Προς το περιεχόμενο

WiFi Modem-Router για 1 Mac και 2 PC ?

themis_81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ,

εδω και αρκετο καιρο ψαχνω να βρω ενα modem-router για να συνδεσω πανω του τα εξης

Ενσυρματα : 1 MAC και 1 Pc

Ασυρματα : 1 Pc ( βρισκεται 2 οροφους επανω :confused: )

Και μεσω του router συνδεονται σαν δικτυο ολα τα απο πανω με ενα PS3 για να βλεπω και καμμια ταινια ...

Σε λιγες μερες θα μου φερουν και ενα Time Capsule για να κανω και καποια backup ...

Για να ακουσω γνωμες ...

:-D

Δημοσ.

Fritz!Box για ψάξτο λίγο.Ξέρω ότι συνδέονται αναμεταξύ τους και μπορείς στο 7270 π.χ. να βάλεις usb ή σκληρό και να δουλεύει σαν mediaserver.

Δημοσ.

αν εχεις λεφτα για vigor μια χαρα.και ο Paredose εχει ανοιξει θεμα τι να παρει για mac και εχει και time caspule και ψαχνει το vigor 120.κατα τα αλλα μπορεις να παρεις και Netgear.Ολα που ειναι ethernet και wifi παιζουν με mac.μονο τα Usb δυσκολο να παιξουν που δεν βρισκεις ποια Usb.giα το ασυρματο αν θα παιξει 2 οροφους διαφορα μπορει να εχεις θεμα.αναλογως εμποδια πατωμα παχος υλικα κτλ.

Δημοσ.
αν εχεις λεφτα για vigor μια χαρα.και ο Paredose εχει ανοιξει θεμα τι να παρει για mac και εχει και time caspule και ψαχνει το vigor 120.κατα τα αλλα μπορεις να παρεις και Netgear.Ολα που ειναι ethernet και wifi παιζουν με mac.μονο τα Usb δυσκολο να παιξουν που δεν βρισκεις ποια Usb.giα το ασυρματο αν θα παιξει 2 οροφους διαφορα μπορει να εχεις θεμα.αναλογως εμποδια πατωμα παχος υλικα κτλ.

Τα εχω ηδη συνδεδεμενα με ενα Zyxel WiFi , αλλα επειδη δεν μου ανεβαζει ταχυτητες πανω απο 15MB θελω να το αλλαξω .

;)

Δημοσ.

15 mbit η mbyte/?οπως το εγραψες ειναι 15 mbyte.15 Mbyte δεν γινεται να πιασεις στο wireless με 54g

10-12 mbyte ειναι το 100

αν εισαι με καλωδιο και θες μεγαλυ ταχυτητα τοτε 1000 switch.για wireless για μεγαλυτερη ταχυτητα τοτε πας σε n.αμα πιανεις αντι για 54 mbits 15 mbits λογικα ειναι λογω αποστασης.δεν ξερω κατα ποσο θα το βελτιωσεις αυτο ακομα και με N λογω εμποδιων.και το N ρουτερ θελει και N καρτες.

Δημοσ.
15 mbit η mbyte/?οπως το εγραψες ειναι 15 mbyte.15 Mbyte δεν γινεται να πιασεις στο wireless με 54g

10-12 mbyte ειναι το 100

αν εισαι με καλωδιο και θες μεγαλυ ταχυτητα τοτε 1000 switch.για wireless για μεγαλυτερη ταχυτητα τοτε πας σε n.αμα πιανεις αντι για 54 mbits 15 mbits λογικα ειναι λογω αποστασης.δεν ξερω κατα ποσο θα το βελτιωσεις αυτο ακομα και με N λογω εμποδιων.και το N ρουτερ θελει και N καρτες.

Δεν μιλαω για ταχυτητες στο τοπικο δικτυο , μιλαω ταχυτητα συγχρονισμου του μοντεμ .

Δημοσ.
Τα εχω ηδη συνδεδεμενα με ενα Zyxel WiFi , αλλα επειδη δεν μου ανεβαζει ταχυτητες πανω απο 15MB θελω να το αλλαξω .

;)

αρα 15 mbit οχι 15 Mbyte.β.ποιος σου ειπε οτι αμα βαλεις αλλο ρουτερ θα δεις παραπανω.ειναι μεχρι που φτανει η γραμμη σου.μπορει να πας και παραπανω μπορει το ιδιο μπορει και λιγοτερο.αναλογως το ρουτερ και το chipset.ειναι μεχρι 24 αναλογα ποιοτητα χαλκου και μηκος χαλκου απο το αστικο κεντρο.μπορει πχ να κλειδωσει παραπανω και να ειναι πιο ασταθες.αλλα γενικα μικρες εως μηδαμινες διαφορες θα δεις απο το zyxel.τα υπολοιπα χαρακτηριστικα της γραμμης σου?attenuation/margin?

Δημοσ.
αρα 15 mbit οχι 15 Mbyte.β.ποιος σου ειπε οτι αμα βαλεις αλλο ρουτερ θα δεις παραπανω.ειναι μεχρι που φτανει η γραμμη σου.μπορει να πας και παραπανω μπορει το ιδιο μπορει και λιγοτερο.αναλογως το ρουτερ και το chipset.ειναι μεχρι 24 αναλογα ποιοτητα χαλκου και μηκος χαλκου απο το αστικο κεντρο.μπορει πχ να κλειδωσει παραπανω και να ειναι πιο ασταθες.αλλα γενικα μικρες εως μηδαμινες διαφορες θα δεις απο το zyxel.τα υπολοιπα χαρακτηριστικα της γραμμης σου?attenuation/margin?

