Προς το περιεχόμενο

Imac αεροδρομιο..

Atapia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συγγνώμη αν εγώ πάω USA. Μείνω εκεί για έναν χρόνο και αγοράσω έναν iMac και μετά γυρίσω πίσω στην Αθήνα, μαζί με τα ρούχα μου, το κινητό μου, 2-3 κατσαρολικά και τον iMac μου, θα πρέπει να πληρώσω τελωνείο για τον iMac?

φιξντ

10χαρακ

Δημοσ.

Η συζήτηση είναι λίγο θεωρητική. Ποτέ δεν είναι σίγουρο αν και τι θα πληρώσεις για κάτι που φέρνεις μαζί σου. Αν είναι κάτι που όντως χρησιμοποιείς θα φανεί στη συσκευασία αλλά και στην ίδια την συσκευή. Όπως έγραψα και παραπάνω, οι τελωνειακοί κάνουν αυτή την δουλειά χρόνια και τα έχουν δει στην κυριολεξία όλα. Άμα σε σταματήσουν με τον iMac στην βαλίτσα ότι και να τους πεις εσύ για ανταλλαγές, πωλήσεις κτλ δεν νομίζω να κάνουν και τίποτα, ότι θέλουν να σε χρεώσουν θα σε χρεώσουν αν δεν έχεις μαζί σου την απόδειξη αγοράς από κατάστημα.

Αγόρασε το iMac, κάνε την προσευχή σου, έλα Ελλάδα και πες μας τι έγινε :)

Δημοσ.

κατσε ρε φιλε, δηλαδη θα κουβαλαω αποδειξη αγορας για ενα mac που τον ειχα παρει Ελλαδα πριν 1 χρονο....

δεν παιζει αυτο που λες.... μπορει στον φιλο ο imac να ειναι απαραιτητος, ασχετα με το μεγεθος του(λεμε τωρα υποθετικα)...

Δημοσ.

Οταν φευγεις απο χωρα της ΕΕ για Αμερικα σε ρωτανε αν εχεις τιμαλφη να δηλωσεις. Οταν γυρισεις ο,τι αξίας εχεις που δεν ειχες δηλωσει μπορεί να εκτελωνιστεί.

Βοηθαει να εχεις τρανζιτ πτηση πχ Αμερικη - Λονδινο - Αθηνα γιατι εισαι στο μπουγιο με οσους ερχονται απο Λονδινο και μπορει να τη γλιτωσεις αλλα δεν ειναι χρυσος κανονας.

Στις 5-6 φορες που χω παει ολες με τρανζιτ με σταματησανε τη μια (ειδε τις κορδελλες στη βαλιτσα ο παιχτης) και μαλιστα πηγε να μου ριξει καμπανα για το MacBook Pro μου που ειχα ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ επειδη δε το ειχα δηλωσει στο φευγα. Ημουν ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ που μου κοψε πως το πληκτρολογιο εχει και Ελληνικα γραμματα και τον επεισα πως ειναι αγορασμενο απο Ελλαδα.

Γενικα η φαση ειναι να εισαι και τυχερος αλλα ολα μπορει να συμβουν.

Δημοσ.
κατσε ρε φιλε, δηλαδη θα κουβαλαω αποδειξη αγορας για ενα mac που τον ειχα παρει Ελλαδα πριν 1 χρονο....

δεν παιζει αυτο που λες.... μπορει στον φιλο ο imac να ειναι απαραιτητος, ασχετα με το μεγεθος του(λεμε τωρα υποθετικα)...

Εννοούσα για τον iMac που θα φέρεις μαζί σου από αμερική και ότι αν θα στο περάσουν από τελωνείο, αν δεν έχεις απόδειξη θα σου χρεώσουν αυτοί μία εμπορική αξία που πιστεύουν. Αν έχεις απόδειξη τότε θα σε χρεώσουν βάση αυτής (αλλά δεν νομίζω κάποια χειρόγραφη απόδειξη μετάξυ αδερφών μπορεί να μετρήσει)

Αλλά τελικά όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω μπορείς να την πατήσεις και με τα δικά σου :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...