vkak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Αληθεια ε?Λες οτι οι Ελληνικες σχολες εχουν πολυ καλη φημη διεθνως?Για κανε μας μια αναλυση πανω σε αυτο,θα ειναι ενδιαφερον να ακουσω τι φουμαρα σας πουλανε,πινωντας τον πρωινο καφε μου εδω στο Λονδινο.Τι σας λενε δλδ?Σοβαρα ρωταω Ναι, κι εγώ έχω την απορία αυτή. Από που προκύπτει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι φημισμένα στο εξωτερικό; Από τα rankings των πανεπιστημίων πάντως όχι. Επίσης, ξέρω άτομα που πήγαν για δουλειά στην Αγγλία με ελληνικό πτυχίο (χωρίς master) και μόνο που δεν γέλαγαν μαζί τους. Θα σας λύσω τις απορίες αλλά πρώτα πρέπει να ξέρω τι σχολή έχετε τελειώσει και πού; Για να μιλάω συγκεκριμένα, όχι γενικά και αόριστα.
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Αυτά τα δύο: [...]Για να το πω πιο απλά: Φίλε jim1212 τα Ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολύ καλή φήμη διεθνώς. [...] Θα σας λύσω τις απορίες αλλά πρώτα πρέπει να ξέρω τι σχολή έχετε τελειώσει και πού; Για να μιλάω συγκεκριμένα, όχι γενικά και αόριστα. είναι ανακόλουθα (^^^contradictive θέλω να πω, ελπίζω να είναι σωστό στα ελληνικά, θυμήθηκα τη λέξη: αντιφατικά). Για να γίνει διάλογος, ας πούμε ότι έχω τελειώσει το Universität Hamburg. Πες μου την άποψη σου, γιατρέ μου.
slvsnt Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορεί να έχουν φήμη στο εξωτερικό αλλά το θέμα είναι τί φήμη έχουν; καλά θα τρελαθούμε τελείως. ποιά καλή φήμη; με τις παραδοσιακές καταλήψεις κάθε χρόνο, την έλλειψη βιβλίων, εργαστηρίων, τα χαμένα εξάμηνα.... και φυσικά τις γραφικές φιγούρες των κομματόσκυλων; καλή φήμη μπορεί να έχουμε σε χώρες όπως η σομαλία. μερικές σχολές όντως έχουν κάποια φήμη (βιολογίας κρήτης πχ) αλλα μιλάμε για εξαιρέσεις
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Θα σας λύσω τις απορίες αλλά πρώτα πρέπει να ξέρω τι σχολή έχετε τελειώσει και πού; Για να μιλάω συγκεκριμένα, όχι γενικά και αόριστα. Γιατι?Για να καταταξεις κατα ''καρακομπλαρα'' συστημα Ελλαδας την Οξφορδη ως ΤΕΙ?επειδη πχ ενα Ελληνικο Πολυτεχνειο σας μαθαινουν οτι γαμει κ δερνει? Ακου να σου πω λιγο να σε φερω μια στα ισα.Πρωτον,ειπες κατι ωραια οτι ταχα μου δηθεν Ελλαδα απο το χψ Πανεπιστημιο δεν βρισκεις δουλεια.Καταρχην ποιος γαμει το Ελληνικο κατεστημενο κ την Ελλαδα?Κατα δευτερον γραμμενη στα παλαιοτερα των υποδηματων την εχουν την ψωροκωσταινα.Ξερεις καποια καταταξη που καποια Ελληνικη σχολη εχει κατα διανοια φτασει να πουμε στην πρωτη διακοσαδα?Παιζει? Οσο λοιπον αραζεις κ αφηνεις τους καρεκλοκενταυρους ακαδημαικους που το παιζουν ιστορια στην Ελλαδα να σας πουλανε φουμαρα οτι κ καλα το Χαρβαρντ ειναι ΤΕΙ μπροστα στις Ελληνικες σχολες προτεινω μια να δεις τι παιζει με τα ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ Ελληνικα Πανεπιστημια. Με πιανεις?Η να το πω σε ακαδημαικα Ελληνικα?
