Προς το περιεχόμενο

Μειώνεται το μερίδιο αγοράς του MS Internet Explorer

nske

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν βγαινουμε off-topic, μιλαμε για τον ΙΕ και για λογους γιατι ο οποιος χανει μεριδιο στην αγορα. Οτιδηποτε λοιπον σχετικο με αυτο (συνδεδεμενο με αυτο εστω) δεν ειναι off-topic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 381
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ρε παιδια, μονο σε εμενα ο Firefox 4 beta ειναι ο πιο γρηγορος απο ολους στο rendering των σελιδων??

Δεν μιλαω για startup time που εκει ειναι πιο αργος (με διαφορα μαλιστα! ;) ), αλλα για αυτο καθεαυτο το rendering των σελιδων.

Ανεβαζω τωρα στο youtube και ενα videaki με το rendering 4 δημοφιλων sites (insomnia.gr , Contra.gr , Engadget.com , in.gr) στον Firefox 4 beta και στον Chrome 7 dev με ενεργοποιημενο και στους 2 browsers το Adblock και απενεργοποιημενο το Direc2D/DirectWrite.

(βαλτε το σε 720p για καλυτερη ποιοτητα και να ειστε επιεικεις γιατι πρωτη φορα κανω screen capture)

http://www.youtube.com/watch?v=LtzP50Vn6YI&feature=player_embedded

Στο bat πρώτη επιλογή είναι Firefox 2η και σε διαφορετικό partition ο Chromium,αν τα βάλω ανάποδα δεν απλά

με την καμία ο Firefox πιο γρήγορος,ειδικά σε cached sites που σερφάρεις κατα 99%

στο OSX πιστεύω θα χει μεγαλύτερη διαφορά

Nik.K θες ένα με τον ΙΕ9;Έπαθα πλάκα,το Need for speed προφητικό,του πάει :P

Επεξ/σία από elven

ντάξει πλάκα κάνω και σε τσιγκλάω ε

αλλά αν θες βιντεάκι ανεβάζω με IE9,πιο μετά όμως,δεν είναι πιο γρήγορος αλλά καλός είναι,σε σχέση με τον 8 ειδικά

Εχουν

Λάθος μου αν ισχύει... Αλλά πως μπορώ να κάνω compile ενα πρόγραμμα σε c++ στα windows xp?

Και σχετικά με τον compiler το ανάφερα πιο πολύ ως παράδειγμα, για το τι είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό. Για κάποιον ενα ολοκληρωμένο λειτουργικό πρέπει να έχει c/c++ compiler (ίσως και για άλλες γλώσσες) για κάποιον άλλο να έχει εργαλεία για απεικόνιση γραφικών παραστάσεων κτλ κτλ..

Ενταξει orotoi οταν αγορασεις αυτοκινητο να ζητησεις να Μην εχει λαστιχα και Ζαντες γιατι θελεις να υποστηριξεις τριτες εταιρειες.............Το παραδειγμα μονο λαθος δεν ειναι απλα δεν θελεις να το δεχτεις.

Έχεις κολλήσει με τα παραδείγματα με τα αμάξια.. Είναι παντελώς άσχετα και άτοπα. Αλλα ακόμη κι' έτσι, δεν είπα οτι παίρνεις το αμάξι χωρίς λάστιχα. Απλώς δεν έχουν το τελευταίο μοντέλο της τάδε εταιρίας και έχουν λάστιχα "της λαϊκής". Το οτι δε το καταλαβαίνεις με κάνει να καταλάβω πιο εύκολα γιατί υποστηρίζεις αυτά που λες...

@kogos Προσωπικα πιστευω οτι η τεχνολογια του lego(COM) ειναι αρκετα βολικη.

Τεσπα, δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο βαζετε τους browsers σε μια "ειδικη" κατηγορια εφαρμογων. Και για ποιο λογο υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος σε ΜΗ εμπορικα προϊοντα; Πως γινεται αυτο;

btw χρησιμοποιω chrome

Είναι εμπορικό πρόγραμμα και το πληρώνεις με την αγορά του λειτουργικού.

Το οτι άλλα κομμάτια του λειτουργικού εξαρτώνται απο αυτόν είναι οχι μόνο κακός προγραμματισμός αλλά και εκβιασμός/εξαναγκασμός να τον χρησιμοποιήσεις.

