Προς το περιεχόμενο

Αγορά Laptop κάτω από 800€ για HTPC!

KalamarGiannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η 5470 και 4570 ειναι αρκετα αδυναμες καρτες,σε σχεση με τις 5650 και NVIDIA GT 330M!

Και με τους επεξεργαστες δεν παιζεις παιχνιδια,μονο με τις αναλογες καρτες γραφικων στα αναλογα settings και παιχνιδια.

Ενημερωτικα!

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δυστυχώς το infoworld από το λινκ δεν το έχει πια ...

αλλά παρόλα αυτά και την μεγαλύτερη κατανάλωση (δεν με ενδιαφέρει και τόσο: 2 ωρίτσες τη μέρα για τα επόμενα χρονάκια πόσο ρεύμα να είναι πια;)

ο i7 με την 5470

είναι δυνατότερο μηχανάκι από τα dell i5 430/450/460 ;;

από το sony i5 430 2.26 me 5650;

αν ναι να καταλήξω να τελειώνω...

[/b]

Γιάννη,

για μένα είσαι για sony που συνδυάζει το home entertainment με το business αρκετά καλά αφού, με συνδυασμό κάρτας γραφικών hd με 1gb+οθόνη(sony ok)+blue ray είναι μια χαρά για gaming+htpc και για business με τον i5+4gb+500hdd είσαι επίσης μια χαρά.

για την over all ποιότητα δεν νομίζω να διαφέρουν η sony με dell, είναι πολύ καλές και οι 2. Από υποστήριξη είσαι οκ (ξέρω ότι η dell στην Ελλάδα "τρέχει" άψογα το on-site χωρίς να σημαίνει οτι και η sony δεν είναι αξιοπρεπής) για όσο διάστημα είσαι εντός εγγύησης βέβαια.

τώρα για τις μικροδιαφορές(γιατί τέτοιες τις θεωρώ) σε χαρ/κά τύπου 430/450/470 blah blah δε νομίζω να παίζουν μεγάλο ρόλο για ένα μέσο χρήστη.

Σίγουρα σε αυτό το σημείο που είσαι (έχοντας καταλήξει σε 2 πολύ καλά λαπτοπ έτσι κι αλλιώς) θα πρέπει να σκεφτείς πιο πολύ το κόστος.

Δημοσ.

Τhanx... η αλήθεια είναι ότι ο VAIO είναι ακριβότερη λύση, αλλά σαν ντιζάιν τα βγάζει τα λεφτά του χε χε...

άρχισα να ψήνομαι για τη SONY, γιατί είχα την εντύπωση ότι γενικά στα laptop είναι πολλά λεφτά για το τίποτα και ποιότητα μέτρια...

τελικά με όποιον κι αν συζήτησα είπε μόνο θετικά για την ποιότητα της σονυ και εν τέλει το συγκεκριμένο είναι value for money στα σίγουρα.

Ψήνομαι για SONY ...θα ταιριάζει και με την TV!

(αυτό σημαίνει ότι καταλήγω ότι i5 2,26Gz + 5650 > i5 2.5Gz+5450 (=14''dell studio from dell.com) , και επιπλέον τα 100€ τα θεωρώ ότι πήρα και blu-ray...μία η άλλη.)

Mε χαλάει μόνο ο δίσκος που δεν είναι 7200rpm...αλλά σε 2 έτη δεν θα βαλουμε μέσα όλοι solid state;;

---------- Προσθήκη 09-10-2010 στις 00:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 08-10-2010 στις 17:18 ----------

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: κατέληξα στον VAIO, κάνω και μια βόλτα σε sites όξω και βρίσκω ότι μπορείς να κάνεις για τη σειρά Ε ότι σύνθεση σου κατέβει ! ! !

πιάστε τώρα κομμάτι(α) :

#

ntel® Core™ i5-460M processor (2.53GHz) with Turbo Boost up to 2.80GHz

#

Genuine Windows® 7 Home Premium 64-bit

#

Matte Black

#

500GB Hard Disk Drive (7200rpm)

#

4GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066

#

15.5" Full HD VAIO Premium Display (1920x1080)

#

ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GPU (1GB VRAM)

#

Blu-ray Disc™ Read Only Drive

#

Adobe Bundle (Free - $448 value)

#

Microsoft® Office 2010 Starter

....τι να πούμε τώρα, επεξεργαστή, οθονάρα, καρτάρα, δίσκο 7.200, μπλεάκτινο..τι να πω έτσι για να υπάρχει κι ένα μείον η μνήμη δεν είναι 1333 σαν της Δελλ...

