Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 margaritagr Εφόσον κατέληξες ότι θες Apple Η/Υ, θα σου πρότεινα να αρχίσεις από την αρχή. Πάρε ό,τι θα ήθελες να έχεις εάν δεν είχες τον άλλο φορητό που λες. Έτσι, θα αποφύγεις την σπατάλη κάμποσης ώρας να μαθαίνεις γιατί δεν διαβάζει το τάδε αρχείο, γιατί δεν μπορώ να γράψω σε αυτόν τον σκληρό, γιατί αυτό το usb stick εμφανίζεται με τόση μνήμη ενώ έχει άλλη τόση.. και άλλα πολλά. Πάρε έναν Apple Η/Υ που θα μπορεί να σε καλύψει σε ό,τι χρειάζεσαι και ξέχνα ότι έχεις άλλο Η/Υ (εφόσον αυτός είναι φορητός, απ' ό,τι είπες). Ούτως ή άλλως, για ταινίες μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε Η/Υ στην TV σου. Έτσι, εάν δεν χρησιμοποιείς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ audio και video editing softwares, μπορείς να διαλέξεις όποιο μοντέλο θέλεις. Όσο για τις επιδόσεις... δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολεί. Κάποιο μοντέλο που φοράει i5 η i7 μπορεί να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες ενός ΜΕΣΟΥ χρήστη. Εάν τώρα ασχολείσαι με audio - video ή κάνεις απαιτητικές επιστημονικές αναλύσεις ως day - to - day business... ναι εκεί χρειάζεσαι υψηλές επιδόσεις και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Υ.Γ. Τον παλιό σου φορητό, μπορείς κάλλιστα να τον συνδέσεις μόνιμα με την TV σου και να έχεις ένα DVD player, μια μηχανή προβολής φωτογραφιών, μία μόνιμη σύνδεση για download κ.α. Ή, εάν είσαι τολμηρή..μπορείς να βάλεις Linux, BSD και ό,τι άλλο λειτουργικό σου κατέβει στο κεφάλι ---------- Προσθήκη στις 11:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:55 ---------- edit: Όσο για την χρονική διάρκεια ενός Apple Η/Υ... δεν είναι λίγοι οι γνωστοί μου που έχουν MAC Books 4 και 5 χρονών... Η μπαταρία τους κρατάει γύρω στις 3 ώρες και πάνε μία χαρά σαν μηχανήματα (και ο ένας εξ αυτών έχει κάνει ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά format). Αυτός ήταν ένας από τους σοβαρούς λόγους που με οδήγησαν και εμένα στην Apple. edit 2: Σημείο αγοράς; Εξαρτάται! Εάν αγοράσεις με μετρητά, προτίμησε κάποιον premium reseller ή κάποιον γνωστό σου (να τον στηρίξεις κιόλας). Εάν αγοράσεις με δόσεις, προτίμησε κάποιο κατάστημα που να έχει καλό συμβόλαιο με τράπεζα (=χαμηλούς τόκους αποπληρωμής) και να έχεις χαμηλούς τόκους υπερημερίας (όταν είχα κοιτάξει εγώ, τους καλύτερους όρους έδινε ο κοτσόβολος).