Συγκρισεις ταχυτητας κανω μεταξυ μαμα IE και μαμα FF....Το τι μπορει να κανει με plugins που κοβουν τα banners ειναι σαν να παρω δυο ιδια σχεδον αμαξια, στο ενα να αφαιρεσω καθισματα, κλιματισμο, ραδιο, ηχεια, γενικα να το γδυσω και να πω οκ τωρα παμε μια κοντρουλα σε ταχυτητα.....Καθολου λογικο δεν το βρισκω.

Οσο για το Trolling το εχω πει πολλες φορες, ειναι η πιο ευκολη λεξη να χρησιμοποιησει καποιος που δεν εχει τα καταλληλα επιχειρηματα.

Τρέχα γύρευε.. Σε φόρουμ για αμάξια τους μιλάς για pc χωρίς κάρτα ήχου?

Το να "την λες" σε άλλους για επιχειρήματα είναι λίγο οξύμωρο.

Λάθος μου αν ισχύει... Αλλά πως μπορώ να κάνω compile ενα πρόγραμμα σε c++ στα windows xp?

Και σχετικά με τον compiler το ανάφερα πιο πολύ ως παράδειγμα, για το τι είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό. Για κάποιον ενα ολοκληρωμένο λειτουργικό πρέπει να έχει c/c++ compiler (ίσως και για άλλες γλώσσες) για κάποιον άλλο να έχει εργαλεία για απεικόνιση γραφικών παραστάσεων κτλ κτλ..

c++ δεν εχει, εχει masm.

Το οτι άλλα κομμάτια του λειτουργικού εξαρτώνται απο αυτόν είναι οχι μόνο κακός προγραμματισμός αλλά και εκβιασμός/εξαναγκασμός να τον χρησιμοποιήσεις.

Το COM ειναι κακος προγραμματισμος; Δε μιλαμε για hello world αλλα για μεγαλα project.

Έχεις κολλήσει με τα παραδείγματα με τα αμάξια.. Είναι παντελώς άσχετα και άτοπα. Αλλα ακόμη κι' έτσι, δεν είπα οτι παίρνεις το αμάξι χωρίς λάστιχα. Απλώς δεν έχουν το τελευταίο μοντέλο της τάδε εταιρίας και έχουν λάστιχα "της λαϊκής". Το οτι δε το καταλαβαίνεις με κάνει να καταλάβω πιο εύκολα γιατί υποστηρίζεις αυτά που λες...

Είναι εμπορικό πρόγραμμα και το πληρώνεις με την αγορά του λειτουργικού.

Τρέχα γύρευε.. Σε φόρουμ για αμάξια τους μιλάς για pc χωρίς κάρτα ήχου?

Το να "την λες" σε άλλους για επιχειρήματα είναι λίγο οξύμωρο.

Δεν ηξερα πως οταν δινουμε παραδειγματα πρεπει να κινομαστε στο ιδιο χωρο............Μαλλον ειναι καποιος αγραφος νομος οσων δεν τους αρεσει να εχουν αδικο :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μετά μιλάμε για τρολ... ήμαρτον...

Αγαπητέ φίλε nik, καλό είναι να χρησιμοποιείς επιχειρήματα, και όχι παραδείγματα που πολύ εύκολα μπορεί να καταλήξουν άσφαιρα. Κανείς δεν είπε πως δεν θέλει λάστιχα στο αμάξι του, όπως κανείς δεν σου είπε να δώσεις λόγο γιατί θες το αμάξι που κάει 30 ευρώ αντί για 10.. Δεν είναι και τόσο λογικό να βγάζεις λάθος συμπεράσματα, όταν γράφει κάποιος κάτι τόσο απλό και straight forward που δεν χρειάζεται κόπος για να πιάσεις το νόημα πίσω από τις λέξεις... γιατί απλά δεν υπάρχει νόημα πίσω από τις λέξεις... ξεκάθαρα πράματα γράφονται εδώ και τόσες σελίδες.... Οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείς επιχειρήματα και αντίλογο στα σχόλια που γράφονται, και όχι παραδείγματα. Και για να σε προλάβω, γράφω: "καλό θα είναι"... δεν το επιβάλω ή το απαιτώ... όπως φυσικά και εσύ δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να συνεχίσει ο κόσμος να διαβάζει τα παραδείγματά σου, ειδικά αν δεν προσφέρουν κάτι.

2 συμπεράσματα μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς... ή δεν θες να καταλάβεις τα σχόλια των άλλων και να σχολιάσεις με τη σειρά σου, ή απλά δεν μπορείς. Τόσα έχει πει ο κόσμος για πράγματα που έχεις γράψει, και απλά απαντάς επιλεκτικά, ή δεν σχολιάζεις καθόλου.

