Προς το περιεχόμενο

Πολυτεχνειο Ελλαδα ή Αγγλια;

jim1212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είσαι εργασιακός ψυχολόγος αλλά έχεις γνώμη (και μάλιστα προσπαθείς να την επιβάλλεις) για το επίπεδο των αποφοίτων των Ελληνικών Πολυτεχνείων, ενώ προφανώς δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με αυτά.

Ναι,ενταξει η ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΗΜΗ των Ελληνικων σχολων μπορεις να μου εξηγησεις ακριβως απο που προκυπτει?

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θεωρώ ότι δεν χαρακτήρισα κανέναν ούτε προέβην σε προσωπικές αντεγκλήσεις. Αν αντιλήφθηκες κάτι τέτοιο ζητάω συγνώμη.

Όσον αφορά την ερώτησή σου, να σου απαντήσω ευχαρίστως: Η καλή φήμη (όσον αφορά την αγορά εργασίας πάντα) προκύπτει από την προσωπική μου εμπειρία. Γνωρίζω, προσωπικά, τουλάχιστον 30 άτομα από τη σχολή μου που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ντουμπάι και ΗΠΑ. Επειδή κρατάω επαφή με όλους, γνωρίζω ότι από αυτούς κανείς δε δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά και αυτή τη στιγμή έχουν καλές θέσεις στις εταιρείς που εργάζονται. Και εννοείται ότι κανείς δεν γέλασε όταν είδε στο cv τους ότι σπούδασαν Ελλάδα (όπως διάβασα πιο πάνω).

Το ποσοστό που αναφέρεις είναι υπερβολικά μικρό σε σχέση με τον αριθμό των πτυχιούχων. Κανένας δε γελάει όταν κάνεις αίτηση για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ξέρω πολλές και μεγάλες εταιρείες, πχ slb.com που δεν προσλαμβάνουν πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων. Όχι ότι έχουν κάτι μαζί τους, απλά δεν τους ικανοποιεί το πρόγραμμα σπουδών.

Μα παλι αυτα ειναι να χαμε να λεγαμε.Δεν μιλησα για καποιο αγγλοσαξωνικο συστημα,μιλαω για το Ελληνικο συστημα.Οι λιστες που ειναι κ καλα για το θεαθηναι δεν προερχονται απο καποιον οργανισμο βαση Αγγλοσαξωνικου συστηματος.Μια χαρα αξιοκρατικα βλεπω την Σανγκαη.

Εξαλλου σε περιπτωση που ξεχνας ειμαι Εργασιακος Ψυχολογος κ μερος των αρμοδιοτητων μου στην εταιρεια μου ειναι ακριβως η αξιολογηση ενος τεραστιου σωματος διεθνων προσοντων κατα την προσληψη.Δεν ζω σε καμια κοσμαρα Αγγλοσαξωνικη γι αυτο κ στην δουλεια μου χρησιμοποιω την πιο αξιοκρατικη λιστα στον κοσμο αυτη της Σανγκαης.Το θεαθηναι απο που προκειπτει για την Σανγκαη ακριβως?Ετσι για να καταλαβω δλδ

Από εδώ προκύπτει, τα κριτήρια αυτά πηγάζουν από το αγγλοσαξονικό σύστημα. Χωρίς κάποιος να χρειάζεται πολλή σκέψη, μπορεί να καταλάβει γιατί δεν υπάρχουν πανεπιστήμια έξω από το G10. Τα πανεπιστήμια στην κεντρική ευρώπη έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από ότι στην αγγλία, στις ηπα, στην ιαπωνία. Η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται (σποραδικα) σε αυτές τις λίστες επειδή έχουν χρήμα.

Δημοσ.
Ναι,ενταξει η ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΗΜΗ των Ελληνικων σχολων μπορεις να μου εξηγησεις ακριβως απο που προκυπτει?