τα παραπάνω κυρίες και κύριοι στην καταπληκτική τιμή των 1.050$ ... !

We have a winner, thank you!

Δημοσ.

Μετά την οριστική απόφαση για VAIO, μένει να διαλέξω τις λεπτομέρειες...

ίντσες από 14 ως 17 και ανάλογο hardware:

τι είναι κατά τη γνώμη σας καλύτερο σε απόδοση 1) για HighDef play 2)για Γενικές εφαρμογές από τους παρακάτω συνδυασμούς:

1)ntel® Core™ i5-460M processor (2.53GHz) Turbo Boost up to 2.80GHz &

ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GPU (1GB VRAM) &

4 GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066

2)Quad i7-740QM processor (1.73GHz) Turbo Boost up to 2.93GHz &

4 GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1333 &

ή NVIDIA® GeForce® GT 425M GPU (1GB VRAM)

Mέχρι τώρα στον HD ήχο η ΑΤΙ είχε το πλεονέκτημα περνώντας HD audio 7.1 από ΗDMI, τώρα η GT425 περνάει το HD audio σε bitstream...

όπως τα λέει εδώ το notebookcheck

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.34152.0.html

"A novelty of the GF104/106/108 chips is the support of Bitstream HD Audio (Blu-Ray) output via HDMI. Alike the Radeon HD 5730, the GT 425M can transfer Dolby True HD and DTS-HD bitstream-wise without quality loss to a HiFi receiver"

Τώρα την 5650 την έχει πιο πάνω στην κατάταξη της class2 σαν ισχυρότερη αν καταλαβαίνω καλά...

για πείτε τι να πάρω;;

Δημοσ.

δεν το έχω ψάξει ακόμα, το σταθερό htpc ως τώρα το είχα με vista και Media Player Classic-Home Cinema , και λίγο KM player.

Τώρα που το lap θα έρθει με 7αρια, θα μπω στα fora για μελέτη και θα δω...

η ελπίδα μου ειναι με ΑΠΛΕΣ ρυθμίσεις και όχι πολύπλοκα πακέτα codecs να γίνεται δουλειά...

τώρα για επιλογή ενός εκ των δυο παραπάνω είναι και το θέμα της υπερθέρμανσης των i7 σε λαπτοπ... η Sony στο 16αρι σασί δεν ξέρω πως τα έχει καταφέρει...λέτε να με φοβίζει το ζήτημα;

υπάρχει και το θέμα του ότι εκτός από bitstream 7.1 HD sound η GT450 υποστηρίζει εμμέσως και 3D (που σήμερα μου είναι αδιάφορο αλλά στο μέλλον ποιος ξέρει..), και είναι κάρτα που βγήκε τον Αύγουστο ενώ η 5650 τον Ιανουάριο...

από την άλλη τον πιο ισχυρό(τετραπύρηνο) επεξεργαστή με ελάχιστα παραπάνω δολλάρια γιατί να τον αφήσω;

όλα αυτά εξηγούσα στην καλή μου στον καφέ και χασμουρήθηκε επαρκώς...

ποιος μπορεί να πει καμιά γνώμη;

ευχαριστώ!

(μέχρι τώρα οι ψήφοι του κοινού δίνουν 3-0 για τον i5/5650 ...)

Δημοσ.

φιλε ειμαι στο ιδιο διλλημα.....

ειμαι μεταξυ δυο laptop sony vaio

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPC-EC3M1E-BJ-VPCEC3M1E-BJ-GC2.htm

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPC-F13E1E-H-VPCF13E1E-H-GC2.htm

....το πρωτο εχει μεγαλυτερη οθονη 17,3 καρτα γραφικων radeon 5650 αλλα χωρις blue ray..

....το δευτερο εχει μικροτερη οθονη 16,4 καρτα γραφικων nividia gt425 και με blue ray...

το pc το θελω κυριως για ταινιες που κατεβαζω (avi, mkv) τις οποιες βλεπω με το k lite codec και δεν συναντησα κανενα προβλημα μεχρι που πηγα να το avatar (blueray 1080p) και η οποια ειχε προβλημα με τον ηχο...

και επισης να παιζω κανενα παιχνιδι (pro evolution soccer 2011, ghost sniper warrior)...

θα ηθελα να μου καποιος σχετικα με τισ καρτες γραφικων, ποια εχει καλυτερη αποδοση στις ταινιες στα παιχνιδια...θεωρειται το blueray απαραιτητο, μπορουμε να αγορασουμε blueray gia laptop?

Δημοσ.