Δεν είπε κανείς πως πρέπει να βάλεις adblock, και κανέναν δεν τον νοιάζει αν για εσένα ή για εμένα είναι κάτι το αναγκαίο... αλλά και μόνο που οι ff και chrome έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθιστά τον ΙΕ υποδιαίστερο κατά κάποιο τρόπο... αντίστοιχα παραδείγματα για την σύγκριση των τριών θα δεις σε τόσες σελίδες... Αύτο αγαπητε θα πει ρεαλισμός, και όχι αυτό που κάνεις εσύ... Το να βλέπω ΜΟΝΟ τις δικές μου ανάγκες, που μπορεί να είμαι ένας απλός χρήστης που ποτε δεν ασχολήθηκα με web development και θέλω μόνο να μπαίνω να βλέπω κανα blog και τίποτα αθλητικά, και ούτε adblock με νοιάζει, ούτε greasemonkey, ούτε τίποτα, δεν με κάνει και σωστό να λέω πως ο ΙΕ είναι ο καλύτερος γιατι με καλύπτει... Το να βλέπω όμως τα features όλων, και να λέω πως επιλέγω ΙΕ γιατί απλά δεν χρειάζομαι το κάτι παραπάνω που δίνουν οι αλλοι, αυτό είναι ρεαλισμός... αλλιώς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και απλά θέλουμε να κουράσουμε τον κόσμο μπας και σταματήσει να ποστάρει, ώστε να πούμε πως τελικά είχαμε και δίκιο... Αστεία πράματα δηλαδή.

Και κάτι τελευταίο για να μην ζούμε σε ένα κόσμο παράλληλο... ΑΝ δεν υπήρχε ΙΕ, κανείς δεν ξέρει αν τα πράματα ήταν καλύτερα ή όχι. Πάντως, η ιστορία μάλλον μας λέει πως θα ήταν καλύτερα. Netscape navigator, χρόνια μπροστά από τον αντίστοιχο IE της εποχής, βιάστηκε ασύστολα με άτιμα μέσα αθέμητου ανταγωνισμού, και μετά βγήκε ο ΙΕ να πουλήσει μούρη στη πιάτσα... Και μάλιστα σε μία εποχή που κανείς δεν είχε τις απαιτήσεις που έχει σήμερα από εναν browser... Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν υπήρχαν τόσα εμπόδια από την MS, είναι πολύ πιθανό να ήταν καλύτερα τα πράματα...

Για το τέλος, στους φίλους που αναφέρθηκαν στο ff και τη σύνδεσή του με τη linux... μάλλον μιλάτε για την ubuntu, έτσι;;; γιατί υπάρχουν και ένα σωρό άλλες διανομές που δεν είναι ο ff προεγκατεστημένος... Τα updates θα τα δεις μόνο αν έχεις επιλέξει ff. Αν έχεις chromium, για παράδειγμα, δεν θα δεις κάτι. Επείσης, το πρόβλημα δεν είναι πως η MS έχει προεγκατεστημένο τον IE. Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο, και κάποιοι λάθος το συμπεραναν. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει στενή διασύνδεση του ΙΕ με το λειτουργικο.. Επομένως, το πρόβλημα αντίστοιχα δεν είναι πως ο ff ή ο safari είναι προεγκατεστημένοι, αλλά κατά πόσο είναι αναγκαίοι για το σύστημα.

Αν μετά από τόσο γράψιμο κατηγορηθώ για τρολάρισμα, δεν έχει νόημα... Αλλά είναι κρίμα να βλέπω ένα quote που περιέχει 2-3 ερωτήσεις ή 2-3 σχόλια, και μία απάντηση που απλά έχει σκόπο να απαξιώσει τον ερωτούντα, μπας και το βουλώσει... Τα μάτια μου πονάνε όταν βλέπω μία παράθεση πελώρια γεμάτη με "ζουμί", και μία απάντηση της μισής γραμμής χωρίς ουσία. Αν θέλει κανείς να τον πέρνουν στα σοβαρα, πρέπει να το κερδίσει... και έτσι δεν κερδίζεται... Το μόνο πράμα που σκέφτομαι είναι "ωχ αδερφε, πάλι τα ίδια"... Και κάτι για το τέλος... μου αρέσει να έχω άδικο, και κανένα πρόβλημα δεν έχω να το παραδεχτώ... άλλοστε δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος είναι πιο μάγκας ή πιο καταρτησμένος... Αυτά είναι πράγματα παιδικα. Η επιχειρηματολογία φίλε μου όταν είναι ισχυρή, κόβει λαιμούς. Π.χ., ο Elven, που τόσο fun του chrome είναι, μου απάντησε στις πρώτες σελίδες περί ταχύτητας και λειτουργικότητας... Από εκεί που ήμουν εντελώς κατά του chrome, με έβαλε σε σκέψεις και τον ξαναέβαλα, και τον ξεφτύλισα στις δοκιμές σε διάφορα λειτουργικά-σελίδες-τεστ-εφαρμογές κλπ (και τον περιμένω στη γωνία να του την πω πάλι για τον chrome και τα λάθοι του:).. αν δεν ήταν το webkit από πίσω θα τον είχα πετάξει όπως παλιά:)) Η εύκολη απάντηση είναι "έχεις άδικο"... η δύσκολη είναι "έχεις άδικο επειδή...". Καλό είναι να μην πέρνουμε την εύκολη οδό... ειδικά αν θέλουμε να είμαστε "ρεαλιστές" και να βλέπουμε όλη την εικόνα._

