jim1212 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Γεια χαρα παιδες,ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για ενα θεμα εκπαιδευσης που με βασανιζει σχεδον 2 μηνες!! Για να μην τα πολυλογω,γραφω πανελληνιες βγαζω γυρω στα 18.800 μορια ενω παραλληλα ειχα κανει αιτησεις για πολυτεχνικες σχολες στην Αγγλια.Τα αποτελεσματα βγηκαν και ειχα περασει Πολυτεχνειο Πατρας(μηχ μηχ) ενω με ειχαν δεχθει και στο πανεπιστημιο του Loughborough.Και τα 2 αξιολογα πανεπιστημια αλλα αυτο τησ Αγγλιας απαλλαγμενο απο καταληψεις,ανοργανωσια κ.α.Επισης με προβληματιζει το τεχνικο θεμα και τα εργαστηρια αφου στην Ελλαδα οι γνωσεις περιοριζονται περισσοτερο σε θεωρητικες. Bεβαια σκεφθηκα να κανω εδω προπτυχιακο και Αγγλια μαστερ.Αλλα γιατι να μην βγω μια ωρα νωριτερα εξω?? Μηπως ειχε κανεις σας παρομοια εμπειρια?Τι θα κανατε στη θεση μου?Η οποια αποψη καλοδεχουμενη. P.S:δεν με ενδιαφερει το θεμα φοιτητικη ζωη και με το οικονομικο δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα.
kage Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 καλο θα ηταν να μαθεις αν εχεις τα ΙΔΙΑ επαγγελματικα διακαιωματα(υπογραφες) με αυτα απο το Ελληνικο πανεπιστημιο ή αν θα πρεπει ετσι και αλλιως αν πας αγγλια να παρεις και μαστερ.(υπηρχε ή υπαρχει θεμα με την διαφορα ετων). Μετα ειναι οτι αν πας εξωτερικο σε ενα top uni ισως να μεινεις και κει...θα την παλευες?μηπως υπαρχει και εδω στρωμενη καλοπληρωμενη δουλεια και χαλασεις τσαμπα λεφτα(15+το χρονο) για να γυρισεις Ελλαδα? τωρα που ειπες για labs πριν μερικα χρονια ειχα πετυχει εναν απο οχford ή cambridge η πτυχιακη του ηταν πανω σε ενα beta laizer για 3D μακετα.
jim1212 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 καλο θα ηταν να μαθεις αν εχεις τα ΙΔΙΑ επαγγελματικα διακαιωματα(υπογραφες) με αυτα απο το Ελληνικο πανεπιστημιο ή αν θα πρεπει ετσι και αλλιως αν πας αγγλια να παρεις και μαστερ.(υπηρχε ή υπαρχει θεμα με την διαφορα ετων) Θα εχω ακριβως τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με Ελλαδα εφοσον κανω και μαστερ(4 χρονια συνολικα,ενω Ελλαδα 5 μονο το προπτυχιακο!).Ωστοσο δεν με ενδιαφερει να δουλεψω Ελλαδα για αρκετους λογους.Απλα δεν ξερω αν αξιζει να ξενιτευτω απο τωρα. Εχω μπερδευτει δυστυχως...
NT1G Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Αν δεν σε ενδιαφέρει να δουλέψεις Ελλάδα πήγαινε εξωτερικό, είναι καλύτερα να βγεις στην αγορά της Αγγλίας στα 3+1 παρά στα 5+ +1 της Ελλάδας.
Merdock Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δε ξέρω τι παίζει με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που λες αλλά αν όντως είναι καλό θα πήγαινα. Εγώ είμαι ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ.Δε μετάνιωσα που πήγα εκεί αλλά αν γύριζα το χρόνο πίσω θα προτιμούσα να φύγω έξω.Τα πράγματα που ανέφερες με έχουν ξενερώσει απίστευτα και έχουν και ένα μερίδιο ευθύνης στο ότι θα καθυστερήσω 1-2 χρόνια να πάρω πτυχίο. Αν ήμουν εξωτερικό θα τελείωνα πιο γρήγορα και δεύτερον μιας και έτσι και αλλιώς σε 2-3 χρόνια που θα τελειώσω τη σχολή θέλω να φύγω έξω,τα πράγματα θα ταν πιο απλά αν είχα κάνει το βήμα αυτό από την αρχή. Αν από την άλλη εσύ θες να γυρίσεις Ελλάδα όταν τελειώσεις τότε ίσως να ναι καλύτερα να μείνεις εδώ πάντως.
