sotososfp Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 παιδια καλησπερα. ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε σχετικα με ληψη wifi απο αποσταση 600 μετρα. Αριστη οπτικη επαφη. Ο κολλητος μου με ενα AP και μια κεραια grid 24 db αν σημαδεψει το σπιτι μου λετε να εχω ληψη με το laptop μου; Εκεινος εχει ενα ασυρματο router baudtc του ΟΤΕ. Δηλ. απο το router του μεσω ethernet στην ταρατσα συνδεμενο σε ενα access point με αποσπωμενη κεραια οπου θα μπει μια grid 24db στα 2.4 ghz απο το wirelesslan.gr. Αυτη να σημαδευει το μπαλκονι του σπιτιου μου. Οπως αναφερα δεν υπαρχει κανενα εμποδιο αναμεσα μας. Πιστευω να υπαρχει συμβατοτητα με το wifi του laptop μου!!!
leonidas_fs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Πρεπει να δουλέψει κάπως ετσι..μν τα κοιτας τα αλλα που λέει η εικονα..κοιτα μονο αυτο που σε ενδιαφέρει.. Συνεπώς πρέπει να βάλεις μεγάλη κεραια για να λαμβάνεις καλα το σήμα..Υπάρχει πιθανοτητα να δουλέψει και μάλιστα αρκετα μεγάλη..ΤΟ θέμα ειναι κατα πόσο αξίζει γιατι στα δικτυα υπάρχει και ενας παράγοντας που λέγεται θόρυβος..Και αυτο θα σ αλλοιώσει το σήμα...πάντως σαν ιδεα και μόνο αξίζει να το κανεις! Σιγουρα θα είναι πολυ ευχάριστη εμπειρία και θα μάθεις πολλά απο αυτο το "πείραμα!" Μπορει να κοστίσει κάτι παραπάνω αλλα....
takos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Η αποσταστη που ζητας ειναι μεγαλη παρόλο που υπαρχει οπτικη επαφη. Δεν ειναι σίγουρο οτι ενα απλο wifi και ρουτερ θα καταφέρουν να συνδεθούν σε αυτη την αποσταση. Πρεπει να βάλεις απο ενα access point apo καθε πλευρα. Αν εχεις εσύ 1 bullet και 24 grid κατι γίνεται, γιατί εχει σημασία να εχεις καλη αποστολή όπως και λήψη σήματος.
sotososfp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια. μια τελευταια παρατηρηση τωρα και δεν σας απασχολω ασκοπα αλλο. εαν αντιστρεψω τα πραγματα και σημαδεψω (με μια grid 24db προσαρμοσμενη σε ενα TL-WN422G του laptop ) την omni του access point του λετε να λειτουργησει; η να παρω και εγω ενα access point που θα προσαρμοσω την κεραια ωστε να το λειτουργησω και ως repeater στο διαμερισμα μου οπου εχω και δευτερο laptop του παιδιου μου; ειμαι ηλεκτρονικος μεν αλλα δεν ασχοληθηκα με wifi εως τωρα. λεω να το δοκιμασω και ο θεος βοηθος!!!
WoodSell3r Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 τελείως άσχετα αλλά θα μπορούσες να μου πεις ποια έκδοση του 422g έχεις και απο ποιο κατάστημα το πήρες; σκέφτομαι να το πάρω αλλά το θέμα είναι οτι υπάρχουν 2 εκδόσεις του, η πρώτη είχε το zydas chipset ενω η άλλη το atheros..
kfyros Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δεν γράφουν εμβέλεια τα access points? Αυτή η εμβέλεια αφορά ανοιχτό χώρο, άρα σε καλύπτει αν σε καλύπτει η απόσταση. Νομίζω όμως ότι το μέγιστο για το wifi -n είναι γύρω στα 300 μέτρα και μετά θέλει repeater. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Αν μπεις πάντως σε τέτοιες λογικές -κόστη και εγκαταστάσεις, δεν παίρνεις μια 3g κάρτα? Στο μεταξύ θα έχεις σήμα εσύ και όλοι όσοι είναι στην εμβέλεια της κεραίας αν τα καταφέρεις..
sotososfp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 τελείως άσχετα αλλά θα μπορούσες να μου πεις ποια έκδοση του 422g έχεις και απο ποιο κατάστημα το πήρες;σκέφτομαι να το πάρω αλλά το θέμα είναι οτι υπάρχουν 2 εκδόσεις του, η πρώτη είχε το zydas chipset ενω η άλλη το atheros.. δεν πηρα ακομα τιποτα απο ολα αυτα, απλα σκεφτομαι τι με βολευει καλυτερα. Λυπαμαι, δεν εχω ιδεα τι διαφορα εχει των 2 εκδοσεων του 422g φιλε μου.
