Προς το περιεχόμενο

Πολυτεχνειο Ελλαδα ή Αγγλια;

jim1212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Τοξοβόλος την υπεροψία την είχε απο πάντα, ειδικά στο ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ την έχουμε δεί πολλές φορές σε διάφορα threads. Επίσης όποτε εκνευρίζεται (δηλαδή πολύ συχνά) χρησιμοποιεί υβριστικό λόγο. Παράλληλα σε μία κουβέντα ότι και να του πείς, ότι επιχειρήματα και να παραθέσεις, συνεχώς θα επαναλαμβάνει οτι δεν του έχεις απαντήσει σε τίποτα κάνοντας εσένα και όσους παρακολουθούν μία συζήτηση να φαίνονται ηλίθιοι. Και αν αυτό που γράφω θεωρείται προσωπική επίθεση, το δέχομαι. Αλλα και εκείνος όταν προσβάλει χωρίς να έχει ιδέα (το τονίζω) την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση και όσους είναι μέρος αυτής, είναι προσωπική επίθεση σε εμένα που είμαι φοιτητής στο ΕΜΠ.

Στο θέμα μας,

Εγω έχω ακούσει και απο φοιτητές εξωτερικού και εσωτερικού (καθ8ώς και απο καθηγητές) λίγο πολύ αυτά που γράφει ο InsomniaK, όσον αφορά τις λίστες των πανεπιστημίων. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν τέλεια πανεπιστήμια και στην Αγγλία και παντού, όπως είμαι σίγουρος (μια και το ζώ καθημερινά) για το επίπεδο των καθηγητών μου καθώς και των απόφοιτων της σχολής μου (νιώθω περήφανος που βρίσκομαι εκεί, βέβαια δεν θα έλεγα το ίδιο για το γυμνάσιο και λύκειο που έζησα αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία ). Για άλλες σχολές δεν μπορώ να μιλήσω μια και δεν έχω εμπειρία και δεν θα έκανα κάν τον κόπο να γράψω αυτήν την καταχώρηση αν δεν διάβαζα αυτά τα απόλυτα και ανίδεα γενικόλογα ορισμένων φαντασμένων.

Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για την επίθεση που κάνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο όσοι έχουνε σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι κόμπλεξ, κόμπλεξ και πάλι κόμπλεξ.

Τοξοβόλε, η Αγγλία σου πάει...Μείνε.

Υ.Γ. Και εμένα μ'αρέσει η Αγγλία, μην παρεξηγηθώ. Πήγα πέρσι τα Χριστούγεννα να δώ τον Δαρβίνο (τις μέλετες του, τα "βαζάκια" του κτλ) και τον τάφο του Μαρξ. Γαμάτα ήταν...

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα τα πω και ας φάω και ban...

Ηθικά Διδάγματα:

1. Ο φίλος insmoniak αν και με ειρωνεύτηκε στο post #32 (Για να γίνει διάλογος, ας πούμε ότι έχω τελειώσει το Universität Hamburg. Πες μου την άποψη σου, γιατρέ μου...) τελικά συμφώνησε μαζί μου στο post #78 (Τα ελληνικά πανεπιστήμια προσφέρουν ισχυρές βάσεις για να αντεπεξέλθουν οι απόφοιτοι σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον...). Δεν τον παρεξηγώ διότι πολλές φορές ο γραπτός λόγος είναι περιοριστικός και δε μπορεί να αποδώσει ακριβώς αυτά που σκέφτεσαι. Αν κάναμε αυτή την κουβέντα face to face ίσως να συμφωνούσαμε από την αρχή και να έληγε εκεί το θέμα.

[...]

Το γιατρέ μου είχε μία δόση ειρωνείας, ως προς τον τρόπο που ρώτησες τι έχουμε τελειώσει. "Πόσα δάχτυλα είναι αυτά; Έχετε τάση για έμετο κλπ", από εκεί και πέρα ρώτησα διότι θέλω να ξέρω τα επιχειρήματα του συνομιλητή μου. Κι όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα μου, θεωρώ πως η απορροφητικότητα των συναδέλφων σου στην αγορά εργασίας δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Και κάτι γενικό προς όλους μας, είναι καλύτερο να κρατάμε για τον εαυτό μας την κρίση μας για τους άλλους και να επικεντρωνόμαστε στα επιχειρήματα των συνομιλητών μας. Νομίζω πως αν αυτή η κουβέντα μπορεί να θεωρηθεί εποικοδομητική, είναι επειδή υπήρξαν και επιχειρήματα κι από τις 2 πλευρές.

