Pytzamarama Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Σε πρωτη φαση την Βυζαντινη/Νεοελληνικη μιας και απευθυνονται σε εφηβους που πλησιαζουν να ενηλικιωθουν. Πχ1 ποσοι απο εμας γνωριζουν περι των Βαλκανικων και τον Α' Παγκοσμιο? Πχ2 γιατι πρεπει να μην μαθαινει ο Ελληνας 17 χρονος για τα 80 χιλιαδες σφαγμενα γυναικο-παιδα που σχηματιζανε μια νεα προβλητα στο λιμανι της Σμυρνης? Τα παραδειγματα ειναι αναριθμητα... (Εννοειται πως οι προηγουμενες φασεις της τεραστιας Ελληνικης Ιστοριας θα πρεπει ενδελεχως να διδασκονται στις μικροτερες ταξεις). Πρεπει λοιπον να διδασκεται αλλα με σωστο τροπο και σωστα βιβλια. Αυτα τα σχολικα εγχειριδια που κυκλοφορουν απο τις αρχες των 80s (και τρωμε στη μαπα τις μετεξελιξεις τους) ειναι απο αστεια εως επιληψιμα και επικινδυνα. Δεν βλεπω λογο παντως γιατι να υπαρχει πολεμικη εναντιον της διδασκαλιας τηςΕλληνικης Ιστοριας απο κομματι του λαου. Απο τους "μεγαλους" να το καταλαβουν, αφου χρειαζονται ζομπιζ να δουλευουν με τους μοντερνους ελαστικους ορους...
nik324 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Εδώ θέλουν να κάνουν την ιστορία προεραιτικό μάθημα, η πληροφορική σας πείραξε;... Φυσικά και μας πείραξε η πληροφορική....Ζούμε στο 2010!! Τα πάντα γύρο μας βασίζονται στην επιστήμη της πληροφορικής! Ποιός νοιάζετε για την βυζαντινή ιστορία αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας που διαδάσκετε στα λύκεια; Αχρηστες πληροφορίες που σε 1 μήνα έχουν ξεχαστεί...ΟΙ γνώσεις της πληροφορικής βρίσκουν εφαρμογή συνεχώς στην ζωή ενός ανθρώπου.....
Toufas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Σε πρωτη φαση την Βυζαντινη/Νεοελληνικη μιας και απευθυνονται σε εφηβους που πλησιαζουν να ενηλικιωθουν. Πχ1 ποσοι απο εμας γνωριζουν περι των Βαλκανικων και τον Α' Παγκοσμιο? Πχ2 γιατι πρεπει να μην μαθαινει ο Ελληνας 17 χρονος για τα 80 χιλιαδες σφαγμενα γυναικο-παιδα που σχηματιζανε μια νεα προβλητα στο λιμανι της Σμυρνης? Τα παραδειγματα ειναι αναριθμητα... (Εννοειται πως οι προηγουμενες φασεις της τεραστιας Ελληνικης Ιστοριας θα πρεπει ενδελεχως να διδασκονται στις μικροτερες ταξεις). Πρεπει λοιπον να διδασκεται αλλα με σωστο τροπο και σωστα βιβλια. Αυτα τα σχολικα εγχειριδια που κυκλοφορουν απο τις αρχες των 80s (και τρωμε στη μαπα τις μετεξελιξεις τους) ειναι απο αστεια εως επιληψιμα και επικινδυνα. Δεν βλεπω λογο παντως γιατι να υπαρχει πολεμικη εναντιον της διδασκαλιας τηςΕλληνικης Ιστοριας απο κομματι του λαου. Απο τους "μεγαλους" να το καταλαβουν, αφου χρειαζονται ζομπιζ να δουλευουν με τους μοντερνους ελαστικους ορους... Ο ελληνικος στρατος ως γνωστο ποτε δεν εσφαξε. Στον πολεμο πεταγαμε γλαδιολες.
hashashin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Ο ελληνικος στρατος ως γνωστο ποτε δεν εσφαξε. Στον πολεμο πεταγαμε γλαδιολες. Οπως παντα εμεις πολεμαγαμε για την πατριδα Ποτε δεν βλαψαμε κανεναν
Pytzamarama Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Ας το μαθουμε κι αυτο λοιπον. Αλλωστε ουτε τις σφαγες στο λιμανι θα τις μαθαιναμε αν δεν ηταν ο Αμερικανος προξενος Χορτον σε ενα απο τα καραβια να τραβαει φωτογραφιες και να γραψει μετεπειτα το συγκλονιστικο του βιβλιο. Παντως απο αυτα που ξερω ο Ελληνικος στρατος πηγε στην Ανατολια ως συγκροτημενο τμημα. Δηλαδη σεβοταν (τουλαχιστον θεωρητικα και ως ενα βαθμο) καποιες αρχες που εδιεπαν την "στρατιωτικη ηθικη" παγκοσμιως. Το πλιατσικο και η σφαγη στη Σμυρνη και στις λοιπες πολεις, οι γενοκτονιες Ποντιων και Αρμενιων δεν εγιναν απο στρατο αλλα απο ατακτες ομαδες χωρις οργανωση, φρενο και ελεος.