Επεξ/σία από kogos

Με ειδε ποτε κανεις να πω πως ο ΙΕ ειναι ο Καλυτεροτερος απο ολους τους περιηγητες ???? Περιεργο, αν ναι να μου το δειξει καποιος γιατι μαλλον εχω θεμα με την short term μνημη μου......

Οσο για τα παραδειγματα γιαυτο υπαρχει ο ορος παραδειγμα. Αρκετοι ειπαν πως κακος η MS ειχε προεγκατεστημενο τον ΙΕ στα Windows και οχι πως χωρις αυτον δεν κανεις Windows Update πχ. Αν και αυτο μπορεις να το κανεις αλλα οκ για καποιον που δεν γνωριζει οντως θα ειναι δυσκολο. Απο την αλλη ειναι δυσκολο γενικα για καποιον να κατεβασει τον FF και να χωσει ενα σωρο Plugins για να καταφερει να ειναι πιο γρηγορος απο τον ΙΕ πετσοκοβοντας οτι adds υπαρχουν σε μια σελιδα.

Τωρα οσο για τον netscape που ηταν καλυτερος απο τον ΙΕ......Οσο και αν θυμαμαι τα χρονια που υπηρχαν οι δυο αυτοι περιηγητες δεν θυμαμαι σε κατι να ηταν καλυτερος ο Netscape αν και χρησιμοποιουσα και τους 2 απο περιεργεια καθαρα.

Εγω δεν κατηγορισα ποτε καποιον για τρολλαρισμα, οπως ειπα αυτο ειναι η ευκολη απαντηση οσων δεν μπορουν η βαριουνται να κανουν διαλογο.

Στο bat πρώτη επιλογή είναι Firefox 2η και σε διαφορετικό partition ο Chromium,αν τα βάλω ανάποδα δεν απλά

με την καμία ο Firefox πιο γρήγορος,ειδικά σε cached sites που σερφάρεις κατα 99%

Σε 1-2 περιπτωσεις φαινεται ο FF πιο γρηγορος, αλλα ο Chromium φαινεται σε περισσοτερες στο video σου.

Στο δικο μου video μου φανηκε ο FF ταχυτερος. Εσυ πως το ειδες τον ff vs chrome στο video μου?

Παντως οταν τρεχουν 2 προγραμματα ταυτοχρονα δεν μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για την ταχυτητα τους.

Αλλωστε δεν ειναι ουτε καν real life σεναριο (φορτωνει κανενας ταυτοχρονα 2 ιδιες σελιδες σε 2 διαφορετικους browsers?), οπως και για εμενα προσωπικα δεν ειναι real life σεναριο το να τρεχω εναν browser χωρις adblock.

Δεν με ενδιαφερουν οι επιδοσεις του χωρις adblock.

Δοκιμασε να κανεις ενα τεστ με ενεργοποιημενο το adblock και με καθε browser(minefield vs chromium) ξεχωριστα.

Παιδιά (haHa και elven, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες), για να σας γλυτώσω από τον κόπο να κάνετε record και upload YouTube videos με συγκρίσεις, έφτιαξα ένα μικρό DHTML applet, δείτε το όσοι ενδιαφέρεστε: http://tinyurl.com/parsifal-browser-benchmark.

Ένα screenshot είναι αρκετό έτσι! ;)

.

post-4351-129063129078_thumb.png

Δεν ηξερα πως οταν δινουμε παραδειγματα πρεπει να κινομαστε στο ιδιο χωρο............Μαλλον ειναι καποιος αγραφος νομος οσων δεν τους αρεσει να εχουν αδικο :)

Προσυπογράφω αυτά που είπε ο κογκο.