Δημοσ.
Το γιατρέ μου είχε μία δόση ειρωνείας, ως προς τον τρόπο που ρώτησες τι έχουμε τελειώσει. "Πόσα δάχτυλα είναι αυτά; Έχετε τάση για έμετο κλπ", από εκεί και πέρα ρώτησα διότι θέλω να ξέρω τα επιχειρήματα του συνομιλητή μου. Κι όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα μου, θεωρώ πως η απορροφητικότητα των συναδέλφων σου στην αγορά εργασίας δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Και κάτι γενικό προς όλους μας, είναι καλύτερο να κρατάμε για τον εαυτό μας την κρίση μας για τους άλλους και να επικεντρωνόμαστε στα επιχειρήματα των συνομιλητών μας. Νομίζω πως αν αυτή η κουβέντα μπορεί να θεωρηθεί εποικοδομητική, είναι επειδή υπήρξαν και επιχειρήματα κι από τις 2 πλευρές.

Ρώτησα τι έχετε τελειώσει για να ξέρω για ποια σχολή και για ποιο επαγγελμα μιλάμε, όχι για να σας κοροϊδέψω.

Όσον αφορά τη γνώμη σου για την απορροφητικότητα σε διαβεβαιώ ότι τουλάχιστον για τον κλάδο της πληροφορικής κάνεις λάθος. Ψάξ' το λίγο και θα εκπλαγείς. Για άλλους τομείς δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στο εξωτερικό τους προσλαμβάνουν μόνο ως κλητήρες. Τέλος, μέχρι στιγμής εκτός από αυτό που είπες εσύ για την slb, δεν είδα κανέναν άλλον να γράφει κάποιο επιχείρημα το οποίο να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. Το μόνο που είδα ήταν τα rankings (κοίτα εμείς την έχουμε πιο μεγάλη...τη βαθμολογία) συνοδεύομενα από απαράδεκτους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (οι οποίοι κατόπιν επέμβασης του moderator βαφτίστηκαν "καυστικός λόγος").

Δημοσ.
Θα τα πω και ας φάω και ban...

Ηθικά Διδάγματα:

2. Ο φίλος Τοξοβόλος_UK έχει ένα "μικρό" κόλλημα του στυλ "ό,τι επιλέγω εγώ είναι νόμος και must διότι το κάνω εγώ, δεν είναι δυνατόν εγώ, ένας τοξοβόλος (και μάλιστα από το UK βεβαίως-βεβαίως), να μην είμαι ανώτερός σας". Ακόμα και ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής να είχε τελειώσει θα επέμενε ότι βρήκε δουλειά με 50.000 € το μήνα και αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο (για να μην πω στο ηλιακό σύστημα και φανώ υπερβολικός) και αυτό ήταν το όνειρό του από μικρό παιδί. Το χειρότερο όμως είναι το ότι δεν αρκείται στο να επιμένει ότι αυτός είναι γαμάτος. Προσπαθεί, ταυτόχρονα, να πείσει (ευτυχώς χωρίς επιτυχία) ότι όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι και σκουπίδια. Φίλε Τοξοβόλε_UK σε διαβεβαιώ ότι αυτά που γράφω δεν περιέχουν καμία δόση κακίας. Άλλωστε, δεν γνωριζόμαστε και απο παλιά και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Απλώς είναι η γνώμη μου και την γράφω. Αυτό εισέπραξα από τα γραφόμενά σου, αυτό καταθέτω.

Απο την αλλη εγω εισπραξα οτι λογω Ελληνικων συμπλεγματων αφορητων αιφνης οι Ελληνικες σχολες εγιναν ''διεθνους '' φημης και ανεξαρτητες λιστες αξιολογησης εχουν συνομωτησει για να προωθουν το Αγγλοσαξωνικο μοντελο.Να χαμε να λεγαμε δλδ για να νιωθουμε καλυτερα.

Εντωμεταξυ σιγα που καθησα να πεισω οτι ειμαι ''γαματος'' .Εκτος οτι βαριεμαι αφορητα να κανω κατι τετοιο αυτα ειναι επισης αποκυηματα φαντασιας ακριβως εκεινων που νιωθουν ανασφαλεια για τα ''διεθνους φημης'' Ελληνικα Πανεπιστημια.