BlackScorpionX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Εγώ πήρα mbp 15'' πέρυσι το καλοκαίρι και ακόμα έχω την αίσθηση ότι είναι καινούριο αν και το χρησιμοποιώ παραπάνω από 14-16 ώρες τη μέρα. Ειδικά αν η μπαταρία κρατήσει το ίδιο καλά, δε βλέπω λόγο να αλλάξω στα επόμενα 3-4 χρόνια, ειδικά για τη δουλειά. (Επειδή όμως παίζω και παιχνιδάκια, μπορεί να πάρω κάποιο σταθερό ή να το πουλήσω και να πάρω καινούριο mbp σε 2-3 χρόνια. Δυστυχώς τα παιχνίδια αυξάνουν τις απαιτήσεις διαρκώς και σε σε 2-3 χρόνια το πολύ θα έχω προβλήματα, εκτός και αν το WoW:Cataclysm / Starcraft2 /Diablo3 μου παίζουν άνετα, έστω και σε low οπότε =D)
margaritagr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 καταρχην ο i7 του iMac ειναι πολυ καλυτερος απο τον i7 του Macbook Pro για να ξερεις χρησιμοτατη πληροφορια αξίζουν όμως τελικώς τα λεφτά τους. Από μηνύματα άλλων χρηστών γνωρίζω επίσης ότι κρατάνε χωρίς πρόβλημα πάρα πολλά χρόνια(διάβασε σχετικά στο Insomnia). Πολυ σημαντικο Γνωμη μου ειναι να παρεις καλυτερα φορητο (+ οθονη) αντι για iMac. Η 27αρα οθονη αν την παρω ξεχωριστα εχει 1.200 ευρω, δε τα λες λιγα...κι αν λαβω υποψη μου αυτο που γραφει ο tr3quart1sta, μαλλον ο iMac με συμφερει πιο πολυ Εφόσον κατέληξες ότι θες Apple Η/Υ, θα σου πρότεινα να αρχίσεις από την αρχή. Πάρε ό,τι θα ήθελες να έχεις εάν δεν είχες τον άλλο φορητό που λες. Έτσι, θα αποφύγεις την σπατάλη κάμποσης ώρας να μαθαίνεις γιατί δεν διαβάζει το τάδε αρχείο, γιατί δεν μπορώ να γράψω σε αυτόν τον σκληρό, γιατί αυτό το usb stick εμφανίζεται με τόση μνήμη ενώ έχει άλλη τόση.. και άλλα πολλά. εδω σ εχασα λιγο Βρηκα στην αναζητηση, κατι βιντεο που ειχατε προτεινει να δει ενας υποψηφιος αγοραστης, απο τη σελιδα της apple. Δε περιμενα να ναι τοσο ευκολο να βαλεις windows. Επισης λιγο περιεργο μου φαινεται το finder μονο, αλλα γενικα ως περιβαλλον ειναι πολυ μπροστα.
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Η 27αρα οθονη αν την παρω ξεχωριστα εχει 1.200 ευρω, δε τα λες λιγα...κι αν λαβω υποψη μου αυτο που γραφει ο tr3quart1sta, μαλλον ο iMac με συμφερει πιο πολυ Δεν βρισκω το λογο να παρεις την apple 27" των 1200€ με 1 χρονο εγγυηση και λιγοστες συνδεσεις-εισοδους, οταν μπορεις να παρεις την dell 27" των 680€ με 3 χρονια εγγυηση, πολλαπλες εισοδους, καλυτερη χρωματικη αποδοση και πολυ καλυτερη εγγυηση οσο αφορα τα dead pixels. Οπως και να εχει, παρε αυτο που νιωθεις οτι χρειαζεσαι και θελεις πιο πολυ. Απλα εχε υποψην σου οτι ο iMac ειναι ενα αρκετα ακριβο μηχανημα με μικροτερη αντοχη στο χρονο σε σχεση με ενα κανονικο desktop, το οποιο ειναι και αισθητα φθηνοτερο. Αντιθετα, τα macbook pro ειναι φορητα με πολυ καλες επιδοσεις, αντοχη στο χρονο με μονο μειονεκτημα την υψηλη τιμη τους, ειδικα οταν μιλαμε για το macbook pro 17" που εδιαφερεσαι και αρχιζει απο 2400€ + 350€ για 3ετη εγγυηση, δηλαδη 2750€ .
BlackScorpionX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Αλήθεια εγώ που το έχω ένα χρόνο, μπορώ να επεκτείνω την εγγύηση τώρα ή έπρεπε να το είχα κάνει στην άρχη;
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Αλήθεια εγώ που το έχω ένα χρόνο, μπορώ να επεκτείνω την εγγύηση τώρα ή έπρεπε να το είχα κάνει στην άρχη; Αν δεν εχει κλεισει χρονο( 1 χρονο παρα μια ημερα) μπορεις να το κανεις. Διαφορετικα δεν μπορεις.
