Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο HTPC

narcotic81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θέλω να φτιάξω ένα HTPC όπως λέει και ο τίτλος, γύρω στα 300-400ε (προτιμώ 300, αν δεν μπορεί να κάνει αυτά που θέλω ας πάμε και μέχρι τα 400 αν και νομίζω είναι πολλά για HTPC).

Θα χρησιμοποιείται για ταινίες, λίγο παιχνίδι (αν δεν είναι δυνατό σε 1920 τότε σε όσο το δυνατό καλύτερη ανάλυση γίνεται) και internet στην tv.

Έχω φτιάξει αυτή τη σύνθεση στο πλαίσιο και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας.

http://img94.imageshack.us/img94/4300/62695280.jpg

α) Τα 2gb μνήμης είναι αρκετά για gaming (όχι πολύ απαιτητικά παιχνίδια, κανένα nfs ή gta vice city πχ) και για ταινίες 1080p?

β)Η 4670 τι λέει σε gaming και αναπαραγωγή ταινιών full hd? Μήπως να πάω σε καμιά μεταχειρισμένη 4850?

γ)Το case είναι κάπως μεγάλο αλλά δεν θέλω να πάω σε htpc case γιατί κατά τη γνώμη μου είναι αδικαιολόγητα ακριβά και επίσης το κουτί θα βρίσκεται πίσω από την tv άρα όσο άσχημο και να είναι δε θα φαίνεται? Να πάω σε κάτι πιο μικρό και ακόμα πιο φτηνό για να μειώσω το κόστος? Σκεφτόμουν για ένα supercase του πλαισίου στα 17ε αλλά προβληματίζομαι μήπως δε χωραει την κάρτα γραφικών

δ) X3 445 ή ο Χ2 255 είναι αρκετός?

ε) Σκληρό δεν θέλω πολύ μεγάλο αφου θα συνδέω τον εξωτερικό μου (τώρα που το σκέφτομαι μ****ια έκανα και έβαλα τον caviar green, προτείνετε κάποιο άλλο)

Πρώτη φορά θα πάρω υπολογιστή με amd επεξεργαστή και δεν ξέρω και πολλά πράματα.

Επίσης, θέλω να κρατήσω το κόστος όσο πιο χαμηλά γίνεται γιατί έχω ήδη υπολογιστή με i5 750, 5850 κτλ

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι το htpc το πέρνεις για ταινίες, το έχεις και για κατεβηστηρι. Με δεδομένα αυτα πέρνεις και hardware με σχετικά χαμηλή κατανάλωση. Μια καλή μητρική με ενσωματωμένη vga, κάνει για τέτοια δουλειά. Αφού έχεις άλλο pc για games, τι πας και τα ανακατεύεις τα πράγματα ειδικά με τέτοιο budget.

Επίσης σε αυτα τα λεφτά υπάρχουν ήδη πολλά θέματα με αξιόλογες προτάσεις, ψαχτο λίγο.

sent from my HTC Magic using tapatalk

Δημοσ.
ε) Σκληρό δεν θέλω πολύ μεγάλο αφου θα συνδέω τον εξωτερικό μου (τώρα που το σκέφτομαι μ****ια έκανα και έβαλα τον caviar green, προτείνετε κάποιο άλλο)

Να σου απαντήσω σε αυτό προς το παρόν.

F3

Δημοσ.

Λοιπον .. στις ιδιες σκεψεις ειμαι κι εγω ...

;)

Κουτι + Τροφοδοτικο : Techsolo TC-400 Media Center Case 350 Watt Black

Μητρικη : Asus Socket AM3 M4A785D-M PRO

Ram: 1xKingston 2GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz

Επεξεργαστης : AMD Athlon II X2 250 Dual Core Box (ADX250OCGMBOX)

H'

AMD Athlon II X2 250 Dual Core Socket AM3 4000 MHz Box (ADX250OCGQBOX)

Σκληρος δισκος : Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB

Optical Driver: Sony DVD±RW AD-7260S Dual Layer SATA Black Bulk

Tι λετε ?

Εξτρα καρτα δεν νομιζω να χρειαστει .. για τις ταινιες ;) παιχνιδια στο σταθερο - κανονικο ;)

Εχω μια απορια ....

Ποια η διαφορα μεταξυ των 2 επεξεργαστων ?

Δημοσ.
o ADX250OCGMBOX, είναι stepping C3, ενώ ο ADX250OCGQBOX είναι C2. Αλλες διαφορές δεν βλέπω. ΓΙα ποιο λόγο το vs, έχει ποιο ακριβά τον Q απο τον Μ, δεν μπορώ να καταλάβω..

To οποιο σημαινει ? οτι με το c3 ειναι καλυτερος ?

---------- Προσθήκη στις 11:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:32 ----------

δες και κατι αλλο

mobo:Asus AT3IONT-I

hdd:Samsung 500GB SpinPoint F3

psu:Corsair 430W

ram:Kingston 2GB

dvd-rw:Sony

case:THERMALTAKE

συνολο:381,35 €

Η υλοποιηση Atom ειναι καλυτερη απο εναν athlon x2 στα 3,0ghz?

Δημοσ.
To οποιο σημαινει ? οτι με το c3 ειναι καλυτερος ?

o c3, είναι ποιο καινούργιος και προφανώς έχουν διορθώσει κάποια πράγματα.

Η υλοποιηση Atom ειναι καλυτερη απο εναν athlon x2 στα 3,0ghz?

μόνο απο θέμα κατανάλωσης, θερμοκρασιών. Η πρόταση του rafail σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί να γίνει και ποιο φτηνή.