Ο άγραφος νόμος σε μια συζήτηση υπαγορεύει να αναφέρονται ορθά επιχειρήματα. Ο καθένας βέβαια μπορεί να "παρανομεί" και να τον παραβιάζει..

Δεν μου έχεις πει ακόμη που έχω άδικο.. Πάντως είσαι πολύ κοντά στο να κερδίσεις τη συζήτηση καθώς έχει καταντήσει βαρετή. (Φυσικά έχεις το δικαίωμα να το πάρεις σαν δικαιολογία οτι δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω.. έτσι.. για να ταΐσεις το 'Εγώ" σου)

-- ωραίος ο parsi..

Διαβάζω και εγώ τόσες σελίδες και περιμένω κάτι, αλλά επί ματαίω!

Τελικά δε μιλάμε για trolling αλλά για δούλεμα! Τουλάχιστον καμιά φορά το troll έχει και γούστο (βγάζει πλάκα), το δούλεμα όμως είναι βαρετό.

Όταν βλέπω ανάρτηση πίνακα που μόνο σκοπό έχει την ευθεία αντιπαράθεση 2-3 πραγμάτων και είναι προφανές ότι το συμπέρασμα από αυτόν είναι ποιος είναι καλύτερος, και μετά διαβάζω τον ίδιο χρήστη που ανέβασε αυτόν τον πίνακα, να λέει ότι "ποτέ δεν είπα ότι είναι πιο καλός ο τάδε" ε τότε τι να πω... Μετά από λίγο διαβάζω άλλα παρόμοια!

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, ε? Τι να πω ρε παιδιά.... Πάσο από μένα και καλή... ψιλοβελονιά!

Μερικά απο τα posts σου που διακρίνεται η υποστήριξη του ie. Σε όλο το thread αυτή την ιδέα έχεις δώσει. Μπλέκοντας marketing καμπάνιες της MS, άστοχα παραδείγματα, ολοκληρωμένα λειτουργικά που κάνεις τα πάντα με το που τα εγκαταστήσεις (σημ. τα windows σίγουρα δεν είναι ενα απο αυτά και αμφιβάλω αν υπάρχει κάποιο λειτουργικό που θα κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ μετα την εγκατάσταση του) κτλ

Παιδες δεν ξερω γιατι η τοση αντιπαθεια για τον ΙΕ αλλα εμενα ανεκαθεν με καλυπτε μια χαρα. Μπορει στον server μου να μπαινει καλυτερα ο FireFox αλλα σε ολα τα αλλα δεν ειχα ποτε θεμα.

Προσπαθω τοση ωρα να δω τι εννοειτε μερικοι με τον ορο "γρηγορος".....

Δουλευω κατα 90% με ΙΕ και ποτε δεν ειχα θεμα "ταχυτητας"....Τωρα αν μια σελιδα μου την φορτωσει ο ΙΕ8 η ο ΙΕ9 σε 0.3δ και ο Chrome σε 0.2δ ειλικρινα δεν με ενδιαφερει καθολου...Τωρα επειδη υπαρχουν αρκετοι σχεδιαστες σελιδων εκει εξω που "βαριουνται" (κυριολεκτικα περι αυτου προκειται) να κανουν λιγη εξτρα δουλεια για να καλυψουν το 50-60% του κοσμου δεν ειναι λογος για να μην χρησιμοποιει καποιος ΙΕ. Για μενα τα Standards οριζονται απο τον κοσμο οποτε οταν το 50-60% Τωρα και το 70-80% παλιοτερα χρησιμοποιουν και χρησιμοποιουσαν ΙΕ τοτε θα επρεπε να κοιτατε αυτους και οχι τα standards. Και εγω την σελιδα μου ειχα την απαιτηση να δουλευει κυριως σε ΙΕ (ασχετα αν το λογισμικο του server τα σαινια το εκαναν να δουλευει καλυτερα σε FF).

Οπως ειπα ομως αυτο ειναι καθαρα θεμα βαριεμαι και οχι κακου και αργου ΙΕ.

Δεν θα θιξω καν το θεμα οσων εχουν Linux η Mac και που σε καθε ευκαιρια θαβουν οτιδηποτε εχει να κανει με την Microsoft.

Ας μην μιλησουμε για Security Flaws γιατι αστο........Αυτα που ειχε ο FF δεν τα ειχε ποτε ο ΙΕ.

Σιγουρα αν κατσω και ασχοληθω θα βρω πολλες.

Προς το παρον ομως :

Firefox-4.0-Beta-3-vs-Chrome-6.0-vs-Internet-Explorer-9.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...