Προς το περιεχόμενο

Τρόπος σύνδεσης υπολογιστή με τηλεόραση σε απόσταση 10 μέτρων?

pavlisliv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεταξύ 2 δωματίων και απόστασης 10 μέτρων σε σπίτι που τώρα φτιάχνετε θέλω να βάλω εσωτερικά καλώδια στο πάτωμα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Στο μέλλον θα μπορούν να προστεθούν και άλλα καλώδια αν το επιθυμώ.

Μπορώ σε αυτά τα 2 δωμάτια να βάλω κάτι σαν πλακέτες που να είναι συνδεδεμένες με τα εσωτερικά καλώδια (κάθε πλακέτα να έχει είσοδο-έξοδο vga,hdmi,sound, και ότι άλλο είναι εφικτό) που να έχει όλα τα απαραίτητα έτσι να μπορώ να συνδέω ήχο , εικόνα.

Πχ στο ένα δωμάτιο θα είναι ο υπολογιστής στο άλλο η τηλεόραση.

Στο δωμάτιο με το pc να συνδέω vga ή hdmi καλώδιο στην πλακέτα, αυτή με την σειρά της θα είναι ήδη συνδεδεμένη με τα εσωτερικά καλώδια που θα καταλήγουν στην άλλη πλακέτα στο άλλο δωμάτιο και από εκεί να συνδέω άλλο καλώδιο hdmi από την πλακέτα στην τηλεόραση.

Έχω τις εξής απορίες:

1)Υπάρχουν τέτοια συστήματα στην αγορά ?

2)Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος ?

3)Κάποια άλλη λύση?

Ο λόγος που γίνετε αυτό είναι επειδή δεν θέλω να τραβάω καλώδια μετά που θα τελειώσει το σπίτι αλλά να έχω κάτι από πριν που να παίρνει και αλλαγές. (προσθήκη εισόδων - εξόδων , καλωδίων)

Δημοσ.
Μεταξύ 2 δωματίων και απόστασης 10 μέτρων σε σπίτι που τώρα φτιάχνετε θέλω να βάλω εσωτερικά καλώδια στο πάτωμα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Στο μέλλον θα μπορούν να προστεθούν και άλλα καλώδια αν το επιθυμώ.

Μπορώ σε αυτά τα 2 δωμάτια να βάλω κάτι σαν πλακέτες που να είναι συνδεδεμένες με τα εσωτερικά καλώδια (κάθε πλακέτα να έχει είσοδο-έξοδο vga,hdmi,sound, και ότι άλλο είναι εφικτό) που να έχει όλα τα απαραίτητα έτσι να μπορώ να συνδέω ήχο , εικόνα.

Στο δωμάτιο με το pc να συνδέω vga ή hdmi καλώδιο στην πλακέτα, αυτή με την σειρά της θα είναι ήδη συνδεδεμένη με τα εσωτερικά καλώδια που θα καταλήγουν στην άλλη πλακέτα στο άλλο δωμάτιο και από εκεί να συνδέω άλλο καλώδιο hdmi από την πλακέτα στην τηλεόραση.

Έχω τις εξής απορίες:

3)Κάποια άλλη λύση?

Ο λόγος που γίνετε αυτό είναι επειδή δεν θέλω να τραβάω καλώδια μετά που θα τελειώσει το σπίτι αλλά να έχω κάτι από πριν που να παίρνει και αλλαγές. (προσθήκη εισόδων - εξόδων , καλωδίων)

Σε συνδεσεις hdmi και dvi πολλων μετρων χανεται το σημα.

Δημοσ.
Σε συνδεσεις hdmi και dvi πολλων μετρων χανεται το σημα.

Aκριβώς το αντίθετο! Το σήμα που περνάει μέσα από HDMI και DVI είναι ψηφιακό και αλλοιώνεται ελάχιστα όσο μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου (Δεν είναι ορατό στο μάτι). Στα 10 μέτρα ΔΕΝ θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα σε καλώδιο VGA όπου το σήμα είναι αναλογικό υπάρχει αλλοίωση του σήματος που εξαρτάται από το μήκος και κυρίως από την ποιότητα του καλωδίου...