jim1212 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Αν δεν σε ενδιαφέρει να δουλέψεις Ελλάδα πήγαινε εξωτερικό, είναι καλύτερα να βγεις στην αγορά της Αγγλίας στα 3+1 παρά στα 5+ +1 της Ελλάδας. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Και εγω το εχω σκεφτει αυτο.Γενικα η αναγνωρισημοτητα του πτυχιου μου 8α ειναι μεγαλυτερη στη ξενη αγορα εργασιας + δικτυωνεσαι με διαφορες επιχειρησεις αφου το πανεπιστημιο συνεργαζεται μαζι τους. Ως αλλο θετικο θα μπορεσω να κανω και το year in industry,το οποιο ειναι ενας χρονος μεσα σε επιχειρηση με μισθο(οχι τιποτα τρελα πραγματα αλλα νταξ !). Απλα,εχω φοβηθει ολιγον τι γιατι εχω διαβασει οτι το επιπεδο δυσκολιας ειναι πολυ μεγαλο και τρως σουτ αν δεν περασεις ολα τα μαθηματα του καθε χρονου. Στο πισω μερος του μυαλου μου βεβαια σκεφτομαι οτι δεν θελω να λενε οτι 'ααα απετυχε και πηγε Αγγλια,οποτε πληρωσε για το πτυχιο του',αν και δεν συνεβησε ετσι! Ισως οι προβληματισμοι μου να ειναι και λιγο χαζοι .
DarkOrion Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 1) Loughborough είναι απαίσιο μέρος, πήγα για 1 μέρα και κόντεψα να πεθάνω από την βαρεμάρα, πόσο μάλλον για 4 χρόνια. Επίσης το πανεπιστήμιο δεν μου γέμισε το μάτι, δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως δεν με ικανοποίησε.. 2) Στην Ελλάδα έχεις πάρει πτυχίο στα 5 χρόνια, στην Αγγλία στα 4. Αν ενδιαφέρεσαι να διαβάσεις προτίμησε Ελλάδα, σου δίνουν την δυνατότητα να μάθεις πολύ περισσότερα πράγματα αν το θες εσύ σε σχέση με τα αγγλικά πανεπιστήμια. Ακόμα και σε top-tier πανεπιστήμια, οι γνώσεις που έχουν οι φοιτητές περιορίζονται σε λίγα πράγματα, στην ελλάδα σου δίνουν την δυνατότητα να μάθεις πιο πολλά. Αν θες περισσότερες πληροφορίες μέσω pm, το ξέρω ότι θα διαφωνήσει πολύς κόσμος μαζί μου.
jim1212 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δε ξέρω τι παίζει με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που λες αλλά αν όντως είναι καλό θα πήγαινα. Εγώ είμαι ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ.Δε μετάνιωσα που πήγα εκεί αλλά αν γύριζα το χρόνο πίσω θα προτιμούσα να φύγω έξω.Τα πράγματα που ανέφερες με έχουν ξενερώσει απίστευτα και έχουν και ένα μερίδιο ευθύνης στο ότι θα καθυστερήσω 1-2 χρόνια να πάρω πτυχίο. Αν ήμουν εξωτερικό θα τελείωνα πιο γρήγορα και δεύτερον μιας και έτσι και αλλιώς σε 2-3 χρόνια που θα τελειώσω τη σχολή θέλω να φύγω έξω,τα πράγματα θα ταν πιο απλά αν είχα κάνει το βήμα αυτό από την αρχή. Αν από την άλλη εσύ θες να γυρίσεις Ελλάδα όταν τελειώσεις τότε ίσως να ναι καλύτερα να μείνεις εδώ πάντως. Αυτο που αναφερεις στην δευτερη παραγραφο φιλε μου το λεω συνεχως στον πατερα μου,δηλαδη 5 χρονια η σχολη αν δεν γινει καμια καταληψη,δεν καψουν καμια αιθουσα ,δεν απεργει κανενας καθηγητης κ.α... Δυστυχως ειναι ασταθμητοι παραγοντες που δεν ξερεις ποσα εξαμηνα θα σε παρουν πισω...Γενικα ομως πατρα τα τελευταια χρονια εχουν περισταλλει τετοια φαινομενα(τουλαχιστον ελπιζω)!
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 φυγε Αγγλία να εχεις το κεφάλι σου ησυχο και περισσότερες πιθανότητες για δουλεια (και εκει και εδώ)...