.θα ηθελα να μου καποιος σχετικα με τισ καρτες γραφικων, ποια εχει καλυτερη αποδοση στις ταινιες στα παιχνιδια...θεωρειται το blueray απαραιτητο,

α)ισοδυναμες ειναι

β)εγω ναι για να παιρνω blue-ray δισκακια απο video-club

κατεβαζα και μεγαλα αρχεια για καλυτερη ποιοτητα εικονας ηχου(12gb+)

απλα το βαρεθηκα..

αρα παιρνεις το φθηνοτερο οπου το βρεις αφου η εγγυηση ειναι απο sony.

Δημοσ.
Μετά την οριστική απόφαση για VAIO, μένει να διαλέξω τις λεπτομέρειες...

ίντσες από 14 ως 17 και ανάλογο hardware:

τι είναι κατά τη γνώμη σας καλύτερο σε απόδοση 1) για HighDef play 2)για Γενικές εφαρμογές από τους παρακάτω συνδυασμούς:

1)ntel® Core™ i5-460M processor (2.53GHz) Turbo Boost up to 2.80GHz &

ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GPU (1GB VRAM) &

4 GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066

2)Quad i7-740QM processor (1.73GHz) Turbo Boost up to 2.93GHz &

4 GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1333 &

ή NVIDIA® GeForce® GT 425M GPU (1GB VRAM)

Mέχρι τώρα στον HD ήχο η ΑΤΙ είχε το πλεονέκτημα περνώντας HD audio 7.1 από ΗDMI, τώρα η GT425 περνάει το HD audio σε bitstream...

όπως τα λέει εδώ το notebookcheck

"A novelty of the GF104/106/108 chips is the support of Bitstream HD Audio (Blu-Ray) output via HDMI. Alike the Radeon HD 5730, the GT 425M can transfer Dolby True HD and DTS-HD bitstream-wise without quality loss to a HiFi receiver"

Τώρα την 5650 την έχει πιο πάνω στην κατάταξη της class2 σαν ισχυρότερη αν καταλαβαίνω καλά...

για πείτε τι να πάρω;;

Σε οποια και να πας,δε εχει σημασια,ειναι και 2 ισοδυναμες με Directx11!

Οι θεσεις πανω κατω,παιζουν λιγο!

Κοιτα επιδωσεις 3dmark06 & 3dmark Vantage!

Tωρα σε θεματα επεξεργαστη,ο ι7 ειναι σαφως καλυτερος απο τον ι5,αλλα και πολυ πιο θερμος!

---------- Προσθήκη στις 21:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:41 ----------

....το δευτερο εχει μικροτερη οθονη 16,4 καρτα γραφικων nividia gt450 και με blue ray...

GT 425 εννοεις?!

Δημοσ.

επειδή από τις 4 βγάζω οικονομ.δείκτες για τα μεγαλυτ.hypermarket του κόσμου και πρέπει μετά να τους συγκρίνω για την εργασία

σας παρακαλώ θα μπορούσε κάποιος να ψάξει λίγο τα φορα για τη σχέση sony-i7-θέρμανση των 16,4'' ;

το έχει σαν gaming λαπ στο site της, λέτε με χρήση ως 4 ώρες την ημέρα (εφαρμογές γραφείου, internet, μουσική κτλ.-no games) να έχει πρόβλημα;

Δημοσ.

Ριξτε μια ματια εδω http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&categoryId=8198552921644691998&N=4294953518

Δειτε τι φορητοι κυκλοφορουν εξω και τι εχουμε στην ελλαδα (και τιμες δειτε!!)

εστειλα e mail στην sony hellas και μου ειπαν οτι δεν προκειτε να κυκλοφορησουν αυτοι στην ελληνικη αγορα...(μου απαντησαν την επομενη μερα!!!!!!!!)

διαβασα σε site και ειδα οτι κατατασει την καρτα γραφικων radeon 5650 πιο ψηλα απο την nvidia gt425..γνωριζει κανενας λεπτομερειες για τισ δυο αυτες καρτες? σε τι διαφερουν, ποια ειαι καλυτερη?

και εαν γνωριζει κανεις εαν υπαρχουν blueray disc drive για φορητα και ποσα εχουν...

Δημοσ.

διαβασα σε site και ειδα οτι κατατασει την καρτα γραφικων radeon 5650 πιο ψηλα απο την nvidia gt425..γνωριζει κανενας λεπτομερειες για τισ δυο αυτες καρτες? σε τι διαφερουν, ποια ειαι καλυτερη?

δωσε link

εγω την βλεπω -2%

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...