WoodSell3r Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 η διαφορά είναι στο chipset και μόνο, αν πάρεις και δεν σε κάνει κόπο μπορείς να μας πεις αργοτερα ποια έκδοση βρήκες και απο που. Επισής, να αναφέρω ότι μπορείς να βρεις μεσω e-bay κάρτες της εταιρίας alpha οι οποίες προσφέρουν μεγιστη ισχύ 1 βατ σε αντίθεση με ΟΛΕΣ τις άλλες του κοινού εμπορίου. Δες μια ματιά εδώ Με μια έξτρα κεραία 11dbi μπορείς άνετα να φτάσεις τα 4 βατ ξεπερνώντας τα όρια απο την fcc. Προσοχή όμως αν αγοράσεις τέτοια κάρτα απο πωλητή απο hong kong γιατί το πιο πιθανό είναι να σου στείλουν απομίμηση, το έχω ζήσει και το λέω
takos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δεν χρειαζεται τσιπακια του watt. η κεραια δινει 24dbi + 20dbi to usb wifi=44 dbi=αρκετα watt ισχηης Κατι που δεν εχουν τα usb wifi ειναι τα distance setings που τα εχουν μονο τα access point's. Πρεπει να εχεις απο της 2 μεριες την ιδια κεραια 24dbi. γιατι θα το βρισκεις στο scan και δεν θα μπορεις να μπεις.
Errik Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μονο αν δοκιμάσεις θα δεις αν μπορεί να γίνει. Θεωρητικά αν σε σκοπεύσει σωστά με την grid και έχεις καλή κάρτα δικτύου και άμεση οπτική επαφη (το μπαλκόνι σου είναι ψηλά και βλέπεις την κεραία) θα συνδεθεί, αλλά ίσως να είναι ασταθής η σύνδεση. Για τόση απόσταση πάντως αν θες σταθερότητα πρέπει να έχεις AP και απο τις δύο πλευρές
sotososfp Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Τελικα θα παραγγειλω εναTP-LINK TL-WA5110G 54M 26dBm και μια κεραια 2.4GHz EZ-Go-Panel2 14dBi . Σημαδευω ταρατσα κολλητου που εχει μια omni 5db στο AP του συνδεμενη. Πειραζει που ειναι αλλη μαρκα το δικο μου ΑP απο του κολλητου; Ελπιζω πως οχι. Θα σας παω συντομως τα αποτελεσματα!
takos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Τελικα θα παραγγειλω εναTP-LINK TL-WA5110G 54M 26dBm και μια κεραια 2.4GHz EZ-Go-Panel2 14dBi . Σημαδευω ταρατσα κολλητου που εχει μια omni 5db στο AP του συνδεμενη. Πειραζει που ειναι αλλη μαρκα το δικο μου ΑP απο του κολλητου; Ελπιζω πως οχι. Θα σας παω συντομως τα αποτελεσματα! Πάρε καλύτερα μια Grid, δεν θα σου κάνει τίποτα η πάνελ μακριά από πάνελ, εκτος και αν εχεις την δυνατότητα επιστροφής που δεν νομίζω. Αυτο γιατι πολυ απλα η Grid σου δινει 24dbi ενω η panel 14dbi τεράστια διαφορά. 3 φορες καλυτερο σήμα. H τουλαχιστον παρε καλυτερο στικακι αμα δεν παρεις καλυτερη κεραια, δοκιμασμενο με αριστα αποτελεσματα, δεν ειναι σιμβατο με linux:-( άλλα είναι αδιάβροχο κατάλληλο για εξωτερική χρήση. WIFISTATION EXT WLAN USB ADAPTER, 2.4 GHz. 802.11g/n 1000mW RSMA Δεν είναι τυχαίο ότι από τον 1ο όροφο πιάνο σήμα από τέτοια κεραία σε 650 μετρα μακριά χωρίς οπτική επαφή με οροφές πολυκατοικίες τριγύρω. με ένα στικακι του 1 watt + 5dbi omni.
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Με μια yagi antenna θα κάνεις πιστεύω τη δουλειά που θες. Έχουν εμβέλεια τα 2Km
vasilis1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Να καταθέσω και την δική μου εμπειρία: Εχω κανει ζευξη σε αποσταση 2 χλμ και οχι πληρη οπτική επαφή (υπάρχει μια ράχη ανάμεσα όπου οριακα φαινεται-δεν φαινεται η άλλη ακρη) με 2 http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=76_96&products_id=465 Σταθερό σημα (-67dBm για τους γνώστες) και καθόλου διακοπές. Ουτε κεραίες εξτρα ουτε τιποτα Επίσης να αναφερθω στους προλαλησαντες: οχι επειδη μας δεινει δυνατοτητα το μηχανημα για μεγαλη ισχυ πρέπει και εμεις να το παμε στο φουλ.Η μπάντα ειναι κοινοχρηστη και πρεπει να την σεβόμαστε όλοι. Δοκιμάζουμε ,κατεβαζουμε σιγα σιγα ισχυ μεχρι εκει που δεν επηρεαζει το λινκ μας και τελειωνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.