Όχι των σχολών φίλε μου, των πολυτεχνικών σχολών. Σε αυτές αναφέρεται το thread. Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω απάντησα. Μπορείς εσύ να εξηγήσεις που οφείλεται η απέχθειά σου;

---------- Προσθήκη στις 14:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ----------

Το ποσοστό που αναφέρεις είναι υπερβολικά μικρό σε σχέση με τον αριθμό των πτυχιούχων. Κανένας δε γελάει όταν κάνεις αίτηση για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ξέρω πολλές και μεγάλες εταιρείες, πχ slb.com που δεν προσλαμβάνουν πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων. Όχι ότι έχουν κάτι μαζί τους, απλά δεν τους ικανοποιεί το πρόγραμμα σπουδών.

Από εδώ προκύπτει, τα κριτήρια αυτά πηγάζουν από το αγγλοσαξονικό σύστημα. Χωρίς κάποιος να χρειάζεται πολλή σκέψη, μπορεί να καταλάβει γιατί δεν υπάρχουν πανεπιστήμια έξω από το G10. Τα πανεπιστήμια στην κεντρική ευρώπη έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από ότι στην αγγλία, στις ηπα, στην ιαπωνία. Η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται (σποραδικα) σε αυτές τις λίστες επειδή έχουν χρήμα.

Το ποσοστό δεν είναι μικρό, το δείγμα της έρευνας είναι μικρό. Οι πιθανότητες όμως είναι πολύ σχετικές και πολλές φορές τα νούμερα ξεγελάνε. Σκέψου ότι για σένα είναι πολύ μικρό αλλά για μένα είναι 100%, αφού όσους ξέρω ότι προσπάθησαν τα κατάφεραν.

Δημοσ.

Από εδώ προκύπτει, τα κριτήρια αυτά πηγάζουν από το αγγλοσαξονικό σύστημα.

Μα οταν μιλαμε να μιλαμε με επιχειρηματα.Πετας ενα λινκ.Γινε συγκεκριμενος.Παραθεσε μου τα κριτηρια που εσυ βλεπεις αγγλοσαξονικα τα οποια ενα Κινεζικο Πανεπιστημιο χρησιμοποιει μαλιστα!

Ας μην σε κουραζω.Ανεξαρτητα απο το πως βλεπεις εσυ τα κριτηρια της πιο αξιοκρατικης λιστας στον κοσμο,η ουσια ειναι οτι εγω δουλευοντας σε μια απο τις μεγαλυτερες Βρετανικες εταιρειες,ειμαι ελευθερος να χιωσω την guardian κ να κανω δουλεια με οτι καλυτερο προσφερεται αυτη την στιγμη διεθνως απο θεμα αξιολογησης

Δημοσ.

Μα δε σου λέω ότι δεν είναι το καλύτερο εργαλείο που εσύ μπορεί να έχεις σου λέω ότι η λίστα βασίζεται στο applied research και κατεπεκταση στα funds τους, που είναι η 2η προτεραιότητα των πανεπιστημίων που δεν ανήκουν στο αγγλοσαξονικό σύστημα.

Επομένως, ποτέ δε θα βρεις το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας σε αυτή τη λίστα, αλλά ο αιγυπτιολόγος από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο χαίρει μεγαλύτερου σεβασμού από τον αντίστοιχο του πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Τώρα το κατάλαβες;

ΥΓ. Γειώσω θέλει να γράψει.

Δημοσ.
Φίλε μου μη γίνεσαι επιθετικός δεν κερδίζεις τίποτα. Δε σου το έμαθαν αυτό στο super πανεπιστήμιο στην Αγγλία;

Προσπάθησες στην Ελλάδα, απέτυχες, πήγες Αγγλία. Με γεια σου με χαρά σου. Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις ότι αυτό που έκανες είναι κατόρθωμα. Εγώ λέω αυτά που λέω βασιζόμενος στην εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία 10 χρόνια που δουλεύω και συναναστρέφομαι με μηχανικούς πολυτεχνείων. Αν δε σου αρέσουν δεν σε αναγκάζω να τα πιστέψεις. Εσύ δουλεύεις κάπου και μιλάς από προσωπική εμπειρία ή σπουδάζεις;

Αυτη τη στρεβλη ιδεολογια περι αποτυχιας την εχουν παρα πολλοι εδω στην Ελλαδα,οτι και καλα αφου δεν αντεπεξηλθες στισ απαιτησεις Ελλαδας πλεον εισαι αποτυχημενος ακομα και να πας εξωτερικο.Δεν λεω αν το υποστηριζεις γιατι δεν διευκρινιζεται.Απλα εγς μια ερωτηση θελω να κανω σε ολους αυτους,θεωρειται αποτυχημενος καποιος που δεν θελει να τα παρατησει ολα και να προσπαθησει στο εξωτερικο ενω αυτος που απετυχε και δεν κανει τιποτα ειναι επιτυχημενος??

