Moderators Malthador Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Θα πρότεινα στο χρήστη insomniak το "point" του να το βάλει υπογραφή. Προφανώς η σαφής ανάπτυξή του σε δύο ή τρία μηνύματα ήδη δεν επαρκεί. λολ Ωραία η ειρωνεία, αλλά αυτό που αναλύει εδώ και κάμποσα posts -και έχει γίνει κατανοητό, τουλάχιστον από μένα- είναι ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψην τα rankings τα οποία θέτουν ως πρωταρχικό κριτήριο την έρευνα, διότι ο σκοπός του ελληνικού πανεπιστημίου είναι η παρεχόμενη παιδεία. Οπότε αναρρωτιέμαι ο έρμος, είναι φημισμένη στο εξωτερικό η παρεχόμενη παιδεία στα ελληνικά πανεπιστήμια; Γιατί εδώ στην Ελλάδα, τουλάχιστον όσοι έχουμε περάσει από πανεπιστήμιο ξέρουμε ότι είναι gtp.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Θα πρότεινα στο χρήστη insomniak το "point" του να το βάλει υπογραφή. Προφανώς η σαφής ανάπτυξή του σε δύο ή τρία μηνύματα ήδη δεν επαρκεί. Κατσε ρε μοντερατορα τωρα με το ειρωνικο υφακι.Για να καταλαβω σωστα.Ερχεται καποιος να επιχειρηματολογησει οτι η ερευνα δεν αποτελει βασικο ''συστατικο'' της αποστολης ενος Πανεπιστημιου(ελεος δλδ) κ στην συνεχεια να διαψευδεται δις απο δικες του πηγες κ μετα αυτο κατα καποιο τροπο αποτελει επιτευμα? Μα τι λεμε ρε παλικαρια.Αυτα ειναι που λεω εγω οτι η ψωροκωσταινα ΔΕΝ παει μπροστα.Δλδ το οτι το ΑΠΘ(νομιζω) μονο που δεν εκανε παρτυ επειδη ανεβηκε 50 θεσεις στην Σανγκαη πειθει ολους μας οτι τα εκπαιδευτικα ιδρυματα της Ελλαδας ειναι ''ανωτερα'' τετοιων ''ξενοφερτων'' διαδικασιων αξιολογησης,ετσι? ---------- Προσθήκη στις 16:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:50 ---------- Από τις λίγες φορές που συμφωνούμε, πάρε κι ένα +1 Τοξοβόλε ποια η γνώμη σου για το Indian Institute of Technology που αναφέρθηκε? Αν απαντήσεις σε αυτό, ίσως γίνει πιο κατανοητό αυτό που θέλει να πει ο insomniaΚ εδώ και 5 μηνύματα, αντί να κάθεστε να αναλύετε τι λέει η τρίτη κουκίδα στην δεύτερη παράγραφο του νόμου 544. Κ τι σημασια εχει τωρα αυτο?Κολαω στο θεμα ''φημης'' αλλα κ στο θεμα ''Αγγλοσαξωνικης προπαγανδας'' κυριως στην συζητηση
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή, insomniaK, το point σου είναι ότι η παρεχόμενη παιδεία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλή (για να μην πω από τις πιο φημισμένες στον κόσμο) ; Τα ελληνικά πανεπιστήμια προσφέρουν ισχυρές βάσεις για να αντεπεξέλθουν οι απόφοιτοι σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον (που συνήθως είναι στο εξωτερικό). Το πρόβλημα τους