---------- Προσθήκη στις 11:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:13 ----------

Ο Τοξοβόλος την υπεροψία την είχε απο πάντα, ειδικά στο ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ την έχουμε δεί πολλές φορές σε διάφορα threads. Επίσης όποτε εκνευρίζεται (δηλαδή πολύ συχνά) χρησιμοποιεί υβριστικό λόγο. Παράλληλα σε μία κουβέντα ότι και να του πείς, ότι επιχειρήματα και να παραθέσεις, συνεχώς θα επαναλαμβάνει οτι δεν του έχεις απαντήσει σε τίποτα κάνοντας εσένα και όσους παρακολουθούν μία συζήτηση να φαίνονται ηλίθιοι. Και αν αυτό που γράφω θεωρείται προσωπική επίθεση, το δέχομαι. Αλλα και εκείνος όταν προσβάλει χωρίς να έχει ιδέα (το τονίζω) την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση και όσους είναι μέρος αυτής, είναι προσωπική επίθεση σε εμένα που είμαι φοιτητής στο ΕΜΠ.

Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για την επίθεση που κάνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο όσοι έχουνε σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι κόμπλεξ, κόμπλεξ και πάλι κόμπλεξ.

Ακου να σου πω εγω τι πιστευω.Το κομπλεξ ρεει αφθονο κ μαλιστα στην Ελλαδα ειναι αληθεια.

Οταν ερχεται πχ ενα Δοαταπ να μου πει οτι η Οξφορδη ειναι ΤΕΙ τοτε τι να λεμε.Ποιο κομπλεξ μπορει να νιωσει ενας αποφοιτος top tier βρετανικου πανεπιστημιου μπροστα στην μετριοτητα ενος βαλκανικου πολυτεχνειου?Ειλικρινα δλδ... κ μετα να μου ερχεται ο καρεκλοκενταυρος του Δοαταπ και οι επιτροπες του κ να με αναγκαζει να περασω απο μια διαδικασια εξευτελισμου του πτυχιου μου επειδη κ καλα στην Ελλαδα τα 4 χρονια βασικων σπουδων ειναι ανωτερα απο τα 3 του UCL(ελεος δλδ).Tι κουλαμαρες ειναι αυτα ρε συ?Μονο στο Ελλαντα αυτα,που ζει σε αλλη διασταση κ κοσμαρα.Εκει παταω εγω.

Εγω αυτα ΔΕΝ τα ηξερα(καλα, ηξερα πχ οτι τραβατε τα πανδεινα στις εθνικες εξετασεις κ οτι αμα δεν περασεις κ καλα στις εθνικες εξετασεις στην Ελλαδα εισαι αποκληρος η ''αποτυχημενος'' που ελεγε κ ο vkak κ μετα πηγε να τα μαζεψει-αλλα δεν φανταζομουν οτι αυτο μπορει να γινει κ μαζικη συνειδηση στην Ελλαδα) και τα εμαθα φετος που ηρθα 4 μηνες στην Ελλαδα μετα απο 10 χρονια απουσιας κ επι της ευκαιριας εκανα την αναγνωριση του ΔΟΑΤΑΠ.Μιλαμε εμεινα με ανοιχτο το στομα με την απολυτη ακαδημαικη κομπλα της Ελλαδας.

ΥΓ.Το οτι ειμαι ψωναρα ποτε δεν το εκρυψα,ανεκαθεν το εκφραζω.Ημουν αρκετα ειλικρινης σε αυτο απο την πρωτη μερα οτι ειμαι ψωναρα πρωτη κ μαλιστα οτι καραγουσταρω που ειμαι ετσι.

Δημοσ.

Εγω αν και κατοχος 100% ελληνικών πτυχίων (εκτός απο τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις μου) δηλώνω απογοητευμένος απο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πιστεύω ότι αποτυγχάνει οικτρά. Σίγουρα υπαρχουν και χεροτερα αλλα η δική μας αναποτελεσματικότητα δεν δικαιολογείται.

τα εχω πει αλλου

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, κύριοι:

Θα πρότεινα οι ψυχαναλύσεις από επαγγελματίες και μη να σταματήσουν πάραυτα, ώστε να υπάρξει συνέχεια στο νήμα.

Η επόμενη επίσκεψή μου στο νήμα θα είναι παρέα με λουκέτο. Για χάρη των πληροφοριών που έχουν δοθεί ως τώρα, έστω και μετ' εμποδίων, και των απόψεων που έχουν διατυπωθεί, με περισσότερο ή λιγότερο σωστό τρόπο, μη μου δώσετε λόγο να επανέλθω, παρακαλώ πολύ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γιατί δέν λές την αλήθεια ότι στη Γερμανία πέρνουν μόνο Γερμανούς στις εταιρίες και τους αλλοδαπους τους παραπετάνε σε επιστημονική έρευνα και τους αλλάζουν τον αδόξαστο? Με ελληνικό πτυχίο μόνο δέν υπάρχει περίπτωση να σε πάρει κανένας Γερμανός.. και δεν το συζητάνε κάν αν δεν έχεις επίπεδο γερμανικής γλώσσας τουλάχιστον μπίσνες λέβελ..