Δημοσ.
Μα δε σου λέω ότι δεν είναι το καλύτερο εργαλείο που εσύ μπορεί να έχεις σου λέω ότι η λίστα βασίζεται στο applied research και κατεπεκταση στα funds τους, που είναι η 2η προτεραιότητα των πανεπιστημίων που δεν ανήκουν στο αγγλοσαξονικό σύστημα.

Επομένως, ποτέ δε θα βρεις το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας σε αυτή τη λίστα, αλλά ο αιγυπτιολόγος από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο χαίρει μεγαλύτερου σεβασμού από τον αντίστοιχο του πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Τώρα το κατάλαβες;

ΥΓ. Γειώσω θέλει να γράψει.

Ενα λεπτο διοτι μαλλον η δεν καταλαβαινεις τι εχεις ποσταρει η μου εχεις δωσει αλλο λινκ.Για να μην παραθετω το κατεβατο με την ποσοστιαια διανομη των κριτηριων αξιολογησης ,αυτα τα ειδες καλα?Δημοσιευσεις,Νομπελ,κτλ κτλ κτλ.

Για εξηγησε μου λιγο,απο που προκυπτει επισημα οτι πρωτη προτεραιοτητα ΔΕΝ ειναι η ερευνα στα Ελληνικα Πανεπιστημια?Διοτι εαν μπορεις να επιχειρηματολογησεις πανω σε αυτο επιτυχως τοτε τα Ελληνικα Πανεπιστημια θα τα εχω ακομα πιο στον πατο

Δημοσ.
Αν είναι να φύγεις για το βρετανικό πανεπιστήμιο το γοργό και χάρη έχει γιατί άρχισαν ήδη. Αν μείνεις στο ελληνικό και μετά το τέλος του πρώτου χρόνου δεις ότι δε σου κάνει μπορείς να πάρεις μεταγραφή στο 2ο χρόνο του βρετανικού αλλά φρόντισε να έχεις καλούς βαθμούς για να είναι πιο εύκολη η μεταγραφή...

Πηρα αναβολη μια εβδομαδα και ισως να κανω deffer αλλα δυστυχως δεν ειναι σιγουρο οτι θα μου δωσουν τη θεση μου για τον επομενο χρονο.Αυτο για τη μεταγραφη ποσο ευκολο ειναι να γινει?λες να μοου αναγνορισουν κανα μαθημα?

Δημοσ.
Αυτη τη στρεβλη ιδεολογια περι αποτυχιας την εχουν παρα πολλοι εδω στην Ελλαδα,οτι και καλα αφου δεν αντεπεξηλθες στισ απαιτησεις Ελλαδας πλεον εισαι αποτυχημενος ακομα και να πας εξωτερικο.Δεν λεω αν το υποστηριζεις γιατι δεν διευκρινιζεται.Απλα εγς μια ερωτηση θελω να κανω σε ολους αυτους,θεωρειται αποτυχημενος καποιος που δεν θελει να τα παρατησει ολα και να προσπαθησει στο εξωτερικο ενω αυτος που απετυχε και δεν κανει τιποτα ειναι επιτυχημενος??

Όσον αφορά το πρώτο μέρος του post σου, διευκρινίζω ότι γενικά δεν το υποστηρίζω. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ήξεραν καλά-καλά να γράφουν το όνομά τους και έβαζαν μέσον για να μη μείνουν στο λύκειο και γυρνάνε στην Ελλάδα "καρδιοχειρουργοί", ναι εκεί το υποστηρίζω. Ειδικά αν αρχίσουν να συμπεριφέρονται και ως "πώς το λέτε εσείς εδώ γιατί δε θυμάμαι πώς το λέμε εμείς εκεί" (θεία από το σικάγο) τους το λέω κιόλας.

