sistah Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Ηρθε ο καιρος για μια αναβαθμιση. Αυτη την στιγμη εχω: CPU: Pentium D 925 στα 3,00 GHz Mobo: Asus P5Q PSU: Thermaltake TR2 RX 500W GPU: ATI 4850 HD 1GB (msi) Ram: 3GB DDR2 Kingston 1)Παιζω παιχνιδια (cod4, gta, κτλ) τα οποια δεν με πειραζει να μην ειναι στο full. Σε λογικα πλαισια. Μου παιζει το GTA IV : σε super duper low αλλα μια χαρα το ευχαριστιεμαι. (και ευχαριστω να λεω) 2)Κανω και video editing (το σπουδαζω ακομα ντεε) και ενω την ψιλοπαλευει με premiere pro cs4 και avid MC 3.5 Αποφασισα να αλλαξω cpu Λεφτα πολλα δεν υπαρχουν, και στην αρχη ελεγα να παρω αυτον: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0348721&catid=020100 Μετα σκεφτηκα οτι και ο i5 κανει τα ιδια λεφτα περιπου: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-760-s1156-2-8GHz-8MB-L3-Cache-Box-BX80605I760.htm Αν παω σε i5 πρεπει να αλλαξω mobo και ram καπου στα 130+ 60 με 70 euro και 200 για cpu. Και ρωταω τωρα, αξιζει να τα δωσω τα παραπανω λεφτα η οχι? Αν παω σε quad, τον περνω τωρα, αν παω σε i5 8α χρειαστει να μαζεψω κι'αλλα οποτε θα τον παρω σε 2 μηνες. Τι λετε?
vasilisga Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 παρε εναν μεταχειρισμενο quad με 100ε+- και εισαι κομπλε
ca6mio Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 παρε εναν μεταχειρισμενο quad με 100ε+- και εισαι κομπλε Η καλύτερη λύση. Αφου δεν εχεις τρελλές απαιτήσεις μην σκορπάς λεφτά άδικα. Ενας Q8XXX θα σε καλύψει και γλυτώνεις χρήματα και φασαρία...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 πράγματι ψάξε για μεταχειρισμένο Q9xxx και περίμενε του χρόνου για αναβάθμιση σε SandyBridge
sistah Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 3x1 είναι ε; Εχω μια 2GB και εβαλα αλλη μια 1GB γιατι ο avid ζηταει απο 3GB και πανω. Ευχαριστω για τις απαντησεις, και εγω προς τα εκει το σκεφτομουν. Τωρα οσο αναφορα το μεταχειρισμενο, σε πρωτη φαση τα stock του πλαισιου και e-shop δεν εχουν τιποτα. Απο ιδιωτες εννοειτε?
Haldol Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Από ιδιώτες, ναι. Κοίτα μόνο να βρεις CPU που να μην έχει γίνει O/C. Σε άλλη περίπτωση παίζει να έχει φάει κάνα degradation από ξέσκισμα στα ρεύματα και να γελάς. Μεταχειρισμένες CPU παίρνεις μόνο όσες τρέχαν πάντα στην stock ταχύτητά τους.
Haldol Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Good faith. Άμα θέλει να σε δουλέψει ο άλλος θα το κάνει. Αλλά συνήθως όσοι σκίζουν τις CPUs στα clockια στις αγγελίες τους κοκορεύονται. Σε φάση να γράφουν «πάει μέχρι τα 9.9 GHz άνετα!». Εκεί βαράει καμπανάκι για ξεπατωμένη CPU, οπότε μακριά.
TZANNSPY Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Να πάρεις έναν μεταχειρισμένο Q9xxx ΑΛΛΑ να έχει γίνει o.c και ανεβαίνει στα σίγουρα εκεί που κοκορεύεται ο προηγούμενος ιδιοκτήτης edit: να βάλεις 2χ2 τις RAM κάποια στιγμή...
sistah Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Να πάρεις έναν μεταχειρισμένο Q9xxx ΑΛΛΑ να έχει γίνει o.c και ανεβαίνει στα σίγουρα εκεί που κοκορεύεται ο προηγούμενος ιδιοκτήτης edit: να βάλεις 2χ2 τις RAM κάποια στιγμή... Και να ηθελα να βρω μεταχειρισμενο, δεν το κοβω και πολυ ευκολο. Δεν υπαρχει δειγμα για δειγμα! Και σε ενα αλλο forum ελεγε ενας τα ιδια. Απο 9400 και πανω δεν βρισκεις ευκολα. Οσο αναφορα για τις RAM λες για dual channel? Ναι το γνωριζω αλλα τι να τα κανω τα 4.. και τα 3 που εχω για ενα προγραμμα μπηκαν μονο. Και με 2 καλα ειμαι. Οταν θα κανω μεγαλυτερη αναβαθμιση σε κανα 2 χρονια θα το φροντισω και αυτο
yiannis_1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Να πάρεις έναν μεταχειρισμένο Q9xxx ΑΛΛΑ να έχει γίνει o.c και ανεβαίνει στα σίγουρα εκεί που κοκορεύεται ο προηγούμενος ιδιοκτήτης edit: να βάλεις 2χ2 τις RAM κάποια στιγμή... Αυτό δεν μπορεί να γίνει τις περισσότερες φορές. Ενας επεξεργαστής και πόσο θα φτάσει δεν εξαρτάτε μόνο απο το πόσο καλό είναι το ίδιο το κομμάτι αλλά και σε τι συνθήκες δουλεύει. Μητρική, τροφοδοτικό, cooler, κουτί με καλή ψύξη, μνήμες, επηρεάζουν κατά τα όρια στο overclocking και αν δεν είναι εξίσου καλά με την cpu τα ορια μέσα στα οποία μπορείς να κλοκάρεις αλλάζουν. Για παράδειγμα πάρε το καλύτερο κομμάτι Q9450 και πήγαινε να τον κλοκάρεις με κανα intel 945-G31 με 667 μνήμες να δεις για πότε θα φας πόρτα... Αν θες να μπεις σε αυτή την διαδικασία φρόντισε τουλάχιστον τα υπόλοιπα υποσυστήματα να είναι αξιοπρεπή. Εγω τουλάχιστον σήμερα DDR2 μηχάνημα δε θα στεινα. Πάρε καλό κουτί, psu μνήμες DDR3 καλής ποιότητας ώστε σε κανά χρόνο γιατί τόσο θα καλύψει ενα τέτοιο μηχάνημα με αξιώσεις να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση νέας αναβάθμισης.
vasi Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 οι περισσότεροι επεξεργαστές της intel δεν πάνε πάνω από 3,7 !!
nikolas8141 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 οι περισσότεροι επεξεργαστές της intel δεν πάνε πάνω από 3,7 !! Πριν απο αυτον που εχω στην υπογραφη μου.....για ενα φεγγαρι ειχα τον 8500 στα 4.2@ να ειμαι τοσο τυχερος;;;;;;;;....δεν νομιζω......
popeye68 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Κάνε έναν από τους παρακάτω συνδιασμούς. Θα σου έρθει πιο φτηνά. Μητρικές κάρτες: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-US3L-s1156-DDR3-P55-9MP55US3L.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-P55-UD3L-s1156-DDR3-P55-GAP55UD3L-00G2.htm Επεξεργαστής: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5--750-s1156-2-66.htm Αυτόν τον επεξεργαστή φοράω και τον έχω μόνιμα στα 3,2Ghz (λόγω του ότι δεν ασχολούμαι με games) αλλά τον έχω πάει άνετα και στα 4,3Ghz.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.