Δημοσ.

Σημασια δεν εχει να βαλουμε ενα δεκαπενταμετρο και καθαρισαμε.Σημασια εχει να εχει την αναλυση και την ποιοτητα που θελουμε αλλιως γιατι το βαζουμε?

Ολα τα hdmi δεν ειναι τα ιδια και διαχωριζονται σε κατηγοριες,που φυσικα εχουν οριο μετρων.

Για να τραβηξει τοσο μεγαλο καλωδιο και να εχει μια καλη αναλυση που αργοτερα θα χρειαστει,θα πρεπει να πληρωσει πολυυυ ακριβα το καλωδιο απο σουπερ υλικα.

Με ενα δεκαπενταμετρο τον 50€ πιστευεις δεν θα εχεις απωλειες?Βαλε κανενα 300αρι το καλωδιο και συνεχιζουμε

Δημοσ.

Εγώ θα σου πω το άλλο.

Άντε και τα συνέδεσες. Άν θα θελήσεις να δεις μια ταινία, θα πρέπει να τρέχεις μέσα στο άλλο δωμάτιο για να το σταματήσεις αν χρειαστεί.... ή αν θες να κάνεις κάτι, ότιδήποτε, θα πρέπει να είσαι μέσα για να το χειρίζεσαι. πχ Ιντερνετ...... Πως θα γράφεις? ποντικι? Είναι ωραίο σαν ιδέα, αλλά στην πράξη???

Για σκέψου το κιγάκι...

Δημοσ.
Με ενα δεκαπενταμετρο τον 50€ πιστευεις δεν θα εχεις απωλειες?Βαλε κανενα 300αρι το καλωδιο και συνεχιζουμε

Eπέτρεψέ μου να διαφωνήσω καθώς χρησιμοποιώ αντίστοιχο καλώδιο HDMI του 50άρικου και δεν έχει την παραμικρή (ορατή) απώλεια. ΚΑι δεν μίλησα για 15μετρο αλλά για 10μετρο.

Μην γράφεις κάτι μόνο και μόνο επειδή έτσι έχεις ακούσει ή επειδή είδες κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά ενός καλωδίου. Προσωπικά ασχολούμαι με καλωδιώσεις εδώ και πολλά χρόνια και έχω κάνει πολές δοκιμές και παραλλαγές συνδέσεων. Επαναλαμβάνω ότι όταν έχεις ψηφιακό σήμα δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την ανάλυση ούτε με την απώλεια σήματος...

Δημοσ.

Έχω συνδέσει υπολογιστή από το ένα δωμάτιο με AV ενισχυτη στο άλλο. Χρησιμοποιήσα component καλώδιο (YPbPr) για την εικόνα και coaxial digital για τον ήχο. Τα καλώδιά μου είναι (αν θυμάμαι καλά) 15 μέτρα. Βλέπω HD 720p χωρίς πρόβλημα, 1080p δεν έχω δοκιμάσει αφού τα μηχανήματά μου είναι προ HDMI εποχής και δεν το υποστηρίζουν.

Δημοσ.
Eπέτρεψέ μου να διαφωνήσω καθώς χρησιμοποιώ αντίστοιχο καλώδιο HDMI του 50άρικου και δεν έχει την παραμικρή (ορατή) απώλεια. ΚΑι δεν μίλησα για 15μετρο αλλά για 10μετρο.

Μην γράφεις κάτι μόνο και μόνο επειδή έτσι έχεις ακούσει ή επειδή είδες κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά ενός καλωδίου. Προσωπικά ασχολούμαι με καλωδιώσεις εδώ και πολλά χρόνια και έχω κάνει πολές δοκιμές και παραλλαγές συνδέσεων. Επαναλαμβάνω ότι όταν έχεις ψηφιακό σήμα δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την ανάλυση ούτε με την απώλεια σήματος...

