slygeo87 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδιά βοηθάτε! Διπλοπύρηνος ίντελ, 2 gb μνήμη, geforce 7900gs, windows 7. Το σύστημα κολλάει! Όχι μόνο στο περιβάλλον του λειτουργικού, μπορεί να κολλήσει και στο bios. (δε ξέρω αν βοηθάει αυτό, απλά λέω) Το πρωΐ δεν άνοιγε με τίποτα. Σε πρώτη φάση, είπα να βγάλω το 1 gb και να παίξω έτσι. Όλα πήγαν καλά για 3 ώρες. Τώρα πάλι τα ίδια όμως, με το ζόρι ξανά μπούταρα. Τι φταίει; Κάρτα γραφικών; Μνήμη; Να του κουμπώσω την άλλη μνήμη που έβγαλα και να βγάλω αυτή που έχω πάνω; Δίσκος; Δεν μπορώ να κάνω πολλά hardwerικά πειράματα γιατί δεν έχω κάτι άλλο εκτός από δίσκο. Κάποιο διαγνωστικό της κάρτας γραφικών; Drivers; ΤΙΙΙΙΙΙΙΙ;
filip123go Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 άρχισε με ένα memtest... Πότε σου εμφάνισε το πρόβλημα, είχες εγκαταστήσει κάτι (driver, πρόγραμμα κλπ)..?
slygeo87 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Όχι όλα μια χαρά. Ρε αδερφέ έψαξα το memtest αλλά δε βγάζω άκρη στο αρχείο που κατέβασα. Μου έβγαλε ένα .img πήγα να το "κάψω" και δεν μπορούσα. Ζήταγε floppy το nero και τέτοια. Μπορείς να μου δώσεις ένα link με αρχείο .iso για να γράψω cd;
filip123go Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Εδώ το memtest..! http://www.memtest86.com/download.html Και εδώ το alcohol http://www.alcohol-soft.com/ Κατέβασε την trial έκδοση να κάνεις την δουλειά σου..!! Άμα κολλήσεις πουθενά πες..
ten-ten Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δεν το πιστεύω αλλά έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και εγώ στο pc μου , με τον slygeo87 , αν και υποψιάζομαι ότι μπορεί να φταίει και η μπαταρία γιατι αρκετά συχνα μου λέει wrong overcklocking settings (δεν τον έχω overclocked). το συστημά μου αποτελείται από q6600 4 gb ram kai 8800gts.
filip123go Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ten-ten για ξεκίνα με ένα clear-cmos, και μετά τσέκαρε το voltaz στην ραμ, επίσης καλό θα ήταν να κάνεις καινούριο θέμα στο section hardware του forum..!!
Lucifer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Έτρεξα το πρόγραμμα. Μόλις έφτασε στο test 7 κόλλησε το σύμπαν για 1 λεπτό περίπου. Μετά χάλασε η εικόνα. Κάνω restart και κόλλαγε συνέχεια' date=' κλασικά δεν κατάφερα να μπουτάρω. Επίσης να προσθέσω άλλα 3 συμπτώματα: α) επαναλαμβανόμενος θόρυβος από το dvd drive, (αυτό που ακούγεται όταν κάνεις restart το pc αν καταλαβαίνετε) β) κόλλημα στο σημείο που λέει detecting ide drives...(αυτό βέβαια θα μπορούσε να ήταν και κόλλημα της κάρτας γραφικών ας πούμε; λέω τώρα) και γ)όταν δεν θέλει να μπουτάρει το ηχειάκι κάνει διπλό ήχο, όχι αυτόν τον κλασικό, τον γνωστό που κάνει όταν μπουτάρει κανονικά. Το αν θα κάνει έναν ήχο όμως δεν μου εξασφαλίζει απαραίτητα τη φόρτωση του λειτουργικου. ΛΟΛ. Θα το σπάσω. Τι λέτε; [/quote'] Βοηθήστε τον, έρχεται και τα ποστάρει στο formspring.
slygeo87 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ Lucifer. Παιδιά αυτά. Τι λέτε; ---------- Προσθήκη 05-10-2010 στις 00:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 04-10-2010 στις 21:11 ---------- Η κάρτα γραφικών είναι στους 134 κελσίου αυτή τη στιγμή...σερφάρω/σέρφαρα.