είναι ότι έχουν περιορισμένες ερευνητικές δυνατότητες και για αυτό οι πτυχιούχοι, διπλωματούχοι κλπ δε βρίσκονται στην αιχμή του τομέα (υπάρχουν και εξαιρέσεις). Και για να κλείσω από την πλευρά μου τη συζήτηση για τα Rankings, τα θεωρώ χρησιμότατα εργαλεία, αλλά δυστυχώς λόγω των διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων και των ελλιπών κριτηρίων, είναι ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά για οτιδήποτε και αδικούν μεγάλο μέρος των πανεπιστημίων.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Αληθεια ε?Λες οτι οι Ελληνικες σχολες εχουν πολυ καλη φημη διεθνως?Για κανε μας μια αναλυση πανω σε αυτο,θα ειναι ενδιαφερον να ακουσω τι φουμαρα σας πουλανε,πινωντας τον πρωινο καφε μου εδω στο Λονδινο.Τι σας λενε δλδ?Σοβαρα ρωταω Γιατι?Για να καταταξεις κατα ''καρακομπλαρα'' συστημα Ελλαδας την Οξφορδη ως ΤΕΙ?επειδη πχ ενα Ελληνικο Πολυτεχνειο σας μαθαινουν οτι γαμει κ δερνει? Ακου να σου πω λιγο να σε φερω μια στα ισα.[...] Παιζει? Οσο λοιπον αραζεις κ αφηνεις τους καρεκλοκενταυρους ακαδημαικους που το παιζουν ιστορια στην Ελλαδα να σας πουλανε φουμαρα οτι κ καλα το Χαρβαρντ ειναι ΤΕΙ μπροστα στις Ελληνικες σχολες προτεινω μια να δεις τι παιζει με τα ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ Ελληνικα Πανεπιστημια. Με πιανεις?Η να το πω σε ακαδημαικα Ελληνικα? Κ μια χαρα κανω.Οι προσωπικες μου εμπειριες αρκουν για να καταλαβω το ακαδημαικο κατεστημενο της Ελλαδας.Νομιζω το λεξιλογιο μου ηταν επιεικεστατο παντως.Θα μπορουσα να πω και ακαδημαικο κολοχανειο η μπουρδελο, που περιγραφουν πολυ καλυτερα την πραγματικοτητα.Το ειπα?δεν το ειπα Εξαλλου σε περιπτωση που ξεχνας ειμαι Εργασιακος Ψυχολογος κ μερος των αρμοδιοτητων μου στην εταιρεια μου ειναι ακριβως η αξιολογηση ενος τεραστιου σωματος διεθνων προσοντων κατα την προσληψη.Δεν ζω σε καμια κοσμαρα Αγγλοσαξωνικη γι αυτο κ στην δουλεια μου χρησιμοποιω την πιο αξιοκρατικη λιστα στον κοσμο, αυτη της Σανγκαης.Το θεαθηναι απο που προκειπτει για την Σανγκαη ακριβως?Ετσι για να καταλαβω δλδ Κατσε ρε μοντερατορα τωρα με το ειρωνικο υφακι.Για να καταλαβω σωστα.Ερχεται καποιος να επιχειρηματολογησει οτι η ερευνα δεν αποτελει βασικο ''συστατικο'' της αποστολης ενος Πανεπιστημιου(ελεος δλδ) κ στην συνεχεια να διαψευδεται δις απο δικες του πηγες κ μετα αυτο κατα καποιο τροπο αποτελει επιτευμα? Τα bold δικά μου. Και μετά από όλο αυτό το απαράδεκτο ύφος, είσαι σίγουρος ότι θέλεις να συζητήσουμε τη δική μου "ειρωνία"; Αμετροέπια, κύριε "Εργασιακέ Ψυχολόγε".