Ωραια,αφου ειναι η δουλεια σου,εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι ενα καλωδιο εχει 50€ και ενα αλλο στα ιδια μετρα εχει 400€?

Δημοσ.
Ωραια,αφου ειναι η δουλεια σου,εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι ενα καλωδιο εχει 50€ και ενα αλλο στα ιδια μετρα εχει 400€?

Αν και δεν είναι η δουλειά μου για να μιλάω με σιγουριά...

http://www.gizmodo.com.au/2010/04/the-great-cable-rip-off-for-visual-learners/

http://www.theguruguys.com/news/the-truth-about-overpriced-cables-again

Δημοσ.

Έχω τις εξής απορίες:

3)Κάποια άλλη λύση?

Ρώτα εδώ. Ξέρουν καλύτερα τέτοια θέματα.

Δημοσ.

βασικα βαλε μεγαλη σωληνα ,στο δεπαδο,,φτιαξε το χωρο δηλαδη...

και βλεπεις μετα τι θα βαλεις μεσα....

αν υπαρχει ο χωρος να τα περασεις ολα γινονται..

και μετα βαζεις βγαζεις..

Δημοσ.
Aκριβώς το αντίθετο! Το σήμα που περνάει μέσα από HDMI και DVI είναι ψηφιακό και αλλοιώνεται ελάχιστα όσο μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου (Δεν είναι ορατό στο μάτι). Στα 10 μέτρα ΔΕΝ θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα σε καλώδιο VGA όπου το σήμα είναι αναλογικό υπάρχει αλλοίωση του σήματος που εξαρτάται από το μήκος και κυρίως από την ποιότητα του καλωδίου...

+1 με απλά λόγια έίναι σαν να βλεπεις ψηφιακο καναλι...

δεν προκεται να δείς ποτέ χιόνια

είτε το πιανεις είτε δεν το πιανεις καθόλου,μέση λύση δεν υπάρχει

αρα προβλημα ουδέν, καντο με κλειστά ματια

απλα αυτού του τύπου τα καλώδια ειναι ακριβα ... και θελουν προσοχη και όχι κακομεταχείριση

Δημοσ.

Σε δικές μου δοκιμές 12m.Component κανένα πρόβλημα.Vga κάτι γίνεται με τα χρώματα σαν ξεθωριασμένα το οποίο γίνεται αντιληπτό μόνο σε άμεση αντιπαράθεση με άλλες συνδέσεις.Dvi (ακριβό oelbach) μια χαρά αλλά άμα τσακίσει σε περίεργες γωνίες το χαιρετάς.Ηdmi δεν έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

Εγω παλι ειχα δει σε ενα περιοδικο, ενα wireless hdmi gadget, oπου κουμπωνεις στην πηγη ενα πομπο και στην ακρη που θα προβαλεις τον δεκτη, και μεταφερεις ασυρματα hdmi σημα. Δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αλλα δυστυχως δεν θυμαμαι το ονομα του προιοντος γιατι το ψαχνω και εγω τωρα που με ενδιαφερει για μια αναλογη περιπτωση με την δικη σου.

Δημοσ.

Μάλλον θα περάσω ένα καλώδιο ethernet μόνο και θα χρησιμοποιήσω network media player συνδεδεμένο στην τηλεόραση.

Ένας καλός media player που βρήκα :

http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/anabathmisi/hdd-ssd/wd-tv-live-wdbaap0000nbk-psifiakos-dektis-polymeson/prod512072/.

Ο player συνδέετε με το δίκτυο αλλά μπορείς να τον συνδέσεις και με usb ή εξωτερικό δίσκο.

Χαρακτηριστικά

Full HD Player

Ethernet θύρα

Ελληνικοί υπότιτλοι

HDMI 1.3

DTS αποκωδικοποίηση

Remote control

Dock and play για κάθε USB συσκευή

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...