VAG222 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Έχω ένα laptoάκι xps m1730 με έναν Χ7900 extreme cpu στα 2,8ghz και 2χ8800gtx. Λοιπόν..Υπάρχει κάποιος τρόπως να αυξήσω την συχνότητα του cpu??? Με κάποιο softwhare??Κάτι σαν το set fsb???Στο bios έχει επιλογή μέχρι 3,4ghz αλλά δεν ανεβάζει το fsb αλλάζει απλά το multy του cpu.. Επιλέον κατέβασα το riva tuner για τις κάρτες γραφικών αλλά έχουμε και εκεί πρόβλημα...Σε 3d performance γραφικά οι κάρτες δουλεύουν 550mhz η καθε μία..Στο riva tuner η ανώτερη επιλογή είναι 575..μόλις 25Mhz παραπάνω δλδ...Το θέμα είναι ότι όταν είμαι μέσα στα windows το laptop χαμηλώνει την συχνότητα των vga και του cpu...Και τα ανεβάζει όταν τα χρειάζεται...έτσι όταν πατάω detect για να δεί την συχνότητα βλέπει 250mhz κοντά...και μετά έχει να του δώσεις εσύ άλλες επιλογές..πχ 550 που είναι το εργοστασιακό κτλ... Όταν λοιπόν σετάρω τις κάρτες στα 575 δλδ μόλις 25mhz παραπάνω από το κανονικό και είμαι μέσα στα windows μετά από λίγο τρώω BSOD....Και μ λέει ότι προσπάθησε να κάνει reset στους driver ή κάτι τέτοιο... Οι κάρτες δεν με ενοχλουν τόσο όσο η χαμηλή συχνότητα του cpu...Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να αλλάζω την συχνότητα από τα windows ???Να μην μπαίνω στο bios για να αλλάζω συχνότητα και να μην περιορίζομαι στα 3,4ghz...Ούτε να έχω κλειδωμένο το fsb...Υπάρχει τίποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Από θερμοκρασίες πώς είσαι; Για ποιο λόγο ακριβώς θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAG222 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 από temps είμαι τέλεια!!θέλω να clockάρω το cpu γιατί κόβει τις κάρτες...ΕΊναι φορές που στα games ο cpu χτυπάει 100% και ενώ το fraps λέει πως έχω 180fps το game κάνει κάτι μικρο-κολλήματα...Με το που πάει 100% ο cpu σε game ότι fps και να έχω θα κάνει μικρο-κολλήματα..Όταν πέσει ακόμα και στο 99% σταματάνε τα κολλήματα..Στο 100αρικο να σου τα πάλι... Άρα τερματίζει ο cpu γιαυτό και το κόλλημα..Τουλάχιστον αν από 2,8 πάει 3,4ghz εκεί που πριν είχε 100% τώρα στο ίδιο σημείο είναι 99% και δεν κολλάει..Γιαυτό λέω να τον σπρώξω λίγο ακόμα γιατί τα 3,4ghz τα έχει για πλάκα στο χαλαρό από ότι βλέπω..Να πάει 3,8-4ghz αλλά μέσω widnows έτσι ώστε οταν σερφάρω να τον γυρίζω στα default και όταν θέλω δύναμη πχ σε rendering και games να τον γυρίζω σε o/c κατάσταση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Χ7900 extreme cpu ....τόσο ...όσο η χαμηλή συχνότητα του cpu εχεις τεσταρει το μηχανημα να δεις οτι αυτος ειναι ο λογος που εχεις μπλε οθονες? ραμ κτλ ειναι οκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAG222 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 οι BSOD είναι από τις vga...Άσχετα με αυτό εμένα με καίει να ανεβάσω τον cpu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 αλλο bsod κ αλλο bottleneck . furmark βγαζουν ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 δεν νομιζω οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης περιοριζει τις 8800... σε τι αναλυσεις παιζεις? σε full load @stock ποσους βαθμους εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAG222 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Βγάζουν furmark αλλά ρε p_under δεν έχει καταλάβει τι λέω..ίσως δεν το διατύπωσα σωστά...Λέω..