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Και για να κλείσω από την πλευρά μου τη συζήτηση για τα Rankings, τα θεωρώ χρησιμότατα εργαλεία, αλλά δυστυχώς λόγω των διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων και των ελλιπών κριτηρίων, είναι ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά για οτιδήποτε και αδικούν μεγάλο μέρος των πανεπιστημίων. Ναι αλλα ξερεις τι,οταν αρχιζεις με επιχειρημα ειναι του ''θεαθηναι'' δεν περνας πολυ το μυνημα οτι ειναι χρησιμοτατα εργαλεια. Εν παση περιπτωση για να κλεισω κ εγω,θεωρω οτι προσπαθω να κανω την δουλεια μου οσο πιο ανεξαρτητα,ανεπιτηδευτα κ αξιοκρατικα μπορω.Η λιστα της Σανγκαης ειναι το μοναδικο εργαλειο το οποιο μπορω να χρησιμοποιησω για να αποφυγω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το οποιο λες εσυ περι Αγγλοσαξωνικοτητας.Γι αυτο κ ειδες ισχυρη αντιδραση απο μερους μου.Αυτο το κομματι αφορα ενα σημαντικο μερος των αρμοδιοτητων μου Σαφως κ δεν ειναι πανακεια,οπως τπτ εξαλλου σε αυτη την κοινωνια.Ομως ευκολα τα ''παραμυθια'' περι φημης Ελληνικης παιδειας κ σχολων δεν τα καταπινω ειναι η αληθεια....κ χωρις να εχω καν ''αποτυχει''' στις εθνικες εξετασεις,ωστε να πεις εχω κ καποιο εμφανες κινητρο ---------- Προσθήκη στις 17:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:04 ---------- Τα bold δικά μου. Και μετά από όλο αυτό το απαράδεκτο ύφος, είσαι σίγουρος ότι θέλεις να συζητήσουμε τη δική μου "ειρωνία"; Αμετροέπια, κύριε "Εργασιακέ Ψυχολόγε". Το οτι ειναι καυστικος ο λογος μου δεν το εχω κρυψει,το οτι καποιοι ενοχλουνται επισης αναμενομενο,νομιζω ομως οτι περα τουτου (διοτι τα γενια δεν κανουν τον παππα) σταθηκα αξιοπρεπως στην συζητηση οταν σοβαρεψε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Άλλο καυστικός, άλλο χυδαίος. Σε κάθε περίπτωση, όταν σε "πειράζει" μια "ειρωνία", δεν μπορεί να κάνεις λόγο για καυστικό λόγο. Καταπίνουμε την καμήλα και διυλίζουμε το κουνούπι; Και "κύριε μοντεράτορα"; Προσωπικά, δεν πείστηκα από τα "επιχειρήματα" (βλέπε ακατάσχετο υβρεολόγιο) για κανένα "φούμαρο". Και πάλι, όμως, χίλια δίκια να έχεις, αυτό δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να λες "φούμαρα" τις απόψεις των άλλων. Το Μπλα-Μπλα δεν είναι ΟΟΤ, αυτό ήλπιζα ότι είχε καταστεί σαφές από την έως τώρα επικοινωνία μας.
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Ειλικρινά, είναι κουραστικό αυτό που κάνεις. Αρκεί να διαβάζεις ολόκληρες τις απαντήσεις των συνομιλητών σου. Στην ίδια παράγραφο με το θεαθήναι, γράφω τα ίδια πράγματα με το μήνυμα 78. Για την ιστορία, έχω περάσει και από αγγλικό πανεπιστήμιο και έχω θέση σε αμερικάνικο.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 (βλέπε ακατάσχετο υβρεολόγιο) . Ε οχι,διαφωνω.Ακατασχετο υβρεολογιο?Αυτο ειναι υπερβολη. Οπως να εχει λοιπον,θα συζητησω συγνωμη σε περιπτωση που εθιξα καποιον με το λεξιλογιο μου.Νομιζω ειναι εμφανες οτι ο λογος μου ειναι καυστικος μεν(χυδαιος για αλλους) αλλα χωρις να εχει σκοπο προσωπικη επιθεση.
