washcloud Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Είπα εγώ ότι έχω πρόβλημα να γίνεται συζήτηση; Πού το διαπίστωσες αυτό; Εγώ απλά λέω μην το κουράζεις και νομίζω ότι είναι σωστό να μην το κουράζεις θέτοντας το θέμα ως "είναι άσπρο-ή μήπως έχει όλα τα χρώματα μαζί;" βάσει κοινής λογικής και το θέτω αδιαπραγμάτευτα, μια και πρόκειται περί κοινής λογικής που είπαμε. Έχω καταλάβει ότι εσυ θεωρείς σωστή την επαναδιαπραγμάτευση και όλα ωραία, όλα καλά - αλλά όχι, δεν είναι, για τόσο βασικά πράγματα...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Για ενημέρωση και μόνο, επειδή διαβάζω πράγματα που δεν ισχύουν: Το αν μια μετάφραση, υπότιτλος ή ό,τι άλλο, έργου οποιασδήποτε μορφής καλύπτεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (δηλαδή δε μιλάμε για έργα γραμμένα πριν από χιλιετίες, λ.χ.) κυκλοφορήσει πριν την "επίσημη" μετάφραση, υποτίτλους κτλ. καμία "κάλυψη" δεν παρέχει σε αυτόν που τη διακινεί. Οι εν Ελλάδι κάτοχοι των δικαιωμάτων υπογράφουν συμβόλαια με τους ξένους οίκους/εταιρίες κτλ. τα οποία συμβόλαια προβλέπουν ότι εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος οφείλουν να διαθέσουν στην αγορά το υλικό, προσαρμοσμένο στη γλώσσα της χώρας. Εντωμεταξύ (και εννοείται μετά την κυκλοφορία για το διάστημα που ορίζει ο σχετικός νόμος) οι εν Ελλάδι κάτοχοι των δικαιωμάτων έχουν αποκλειστικά δικαιώματα. Ο χρόνος κυκλοφορίας της "ερασιτεχνικής" και της "επαγγελματικής" δουλειάς δεν έχει καμία σχέση. Ακόμη και αν δεν υπάρχει διανομέας/κάτοχος δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αυτό δεν αλλάζει τίποτε, τα δικαιώματα τα κατέχει ξένος οίκος/εκδότης/διανομέας. Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι το βλέπουν ιδεολογικά, φιλοσοφικά ή όπως αλλιώς, όμως εδώ μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα και νομίζω πως είναι καλό όταν δε γνωρίζουμε, να μη λέμε με βεβαιότητα "καλύπτεσαι". Έχω υπογράψει δεκάδες συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων μεταφράσεων (πλην ποσοστού επί των πωλήσεων) και γνωρίζω άριστα το τι συμβαίνει στην αγορά. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου η εμπορικότητα ενός έργου κρίνεται μεγάλη, οι μεταφραστές καλούνται ακόμη και να υπογράψουν ρήτρες εμπιστευτικότητας ενόψει της επίσημης κυκλοφορίας, επομένως είναι λάθος να λέμε ότι αν δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι επίσημα, η ανεπίσημη εκδοχή του "καλύπτεται".
Francisco Goya Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Τουτοιοτρόπως αν μεταφράσεις Σοφοκλή από αυτούσιο κείμενο, δεν τρέχει μία, κανείς, ούτε πρακτικά, ούτε νομικώς κατοχυρωμένα, δε θα σου την πέσει. Για να μεταφράσεις όμως Νιλ Σάιμον, πρέπει να πάρεις άδεια - αν δε θες να 'χεις τραβήγματα. Εννοείται. Το νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα πενυματικής ιδιοκτησίας παρέχει προστασία για λιγότερο από 100 χρόνια από τη δημιουργία ή την γνωστοποίηση του έργου. Πολλώ δε μάλλον, δεν παρέχει προστασία για έργα 2500 ετών... @Snoob: Εξαιρετικό post!
dpsycho Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Αλήθεια, υπάρχει δεδικασμένο; και ξέρει κανεις την έκβαση; Μιλαω για το αν έχει κατηγορηθεί κανεις για παρανομη διακίνηση υποτίτλων όχι για οποιαδήποτε άλλη καταπάτηση του νόμου περι ΠΔ. ---------- Προσθήκη στις 16:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:25 ---------- Επαναδιατύπωση: Ξερει κανείς αν υπάρχει δεδικασμένο;
RottenLungs Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά ξανα άνοιξε το καλύτερο site διανομής υπότιτλων για σειρές. www.tvsubtitles.eu
imr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδια εχω χασει κατι? μια χαρα δεν δουλευουν ολα τα site?
imr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 To tvsubtitles.gr δεν δούλευε μέχρι πρότινος... Τώρα δουλεύει με κατάληξη eu. Με το .net τι διαφορα εχει?
thomasG4 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Για αγγλικους υποτιτλους το καλυτερο site ειναι αυτο www.addic7ed.com
RottenLungs Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Με το .net τι διαφορα εχει? To "eu" δηλαδή το παλιό "gr" έχει πολύ περισσότερους ελληνικούς υπότιτλους. Τσέκαρε και θα δείς.
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 ...αν εξαιρέσεις το "και τί έγινε" που ξανάνοιξαν τα σχετικά site (που θα ξανακλείσουν-για να ξαναματανοίξουν), όλα καλά...
Nikos7Bouzouxis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Κλεισανε παλι καποια site ή ιδεα μου ειναι; Edit: Ακυρος ο συναγερμος τελικα.Ή ξανανοιξαν τα site ή εγω ειχα καποιο προβλημα..!! Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2011 από Nikos7Bouzouxis
sotris99 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 ελπίζω το archive του xsubs.tv να ανέβει σε κάποιον tracker για να μάθουν οι επιτέθεμενοι ότι μια τέτοια κληρονομία δεν μπορεί να σβήσει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα