Προς το περιεχόμενο

Πολυτεχνειο Ελλαδα ή Αγγλια;

jim1212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου εγω θα ηθελα να κανω κατι που σχετιζεται αποκλειστικα με αυτοκινητα,με ενδιαφερει υπερβολικα η μηχανικη βελτιωση.Πιστευω ειναι πολυ δυσκολο να αποκατασταθω στην Ελλαδα γιατι απλα δεν εχουμε τετοιες εταιριες που να μπορουν να απορροφησουν κοσμο...

+1 για Αγγλικό πανεπιστήμιο και απο μένα, ειδικά αν αυτό που θες να κάνεις είναι μηχανικές βελτιώσεις, θα μπορέσεις να απορροφηθείς ευκολότερα σε κάποια (απο τις πολλές) βελτιωτικές εταιρείες που υπάρχουν στην Αγγλία.

Τσέκαρε να δεις αν το course που έχεις διαλέξει προσφέρεται και ως sandwich (course) - δηλαδή έναν χρόνο (συνήθως τον 3ο) σε πρακτική εξάσκηση (επι πληρωμή) ως placement απο το πανεπιστήμιο.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
+1 για Αγγλικό πανεπιστήμιο και απο μένα, ειδικά αν αυτό που θες να κάνεις είναι μηχανικές βελτιώσεις, θα μπορέσεις να απορροφηθείς ευκολότερα σε κάποια (απο τις πολλές) βελτιωτικές εταιρείες που υπάρχουν στην Αγγλία.

Τσέκαρε να δεις αν το course που έχεις διαλέξει προσφέρεται και ως sandwich (course) - δηλαδή έναν χρόνο (συνήθως τον 3ο) σε πρακτική εξάσκηση (επι πληρωμή) ως placement απο το πανεπιστήμιο.

Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος πιο πάνω. Ειδικά αν γράψεις στο cv σου μετά για sandwich και course σε βλέπω για πρώτο μισθό πάνω από 7.000 € το μήνα (καθαρά πάντα και με ημιαπασχόληση). Θα σε παρακαλάνε να πας για CEO. Άσε που με αυτά τα προσόντα έχεις σίγουρη την απαλλαγή από το στρατό.

Σοβαρευτείτε....

Δημοσ.
Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος πιο πάνω. Ειδικά αν γράψεις στο cv σου μετά για sandwich και course σε βλέπω για πρώτο μισθό πάνω από 7.000 € το μήνα (καθαρά πάντα και με ημιαπασχόληση). Θα σε παρακαλάνε να πας για CEO. Άσε που με αυτά τα προσόντα έχεις σίγουρη την απαλλαγή από το στρατό.

Σοβαρευτείτε....

Θα μου πεις που ακριβώς διαφωνείς φίλε μου?

Δημοσ.
Θα μου πεις που ακριβώς διαφωνείς φίλε μου?

Διαφωνώ στο ότι η θεωρία διαφέρει πάρα πολύ από την πράξη. Όλα αυτά που αναφέρεις για τα courses είναι καλά και ενδιαφέροντα όσο είσαι φοιτητής. Όταν βγεις στην αγορά εργασίας και πάθεις το πρώτο σοκ (βλέπε γενιά των πρώην 700 ευρώ και νυν 592 ευρώ) θα διαπιστώσεις ότι όλα αυτά έχουν από λίγη έως ελάχιστη σημασία. ΟΚ, θα μου πεις ότι θα μείνει για πάντα στην Αγγλία και εκεί είναι διαφορετικά κλπ. Ως ένα βαθμό σωστό. Απλώς, καλό θα ήταν να μάθει ο ενδιαφερόμενος ότι πολλές φορές η ζωή δεν τα φέρνει όπως τα θέλουμε. Αν αναγκαστεί για κάποιο λόγο να γυρίσει στην Ελλάδα και ψάξει για δουλειά αναφέροντας τα courses και τα sandwiches, στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει delivery boy. Στην χειρότερη θα είναι άνεργος. Αν κάνω λάθος φίλε Timour21 διόρθωσέ με.

Για να το πω πιο απλά: Φίλε jim1212 τα Ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολύ καλή φήμη διεθνώς. Εγώ σε συμβουλεύω να πας στη σχολή που πέρασες και να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την ευκαιρία να πας στην Αγγλία αν το θελήσεις. Το αντίστροφο δεν ισχύει πάντα. Αν πας στο Loughborough σχεδόν καταδικάζεσαι να μη μπορείς να βρεις καλή δουλειά στην Ελλάδα. Αν πεις σε κάποιο interview στην Ελλάδα ότι έχεις τελειώσει το Loughborough θα είναι σαν να του λες για το North College of Sepolia.