Δημοσ.
o c3, είναι ποιο καινούργιος και προφανώς έχουν διορθώσει κάποια πράγματα.

μόνο απο θέμα κατανάλωσης, θερμοκρασιών. Η πρόταση του rafail σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί να γίνει και ποιο φτηνή.

ΜΜ ωραια :)

Απο αποψη καλυτερης αποδοσης για αναπαραγωγη κτλ

ναι μπορει να γινει φτηνοτερη με ενα μικρο itx κουτακι ....

αλλοι λενε να παρουμε ενα wd media player που ειναι καλυτερο ... (εγω δεν το πιστευω )

Δημοσ.
Η πρόταση του rafail σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί να γίνει και ποιο φτηνή.

αν βάλει το κουτι που έβαλε στην σύνθεση του όπου έχει και το psu μέσα βγαίνει 243Ε.

απλός δεν είναι τόσο καλή η ποιότητα κατασκευής του κουτιού και του psu σε σχέση με αυτά που έβαλα εγώ :-)

Δημοσ.

Ακριβουτσικο αλλα εχει HDMI, in built wireless και remote control ενσοματομενο και χωρις power supply

http://www.eshopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.522822

εχει και κατι review στο youtube oriste

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=dwUFve3dIHM]http://www.youtube.com/watch?v=dwUFve3dIHM[/ame]

Deluxe edition με ολα τα εξτρα και βεβαια ευρωπουλα

Δημοσ.
Υποτίθεται ότι το htpc το πέρνεις για ταινίες, το έχεις και για κατεβηστηρι. Με δεδομένα αυτα πέρνεις και hardware με σχετικά χαμηλή κατανάλωση. Μια καλή μητρική με ενσωματωμένη vga, κάνει για τέτοια δουλειά. Αφού έχεις άλλο pc για games, τι πας και τα ανακατεύεις τα πράγματα ειδικά με τέτοιο budget.

Επίσης σε αυτα τα λεφτά υπάρχουν ήδη πολλά θέματα με αξιόλογες προτάσεις, ψαχτο λίγο.

sent from my HTC Magic using tapatalk

α) Επειδή οι δύο υπολογιστές δε θα βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, το pc για games βρίσκεται στο σπίτι μου (είμαι φοιτητής) ενώ το άλλο θα το έχω στο πατρικό μου συνδεδεμένο με την τηλεόραση, γι'αυτό και έγραψα πως θέλω htpc.

β) Δεν ήξερα τον κανόνα htpc = κατεβαστήρι..:rolleyes::confused:

γ) Στη μητρική με ενσωματωμένη vga έχεις δίκιο αλλά όχι και στο ότι πρέπει σωνει και καλά το htpc να έχει χαμηλή κατανάλωση. Το αν θέλω να παίζω και κάποια παιχνίδια σ'αυτό δεν νομίζω να είναι πρόβλημα, απλά θα βάλω και μια μέτρια-καλή κάρτα γραφικών πάνω σαν τη 4670 π.χ. άρα και ένα πιο καλό τροφοδοτικό απ'αυτά που είναι ενσωματωμένα σε κάποια κουτιά.

Τελοσπαντων, ευχαριστώ για την απάντηση

Δημοσ.
α) Επειδή οι δύο υπολογιστές δε θα βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, το pc για games βρίσκεται στο σπίτι μου (είμαι φοιτητής) ενώ το άλλο θα το έχω στο πατρικό μου συνδεδεμένο με την τηλεόραση, γι'αυτό και έγραψα πως θέλω htpc.

β) Δεν ήξερα τον κανόνα htpc = κατεβαστήρι..:rolleyes::confused:

γ) Στη μητρική με ενσωματωμένη vga έχεις δίκιο αλλά όχι και στο ότι πρέπει σωνει και καλά το htpc να έχει χαμηλή κατανάλωση. Το αν θέλω να παίζω και κάποια παιχνίδια σ'αυτό δεν νομίζω να είναι πρόβλημα, απλά θα βάλω και μια μέτρια-καλή κάρτα γραφικών πάνω σαν τη 4670 π.χ. άρα και ένα πιο καλό τροφοδοτικό απ'αυτά που είναι ενσωματωμένα σε κάποια κουτιά.

Τελοσπαντων, ευχαριστώ για την απάντηση

α) αλλάζει το θέμα αν δεν είναι στο ίδιο σπίτι, δεν το διευκρίνισες στο αρχικό σου ποστ.

β) htpc = home theater pc. Το αν είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση ή με μια οθόνη υπολογιστή δεν έχει σημασία, ο ρόλος τους είναι να παίζει media. Εφόσον οι περισσότεροι κατεβάζουν απο τον "θείο" τα media, τι ποιο βολικό το συγκεκριμένο pc να είναι και κατεβαστήρι και εκεί είναι που κολλάει η χαμηλή κατανάλωση, αθόρυβο και οι χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και θα δουλεύει πολλές ώρες. Δεν είναι τυχαίο οτι τα έτοιμα media players έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα για torrent.

Όπως και να έχει η παρεξήγηση έγινε γιατί ανέφερες το δεύτερο pc χωρίς να πείς οτι δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Συνεπώς δεν χρειάζεσαι htpc, αλλά ένα φτηνό pc για παιχνίδια, σε Low-medium settings. Αν μπορεί να παίζει παιχνίδια μπορεί να παίζει και ταινίες, σωστά;

ορίστε μερικές υπάρχουσες προτάσεις, με την 3 νομίζω την καλύτερη

1 απο pano

2 αφαίρεσε την οθόνη, βάλε καλύτερη gpu απο lionheart75

3 απο LeoNaXe

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...