Δημοσ.
Όσον αφορά το πρώτο μέρος του post σου, διευκρινίζω ότι γενικά δεν το υποστηρίζω .

Ακριβως το αντιθετο μου δινεις την εικονα οτι κανεις.Πχ με μεγαλη ευκολια,προσπαθησες να παραστησεις ως ''αποτυχημενο'' εμενα,εχοντας ως μοναδικο στοιχειο για το προσωπο μου το οτι σπουδασα εξω!Αγνοοντας ουσιαστικες πληροφοριες φανηκε σα να ''τσουβαλιαζεις '' τους αλλους....κ προσεξε ημουν ο πρωτος (νομιζω) που εμφανιστηκε στο νημα με σπουδες απο εξωτερικο.Αρα το ''γενικα'' σου,νομιζω λιγο πρεπει να το αναθεωρησεις

• Moderators
Δημοσ.
Θα σας λύσω τις απορίες αλλά πρώτα πρέπει να ξέρω τι σχολή έχετε τελειώσει και πού; Για να μιλάω συγκεκριμένα, όχι γενικά και αόριστα.

Θα σε απογοητεύσω, γιατί δεν είμαι κάτοχος τίτλου σπουδών ξένου πανεπιστημίου. Μπαίνω όγδοο έτος στο Μαθηματικό της Πάτρας.

Γνωρίζω, προσωπικά, τουλάχιστον 30 άτομα από τη σχολή μου που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ντουμπάι και ΗΠΑ. Επειδή κρατάω επαφή με όλους, γνωρίζω ότι από αυτούς κανείς δε δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά και αυτή τη στιγμή έχουν καλές θέσεις στις εταιρείς που εργάζονται. Και εννοείται ότι κανείς δεν γέλασε όταν είδε στο cv τους ότι σπούδασαν Ελλάδα (όπως διάβασα πιο πάνω).

Όπα, στάκα λίγο γιατί τα μπερδέψαμε. Όταν λές ότι "τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν καλή φήμη στο εξωτερικό" εννοείς ότι μία συγκεκριμένη ελληνική σχολή έχει καλή φήμη στο εξωτερικό; Εγώ άλλο αντιλαμβάνομαι: ότι αν σε έναν τομέα εργασίας στείλουν βιογραφικά ένας από random πανεπιστήμιο της Ελλάδας, ένας από random πανεπιστήμιο της Αγγλίας, ένας από random πανεπιστήμιο της Γερμανίας, ένας από random πανεπιστήμιο της Ζιμπάμπουε κοκ, τότε αυτός από την Ελλάδα θα κερδίζει αυτόματα points μόνο και μόνο επειδή σπούδασε στην Ελλάδα. Αυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ισχύει.

Οι φίλοι σου ήταν απλά απόφοιτοι ή είχαν κάνει και κάποια μεταπτυχιακά; Γιατί εγώ τρεις γνωστούς έχω που πήγαν αγγλία δίχως μεταπτυχιακό και σε καμία εταιρεία δεν άνοιξαν τα πόδια τους, όταν είδαν ότι ήταν απόφοιτοι ελληνικού πανεπιστημίου.

Δημοσ.
Όσον αφορά το πρώτο μέρος του post σου, διευκρινίζω ότι γενικά δεν το υποστηρίζω. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ήξεραν καλά-καλά να γράφουν το όνομά τους και έβαζαν μέσον για να μη μείνουν στο λύκειο και γυρνάνε στην Ελλάδα "καρδιοχειρουργοί", ναι εκεί το υποστηρίζω. Ειδικά αν αρχίσουν να συμπεριφέρονται και ως "πώς το λέτε εσείς εδώ γιατί δε θυμάμαι πώς το λέμε εμείς εκεί" (θεία από το σικάγο) τους το λέω κιόλας.

Εντάξει αναφέρεσαι σε extreme καταστάσεις..(Θελω να πιστευω τουλάχιστον)

οι λογοι που μπορεί να φύγει κάποιος έξω ειναι απειροι..Δεν σημαινει ουτε οτι ειναι αποτυχημένος ουτε τιποτα..Π.χ ο ξαδερφος μου οταν έδινε πανελληνιες χωρισαν οι γονεις του και ηταν χάλια..εδωσε και δεν πέρασε πουθενα!

