Προς το περιεχόμενο

Εξαγωγή δεδομένων από txt βάσει κανόνων

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω κάποια αρχεία σε μορφή txt τα οποία περιέχουν κάποια δεδομένα.Ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος ( πάνω από 200-300....)

Θέλω να κάνω το παρακάτω. Να αναφέρω ότι δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό , και θα ήθελα κάτι απλό η κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να γράψω πολύ κώδικα.

Έχουμε για παράδειγμα σε κάθε αρχείο από αυτά 5 κολλητές γραμμές οι οποίες περιλαμβάνουν κάποια στοιχεία. Για παράδειγμα τις παρακάτω 5 γραμμές

Με λένε

Μανώλη

Είμαι καλά

31 χρονών

Παντρεμένος

Τα στοιχεία της πρώτης γραμμής είναι πάντα τα ίδια σε όλα τα αρχεία. Τα στοιχεία στις παρακάτω γραμμές διαφέρουν.

Οπότε αυτό που θέλω να κάνω είναι να τραβήξει το πρόγραμμα από όλα τα αρχεία txt αυτές τις 5 γραμμές και να μπορεί να τις ταξινομήσει σε ένα excel η κάπως αλλιώς

Να τονίσω πως αυτές οι 5 γραμμές δεν βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο του κειμένου. Μπορεί να καλύπτουν τις γραμμές από 1-5 , από 11-15 κ.ο.κ

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Και με scripting γίνεται. Δεν έχεις καθόλου εμπειρία από συγγραφή batch files σε Windows ή bash/(άλλο shell) scripts σε Linux/Unix-like λειτουργικά συστήματα;

Για το output format, μιας και ανέφερες ότι θέλεις μετά επεξεργασία με Excel: Πήγαινε σε CSV (comma separated values) format. Δηλαδή απλό αρχείο κειμένου όπου κάθε σειρά αποτελεί διακριτή καταχώρηση και τα «πεδία» χωρίζονται μεταξύ τους με συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το comma/κόμμα (,) είναι το πιο σύνηθες, εξ ου και το όνομα...

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία από γλώσσες προγραμματισμού . Μόνο λίγο php ξέρω , λίγη html αλλά τα βασικότερα.Με linux δεν έχω ασχοληθεί καθόλου

Τι γλώσσα μου προτείνετε για να μπορέσω να ξεκινήσω ??.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το κάθε αρχείο περιέχει ένα στιγμιότυπο των 5 γραμμών;

Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι με script (π.χ. bash script) σε Linux. Αλλά γίνεται και με php.

Δημοσ.

Για τη δουλειά που περιγράφεις, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από μία scripting γλώσσα. Σε Windows, τα επίσημα scripting εργαλεία που παρέχει το ίδιο το λειτουργικό σύστημα είναι:

1. Batch files

2. VBScript

3. Powershell scripting

Για τα 2 τελευταία, θα βρεις εκτεταμένο documentation, οδηγούς και παραδείγματα στο ίδιο το site της Microsoft για να ξεκινήσεις την εκμάθησή σου.

Δημοσ.

Προτείνω C. Επειδή έχω να γράψω καιρό είχα όρεξη...

>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

void escape_n(char *, char);

int main(int argc, char * argv[])
{
char line[] = "new line\n", buffer[256]; /* O buffer gia 255 stoixeia */
FILE * inf, * outf;
int i;
if(argc != 3){
printf("Wrong Usage\n");
return 0;
}
inf = fopen(argv[1], "r");
outf = fopen(argv[2], "w");
while(fgets(buffer, 256, inf) != NULL)
{

if(!strcmp(line, buffer)){
	/* auta einai ta stoixeia pou se endiaferoun! */
	for(i=0;i<5;i++) /* gia 5 grammes */
		{
			fgets(buffer, 256, inf);
			if(i!=4)
				escape_n(buffer, ',');
			fputs(buffer, outf);
		}
	}
}
fclose(inf);
fclose(outf);	
return 0;
}

void escape_n(char *string, char j){
int i=0;
while(string[i] != '\0'){
if(string[i] == '\n')
	string[i] = j;
	i++;
}
return;
}

μου δούλεψε για το αρχειο:

>new line
aaa
bbb
ccc
ddd
eee

afg

gqeg

wehgwqeth

new line
aaa1
bbb2
ccc3
ddd4
eee5

και έβγαλε:

>aaa,bbb,ccc,ddd,eee
aaa1,bbb2,ccc3,ddd4,eee5

αυτά μετά θα πρέπει να τα ανοίξεις με excel και import.

Το έβαλα ως compiled, δέχεται ως παραμέτρους το αρχείο που έχεις και το αρχείο που θα δημιουργήσει! π.χ. C:\Users\Kostis\Desktop\h.exe C:\Users\Kostis\Desktop\test.txt C:\Users\Kostis\Desktop\test.txt2

h.zip

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο θέμα,θα κάνω την ίδια ερώτηση εδώ!!!

Πως θα κάνω ότι κι ο φύλλος,παραπάνω(να ανακτήσω δεδομένα από αρχείο txt),σε γλώσσα python?

Δημοσ.

Μετά από ψάξιμο και μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία σε προγραμματισμό αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με την γλώσσα python. Είναι σχετικά εύκολη και κατανοητή , αλλά με μπερδεύει προς το παρόν η λειτουργία που προσφέρουν τα προγράμματα τα οποία μπορούν να σου μετατρέψουν το αρχείο *.py σε εκτελέσιμο. Έχω φτιάξει για παράδειγμα ένα αρχείο (απλό) print "hello world" , το έχω εκτελέσει και το έχω σώσει μέσα στο root του python σαν hello.py. Δεν μπορώ όμως με τίποτα να φτιάξω το αρχείο setup.py που προτείνει το py2exe πρόγραμμα.

** Να πω ένα ευχαριστώ σε όλους και ειδικά στο φίλο Lion για την βοήθεια του.

Δημοσ.

Πρέπει πρώτα να δημιουργήσω να δημιουργήσω το αρχείο setup με το αρχείο που θέλω να κάνω exe, και μετά να εκτελέσω την εντολή από την command prompt? Προσπάθησα χτες να δημιουργήσω το αρχείο setup.py αλλά μου έβγαζε όλο λάθη .Θα το δοκιμάσω αργότερα και θα ποστάρω

Thanx

Δημοσ.

εξαγωγή των εγγραφών σε αρχείο xls με php

όλα τα txt είναι στο ίδιο directory

επίσης και το php2calc_manolis_last.php

πρώτα γίνεται ένα αρχείο txt με όλες τις ζητούμενες εγγραφές

και στη συνέχεια το αρχείο μετατρέπεται σε xls

για δοκιμή έκανα 4 αρχεία txt με διαφορετική θέση της "φράσης κλειδί">"me lene"

εσύ τρέχεις μόνο το php

τώρα μαθαίνω σε νυχτερινά εντατικά :mrgreen:

δεν μπορώ να το κάνω για ελληνικά

θα αναλάβει κάποιος guru

εγώ είμαι άσχετος

οπότε δείξτε κατανόηση !:mrgreen:

.

txt_1.txt

txt_2.txt

txt_3.txt

txt_4.txt

php2calc_manolis_last.php.txt

post-36682-1290631274_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...