Κατα τα άλλα υπάρχει αξιοκρατία στην Ε.Ε. Δέν υπάρχει ρατσισμός. Και η Ε.Ε. λειτουργεί για το καλό όλων των κρατών-μελών της.. δεν είναι ένας μηχανισμός αφαίμαξης στύλ Μητρόπολης-Αποικίας..

Δημοσ.
Γιατί δέν λές την αλήθεια ότι στη Γερμανία πέρνουν μόνο Γερμανούς στις εταιρίες και τους αλλοδαπους τους παραπετάνε σε επιστημονική έρευνα και τους αλλάζουν τον αδόξαστο? Με ελληνικό πτυχίο μόνο δέν υπάρχει περίπτωση να σε πάρει κανένας Γερμανός.. και δεν το συζητάνε κάν αν δεν έχεις επίπεδο γερμανικής γλώσσας τουλάχιστον μπίσνες λέβελ..

Κατα τα άλλα υπάρχει αξιοκρατία στην Ε.Ε. Δέν υπάρχει ρατσισμός. Και η Ε.Ε. λειτουργεί για το καλό όλων των κρατών-μελών της.. δεν είναι ένας μηχανισμός αφαίμαξης στύλ Μητρόπολης-Αποικίας..

Κατσε ρε συ εισαι υπερβολικός. Εχεις δει κανενα αλβανο με σπαστά ελληνικά να κανει PHD η να ειναι Manager σε ελληνική εταιρία? Μη τρελαθούμε κιολας.

Αλλο ρατσισμός αλλο ελλειψη προσόντων και αδυναμία επικοινωνίας. Για γερμανια δεν γνωρίζω αλλα εχω φιλους (Ελληνες) που δουλευουν UK , Dubai, Ελβετία , Λουξεμβούργο ακόμα και Αφρική σε executive θέσεις και κανένας δεν αντιμετωπίζει τετοια προβλήματα.

Δημοσ.
Κατσε ρε συ εισαι υπερβολικός. Εχεις δει κανενα αλβανο με σπαστά ελληνικά να κανει PHD η να ειναι Manager σε ελληνική εταιρία? Μη τρελαθούμε κιολας.

Αλλο ρατσισμός αλλο ελλειψη προσόντων και αδυναμία επικοινωνίας. Για γερμανια δεν γνωρίζω αλλα εχω φιλους (Ελληνες) που δουλευουν UK , Dubai, Ελβετία , Λουξεμβούργο ακόμα και Αφρική σε executive θέσεις και κανένας δεν αντιμετωπίζει τετοια προβλήματα.

Εδώ ρε δέν ανοίγουν κλειστά επαγγέλματα πχ μηχανικοί.. και έρχονται τα παιδιά απο το εξωτερικό και τους βάζουν απο το ΔΟΑΤΑΠ 4 και 5 μαθηματα με συνενοημένους τους Ελληνες καθηγητές στα πανεπιστήμια να μην τους περνάνε.. Αλβανό μάντζερ θελεις να βρείς εσύ στην Ελλάδα..? Είπαμε να μιλήσουμε για κανα σοβαρό ευρωπαικό κράτος.. Ασε την Ελλάδα..

Ρατσισμος υπάρχει παντού και πάντα θα υπάρχει γιατι τα αίτια που τον συντηρούν είναι καθαρά οικονομικα... Μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας..

Δημοσ.
Εδώ ρε δέν ανοίγουν κλειστά επαγγέλματα πχ μηχανικοί.. και έρχονται τα παιδιά απο το εξωτερικό και τους βάζουν απο το ΔΟΑΤΑΠ 4 και 5 μαθηματα με συνενοημένους τους Ελληνες καθηγητές στα πανεπιστήμια να μην τους περνάνε.. Αλβανό μάντζερ θελεις να βρείς εσύ στην Ελλάδα..? Είπαμε να μιλήσουμε για κανα σοβαρό ευρωπαικό κράτος.. Ασε την Ελλάδα..

Ρατσισμος υπάρχει παντού και πάντα θα υπάρχει γιατι τα αίτια που τον συντηρούν είναι καθαρά οικονομικα... Μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας..

