αλλαξεις καρτα γραφικων η να προχωρησεις σε crossfire. Δες προς corsair μερια.

Mobo εκ πειρας σου λεω οτι και οι 2 μαρκες ειναι εξαιρετικες, αλλα εγω θα προτιμουσα την MSI (καθαρα προσωπικο γουστο και οι gigabyte ειναι τερατα). Chipset σαφως 890fx αν πας σε AMD.

Εγω θα σου προτεινα ΓΕΝΙΚΑ μια τετοια υλοποιηση:

amd x6

mobo 890fx

vga αυτην που εχεις αφου δε χρειαζεσαι καλυτερη

2 x ssd σε raid και 1 χ 2TB hdd

corsair vx550 αν δεν πας σε crossfire/αλλαγη vga. Δυνατοτερο corsair απο τη σειρα HX αν σκοπευεις για cf/αλλαγη vga.

DDR3 8gb με χαμηλα timings. Υλοποιηση κι εδω κατι σε corsair θα ελεγα.

Πρωτα ομως να μας πεις για τι χρηση το προοριζεις, η αν απλα θες να ειναι ενα πολυ δυνατο και ακριβο μηχανημα αξιας 1200 ευρω.

Δημοσ.
Bασικη παρατηρηση, ισως η βασικοτερη.

Βαλε ssd σκληρο δισκο αφου εχεις τοσο budget, για να μην πω 2 χ ssd σε raid.

Aς μας πει για τι χρήση προορίζετε το pc και μετά βλέπουμε αν χρειάζεται ssd :-)

Δημοσ.
Aς μας πει για τι χρήση προορίζετε το pc και μετά βλέπουμε αν χρειάζεται ssd :-)

Για καθε χρηση ο ssd ειναι must σε συστημα των 1200 ευρω! Αλλιως τι να λεει αν στησει ενα πανακριβο μηχανημα που θα του κανει bottleneck ο μηχανικος σκληρος δισκος των 7200rpm.

Δημοσ.
Για καθε χρηση ο ssd ειναι must σε συστημα των 1200 ευρω! Αλλιως τι να λεει αν στησει ενα πανακριβο μηχανημα που θα του κανει bottleneck ο μηχανικος σκληρος δισκος των 7200rpm.

αν το pc το θέλει για games και σερφαρισμα τότε δεν θα δει διάφορα από έναν μηχανικό δίσκο τώρα αν κάνει επεξεργασία ήχου εικόνας κ.τ.λ τότε ναι να αγοράσει ssd.

Δημοσ.
αν το pc το θέλει για games και σερφαρισμα τότε δεν θα δει διάφορα από έναν μηχανικό δίσκο τώρα αν κάνει επεξεργασία ήχου εικόνας κ.τ.λ τότε ναι να αγοράσει ssd.

Για gaming ο ssd βοηθαει καθολου η μονο στις εφαρμογες? Ασχετο αλλα το εχω απορια...

Δημοσ.
Για gaming ο ssd βοηθαει καθολου η μονο στις εφαρμογες? Ασχετο αλλα το εχω απορια...

Όχι για gaming αποκλειστικά δεν βοηθά επί της ουσίας ο ssd σε σχέση με έναν μηχανικό στις 7200. Εν ολίγοις καμμιά διαφορά ανάμεσα στους δύο in gaming.

Απο την άλλη θα συμφωνήσω με το φίλο νωρίτερα ότι με 1200 ευρώ για κουτί, η αγορά ενός τέτοιου τουλάχιστον ssd είναι "απαραίτητη" πλέον. ;)

Δημοσ.

Δεν δινει frames στο game o ssd. Ελαχιστοποιει τα loading απλως, εως τα εκμηδενιζει (εχει τυχει σε παιχνιδι που περιμενα 5sec loading screen, να μην μου την εμφανιζει καν πλεον με τον ssd).

H ξερω γω σε παιχνιδια με τεραστια map που τα φορτωνει ενω κινεισαι (βλεπε lineage) δεν εχεις αυτο το σπασιμο κινησης μεχρι να φορτωσει-διαβασει το map απο το σκληρο δισκο οταν μετακινεισαι πανω στο map. Πολυ σημαντικο αυτο.

Αλλα frames/sec εν γενει δεν δινει ο ssd. Απλα σε γλυτωνει απο διαφορα "χαμενα frames" που προερχοντουσαν απο excessive reading του HDD κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου.

ΥΓ. Πολυ επεσε η τιμη του nova. Πριν 1 βδομαδα στο vision studio ειχε 124 ευρω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...