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Κι εσύ υπερβολικός είσαι και κρίνεις κατά το ήμισυ με τις προσωπικές σου εμπειρίες και κατά το άλλο ήμισυ με ότι έχεις ακούσει, χρησιμοποιώντας υβριστικό λεξιλόγιο.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Κι εσύ υπερβολικός είσαι και κρίνεις κατά το ήμισυ με τις προσωπικές σου εμπειρίες και κατά το άλλο ήμισυ με ότι έχεις ακούσει, χρησιμοποιώντας υβριστικό λεξιλόγιο. Κ μια χαρα κανω.Οι προσωπικες μου εμπειριες αρκουν για να καταλαβω το ακαδημαικο κατεστημενο της Ελλαδας.Νομιζω το λεξιλογιο μου ηταν επιεικεστατο παντως.Θα μπορουσα να πω και ακαδημαικο κολοχανειο η μπουρδελο, που περιγραφουν πολυ καλυτερα την πραγματικοτητα.Το ειπα?δεν το ειπα
vkak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Γιατι?Για να καταταξεις κατα ''καρακομπλαρα'' συστημα Ελλαδας την Οξφορδη ως ΤΕΙ?επειδη πχ ενα Ελληνικο Πολυτεχνειο σας μαθαινουν οτι γαμει κ δερνει? Ακου να σου πω λιγο να σε φερω μια στα ισα.Πρωτον,ειπες κατι ωραια οτι ταχα μου δηθεν Ελλαδα απο το χψ Πανεπιστημιο δεν βρισκεις δουλεια.Καταρχην ποιος γαμει το Ελληνικο κατεστημενο κ την Ελλαδα?Κατα δευτερον γραμμενη στα παλαιοτερα των υποδηματων την εχουν την ψωροκωσταινα.Ξερεις καποια καταταξη που καποια Ελληνικη σχολη εχει κατα διανοια φτασει να πουμε στην πρωτη διακοσαδα?Παιζει? Οσο λοιπον αραζεις κ αφηνεις τους καρεκλοκενταυρους ακαδημαικους που το παιζουν ιστορια στην Ελλαδα να σας πουλανε φουμαρα οτι κ καλα το Χαρβαρντ ειναι ΤΕΙ μπροστα στις Ελληνικες σχολες προτεινω μια να δεις τι παιζει με τα ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ Ελληνικα Πανεπιστημια. Με πιανεις?Η να το πω σε ακαδημαικα Ελληνικα? Φίλε μου μη γίνεσαι επιθετικός δεν κερδίζεις τίποτα. Δε σου το έμαθαν αυτό στο super πανεπιστήμιο στην Αγγλία; Προσπάθησες στην Ελλάδα, απέτυχες, πήγες Αγγλία. Με γεια σου με χαρά σου. Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις ότι αυτό που έκανες είναι κατόρθωμα. Εγώ λέω αυτά που λέω βασιζόμενος στην εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία 10 χρόνια που δουλεύω και συναναστρέφομαι με μηχανικούς πολυτεχνείων. Αν δε σου αρέσουν δεν σε αναγκάζω να τα πιστέψεις. Εσύ δουλεύεις κάπου και μιλάς από προσωπική εμπειρία ή σπουδάζεις;
ChocoBanana Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Ηρέμησε Τοξοβόλε Λονδρέζε θ ανεβάσεις πίεση.. Αν δε μπορείς να μιλήσεις ελληνικά. νιώθεις ότι πέφτεις επίπεδο τόσα χρόνια στο London μίλα μας αγγλικά καταλαβαίνουμε.