Δημοσ.
διασκεδαση στην αγγλια= κλασσικα uk theme party ,μπυρες και σπανια να υπαρχει σοβαρο club στυλ αυτα που υπαρχουν εδω.

μέσο Σοβαρό ελληνικό club= ένα μέρος που πάμε για να πουλήσουμε μούρη, image και prestige ο ένας στον άλλο, που δε μπαίνεις αν δε μοιάζεις με καταχώρηση σε περιοδικό μόδας ούτε αν τα ρούχα σου κοστίζουν λιγότερο από ένα μηνιάτικο. Στην πόρτα εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια ευγονικής, fashion design και σοβαρότητας (ύφος-μούρη), και αν περάσεις από scan και έγκριση είσαι τυχερός και προχωράς στα ενδότερα όπου συχνάζουν οι θεές. Το ελληνικό club θυμίζει θησαυροφυλάκιο με τις ψωνισμένες (λόγω της εκδηλωτικότητας των ελλήνων) νεαρές σταρλετ, τοπ μοντελς, θεές, χόλιγουντ σούπερσταρς στο ρόλο του θησαυρού.

μέσο βρετανικό club: αν δεν φοράς αθλητικά και τζιν μπαίνεις 100%, όλοι είναι ψιλό-μεθυσμένοι και έχουν χεσμένη κάθε σοβαροφάνεια, οι γυναίκες δεν έχουν την ελληνική ψωνάρα οπότε αν δουλεύεις σε club τρως το χουφτωμα της ζωής σου, πολλοί/ές φοράνε στολές (αρχαίοι έλληνες, ρωμαίοι, φαντάσματα, μωρά, νεράιδες, λάρα κροφτ και πολλά αλλά), φωνές, πειράγματα στο φουλ, ξυπόλυτες νεαρές γιατί τις κούρασαν τα τακούνια, και ότι παλαβομάρα μπορεί να βάλει ο νους από άντρες και γυναίκες(π.χ. σου δείχνουν τα βυζιά τους) εξίσου. Λόγω του αλκοόλ βλέπεις καυγάδες αρκετά συχνά αλλά και κωμικές καταστάσεις. Μια Παρασκευή/Σάββατο βράδυ στη Βρετανία θυμίζει ξέφρενο πανηγύρι, λες και είσαι στο χωριό του αστερίξ και του οβελίξ.

Καμία σχέση δηλαδή...

Φυσικά είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, εγώ ψηφίζω βρετανία.

Δημοσ.
... και ότι παλαβομάρα μπορεί να βάλει ο νους από άντρες και γυναίκες(π.χ. σου δείχνουν τα βυζιά τους) εξίσου...

Καμία σχέση δηλαδή...

Φυσικά είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, εγώ ψηφίζω βρετανία.

ουάου σου δείχνουν τα βυζιά τους αυτό θα πεί διασκέδαση.

Δημοσ.

χωρίς να υποστηρίζω τη διασκέδαση στην Αγγλία, είναι καλύτερο να δείχνεις τα βυζιά σου από το να ανεβάζεις στο facebook φωτογραφίες του εαυτό σου ξυλάγγουρο φυτρωμένο σε club.

Δημοσ.

έχοντας διαβάσει στα γρήγορα τις απαντήσεις και μάλιστα όχι όλες :o

η γνώμη μου είναι:

καλά το συζητάς; συγκρίνεις την εκπαίδευση εδώ με την αγγλία; διάβασε τα παράπονα που κάνουν κάθε μέρα φοιτητές σε διάφορα Blogs σχετικά με την κατάσταση των σχολών τους. (βαριέμαι να βάζω links τώρα) ήδη απ ότι διάβασα ετοιμάζονται καταλήψεις σε σχολεία. που θα πάει θα πάρουν σειρά και τα πανεπιστήμια. γιατί χρονιά χωρίς κατάληψη δε λέει. βλέπεις είμαστε ελλάδα εδώ, δεν είμαστε φλώροι άγγλοι να κάνουμε μάθημα. :X

ένα + που θα έβαζα για εξωτερικό είναι ότι μετά υπάρχουν πιθανότητες αν το θες βέβαια να μείνεις έξω για δουλειά. οπότε αν μπορείς να φύγεις από τώρα καντο.

