Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο HTPC

narcotic81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
α) αλλάζει το θέμα αν δεν είναι στο ίδιο σπίτι, δεν το διευκρίνισες στο αρχικό σου ποστ.

β) htpc = home theater pc. Το αν είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση ή με μια οθόνη υπολογιστή δεν έχει σημασία, ο ρόλος τους είναι να παίζει media. Εφόσον οι περισσότεροι κατεβάζουν απο τον "θείο" τα media, τι ποιο βολικό το συγκεκριμένο pc να είναι και κατεβαστήρι και εκεί είναι που κολλάει η χαμηλή κατανάλωση, αθόρυβο και οι χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και θα δουλεύει πολλές ώρες. Δεν είναι τυχαίο οτι τα έτοιμα media players έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα για torrent.

Όπως και να έχει η παρεξήγηση έγινε γιατί ανέφερες το δεύτερο pc χωρίς να πείς οτι δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Συνεπώς δεν χρειάζεσαι htpc, αλλά ένα φτηνό pc για παιχνίδια, σε Low-medium settings. Αν μπορεί να παίζει παιχνίδια μπορεί να παίζει και ταινίες, σωστά;

ορίστε μερικές υπάρχουσες προτάσεις, με την 3 νομίζω την καλύτερη

1 απο pano

2 αφαίρεσε την οθόνη, βάλε καλύτερη gpu απο lionheart75

3 απο LeoNaXe

Κι εγώ νομίζω πως η 3η σύνθεση είναι η καλύτερη, αλλά έχω κάποιες απορίες:

Μήπως να πάρω κουτί και τροφοδοτικό ξεχωριστά? Το κουτί θέλω να είναι κάπως μικρό και σκέφτομαι να πάρω αυτό

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Supercase-Tx-366-Black-TX366.htm

που είναι πολύ φθηνό και να πάρω και ένα τροφοδοτικό γύρω στα 400w αλλά επώνυμο.

Είναι απαραίτητο να βάλω 4gb ram? Σκέφτομαι να βάλω 2 και σε περίπτωση που χρειαστεί να βάλω άλλα 2. Έτσι αν δεν χρειάζεται θα γλιτώσω γύρω στα 40ε.

Η μητρική που έχει σ'αυτή τη σύνθεση έχει αυτό το chipset για γραφικά

nVidia nForce 720D

Το chipset αυτό μπορεί να αναπαράγει ταινία 1080p? Τον υπολογιστή σκέφτομαι να τον παρω χωρίς κάρτα γραφικών και μετά όταν μαζέψω λεφτά να πάρω την 4850.

Η 4850 χωράει στο κουτί που θέλω να πάρω?

Δημοσ.

Οι μητρικές αυτές δεν έχουν gpu, οπότε αν σκέφτεσαι να πάρεις μετά την 4850, θα πρέπει να κοιτάξεις κάποια με ενσωματωμένη.

Με 2gb νομίζω θα είσαι μια χαρά.

Δώσε ελάχιστα ποιο πάνω για κουτί, γιατί βλέπω οτι είναι μόνο για micro atx.

Δημοσ.
Δημοσ.

ωραίος. μια χαρά σε βρίσκω :)

---------- Προσθήκη στις 01:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:26 ----------

on second thought και κοιτώντας ενα θέμα στο insomnia με προσφορές απο το getitnow, έχω να σου προτείνω αυτά:

κουτί Akasa Genesis AK-5004 17€, στο skroutz το ξεκινάνε απο 27€. Κοίτα εδώ για φωτό και σχόλια (και ναι χωράει 4850, 5770)

σε συνδυασμό με αυτό το τροφοδοτικό CORSAIR CX400 400W για να είσαι καλυμένος για την 4850. (ίσως χρειαστεί και μεγαλύτερο, μπορεί να είναι οριακό)

me +7€ νομίζω παίρνεις και καλύτερο κουτί και psu.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...