michaelcom Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 οποτε να μια καλη ευκαιρια για να εξασκησω τα αγγλικα μ εσυ το εχεις δει το βιβλιο ειναι καλο στα λεει κατανοητα δλδ???
V.I.Smirnov Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 οποτε να μια καλη ευκαιρια για να εξασκησω τα αγγλικα μ εσυ το εχεις δει το βιβλιο ειναι καλο στα λεει κατανοητα δλδ??? Koίτα, δεν μπορώ να το συστήσω με κλειστά μάτια διότι δεν μελέτησα καλά την assembly και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Και η κατανόηση εξαρτάται και από το υπόλοιπο επίπεδο γνώσεών σου. Π.χ. η assembly έχει στενή σχέση με την αρχετεκτονική του υπολογιστή και το πρώτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε εκεί. Αν πας στο βιβλιοπωλείο μπορεί κάποια να τα έχουν εκεί οπότε βλέπεις και μόνος σου. Mην πάρεις χωρίς να βεβαιωθείς ποιο σου ταιριάζει καλύτερα διότι είναι αρκετά ακριβά. Το τελευταίο (του Jeff Duntemann) μπορεί να υπάρχει μεταφρασμένο (του '92) σε κάποια βιβλιοθήκη. Κοίτα το - αν σου αρέσει η παλιά έκδοση μάλλον θα σου αρέσει και η τελευταία. Εγώ μάλλον θα έπαιρναι και αυτό αν ήθελα να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Μια πρώτη δυσκολία στην assembly είναι να μάθεις να χειρίζεσαι καλά τον assembler για να μπορείς να πειραματιστείς. Μετά αν επιμείνεις θα βρεις δρόμο. Εν πάση περιπτώση, αν δεν ξέρεις προγραμματισμό σε κάποια ανώτερη γλώσσα ΜΗΝ μπλέκεις με την assembly γιατί θα απογοητευτείς πρόωρα. -
michaelcom Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Koίτα, δεν μπορώ να το συστήσω με κλειστά μάτια διότι δεν μελέτησα καλά την assembly και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα.Και η κατανόηση εξαρτάται και από το υπόλοιπο επίπεδο γνώσεών σου. Π.χ. η assembly έχει στενή σχέση με την αρχετεκτονική του υπολογιστή και το πρώτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε εκεί. Αν πας στο βιβλιοπωλείο μπορεί κάποια να τα έχουν εκεί οπότε βλέπεις και μόνος σου. Mην πάρεις χωρίς να βεβαιωθείς ποιο σου ταιριάζει καλύτερα διότι είναι αρκετά ακριβά. Το τελευταίο (του Jeff Duntemann) μπορεί να υπάρχει μεταφρασμένο (του '92) σε κάποια βιβλιοθήκη. Κοίτα το - αν σου αρέσει η παλιά έκδοση μάλλον θα σου αρέσει και η τελευταία. Εγώ μάλλον θα έπαιρναι και αυτό αν ήθελα να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Μια πρώτη δυσκολία στην assembly είναι να μάθεις να χειρίζεσαι καλά τον assembler για να μπορείς να πειραματιστείς. Μετά αν επιμείνεις θα βρεις δρόμο. Εν πάση περιπτώση, αν δεν ξέρεις προγραμματισμό σε κάποια ανώτερη γλώσσα ΜΗΝ μπλέκεις με την assembly γιατί θα απογοητευτείς πρόωρα. - Δες ενα βιβλιο του '92 οταν εγω ζω στο 2010 πιστευω οτι κατι παραπανω θα εχει το βιβλιο του 2010. Τωρα οσον αφορα το τι γλωσσες ξερω, ξερω c++, html,php απλα επειδη με την assembly μπορω να κανω πραγματα χωρις να με περιοριζει καποιος και εχω βαλει στοχο να την μαθω. Εγω λοιπον πηγα στον Παπασωτηριου σημερα και δεν υπηρχε ιχνος απο assembly ρωτησα και δεν ξερανε καν τι ειναι και πως γραφετε τελως παντων, μπορω να το παραγγειλω απλα αμα δεις στο λινκ που εδωσα τα πρωτα 2 βιβλια (ειναι αυτα π λες) ειναι τα ιδια αλλαζει μονο το εξωφυλλο η μορφη αλλα η τιμη εχει μεγαλη διαφορα! Επιδη λοιπον ειναι οντως λιγο ακριβουτσικα θελω να παρω ενα καλο δλδ και τα 100 ευρω που ειναι το πρωτο βιβλιο αμα τα αξιζει να τα δωσω αλλα τα αξιζει και τι διαφορα εχει με το αλλο???
V.I.Smirnov Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 E, αν ξέρεις προγραμματισμό σε C/C++ , θα σου είναι προσιτό (έστω και με κάποια προσπάθεια). Για την διαφορά των δύο πρώτων, σου είπα και πριν ότι είναι μόνον στο δέσιμο ! Στο περιεχόμενο δεν έχουν διαφορά. Εξάλλου αμφότερα είναι 6η έκδοση και έχουν ίδιο πλήθος σελίδων. Δεν τα έχω δει αλλά το ξέρω από αλλες περιπτώσεις. Το σκληρό εξώφυλλο επιβαρύνει πολύ την τιμή, 10%-50% ανάλογα με το βιβλίο και τον εκδοτικό οίκο. Αν τελικά το πάρεις, δεν έχει λόγους να δώσεις τόσα παραπάνω λεφτά μόνον για το δέσιμο... Για βιβλίο του '92, σου πρότεινα να το δεις επειδή είναι στα ελληνικά και θα δεις το ύφος και την προσέγγιση του συγγραφέα. Έτσι θα δεις αν σου ταιριάζει η τελευταία (αγγλική) έκδοση του 2010 που πιθανότατα θα έχει το ίδιο στυλ. Δεν είπα να πάρεις το παλιό... Εγώ θα έπαιρνα και τα δύο (το πρώτο και του Duntemann). Τέλος, αν όπως λες έχεις βάλει στόχο και επιμείνεις μάλλον θα τα καταφέρεις...
michaelcom Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Λοιπον θα παω να αγορασω 3 βιβλια εκ των οποιων το ενα ειναι στα ελληνικα. Απλα μια ερωτηση μπορειτε να μ πειτε εναν καλο compiler?
michaelcom Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ο nasm μ ανοιγει μονο γραμμη εντολων..............
freskas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μπορεις να κανεις compile με: nasm -f <format> <filename> [-o <output>] κοιτα εδω για περισσοτερα: http://www.nasm.us/doc/ Βρηκα ενα IDE για nasm αλλα ειναι σε Brazilian Portuguese : http://sourceforge.net/projects/nasmide/ edit: απ'οτι βλεπω το eclipse μπορει να συνεργαστει με NASM: http://www.eclipse-plugins.info/eclipse/plugin_details.jsp?id=1566
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.