Εφυγε Αγγλια και μετα απο 10 χρονια γύρισε με bachelor,master,phd!!!! :shifty::shifty::shifty::shifty: αυτο παει να πει οτι ειναι αποτυχημένος????

Δεν νομιζω..αν καθοταν εδω θα ήταν αποτυχημένος..

Δημοσ.
Ακριβως το αντιθετο μου δινεις την εικονα οτι κανεις.Πχ με μεγαλη ευκολια,προσπαθησες να παραστησεις ως ''αποτυχημενο'' εμενα,εχοντας ως μοναδικο στοιχειο για το προσωπο μου το οτι σπουδασα εξω!Αγνοοντας ουσιαστικες πληροφοριες φανηκε σα να ''τσουβαλιαζεις '' τους αλλους....κ προσεξε ημουν ο πρωτος (νομιζω) που εμφανιστηκε στο νημα με σπουδες απο εξωτερικο.Αρα το ''γενικα'' σου,νομιζω λιγο πρεπει να το αναθεωρησεις

Λάθος κατάλαβες. Δε σε χαρακτήρισα αποτυχημένο. Είπα ότι απέτυχες να περάσεις στην Ελλάδα. Και πράγματι "φάνηκε" σαν να τσουβαλιάζω τους άλλους, ενώ δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Αν κατάλαβες κάτι τέτοιο, ζητάω συγνώμη και από εσένα. Άρα, δεν χρειάζεται να αναθεωρήσω τίποτα.

Ωστόσο, περιμένω ακόμα να μου πεις το λόγο για τον οποίο απεχθάνεσαι τους απόφοιτους Ελληνικών πολυτεχνείων. Σε ποια στοιχεία βασίζεται και τους θεωρείς κατώτατα όντα;

Δημοσ.
Δε σε χαρακτήρισα αποτυχημένο. Είπα ότι απέτυχες να περάσεις στην Ελλάδα.

Και ποιος σου είπε φιλε μου vkak οτι η Ελλάδα εχει καλο εκπαιδευτικο σύστημα? Οσοι καθόμαστε εδω ειμαστε θύματα..ΞΥΠΝΑΤΕ Ελληνες...:rolleyes:

Δημοσ.
Θα σε απογοητεύσω, γιατί δεν είμαι κάτοχος τίτλου σπουδών ξένου πανεπιστημίου. Μπαίνω όγδοο έτος στο Μαθηματικό της Πάτρας.

Όπα, στάκα λίγο γιατί τα μπερδέψαμε. Όταν λές ότι "τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν καλή φήμη στο εξωτερικό" εννοείς ότι μία συγκεκριμένη ελληνική σχολή έχει καλή φήμη στο εξωτερικό; Εγώ άλλο αντιλαμβάνομαι: ότι αν σε έναν τομέα εργασίας στείλουν βιογραφικά ένας από random πανεπιστήμιο της Ελλάδας, ένας από random πανεπιστήμιο της Αγγλίας, ένας από random πανεπιστήμιο της Γερμανίας, ένας από random πανεπιστήμιο της Ζιμπάμπουε κοκ, τότε αυτός από την Ελλάδα θα κερδίζει αυτόματα points μόνο και μόνο επειδή σπούδασε στην Ελλάδα. Αυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ισχύει.

Οι φίλοι σου ήταν απλά απόφοιτοι ή είχαν κάνει και κάποια μεταπτυχιακά; Γιατί εγώ τρεις γνωστούς έχω που πήγαν αγγλία δίχως μεταπτυχιακό και σε καμία εταιρεία δεν άνοιξαν τα πόδια τους, όταν είδαν ότι ήταν απόφοιτοι ελληνικού πανεπιστημίου.

Ήταν απόφοιτοι μηχανικοί η/υ από το πολυτεχνείο της Πάτρας. Κάποιοι είχαν και μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή. Δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα φίλε μου, δεν έχω να κερδίσω κάτι.

Επίσης, δε είπα ότι ο έλληνας θα κερδίσει αυτόματα points, απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα χάσει points, όπως γράφουν αλλοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...