σε τέτοιου είδους θέματα πάντως εμφανίζονται πολλοί και λένε κάτι σαχλαμάρες σχετικά με τον τρόπο διασκέδασης των ξένων και πόσο ξενέρωτοι είναι. ότι εμείς έχουμε μπουζούκια και τέτοιες πίπες.

(πάντως μου άρεσε η περιγραφή του Skylined :-D )

αυτό που έχω να πω είναι ότι όλα είναι θέμα συνήθειας.

και επίσης θέλω να δω αυτοί που τα λένε αυτά τι θα κάνουν όταν ο μισθός τους θα είναι στο 1/10 των ξένων. αλλά ξέχασα θα έχουν την ελληνική διασκέδαση να ξεχνιούνται. νηστικό αρκούδι όμως δε χορεύει.

βγαίνω εκτός θέματος αλλά τι να κάνω.

κρίμα που δεν κατάφερα να φύγω κι εγώ για σπουδές στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.Ισως πολλοι να μην το περιμεναν αλλα αυτη τη στιγμη βρισκομαι στν Πατρα και παλευω να βρω σπιτι κατω απο 400 ευροπουλα κοντα στο πανεπιστημιο.Πολλα απο τα πραγματα που ειχα ακουσει ισχυουν οπως π.χ για την ανοργανωσια πραγμα που με εχει απογοητευσει λιγακι και σκεφτομαι πως ισως θα ηταν καλυτερο ακομα και τωρα να φυγω εξω.Ετσι κιαλλιως δεν χανω την θεση αν δεν εμφανιστω για ενα χρονο και αποφασισω να γυρισω πισω.

Μακαρι να γνοριζαμε εκ των προτερων ποια ειναι η καλυτερη αποφαση αλλα ολα ειναι ρισκο.

Οσο για τον ελληνικο τροπο διασκεδασης σιγα τα αυγα.ενα φιλος λιγο πιο πανω τα ειπε πολυ καλα.προτιμω ισως μια παραδοσιακη pub παρα τα ελληνικα club που για να μπεις μεσα σε κοιτανε με μισο ματι και γενικα ολη αυτη τη βαβουρα και την αναστατωση.Ολα αυτα βεβαια ειναι θεμα προτιμησεων...to each his own

---------- Προσθήκη στις 22:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:15 ----------

...Αν πεις σε κάποιο interview στην Ελλάδα ότι έχεις τελειώσει το Loughborough θα είναι σαν να του λες για το North College of Sepolia.

ΔΙαφωνω.Ενταξει το Loughborough δεν ειναι top 5 αλλα top 10 στα γενικα.Με 2 καθηγητες του τμηματος μου που συνομιουσα και τους ανεφερα το εν λογω πανεπιστημιο το ηξεραν και οχι απλα σαν ονομα,εχουν στειλει παιδια για μεταπτυχιακο εκει.Προβλημα του αν ο Ελληνας εργοδοτης δεν το ξερει,ετσι καιλλιως που να δουλεψεις Ελλαδα περαν του ενεργειακοου τομεα που δεν με ενδιαφερει καθολου...

Δημοσ.
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.Ισως πολλοι να μην το περιμεναν αλλα αυτη τη στιγμη βρισκομαι στν Πατρα και παλευω να βρω σπιτι κατω απο 400 ευροπουλα κοντα στο πανεπιστημιο.Πολλα απο τα πραγματα που ειχα ακουσει ισχυουν οπως π.χ για την ανοργανωσια πραγμα που με εχει απογοητευσει λιγακι και σκεφτομαι πως ισως θα ηταν καλυτερο ακομα και τωρα να φυγω εξω.Ετσι κιαλλιως δεν χανω την θεση αν δεν εμφανιστω για ενα χρονο και αποφασισω να γυρισω πισω.

Μακαρι να γνοριζαμε εκ των προτερων ποια ειναι η καλυτερη αποφαση αλλα ολα ειναι ρισκο.

Οσο για τον ελληνικο τροπο διασκεδασης σιγα τα αυγα.ενα φιλος λιγο πιο πανω τα ειπε πολυ καλα.προτιμω ισως μια παραδοσιακη pub παρα τα ελληνικα club που για να μπεις μεσα σε κοιτανε με μισο ματι και γενικα ολη αυτη τη βαβουρα και την αναστατωση.Ολα αυτα βεβαια ειναι θεμα προτιμησεων...to each his own

---------- Προσθήκη στις 22:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:15 ----------

ΔΙαφωνω.Ενταξει το Loughborough δεν ειναι top 5 αλλα top 10 στα γενικα.Με 2 καθηγητες του τμηματος μου που συνομιουσα και τους ανεφερα το εν λογω πανεπιστημιο το ηξεραν και οχι απλα σαν ονομα,εχουν στειλει παιδια για μεταπτυχιακο εκει.Προβλημα του αν ο Ελληνας εργοδοτης δεν το ξερει,ετσι καιλλιως που να δουλεψεις Ελλαδα περαν του ενεργειακοου τομεα που δεν με ενδιαφερει καθολου...