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 ...ότι (χωρίς πλάκα) καλύτερα να το πας σε τεχνικό. Άμα δεν παίζουν Ευρώ -από 50άρι μέχρι κατοστάρικο- αγγάρεψε γνωστό που να ξέρει κατιτίς παραπάνω από πισιά, και θα έχει κι όλας κα'να spare hardware, άμα χρειαστεί για δοκιμές - πχ κάρτα γραφικών, PSU.... Τα παραπάνω διότι δε βλέπω να βγαίνει άκρη μέσω web (τα λες και μπερδεμένα-είναι κι εκείνο το quote του Lucifer, που αν είναι πραγματικό, δεν καταλαβαίνω σε ποιό "test 7" αναφέρεται, μιας και δεν διευκρινίζεις ο ίδιος μετά. Στο Memtest; ) Αν ούτε σχετικός γνωστός παίζει, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πας "φτου κι απ' την αρχή", με trial-error. Γι' αρχή, κάνεις το πιο "αθώο" (=λιγότερο ευροβόρο/χρονοβόρο) : αλλαγή του καλωδίου data του σκληρού (αν έχεις άλλο τέτοιο μέσα στον υπολογιστή, πχ σε κάποιο optical drive, βάλε αυτό, μην αγοράζεις με τη μία άλλο), και χρήση ΑΛΛΟΥ καλωδιού τροφοδοσίας από αυτό που ήδη πάει πάνω του. Το γεγονός ότι κολλάει ΚΑΙ κατά το BIOS P.O.S.T. πολύ καλά έκανες και το ανέφερες, είναι μάλλον ενδεικτικό για τέτοιου είδους προβλήματα (συνδεσιμότητα/επαφή). Σιγούρεψε δε πως η κάρτα γραφικών είναι καλά κουμπωμένη στη θύρα της. ---------- Προσθήκη στις 00:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:16 ---------- Η κάρτα γραφικών είναι στους 134 κελσίου αυτή τη στιγμή...σερφάρω/σέρφαρα. ...τί πράμμα;;;;;;;;;;;;;
filip123go Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Η κάρτα γραφικών είναι στους 134 κελσίου αυτή τη στιγμή...σερφάρω/σέρφαρα. Είσαι σίγουρος...???? Κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει κάρβουνο..!!!
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 ...κατ' αρχάς άλλαξε τον τίτλο σε "ΨΗΝΕΤΑΙ ο υπολογιστής" :ρ Το 134 με τί το είδες; Είναι 100% βέβαιον ότι αναφέρεται στην κάρτα γραφικών; (Πού όπως και να 'ναι είναι τρελλά φευγάτο. Στους 90 θυμάμαι, κάρτα που δε δούλευε το ανεμιστηράκι της, να σταματάει τα πάντα). Με ανοιχτό το κουτί (άσε λίγο το εργαλείο να ηρεμήσει πρώτα), δες αν φαίνεται το ανεμιστηράκι της να δουλεύει κανονικά με το που ανοίγει το πισί, κι αν συνεχίζει να δουλεύει κανονικά κατά την πορεία. Μην τρέχεις κα'να παιχνίδι ή ξερωγώ, μην κάψεις τίποτα - απλά με ανοιχτό τον υπολογιστή κάνε τους ελέγχους σου (αν έχεις εγγύηση όμως, οκ κάφτηνα :ρ)
slygeo87 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Όπου να 'ναι θα κλείσει! Να πάρω κάρτα; Τι άλλο να κάνω;
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δωσ' την αύριο για έλεγχο/πιθανή αλλαγή (αν έχεις εγγύηση) στο σημείο αγοράς, θα έλεγα εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.