Evgenios1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Το θεατρο του παραλογου.. Εκανε κανενας απο σας στο λυκειο Ιστορια και Πληροφορικη; Εγω οταν ημουν στο λυκειο, θυμαμαι οτι οταν ειχαμε ιστορια και πληρογορικη, διαβαζαμε φυσικη και αλγεβρα. Βασικα πολλα μαθηματα δεν εχουν λογο υπαρξεις στο σημερινο λυκειο (Εξεταστικο κεντρο) κατι κοινωνιολογιες κατι θρησκευτικα και αλλα που ουτε καν τα θυμαμαι.
hashashin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Κατα την γνωμη μου στην Ιστορια τα παιδια θα πρειπει να διδασκονται και τα σπουδαια κατορθωματα των Ελληνων αλλα και τα λαθη τους.Οχι μονο την ενδοξη ιστορια αλλα και την αλλη πλευρα.Επισης καποια σημαντικα γεγονοτα της ξενης ιστορια πρεπει να διδαχτουν. Ενα παραδειγμα ειναι αυτο που ειχε γινει στον φιλο μου πριν χρονια που ο καθηγητσς τους δεν τους διδαξε τη Γαλλικη επανασταση και πηγε στο επομενο που ηταν και ασημαντο,ε τον ρωτανε τα παιδια για το προσπερασε το μαθημα και αυτος τους απαντησε πως δεν ειναι τιποτα σημαντικο και δεν εχει σεχεση με την Ελλαδα
nik324 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Πάντως η πληροφορική πρέπει να γίνει κύριο μάθημα στα σχολία...Δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται 6 ώρες αρχαία και 3 ιστορία, αν θυμάμαι καλά, και πληροφορική μόνο 1-2 ώρες....
hashashin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Ειναι οντως εγκυρη η πηγη?Λιγο απιστευτο δεν σας φαινεται?
The_Judas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μάλλον το κάνουν γιατί δεν έχουν αρκετά χρήματα για να προσλάβουν πληροφορικούς, ενώ από άλλες ειδικότητες έχουν άπειρους διορισμένους σε γραφεία. Για τον ίδιο λόγο διατηρούν και τα θρησκευτικά. Αν τα καταργήσουν ή μειώσουν την ύλη θα αναγκαστούν να απολύσουν πολύ κόσμο. Οπως και να έχει είναι απαράδεκτο.
norita Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 http://blogs.sch.gr/stayrakant/2010/10/03/νεο-λυκειο-και-χημεια/
The_Judas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 http://paspartoy.blogspot.com/2010/10/blog-post_5680.html http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=191 Στην εποχή που όλοι ευαγγελίζονται τη μετάβαση από την κοινωνία της Πληροφορίας στην κοινωνία της Γνώσης και ενώ επί μία δεκαετία και πλέον διδάσκεται η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει το δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης της διδασκαλίας της αγνοώντας ακόμη και το ότι για την εισαγωγή των μαθητών σε μία από τις 36 σχολές Πληροφορικής των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ απαιτούνται γνώσεις που πρέπει να αποκτηθούν από τους μαθητές στο Λύκειο. 36 σχολές πληροφορικής στην χώρα της Ε.Ε με το χαμηλότερο επίπεδο τεχνολογικών γνώσεων!!!
cyber_katsarida Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 κι εμένα μου φαίνεται λίγο απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο. αλλά ας θεωρήσουμε ότι θα γίνει για να κράξουμε λίγο :lol: δυστυχώς το επίπεδο των μαθητών όσο πάει και πέφτει πιο χαμηλά. έχουμε φτάσει στον πάτο και ξεκινάμε να ανοίξουμε γεώτρηση. θυμάμαι παλιαααα δεν ξέραμε κάποια πράγματα και μας λέγαν οι μεγαλύτεροι: καλά τίποτα δε σας μαθαίνουν στο σχολείο; ήρθε τώρα η στιγμή που αυτές τις κουβέντες τις λέω εγώ στους μικρότερους. με τη διαφορά πως αυτά που δεν ήξερα εγώ και οι συνομήλικοι μου αν τα πεις στα σημερινά παιδιά θα σε κοιτάνε σαν ufo. ρε γαμώτο είμασταν κι εμείς εκτός πραγματικότητας σε μερικά θέματα αλλά όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση ξεφεύγει τελείως. έχετε δει γραπτό παιδιού γυμνασίου; επειδή έχω δει μερικά, 2 ορθογραφικά λάθη σε μια λέξη μόνο σας λέει τίποτα; και δε μιλάω για ένα άτομο μόνο. τώρα όσον αφορά την πληροφορική, δυστυχώς στην ελλάδα θεωρείται η ώρα του παιδιού. ο πατέρας μου όταν με βλέπει να είμαι στον υπολογιστή για δουλειά θεωρεί ότι παίζω. ο υπολογιστής για τους περισσότερους είναι παιχνίδι. βασικά τελευταία πήρε προαγωγή δεν είναι μόνο παιχνίδι, είναι και facebook.(την είπα την κακία μου δεν άντεξα ) το αστείο είναι ότι σε πολλές προκυρήξεις για θέσεις στο δημόσιο απαιτούνται βασικές γνώσεις πληροφορικής. και ρωτάω εγώ. αφού ρε κωλοκράτος θεωρείς απαραίτητες αυτές τις γνώσεις γιατί αφαιρείς το μάθημα από το σχολείο; οκ υπάρχουν και τα Φροντιστήρια. κλέφτες θα γίνουν; φανταστείτε. τη στιγμή που σχεδόν τα πάντα γίνονται με υπολογιστές και όποιος δε γνωρίζει τα βασικά θα θεωρείται αγράμματος εμείς βάζουμε ένα χ στην πληροφορική. πάντως ελπίζω ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο.