atheatos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δεν βρισκω το λογο να παρεις την apple 27" των 1200€ με 1 χρονο εγγυηση και λιγοστες συνδεσεις-εισοδους, οταν μπορεις να παρεις την dell 27" των 680€ με 3 χρονια εγγυηση, πολλαπλες εισοδους, καλυτερη χρωματικη αποδοση και πολυ καλυτερη εγγυηση οσο αφορα τα dead pixels. Οπως και να εχει, παρε αυτο που νιωθεις οτι χρειαζεσαι και θελεις πιο πολυ. Απλα εχε υποψην σου οτι ο iMac ειναι ενα αρκετα ακριβο μηχανημα με μικροτερη αντοχη στο χρονο σε σχεση με ενα κανονικο desktop, το οποιο ειναι και αισθητα φθηνοτερο. Αντιθετα, τα macbook pro ειναι φορητα με πολυ καλες επιδοσεις, αντοχη στο χρονο με μονο μειονεκτημα την υψηλη τιμη τους, ειδικα οταν μιλαμε για το macbook pro 17" που εδιαφερεσαι και αρχιζει απο 2400€ + 350€ για 3ετη εγγυηση, δηλαδη 2750€ . Πολύ πρακτικό αυτό με τη οθόνη που λες, αλλα ο iMac έχει καλύτερη κάρτα γραφικών και μπορεί να αντέξει παραπάνω στο χρόνο από οτι το MBP.
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Πολύ πρακτικό αυτό με τη οθόνη που λες, αλλα ο iMac έχει καλύτερη κάρτα γραφικών και μπορεί να αντέξει παραπάνω στο χρόνο από οτι το MBP. Σιγουρα, αλλα δεν καταλαβες το point μου: ενας iMac θα αντεξει λιγοτερο στο χρονο σε σχεση με ενα κανονικο μη all-in-one desktop. Αντιθετα, ο macbook pro θα αντεξει στο χρονο το ιδιο ή και περισσοτερο απο αλλα λαπτοπ. Ο iMac κοινως υστερει αισθητα στην αντοχη στο χρονο σε σχεση με αλλα desktop(παρολο που ειναι αισθητα ακριβοτερος). Βεβαια σε σχεση με το macbook pro ειναι πιο γρηγορος , αυτο ελειπε να μην ηταν!
atheatos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Σιγουρα, αλλα δεν καταλαβες το point μου:ενας iMac θα αντεξει λιγοτερο στο χρονο σε σχεση με ενα κανονικο μη all-in-one desktop. Αντιθετα, ο macbook pro θα αντεξει στο χρονο το ιδιο ή και περισσοτερο απο αλλα λαπτοπ. Ο iMac κοινως υστερει αισθητα στην αντοχη στο χρονο σε σχεση με αλλα desktop(παρολο που ειναι αισθητα ακριβοτερος). Βεβαια σε σχεση με το macbook pro ειναι πιο γρηγορος , αυτο ελειπε να μην ηταν! Καλά sorry.... αλλη φορά θα προσπαθήσω να το καταλάβω καλύτερα.
gedgr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ότι το πιο συμφέρον iMac που μπορεί να αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή (με μεγάλη διαφορά) είναι αυτό: http://www.skroutz.gr/s/95602/Apple-iMac-27''-2-66Ghz-4G-1TB.html ή εδώ: http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E3A43C9177EC2E49A1612F618EF8210C&pa=ADC9D44F65C1024286D47C1CD94ABB45 Δεν ξέρω βέβαια για πόσο ακόμα θα το έχουν stock γιατί είναι το προηγούμενο μοντέλο (που όμως δεν υστερεί σε τίποτα από το καινούριο)...
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ότι το πιο συμφέρον iMac που μπορεί να αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή (με μεγάλη διαφορά) είναι αυτό: http://www.skroutz.gr/s/95602/Apple-iMac-27''-2-66Ghz-4G-1TB.html ή εδώ: http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E3A43C9177EC2E49A1612F618EF8210C&pa=ADC9D44F65C1024286D47C1CD94ABB45 Δεν ξέρω βέβαια για πόσο ακόμα θα το έχουν stock γιατί είναι το προηγούμενο μοντέλο (που όμως δεν υστερεί σε τίποτα από το καινούριο)... +1 Οχι μονο δεν υστερει σε σχεση με τον καινουριο iMac των 2240€, αλλα εχει και λιγο πιο γρηγορη καρτα γραφικων. (και υστερει λιγο στον επεξεργαστη) Ειναι πραγματι εξαιρετικη αγορα για οσο υπαρχει διαθεσιμο.
margaritagr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και τη βοηθεια. Αφου τα ειδα απο κοντα, το σκεφτηκα, το ξαναξεφτηκα, πάω γυρω στα Χριστούγεννα πιθανότατα για τον 27αρη i7 Ανυπομονω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.