Ηδη εχω δοκιμασει και εχει συγχρονισει σε υψηλοτερη ταχυτητα . ;)

Οσο για τις αποστασεις απο το αστικο κεντρο ( κατανεμητης λεγεται ) ειμαι ακριβως απεναντι .Η γραμμη μου πιανει μεχρι 20MB (mbit) . Αλλα δεν παιζει ρολο το που ειναι το αστικο κεντρο αλλα πιο πολυ παιζει ρολο η διαδρομη απο τον κατανεμητη μεχρι το καφαο και απο το καφαο στο σπιτι . Αυτα τα γνωριζω πολυ καλα εκ των εσω :-)

Αυτες τις μετρησεις μου δινει το Zyxel .

noise margin upstream: 23 db

output power downstream: 16 db

attenuation upstream: 7 db

Aυτο που ψαχνω δεν εχει να κανει με mac και pc μιας και ή με καλωδιο ethernet θα συνδεονται ή μεσω wi-fi . Απλα θελω καποιο που να ειναι Ν και να ειναι κοινως αποδεκτο οτι εχει δυνατη κεραια .

Δημοσ.
Ηδη εχω δοκιμασει και εχει συγχρονισει σε υψηλοτερη ταχυτητα . ;)

Οσο για τις αποστασεις απο το αστικο κεντρο ( κατανεμητης λεγεται ) ειμαι ακριβως απεναντι .Η γραμμη μου πιανει μεχρι 20MB (mbit) . Αλλα δεν παιζει ρολο το που ειναι το αστικο κεντρο αλλα πιο πολυ παιζει ρολο η διαδρομη απο τον κατανεμητη μεχρι το καφαο και απο το καφαο στο σπιτι . Αυτα τα γνωριζω πολυ καλα εκ των εσω :-)

Αυτες τις μετρησεις μου δινει το Zyxel .

noise margin upstream: 23 db

output power downstream: 16 db

attenuation upstream: 7 db

Aυτο που ψαχνω δεν εχει να κανει με mac και pc μιας και ή με καλωδιο ethernet θα συνδεονται ή μεσω wi-fi . Απλα θελω καποιο που να ειναι Ν και να ειναι κοινως αποδεκτο οτι εχει δυνατη κεραια .

ναι απο που πηγαινει ενα καλωδιο κανεις δεν το ξερει.το λεο αστικο κεντρο για να ειναι πιο ευκολο να καταλαβει καποιος τι ακριβος λεμε.β.για το download θελουμε μετρησεις οχι για το Up.οκ αν εχεις δοκιμασει και με αλλο και κλειδωνεις παραπανω τοτε οκ.γιατι πολλοι νομιζουν οτι αμα αλλαξουν ρουτερ θα δουν διαφορα.εγω πχ με thomson 784 ειμαι στα 13,5 ενω με Linksys που κλειδωνει περισσοτερο κλειδωνα 15.οχι καμια τεραστια διαφορα.και βεβαια μπορει καποιο να κλειδωσει πιο ψηλα αλλα να ειναι ασταθες.αν θες κατι που να ειναι πιο δυνατο εχουν καποια access point Που ειναι 300mw αντι για 100.αν και με καλωδιο ειναι οτικαλυτερο.

Δημοσ.
ναι απο που πηγαινει ενα καλωδιο κανεις δεν το ξερει.το λεο αστικο κεντρο για να ειναι πιο ευκολο να καταλαβει καποιος τι ακριβος λεμε.β.για το download θελουμε μετρησεις οχι για το Up.οκ αν εχεις δοκιμασει και με αλλο και κλειδωνεις παραπανω τοτε οκ.γιατι πολλοι νομιζουν οτι αμα αλλαξουν ρουτερ θα δουν διαφορα.εγω πχ με thomson 784 ειμαι στα 13,5 ενω με Linksys που κλειδωνει περισσοτερο κλειδωνα 15.οχι καμια τεραστια διαφορα.και βεβαια μπορει καποιο να κλειδωσει πιο ψηλα αλλα να ειναι ασταθες.αν θες κατι που να ειναι πιο δυνατο εχουν καποια access point Που ειναι 300mw αντι για 100.αν και με καλωδιο ειναι οτικαλυτερο.

Οκ , κατανοητο αυτο που λες , απλα επειδη οπως σου ειπα τα ξερω αρκετα καλα τα του ΟΤΕ ξερω τι χρειαζεται να αλλαξω . Και με firmware update στο Zyxel ισως να συγχρονισει παραπανω , αλλα επειδη οπως ειπα απο το πρωτο post θελω να το αντικαταστησω , περιμενω απλα προτασεις για καποιο τσεκαρισμνενο καλυτερο modem απο αυτο που ηδη εχω .

Δημοσ.

Πιθανοι υποψηφιοι ...

Belkin F5Z0104 Wireless Modem/Router N+ & Usb N+ (300Mbps, Annex A)

http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Web/Modem-Routers/with(LINE_TYPE=ADSL%20over%20PSTN)/with(MODROUTER_TYPE=ADSL2_plus%20Wireless%20Modem%20Router)/with(sort=pricedesc).htm

Netgear DGNB2100 Wireless Modem/Router N & USB N (300Mbps, Annex A)

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-WIRELESS-MODEM-ROUTER-ANNEX-A-USB-ADAPTER-N-DGNB2100-100ISS.htm

Αν εχετε καποια αλλη προταση , ευπροσδεκτη ...

Προς το παρον το belkin το εχω σαν πιο πιθανο

Δημοσ.
εγω θα εδινα +1 στο netgear.στο belkin οχι.

Σε αυτη τη κατηγορια χρηματων εχεις να μου προτεινεις καποιο ?

Να αντεχει να μενει ανοιχτο μονιμα , γιατι δεν κλεινει ποτε :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...