αν πάω να clockάρω τις vga τρώω BSOD... Όσο για το bottleneck έχω και πολύ μάλιστα..Παίζω σε 1920χ1200 και όταν ο cpu είναι 2,8ghz default έχω 80fps average αλλά δουλεύει 100% συνέχεια και συχνά-πυκνά κάνει κάτι κολληματάκια-παγωματάκια για μερικά ms..Σαν να έχει frame drop για μερικά ms..Αλλά δεν έχει frame drop απλά ο cpu δουλεύει 100% και κολλάει λόγο αυτού..Στα 3,4ghz o/c ο cpu δουλεύει όλη την ώρα στο 90% και όχι στο 100% και είναι μερικά σημεία που χτηπάει 100αρια αλλά οριακά δεν κολλάει...Είναι όμως σημεία που θα χτυπήσει 100αρια και θα κάνει παγωματάκια...Στα 3,4ghz πάντως τα παγωματάκια είναι πολύ πολύ πιο λίγα..Από temps είμαι 50-57 στα default και 75-80 σε full load.. τρέχοντας κάμποσες ώρες prime95.. Το θέμα είναι ότι μέσω bios το o/c που κάνει το laptop έχει ως εξής..default 2.8ghz 1.1-1.2v..3ghz 1.2-1.3v....3.2ghz 1.35v...3.4ghz 1.45v και το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει το multi..δεν αυξάνει το fsb...Και θεωρώ πάρα πολύ το ρεύμα για αυτές τις συχνότητες και για mobile cpu..Άρα λέω άμα έχετε κάποιο πρόγραμμα να αυξήσω το fsb της cpu..Έτσι να σετάρω στο bios 3-3,2ghz ώστε να μου δώσει 1,2-1,3v και μετά να ψάξω σε αυτά τα volt την μεγαλύτερη stable συχνότητα που θα ποιάσει ο cpu αυξάνοντας το fsb...Πιστεύω πως με 1,35v που έχει στα 3,2ghz μπορεί να πάει και μέχρι 3,6ghz αυξάνοντας το fsb.. Αυτό που ρωτάω είναι αν ξέρει κανείς σας κάποιο πρόγραμμα για να αυξήσω το fsb μέσα στα windows εκτώς του setfsb που για κάποιο λόγο δεν μου δουλεύει..(ίσως δεν έχω το σωστό setfsb..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 ψαξου περισσοτερο με το setfsb . οταν ανεβαζεις το cpu ανεβαινει αυτοματα κ το ρευμα ? αυτο οντως ειναι κακο γτ λογικα θα δινει αρκετο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μιας και είναι extreme CPU δες αν μπορείς εκτός από το setfsb, να παίξεις με το throttlestop και το E-LEET tuning utility. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετοπίσεις στο λαπτοπ όταν κάνεις OC είναι η περιορισμένη τροφοδοσία (πόσα Watt είναι το τροφοδοτικό σου), η ψύξη και τέλος πόσο αντέχει το κάθε κομμάτι χωριστά στο OC. Αν πχ η RAM ή το chipset δεν αντέχει σε πιο ψηλές συχνότητες και πας να κάνεις OC με το setfsb τότε θα κρασάρει το μηχάνημα, αν με το multiplier του επεξεργαστή αναιβάζει πολύ θερμοκρασία και δεν μπορείς να κρατήσεις τις θερμοκρασίες χαμηλά πάλι θα κρασάρει, αν προσπαθήσεις να κάνεις OC τις κάρτες σου χωρίς να δώσεις extra ρεύμα πάλι θα κρασάρουν (πρέπει να τους κανει flash το vbios με περισσότερο ρεύμα), αν μπορέσεις να τα αναιβάσεις όλα και τα βάλεις να τρέξουν κανένα benchmark μπορεί να κρασάρει γιατί δεν του φτάνει το ρεύμα από το PSU. Πολλά είναι στη μέση και λίγες οι επιλογές που έχεις. Επίσης να ξέρεις οτι η Dell έχει τη κακή συνήθεια να κάνει throttle τη CPU μέσω του chipset από το BIOS για να προστατέψει το τροφοδοτικό και το bottleneck που βλέπεις να μην είναι η CPU σου. Είχα το ίδιο πρόβλημα στο Alienware M17x R1 και το ξεπέρασα με το throttlestop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAG222 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 100000000000 thx!!!!!Mια τέτοια απάντηση περίμενα...DELL under testing.... THX και πάλι..Θα postάρω αποτελέσματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.