Προς το περιεχόμενο

Πολυτεχνειο Ελλαδα ή Αγγλια;

jim1212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και για αυτο οταν ακουω κακα σχολια απο ατομο που εχει κοπει στις πανελλαδικες για τα ελληνικα πανεπιστημια δινω σημασια οσο σε καποιον που βριζει καποιον αλλο που του εριξε χυλοπιτα.Και η ατυχια ,απορριψη ειναι στην ζωη γενικα,ψυχραιμια..

Με την μικρη διαφορα οτι ο Τοξοβολος δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια των ''κομμενων'' ,''αποκληρων'' ,''αποτυχημενων'' των εξετασεων σας στην Ελλαδα.Αραγε που να οφειλεται η εμπαθεια μου?Τι λογο θα μπορουσα να εχω να κακολογησω την Ελλαδα?Δεν μπορω ειλικρινα να σκεφτω τπτ....μα τπτ απολυτως...

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω μιλησα γενικα στην ερωτηση οχι για εσενα ..
κ γω γενικα ηθελα να εννοησω οτι εκτος απο το εμφανες υπαρχουν κ αλλοι λογοι για τους οποιους καποιος μπορει να μην θεωρει τα Ελληνικα Πανεπιστημια ''διεθνους βεληνεκους''
Δημοσ.

America MAN!

Να τα σκάσεις και να πας MIT!

Μόνον εκεί θα μάθεις πράγματα και θα μιλήσεις με σοβαρά μυαλά!

Greek Πολυτεχνείο my ass...LOL!

Απο Greek Πολυτεχνείο ήρθα και τώρα είμαι Αμερική γιατί σπούδασα στο MIT.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.......τσάμπα θα χάσεις τα χρόνια σου στο Ελλαδιστάν!

Γίνε κι εσύ 31337 έλα εδώ στα καλά!

Δημοσ.
Με την μικρη διαφορα οτι ο Τοξοβολος δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια των ''κομμενων'' ,''αποκληρων'' ,''αποτυχημενων'' των εξετασεων σας στην Ελλαδα.Αραγε που να οφειλεται η εμπαθεια μου?Τι λογο θα μπορουσα να εχω να κακολογησω την Ελλαδα?Δεν μπορω ειλικρινα να σκεφτω τπτ....μα τπτ απολυτως...

Για τον εαυτό σου μιλάς σε τρίτο πρόσωπο?

Έχεις σκεφτεί να επισκεφτείς κάποιον συνάδελφό σου?

(καυστικό λόγο χρησιμοποιώ..)

Δημοσ.

Εγώ παιδιά θα είμαι ειλικρινής.. σπούδασα Αγγλία στο πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.. ανήκει στην κατηγορία των καλών αγγλικών πανεπιστημιων σύμφωνα με τις αξιολογήσεις που κάνουν.. εκατσα εκει 4,5 χρόνια να βγάλω τα 2 πρώτα μου πτυχία..

Το επίπεδο σπουδών είναι πολύ οργανωμένο, οι καθηγητές τζέντλεμεν, οι εγκαταστάσεις και τα μέσα διδασκαλίας πέρα απο τη φαντασία σου..

Το θέμα είναι ότι όταν αποφοίτησα ένιωσα ότι απλώς πήρα τα χαρτιά που ήθελα για να ξεκινήσω τη καριέρα μου.. Δέν ένιωσα ποτέ μου ότι εφοδιάστηκα με τα προσόντα.. τυπικά άν θέλετε.. που θα με όριζαν σαν ολοκληρωμένο φρέσκο επαγγελματία.. Καταρχην στο βασικο πτυχίο.. το πρώτο χρόνο είμασταν τουρίστες.. καναμε κάτι πράγματα επιπέδου 3ης Λυκείου.. και το δεύτερο έτος μας αρχίσανε μονοκοπανιάς σε ενα κατακλυσμο πληροφοριών και γνώσεων σε σημείο να μήν μπορείς να καταπιείς.. Πραγματα που ήθελες λογικά 3 μήνες για να τα καταλάβεις και να τα εμπεδώσεις μας τα πετούσανε σε 2 βδομάδες.. Κάτι παρόμοιο γινόταν και στο μάστερ.. Πράγματα που για να λές ότι πήρες μια ιδέα .επρεπε να διαβάσεις βιβλίο 300 σελίδων μας τα συμπικνώνανε σε 10 φωτοτυπίες.. και για να είναι καλύμένοι.. πάρτε και 2-3 καλά βιβλία να διαβάσετε ότι θέλετε.. :confused:

Το δέ ιδανικό είναι η πτυχιακές εργασίες.. Σε 3 μήνες τι πτυχιακή εργασία να κανεις και τί να παραδώσεις? Για να λές ότι έκανες κάτι σε βάθος θές τουλάχιστον 6 μήνες με 1 χρόνο..

Επομένως.. το αγγλοσαξωνικό σύστημα σπουδών βασίζεται στο γενικότερο σύστημα αγοράς εργασίας της Αγγλιας.. δηλαδή.. μάθε τώρα ότι περισσότερο και γρηγορότερα μπορείς και τα υπόλοιπα ον δε τζάμπ.. ε ναι.. αλλα αυτό το σύστημα έχει αποτύχει οικτρά..

Στα ελληνικά πανεπιστήμια έχω πάει λόγω ΔΟΑΤΑΠ και έχω και τον αδερφό μου σε παρεμφερή αντικείμενο σπουδών τελειωμένο πλεόν απο Μετσόβιο.. Ρε παιδιά συγνώμη.. Είναι αυτό μάθημα να κάνει ότι του κατέβει του καθένα στην αιθουσα.. να ξέρεις ότι με μερικές σημειώσεις θα περάσεις το μάθημα και ας μήν πας στις διαλέξεις.. Να πάρω για παραδειγμα τα Μαθηματικά.. που το επίπεδο στην Ελλαδα είναι πολύ ανώτερο απο αυτό στο εξωτερικό.. όπως πχ και οι Ινδοί είναι άσοι προγραμματιστές γιατι ξεκινάνε κώδικα απο το νηπιαγωγείο.. Τί να το κάνω εγώ να έχω και καλα ένα βιβλιο που μοιάζει περισσότερο σάν διδακτορική διατριβή απο τη στιγμή που τα θέματα 8α είναι κάτι μισομιλημένες σημειώσεις.. Τί να το κάνω να κάτσω να σπουδάζω 6 χρόνια και να μαθαίνω με την ταχύτητα της χελώνας πράγματα που είναι σίγουρο ότι όταν αποφοιτήσω θα τα έχω ξεχάσει.. ή είναι καθαρά θεωρητικά..

Επομένως το ελληνικό σύστημα είναι και αυτο προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.. δηλαδή.. να μας χώσει κανας καθηγητής σε κανα δημόσιο ή να μας συστήσει σε κανα δικό του.. του κόμματος και έτσι.. να μπούμε στα κυκλώματα της κλίκας και του συναφιού μας.. λαμογιές και συντεχνιακα κόλπα..

Το αποτέλεσμα απο όλα αυτά είναι ότι παίζει ρόλο το πανεπιστήμιο που τελειώνεις σάν όνομα.. πχ για διεθνη καριέρα με ελληνικά πτυχία πρέπει να είσαι τουλάχιστον ανίδεος να λές ότι εχεις ελπίδες.. ή με ξένα πτυχία να έρθεις Ελλάδα και να πάρεις αυτό που σου αναλογεί.. Μόνο αυτό.. Ολα τα αλλα εχουν να κανουν με το τί φρούτο είσαι..

Εχω δεί άτομο που τελείωσε ΙΕΚ Κορελκο και επαιζε την Ορακλ στα δάκτυλα.. ασχετα που έπαθε τενοντιτιδα μετα και πήρα αναρωτική ένα μηνα...

Εχω δεί ατομο με απολυτήριο λυκείου και έφτιαχνε πράγματα με Τζαβα που του βγαζεις το καπέλο..

Αρα ολα σχετικά είναι.. και γνώμη μου έιναι ότι όποιος λέει και λεει για το πόσο καλό πανεπιστήμιο έβγαλε για να υποτημίσει συναδέλφους του μάλλον για μούφα πρόκεται που προσπαθεί να κρυψει την χαμηλή του αυτοεκτίμηση..

Αυτά τα ολίγα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...