Typhoon Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δεν στέκεσαι ρε Τοξοβόλε γιατί ο άνθρωπος σου λέει το εξής απλό: - τα rankings δίνουν βάρος στην έρευνα και μόνο. - Η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης αναγκάζει τα πανεπιστήμια να στραφούν σε αναζήτηση ιδιωτικών κονδυλίων, τα οποία όμως απαιτούνε πιο άμεσα αποτελέσματα, δηλαδή πιο εφηρμοσμένη έρευνα. - Επίσης η εξάρτηση από αυτά τα κονδύλια δημιουργεί την ανάγκη να δωθεί βάρος σε αυτή την έρευνα, εις βάρος της εκπαδευτικής διαδικασίας. - Συνεπώς έχουμε ένα σύστημα κατάταξης το οποίο είναι σκευρωμένο υπερ ενος συστήματος το οποίο ανταποκρίνεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το οποίο είναι κυρίως το Αγγλοσαξονικό. - Στα ιδρύματα της Ευρώπης υπάρχει έντονη κρατική χρηματοδότηση και δεν υπάρχει ανάγκη άμεση για άμεσα αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται αν ασχολείσαι με την έρευνα από τον αριθμό των δημοσιεύσεων. Τα αγγλοσαξονικά πανεπιστήμια κυνηγάνε να βγάζουν πολλά papers, ενώ αυτά της ηπειρωτικής Ευρώπης όχι. Αυτό δεν λέει κάτι για την ποιότητα της δουλειάς, απλώς λέω ότι την ίδια δουλειά ο Γάλλος θα βγάλει ένα paper και ο Άγγλος 5.
gtroza Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Lefkadios Hearn δεν πέρασε απο κανένα πανεπιστήμιο αφιερωμένο στον φίλατατο Snoob! +1 στον insomniak @Typhoon - Επίσης η εξάρτηση από αυτά τα κονδύλια δημιουργεί την ανάγκη να δωθεί βάρος σε αυτή την έρευνα, εις βάρος της εκπαδευτικής διαδικασίας. σωστό .
NT1G Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Πως από το να πάει ο TS σε πολυτεχνείο στην Ελλάδα ή στην Αγγλία φτάσαμε στον Λευκάδιο Χερν, μόνο ο Αλλάχ το ξέρει.
gtroza Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Πως από το να πάει ο TS σε πολυτεχνείο στην Ελλάδα ή στην Αγγλία φτάσαμε στον Λευκάδιο Χερν*, μόνο ο Αλλάχ το ξέρει. αν έχει αγγλοσαξωνική άποψη δεν θα φτάσει αν ομως έχει ελληνική ίσως φτάσει όλα τα σχολεία της εσπερίας δεν είναι ίδια ούτε όλοι οι υποψήφιοι φητητές +1 στον insomniak είμαι εντός θέματος *έρευνα έκανε βαπτίστηκε χριστιανός ίσως στην ιαπωνία να έγινε σιντοϊστής τα πολυτεχνεία δεν μπορεί να είναι προωθημένα λύκεια επαγγελματικής αποκατάστασης μόνο .
Skylined Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Πηρα αναβολη μια εβδομαδα και ισως να κανω deffer αλλα δυστυχως δεν ειναι σιγουρο οτι θα μου δωσουν τη θεση μου για τον επομενο χρονο.Αυτο για τη μεταγραφη ποσο ευκολο ειναι να γινει?λες να μοου αναγνορισουν κανα μαθημα? Αν έχεις καλούς βαθμούς είναι εύκολο να γίνει, φυσικά κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα σε δεχτούν στο πανεπιστήμιο της επιλογής σου αλλά οπωσδήποτε θα βρεις θέση κάπου. Για να είσαι σίγουρος επικοινώνησε με το τμήμα του βρετανικού πανεπιστημίου που σε δέχτηκε, και ρώτα για τις λεπτομέριες. Ένα e-mail αρκεί, για πιο γρήγορα τηλέφωνο. Υπόψη ότι δε σε συμβουλεύω να το κανείς ή να μη το κάνεις, απλά σ' ενημερώνω για τα διαδικαστικά.
vkak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Θα τα πω και ας φάω και ban... Ηθικά Διδάγματα: 1. Ο φίλος insmoniak αν και με ειρωνεύτηκε στο post #32 (Για να γίνει διάλογος, ας πούμε ότι έχω τελειώσει το Universität Hamburg. Πες μου την άποψη σου, γιατρέ μου...) τελικά συμφώνησε μαζί μου στο post #78 (Τα ελληνικά πανεπιστήμια προσφέρουν ισχυρές βάσεις για να αντεπεξέλθουν οι απόφοιτοι σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον...). Δεν τον παρεξηγώ διότι πολλές φορές ο γραπτός λόγος είναι περιοριστικός και δε μπορεί να αποδώσει ακριβώς αυτά που σκέφτεσαι. Αν κάναμε αυτή την κουβέντα face to face ίσως να συμφωνούσαμε από την αρχή και να έληγε εκεί το θέμα. 2. Ο φίλος Τοξοβόλος_UK έχει ένα "μικρό" κόλλημα του στυλ "ό,τι επιλέγω εγώ είναι νόμος και must διότι το κάνω εγώ, δεν είναι δυνατόν εγώ, ένας τοξοβόλος (και μάλιστα από το UK βεβαίως-βεβαίως), να μην είμαι ανώτερός σας". Ακόμα και ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής να είχε τελειώσει θα επέμενε ότι βρήκε δουλειά με 50.000 € το μήνα και αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο (για να μην πω στο ηλιακό σύστημα και φανώ υπερβολικός) και αυτό ήταν το όνειρό του από μικρό παιδί. Το χειρότερο όμως είναι το ότι δεν αρκείται στο να επιμένει ότι αυτός είναι γαμάτος. Προσπαθεί, ταυτόχρονα, να πείσει (ευτυχώς χωρίς επιτυχία) ότι όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι και σκουπίδια. Φίλε Τοξοβόλε_UK σε διαβεβαιώ ότι αυτά που γράφω δεν περιέχουν καμία δόση κακίας. Άλλωστε, δεν γνωριζόμαστε και απο παλιά και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Απλώς είναι η γνώμη μου και την γράφω. Αυτό εισέπραξα από τα γραφόμενά σου, αυτό καταθέτω.
Typhoon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 2. Ο φίλος Τοξοβόλος_UK έχει ένα "μικρό" κόλλημα του στυλ "ό,τι επιλέγω εγώ είναι νόμος και must διότι το κάνω εγώ, δεν είναι δυνατόν εγώ, ένας τοξοβόλος (και μάλιστα από το UK βεβαίως-βεβαίως), να μην είμαι ανώτερός σας". Ακόμα και ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής να είχε τελειώσει θα επέμενε ότι βρήκε δουλειά με 50.000 € το μήνα και αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο (για να μην πω στο ηλιακό σύστημα και φανώ υπερβολικός) και αυτό ήταν το όνειρό του από μικρό παιδί. Το χειρότερο όμως είναι το ότι δεν αρκείται στο να επιμένει ότι αυτός είναι γαμάτος. Προσπαθεί, ταυτόχρονα, να πείσει (ευτυχώς χωρίς επιτυχία) ότι όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι και σκουπίδια. Φίλε Τοξοβόλε_UK σε διαβεβαιώ ότι αυτά που γράφω δεν περιέχουν καμία δόση κακίας. Άλλωστε, δεν γνωριζόμαστε και απο παλιά και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Απλώς είναι η γνώμη μου και την γράφω. Αυτό εισέπραξα από τα γραφόμενά σου, αυτό καταθέτω. Σε αυτό που λες, δεν ξέρω πως το βλέπετε οι υπόλοιποι αλλά εγώ έχω μια εντύπωση ότι πολλοί από αυτούς που έχουν σπουδάσει έξω έχουν μια υπεροψία, ότι και καλά έχουν κάνει φοβερές σπουδές, ενώ όσοι σπούδασαν στην Ελλάδα λίγο πολύ άχρηστοι, κλπ. Ίσχυει βέβαια και αυτό που λέει ο Τοξοβόλος ότι επικρατεί το στερεότυπο ότι όσοι έφυγαν έξω το έκαναν γιατί δεν πέρασαν εδώ. Αλλά κατά τη δικιά μου εμπειρία με άτομα που έφυγαν Αγγλία ή Γερμανία, μάλλον είναι αλήθεια (κατά 70% θα έλεγα). Όχι πως αυτό κάνει του ανθρώπους αποτυχημένους αλλά σίγουρα δεν τους δίνει το δικαίωμα να γυρνάνε μετά ως κατακτητές της Ρώμης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.