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το πρόβλημα που είχες με την αναγνώριση του πτυχίου σου απο ΔΟΑΤΑΠ, το έχουμε όλοι που έχουμε σπουδάσει στο εξωτερικό. Αυτό όμως δε σχετίζεται με το επίπεδο των πανεπιστημίων, αλλά με το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συμφωνώ μαζί σου για τα προβλήματα απορρίπτοντας όμως το χαρακτηρισμό κωλοχανείο. Τορπιλίζεις τη συζήτηση απαντώντας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε έναν άνθρωπο που γράφει με τρόπο πράο και φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει. ---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ---------- Φίλε μου μη γίνεσαι επιθετικός δεν κερδίζεις τίποτα. Δε σου το έμαθαν αυτό στο super πανεπιστήμιο στην Αγγλία; Προσπάθησες στην Ελλάδα, απέτυχες, πήγες Αγγλία. Με γεια σου με χαρά σου. Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις ότι αυτό που έκανες είναι κατόρθωμα. Εγώ λέω αυτά που λέω βασιζόμενος στην εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία 10 χρόνια που δουλεύω και συναναστρέφομαι με μηχανικούς πολυτεχνείων. Αν δε σου αρέσουν δεν σε αναγκάζω να τα πιστέψεις. Εσύ δουλεύεις κάπου και μιλάς από προσωπική εμπειρία ή σπουδάζεις; Δε μας απαντάς όμως, από που προκύπτει η καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό. ---------- Προσθήκη στις 12:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:22 ---------- Και μία παραίνεση, ας αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές αντεγκλήσεις. vkak, μοιράσου μαζί μας την άποψη σου.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου μη γίνεσαι επιθετικός δεν κερδίζεις τίποτα. Δε σου το έμαθαν αυτό στο super πανεπιστήμιο στην Αγγλία; Προσπάθησες στην Ελλάδα, απέτυχες, πήγες Αγγλία. Με γεια σου με χαρά σου. Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις ότι αυτό που έκανες είναι κατόρθωμα. Εγώ λέω αυτά που λέω βασιζόμενος στην εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία 10 χρόνια που δουλεύω και συναναστρέφομαι με μηχανικούς πολυτεχνείων. Αν δε σου αρέσουν δεν σε αναγκάζω να τα πιστέψεις. Εσύ δουλεύεις κάπου και μιλάς από προσωπική εμπειρία ή σπουδάζεις; Δεν ειναι ειλικρινα απιστευτο πως η μαζικη ψυχολογια του Ελληνα δρα?Εκπλησομαι(δλδ μεχρι προσφατα,μετα το ΔΟΑΤΑΠ τα εχω μαθει) Δλδ στο μυαλο του Ελληνα οποιος σπουδαζει στο εξωτερικο ''απετυχε''!!Ειναι τρομερο ειλικρινα.Μου κανει τρομερη εντυπωση τα συμπλεγματα που περνανε στον κοσμακη. Κανε μια αναδρομη στα ποστ μου,για να καταλαβεις λιγο τι παιζει με μενα. ---------- Προσθήκη στις 13:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:24 ---------- Το πρόβλημα που είχες με την αναγνώριση του πτυχίου σου απο ΔΟΑΤΑΠ, το έχουμε όλοι που έχουμε σπουδάσει στο εξωτερικό. Αυτό όμως δε σχετίζεται με το επίπεδο των πανεπιστημίων, αλλά με το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συμφωνώ μαζί σου για τα προβλήματα απορρίπτοντας όμως το χαρακτηρισμό κωλοχανείο. Τορπιλίζεις τη συζήτηση απαντώντας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε έναν άνθρωπο που γράφει με τρόπο πράο και φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει. ---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ---------- Δε μας απαντάς όμως, από που προκύπτει η καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό. ---------- Προσθήκη στις 12:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:22 ---------- Και μία παραίνεση, ας αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές αντεγκλήσεις. vkak, μοιράσου μαζί μας την άποψη σου. Γιατι σε πιο σημειο εφερα ως επειχηρημα το ΔΟΑΤΑΠ?