akpe Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Λόγος για κατάργηση του μαθήματος δεν υπάρχει, ούτε όμως υπάρχει λόγος να αυξηθούν οι ώρες από ένα (λογικό κατ'εμέ) δίωρο-τρίωρο την εβδομάδα. Είμαι της άποψης οτι λίγα πράγματα μπορούν να περάσουν εύκολα στην νεολαία, ιδίως σε όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για το αντικείμενο και απλά θέλουν να μάθουν να χειρίζονται σωστά έναν υπολογιστή. Για όλα τα υπόλοιπα, ας εντάξουν μάθημα επιλογής ή ας αλλάξουν το πρόγραμμα σπουδών στις σχολές. Παίρνοντας σαν παράδειγμα αυτά που έκανα εγώ στο λύκειο δεν είναι δυνατόν κάποιος να μαθαίνει προγραμματισμό (έστω και εντελώς επιφανειακά) στην Ά λυκείου, κάτι που όχι μόνο δεν θα το απορροφήσει αν δεν τον ενδιαφέρει, αλλά πιθανότατα δεν θα του χρειαστεί ποτέ αν δεν επιλέξει και το ανάλογο αντικείμενο. Φυσικά και μας πείραξε η πληροφορική....Ζούμε στο 2010!! Τα πάντα γύρο μας βασίζονται στην επιστήμη της πληροφορικής! Ποιός νοιάζετε για την βυζαντινή ιστορία αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας που διαδάσκετε στα λύκεια; Αχρηστες πληροφορίες που σε 1 μήνα έχουν ξεχαστεί...ΟΙ γνώσεις της πληροφορικής βρίσκουν εφαρμογή συνεχώς στην ζωή ενός ανθρώπου..... Άσχετα με το τι και με ποιό τρόπο διδασκόμαστε τώρα στο μάθημα, η ιστορία ενός έθνους (αλλά και "ξένα" σημαντικά ζητήματα) κάθε άλλο παρά άχρηστες πληροφορίες είναι, ούτε σε ένα μηνα έχουν ξεχαστεί. Και δεν αναφέρομαι στο βυζάντιο ε; Το οτι ζούμε στο 2010 δεν μου λέει τίποτε, το αν κανείς μας δεν ήξερε πως σκατά φτάσαμε εδώ θα μου έλεγε πάρα πολλά... Πάντως η πληροφορική πρέπει να γίνει κύριο μάθημα στα σχολία...Δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται 6 ώρες αρχαία και 3 ιστορία, αν θυμάμαι καλά, και πληροφορική μόνο 1-2 ώρες.... Αν κάτι πρέπει να αλλάξει και στα δυο μαθήματα αυτό δεν είναι οι ώρες διδασκαλίας αλλά η ύλη και ο τρόπος διδασκαλίας τους. Λαϊκίζοντας και γενικεύοντας, το αν η νεολαία μας βαριέται να διαβάζει για το πως φτάσαμε εδώ που είμαστε σαν λαός, και προτιμά να στήνεται μπροστά στον υπολογιστή ακόμα και στο σχολείο γιατί θεωρεί την πληροφορική πιο "in" από ένα μάτσο μαλάκες που δενβαριέσαιμωρέέχουνπεθάνειτώρα, είναι άλλο θέμα. Όπως και η πληροφορική (αν και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό), η ιστορία όχι μονο χρειάζεται, αλλά επιβάλλεται, έστω και αν διδασκόμαστε σαφώς λιγότερα και ίσως και διαφορετικά πράγματα από όσα θα έπρεπε (εξάρτηση από τους ξένους το 1821, μαλακία που μας έδερνε το '22, κ.λπ.).
agpr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Ποια ιστορια μας? Την αρχαιοελληνικη ναι, την βυζαντινοχριστιανικη οπως διαλεξανε μας τριβουν στην μουρη (κρυφο σχολειο, παλι με χρονια με καιρους κλπ) γιατι?? Πόσο σίγουρος είσαι πως στην ιστορία του Λυκείου διδάσκεται το κρυφό σχολειό και το "πάλι με χρόνια και καιρούς κλπ"; Εγώ είμαι σίγουρος πως δεν έχεις ξεφυλλίσει το νέο βιβλίο της ιστορίας της Β΄ Λυκείου ( Μεσαιωνικού και Νεότερου Κόσμου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.