jim1212 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 1) Loughborough είναι απαίσιο μέρος, πήγα για 1 μέρα και κόντεψα να πεθάνω από την βαρεμάρα, πόσο μάλλον για 4 χρόνια. Επίσης το πανεπιστήμιο δεν μου γέμισε το μάτι, δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως δεν με ικανοποίησε.. 2) Στην Ελλάδα έχεις πάρει πτυχίο στα 5 χρόνια, στην Αγγλία στα 4. Αν ενδιαφέρεσαι να διαβάσεις προτίμησε Ελλάδα, σου δίνουν την δυνατότητα να μάθεις πολύ περισσότερα πράγματα αν το θες εσύ σε σχέση με τα αγγλικά πανεπιστήμια. Ακόμα και σε top-tier πανεπιστήμια, οι γνώσεις που έχουν οι φοιτητές περιορίζονται σε λίγα πράγματα, στην ελλάδα σου δίνουν την δυνατότητα να μάθεις πιο πολλά. Αν θες περισσότερες πληροφορίες μέσω pm, το ξέρω ότι θα διαφωνήσει πολύς κόσμος μαζί μου. Για το 1):Πηγα Loughborough να επισκεφτω το πανεπιστημιο κυριως αλλα και να ριξω καμια ματια στην πολη.Μπορω να πω οτι μου αρεσε η πολη,δηλαδη εχει επιλογες τοσο εντως οσο και εκτως UNI(οχι και απεριοριστες βεβαια,δεν ειμαι και κανα Party animal ωστοσο).Απο αποψη εγκαταστασεων και οργανωσης ειναι αρκετα μπροστα σε σχεση με τα ελληνικα δεδομενα και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα ακομα και με τις εστιες οπου και εχω δωματιο!Δεν ξερω γιατι δεν σου γεμησαν το ματι Για το 2):Διαφωνω σε ορισμενα + το να εχω ιδιαιτερα πολλες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις δεν πιστευω οτι ειναι πρωταρχικος στοχος μου>μπορω να το κανω και σε μια βιβλιοθηκη στον ελευθερο χρονο μου. Αληθεια για ποιο λογο επισκευτηκες το Lborough??
kage Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 engineering ranking γενικη σειρα δες και το edit μου στο 1ο μου ποστ.. -------------- διασκεδαση στην αγγλια= κλασσικα uk theme party ,μπυρες και σπανια να υπαρχει σοβαρο club στυλ αυτα που υπαρχουν εδω. ----------------------- Απλα,εχω φοβηθει ολιγον τι γιατι εχω διαβασει οτι το επιπεδο δυσκολιας ειναι πολυ μεγαλο και τρως σουτ αν δεν περασεις ολα τα μαθηματα του καθε χρονου.Στο πισω μερος του μυαλου μου βεβαια σκεφτομαι οτι δεν θελω να λενε οτι 'ααα απετυχε και πηγε Αγγλια,οποτε πληρωσε για το πτυχιο του',αν και δεν συνεβησε ετσι! Ισως οι προβληματισμοι μου να ειναι και λιγο χαζοι . και εκει αν χανεις μαθημα πας πισω...αν και λογικα εισαι του διαβασματος οποτε δεν εχεις προβλημα. παιζει το 2ο που λες για τους γνωστους σου. κυριως γιατι δεν θα ξερουν τι πανεπιστημιο ειναι.ολοι ξερουν τα γνωστα mit,gambridge,oxford,cambridge,cardiff,london school of economics... --------------- tuning??! μην περιμενεις πολλα δεν υπαρχουν πολλες εταιριες .και κυριως δεν ειναι απο αγγλια μερια... http://www.autoblog.gr/2010/10/03/uwe-gemballa-reportedly-found-murdered-in-south-africa/
jim1212 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 engineering ranking γενικη σειρα δες και το edit μου στο 1ο μου ποστ.. -------------- μου κανε εντυπωση το ranking του nottingham παντως απο διασκεδαση(ξερεις κλασσικα uk theme party ,μπυρες και κανα σοβαρο κλαμπ) τα παει καλα.. Ωπ!δεν ειχα δει τα rankings του 2011.Loughborough ανεβηκε στα γενικα! Nottingham εχω ακουσει και εγω καλα λογια για night life,αλλα και Lufbra ενα παιδι που συνομιλω και ειναι 3 χρονια εκει μου λεει οτι δεν εχει βαρεθει ακομα την πολη και ειναι και του clubbing(Leicester και Νοttingham ειναι αρκετα κοντα σε περιπτωση που βαρεθεις βεβαια). Φιλε μου εγω θα ηθελα να κανω κατι που σχετιζεται αποκλειστικα με αυτοκινητα,με ενδιαφερει υπερβολικα η μηχανικη βελτιωση.Πιστευω ειναι πολυ δυσκολο να αποκατασταθω στην Ελλαδα γιατι απλα δεν εχουμε τετοιες εταιριες που να μπορουν να απορροφησουν κοσμο...
DIMI24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ρε παιδιά ο jim1212 είναι διαφημιστής των πανεπιστημίων της Αγγλίας (και ειδικά του Loughborough) δεν το καταλάβατε;
giannisk. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 καλα μας ρωτας αν κανει να πας στο 9ο πανεπιστημιο της Αγγλιας, 5ο στον τομεα που σε αποσχολει?? το σκεφτεσαι κιολας?? και κανεις και συγκριση με τα ελληνικα ?? λολ τι αλλο θα ακουσουμε
kapodistrias Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Αγγλία....και ναι μου αρέσει που κάνω δυσφήμιση στα ελληνικά αλλά έτσι πρέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.