Οι καθηγητές το ήξεραν διότι αυτή είναι η δουλειά τους. Δε διαφωνώ ότι είναι καλό πανεπιστήμιο. Απλώς σου λέω τη γνώμη μου για το τι μπορεί να αντιπετωπίσεις στην Ελλάδα, μιας και έχω μια σχετική εμπειριά από το ιδιωτικό τομέα και το επάγγελμα των μηχανικών. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση είναι δική σου.

Δημοσ.

Αν είναι να φύγεις για το βρετανικό πανεπιστήμιο το γοργό και χάρη έχει γιατί άρχισαν ήδη. Αν μείνεις στο ελληνικό και μετά το τέλος του πρώτου χρόνου δεις ότι δε σου κάνει μπορείς να πάρεις μεταγραφή στο 2ο χρόνο του βρετανικού αλλά φρόντισε να έχεις καλούς βαθμούς για να είναι πιο εύκολη η μεταγραφή.

Στον φίλο από πάνω, δεν έγραψα ότι σου δείχνουν τα βυζιά τους όλη την ώρα, πάντως το εχω δει και αυτό. Χθες πάλι μία (ντυμένη αρχαία ελληνίδα) έκανε επίδειξη ευλυγισίας σηκώνοντας το πόδι τέρμα πάνω και γω χάζευα τις ποδάρες και το από κάτω της, εντάξει όμως φορούσε εσώρουχο.. :P. Αυτά και αλλά πολλά παλαβά - για τα ελληνικά δεδομένα - στα club εδώ πάνω. Να φανταστείτε ότι πριν ένα χρόνο συνέλαβαν στην Ελλάδα ένα γκρούπ Άγγλους γιατί ήταν ντυμένοι μπαλαρίνες ενώ στην Αγγλία κάτι τέτοιο είναι νορμάλ για βραδυνή έξοδο. Γι' αυτό λέω "καμία σχέση το μέσο ελληνικό με το μέσο βρετανικό club", γιατί πράγματι οι διάφορες είναι μεγάλες.

Δημοσ.
Για να το πω πιο απλά: Φίλε jim1212 τα Ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολύ καλή φήμη διεθνώς. Εγώ σε συμβουλεύω να πας στη σχολή που πέρασες και να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την ευκαιρία να πας στην Αγγλία αν το θελήσεις. Το αντίστροφο δεν ισχύει πάντα. Αν πας στο Loughborough σχεδόν καταδικάζεσαι να μη μπορείς να βρεις καλή δουλειά στην Ελλάδα. Αν πεις σε κάποιο interview στην Ελλάδα ότι έχεις τελειώσει το Loughborough θα είναι σαν να του λες για το North College of Sepolia.

Αληθεια ε?Λες οτι οι Ελληνικες σχολες εχουν πολυ καλη φημη διεθνως?Για κανε μας μια αναλυση πανω σε αυτο,θα ειναι ενδιαφερον να ακουσω τι φουμαρα σας πουλανε,πινωντας τον πρωινο καφε μου εδω στο Λονδινο.Τι σας λενε δλδ?Σοβαρα ρωταω

• Moderators
Δημοσ.
Αληθεια ε?Λες οτι οι Ελληνικες σχολες εχουν πολυ καλη φημη διεθνως?Για κανε μας μια αναλυση πανω σε αυτο,θα ειναι ενδιαφερον να ακουσω τι φουμαρα σας πουλανε,πινωντας τον πρωινο καφε μου εδω στο Λονδινο.Τι σας λενε δλδ?Σοβαρα ρωταω

Ναι, κι εγώ έχω την απορία αυτή. Από που προκύπτει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι φημισμένα στο εξωτερικό; Από τα rankings των πανεπιστημίων πάντως όχι. Επίσης, ξέρω άτομα που πήγαν για δουλειά στην Αγγλία με ελληνικό πτυχίο (χωρίς master) και μόνο που δεν γέλαγαν μαζί τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...