Καλα αυτο με τους Μηχανικους ειναι να το λατρευεις!Μιλαμε εδω ακομα κ η Ιατρικη ''ανοιξε'' για Βουλγαρο-Ρουμανιες κ στα ΤΕΕ εχουν πρωτοκαθεδρια τυπου ''ουδεις αμφισβητησει το παντοδυναμο ΤΕΕ.Κυριε ελεησον''

Γενικα η συζητηση με τα κλειστα επαγγελματα με εχει φρικαρει ουκ ολιγες φορες.Δλδ ημουν στην Ελλαδα και ειδα τι γινοταν με τους φορτιγατζηδες φαση.ΦΡΙΚΗ απολυτη.Δλδ πιο συμφεροντολογικη διαπλοκη και νευρωτικο αγχος για διατηρηση των παραλογων ''κεκτημενων'' δεν βρισκεις πουθενα αλλου στον κοσμο.

Παμε πισω στον τοπικ σταρτερ κ να του πω οτι εαν σπουδασει εξω μηχανικος τοτε θα περασει δια πυρος κ σιδηρου με το καλημερα κ την 5αρα μαθηματα του ΔΟΑΤΑΠ εαν γυρισει.Μετα στα ΤΕΕ ενας θεος ξερει τι θα τραβηξει.Εαν θελει ομως να βγαλει χρημα απαλαγμενος απο αγκυλωσεις τετοιες εννοειται εξω

Δημοσ.

Για να επανέλθω στο θέμα.. Αν ο τόπικ στάρτερ κάτσει Ελλάδα πρέπει να γίνει μεγάλο λαμόγιο.. να δικτυωθεί.. να πάει σε κανα πολιτικό γραφείο.. σε κανα Δεσπότη.. κάπως να κινηθεί τέλος πάντων.. σε 6 χρονακια που θα παρει το πτυχίο του χαλαρότατα μπορεί να κανει πολλά..

Αν πάει έξω πρέπει να μάθει 2-3 ξενες γλώσσες.. να γίνει αστέρι στην ειδικότητα του.. να βγαλει αριστες βαθμολογίες.. σεμιναρια.. τρεινινγκ και δέν συμαζεύεται.. να παρει τις συστατικές του επιστολές και να στείλει μαζικες αιτήσεις μετα παντού..

Μπορεί να τα ανακατεψει βεβαια.. δηλαδή να πάει σε ενα ελληνικό πανεπιστήμιο και μέσω καθηγητή να πάει κανας βοηθός σε κανα εργαστήριο πανεπιστημιου του εξωτερικου ή μεσω καποιου μεταπτυχιακου σε ξένο πανεπιστήμιο να το γυρίσει σε διεθνή καριέρα..

Απο την αλλη μπορεί να πάει σε κανα πανεπιστήμιο του εξωτερικού του κιλού.. να έρθει για αναγνώριση.. να πάρει καμια 5-6 μαθηματα να εχει να ασχολειται και παράλληλα να προσπαθεί να δικτυωθεί εντός Ελλάδας..

Υπάρχουν πολλές επιλογές..

Δημοσ.

ο Φιντέλ ανακοίνωσε

την "αποτυχία" του "Κουβανικού μοντέλου"

άρα σίγουρα δεν πάει Κούβα

Ποιο κομπλεξ μπορει να νιωσει ενας αποφοιτος top tier βρετανικου πανεπιστημιου μπροστα στην μετριοτητα ενος βαλκανικου πολυτεχνειου?Ειλικρινα δλδ..

του ψώνιου αποικιοκράτη!

.

Δημοσ.

Καλα μην το λες .Εχω ακουσει πολλα .Η Ελλαδα που με απερριψε .Που με εδιωξε και προτιμησαν αλλους στην σχολη και οχι εμενα.Και αναγκαστηκα και εφυγα Αγγλια,μεταναστης..δεν ξερω που αλλου.Και το χω ακουσει απο αρκετους .Καποιοι την απορριψη καθε ειδους δεν την παιρνουν καθολου μα καθολου καλα.Το κρατανε μανιατικο και μετα λενε πολλα..Γενικα ειναι στον χαρακτηρα και θεμα εγωισμου .Λες και τον/την ξερανε και το κανανε προσωπικα..

Και για αυτο οταν ακουω κακα σχολια απο ατομο που εχει κοπει στις πανελλαδικες για τα ελληνικα πανεπιστημια δινω σημασια οσο σε καποιον που βριζει καποιον αλλο που του εριξε χυλοπιτα.Και η ατυχια ,απορριψη ειναι στην ζωη γενικα,ψυχραιμια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...