Μιλαω καθαρα για την ''φημη'' των Ελληνικων πανεπιστημιων την οποια βαυκαλιζεται ο απο πανω κ για τα αξιοκρατικα μετρα που οριζουν το διεθνες standing τους.Ημουν ξεκαθαρος, απασες οι Ελληνικες σχολες πατωνουν στις λιστες.Γινομαστε ρομπες τοσο με τις καταληψεις κτλ κ ποια ειναι η ερευνα η οποια ακριβως παραγεται στην Ελλαδα??Για εξηγησε μου μια Το λεξιλογιο ειναι καυστικο αναλογα των περιστασεων.Δεν τιθεται θεμα τορπιλισμου κ αλλα βαρυγδουπα
insomniaK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Τοξοβόλε, κάνεις ένα λάθος. Εμπιστεύεσαι συγκρίσεις πορτοκαλιών με μήλα. Το εκπαιδευτικό σύστημα των ευρωπαϊκών κρατών δεν είναι ενιαίο. Επομένως, το να χρησιμοποιούνται τα κριτήρια του αγγλοσαξονικού συστήματος αξιολόγησης είναι τουλάχιστον ατυχές. Με απλά λόγια, οι λίστες είναι για το θεαθήναι. Δεν αμφισβητώ ότι το Cambridge είναι κορυφαίο πανεπιστήμιο στην ευρώπη, αμφισβητώ όμως τα rankings που κατατάσσουν την ecole superieure του του παρισιού, έξω από την πρώτη 20άδα ή ότι 2-3 τεκνισε γιουνιβερσιτετ της Βαυαρίας δεν είναι ούτε καν στην πρώτη 50αδα. Όταν λοιπόν, όλη η ευρώπη έχει κοινή δομή στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τότε οργανισμοί όπως αυτός, θα μπορούν να εξάγουν συγκρίσιμες λίστες.
vkak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το πρόβλημα που είχες με την αναγνώριση του πτυχίου σου απο ΔΟΑΤΑΠ, το έχουμε όλοι που έχουμε σπουδάσει στο εξωτερικό. Αυτό όμως δε σχετίζεται με το επίπεδο των πανεπιστημίων, αλλά με το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συμφωνώ μαζί σου για τα προβλήματα απορρίπτοντας όμως το χαρακτηρισμό κωλοχανείο. Τορπιλίζεις τη συζήτηση απαντώντας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε έναν άνθρωπο που γράφει με τρόπο πράο και φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει. ---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ---------- Δε μας απαντάς όμως, από που προκύπτει η καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό. ---------- Προσθήκη στις 12:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:22 ---------- Και μία παραίνεση, ας αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές αντεγκλήσεις. vkak, μοιράσου μαζί μας την άποψη σου. Θεωρώ ότι δεν χαρακτήρισα κανέναν ούτε προέβην σε προσωπικές αντεγκλήσεις. Αν αντιλήφθηκες κάτι τέτοιο ζητάω συγνώμη. Όσον αφορά την ερώτησή σου, να σου απαντήσω ευχαρίστως: Η καλή φήμη (όσον αφορά την αγορά εργασίας πάντα) προκύπτει από την προσωπική μου εμπειρία. Γνωρίζω, προσωπικά, τουλάχιστον 30 άτομα από τη σχολή μου που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ντουμπάι και ΗΠΑ. Επειδή κρατάω επαφή με όλους, γνωρίζω ότι από αυτούς κανείς δε δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά και αυτή τη στιγμή έχουν καλές θέσεις στις εταιρείς που εργάζονται. Και εννοείται ότι κανείς δεν γέλασε όταν είδε στο cv τους ότι σπούδασαν Ελλάδα (όπως διάβασα πιο πάνω).
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Τοξοβόλε, κάνεις ένα λάθος. Εμπιστεύεσαι συγκρίσεις πορτοκαλιών με μήλα. Το εκπαιδευτικό σύστημα των ευρωπαϊκών κρατών δεν είναι ενιαίο. Επομένως, το να χρησιμοποιούνται τα κριτήρια του αγγλοσαξονικού συστήματος αξιολόγησης είναι τουλάχιστον ατυχές. Με απλά λόγια, οι λίστες είναι για το θεαθήναι. Δεν αμφισβητώ ότι το Cambridge είναι κορυφαίο πανεπιστήμιο στην ευρώπη, αμφισβητώ όμως τα rankings που κατατάσσουν την ecole superieure του του παρισιού, έξω από την πρώτη 20άδα ή ότι 2-3 τεκνισε γιουνιβερσιτετ της Βαυαρίας δεν είναι ούτε καν στην πρώτη 50αδα. Όταν λοιπόν, όλη η ευρώπη έχει κοινή δομή στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τότε οργανισμοί όπως αυτός, θα μπορούν να εξάγουν συγκρίσιμες λίστες. Μα παλι αυτα ειναι να χαμε να λεγαμε.Δεν μιλησα για καποιο αγγλοσαξωνικο συστημα,μιλαω για το Ελληνικο συστημα.Οι λιστες που ειναι κ καλα για το θεαθηναι δεν προερχονται απο καποιον οργανισμο βαση Αγγλοσαξωνικου συστηματος.Μια χαρα αξιοκρατικα βλεπω την Σανγκαη. Εξαλλου σε περιπτωση που ξεχνας ειμαι Εργασιακος Ψυχολογος κ μερος των αρμοδιοτητων μου στην εταιρεια μου ειναι ακριβως η αξιολογηση ενος τεραστιου σωματος διεθνων προσοντων κατα την προσληψη.Δεν ζω σε καμια κοσμαρα Αγγλοσαξωνικη γι αυτο κ στην δουλεια μου χρησιμοποιω την πιο αξιοκρατικη λιστα στον κοσμο, αυτη της Σανγκαης.Το θεαθηναι απο που προκειπτει για την Σανγκαη ακριβως?Ετσι για να καταλαβω δλδ
vkak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το πρόβλημα που είχες με την αναγνώριση του πτυχίου σου απο ΔΟΑΤΑΠ, το έχουμε όλοι που έχουμε σπουδάσει στο εξωτερικό. Αυτό όμως δε σχετίζεται με το επίπεδο των πανεπιστημίων, αλλά με το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συμφωνώ μαζί σου για τα προβλήματα απορρίπτοντας όμως το χαρακτηρισμό κωλοχανείο. Τορπιλίζεις τη συζήτηση απαντώντας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε έναν άνθρωπο που γράφει με τρόπο πράο και φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει. ---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ---------- Δε μας απαντάς όμως, από που προκύπτει η καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό. ---------- Προσθήκη στις 12:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:22 ---------- Και μία παραίνεση, ας αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές αντεγκλήσεις. vkak, μοιράσου μαζί μας την άποψη σου. Μα παλι αυτα ειναι να χαμε να λεγαμε.Δεν μιλησα για καποιο αγγλοσαξωνικο συστημα,μιλαω για το Ελληνικο συστημα.Οι λιστες που ειναι κ καλα για το θεαθηναι δεν προερχονται απο καποιον οργανισμο βαση Αγγλοσαξωνικου συστηματος.Μια χαρα αξιοκρατικα βλεπω την Σανγκαη. Εξαλλου σε περιπτωση που ξεχνας ειμαι Εργασιακος Ψυχολογος κ μερος των αρμοδιοτητων μου στην εταιρεια μου ειναι ακριβως η αξιολογηση ενος τεραστιου σωματος διεθνων προσοντων κατα την προσληψη.Δεν ζω σε καμια κοσμαρα Αγγλοσαξωνικη γι αυτο κ στην δουλεια μου χρησιμοποιω την πιο αξιοκρατικη λιστα στον κοσμο αυτη της Σανγκαης.Το θεαθηναι απο που προκειπτει για την Σανγκαη ακριβως?Ετσι για να καταλαβω δλδ Είσαι εργασιακός ψυχολόγος αλλά έχεις γνώμη (και μάλιστα προσπαθείς να την επιβάλλεις) για το επίπεδο των αποφοίτων των Ελληνικών Πολυτεχνείων, ενώ προφανώς δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με αυτά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Προσέχετε τις εκφράσεις και το υφάκι ορισμένοι, είστε μισή λέξη μακριά από το ban.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.