Προς το περιεχόμενο

archlinux vs debian

jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειμαι σε δηλημα τι διανομη απο αυτες να βαλω ...

ειναι οι δυο αγαπημενες μου ,

αλλα μπορει καποιος να μου πει τα κατα και θετικα αυτων ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σχεδον ... βασικα δεν ειχα προβλημα με καμια τους.... δεν θα ηθελα να ξαναμπω στον κοπο και να κανω φορματ...

απλα γιατι δεν τις ξερω και τοσο καλα

σχεδον ... βασικα δεν ειχα προβλημα με καμια τους.... δεν θα ηθελα να ξαναμπω στον κοπο και να κανω φορματ...

απλα γιατι δεν τις ξερω και τοσο καλα

κρατα αυτη που εχεις αυτη τη στιγμη

Την κυριακή μου φαίνεται, στο Athens Digital Week, θα υπάρξει θέμα με τα συν και πλην κάθε διανομής (από αυτές που εκπροσωπούνται τουλάχιστον), οπότε αν είσαι Αθήνα είναι μια καλή ευκαιρία να δεις από κοντα και να συζητήσεις με ανθρώπους που ασχολούνται λίγο παραπάνω. Οι του archlinux θα είμαστε εκεί τουλάχιστον.

Μπορείς να δεις και εδώ τις διαφορές τους από τη σκοπιά του arch.

Debian: εύκολη εγκατάσταση: λειτουργικού(debian-installer) και εφαρμογών(synaptic).

Arch: απλή προσαρμογή του λειτουργικού, απλή εγκατάσταση ιδιόκτητου λογισμικού (drivers, codecs).

Την κυριακή μου φαίνεται, στο Athens Digital Week, θα υπάρξει θέμα με τα συν και πλην κάθε διανομής (από αυτές που εκπροσωπούνται τουλάχιστον), οπότε αν είσαι Αθήνα είναι μια καλή ευκαιρία να δεις από κοντα και να συζητήσεις με ανθρώπους που ασχολούνται λίγο παραπάνω. Οι του archlinux θα είμαστε εκεί τουλάχιστον.

Μπορείς να δεις και εδώ τις διαφορές τους από τη σκοπιά του arch.

δεν μενω αθηνα .....

Πρώτα από όλα τι debian; Stable για να έχεις πακέτα 'λίγο' αρχαία αλλά να είναι βράχος; Δε νομίζω ότι θα ήθελες να σερφάρεις με iceweasel 3!

Τα unstable & testing είναι άλλη περίπτωση και το aptosid(με το απαίσιο όνομα) μοιάζει καλό χωρίς να το έχω δοκιμάσει, αν και το sidux ήταν από τις αγαπημένες μου διανομές παλαιότερα και δε νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά.

Γενικά αν ξέρεις ακριβώς πως θες να στήσεις το σύστημα σου δε βλέπω κανένα λόγο να μη βάλεις arch. Περνάς μόνο ό,τι θες, τα ρυθμίζεις όπως θες και έχεις το σύστημα σου όπως το ονειρευόσουν(...και binary όχι lfs) και με όλα τα τελευταία πακέτα.

Αν θες ένα πιο έτοιμο σύστημα, με μεγαλύτερη κοινότητα και σταθερότητα debian testing.

Εγώ πάντως arch δουλεύω εδώ και καιρό και είμαι πολύ ευχαριστημένος, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σπάσει τίποτα και όλα δουλεύουν ρολόι.

Όπως είπαν και παραπάνω βασικό είναι να ξέρεις τι πακέτα θες. Καινούρια και "ασταθή" ή παλιά και δοκιμάσμένα. Αν θες το πρώτο προτείνω arch. Αλλιώς debian stable.

Ξεκινα απο κατι πολυ πιο βασικο. Το hardware που θα εχεις!

Αν εχεις πχ καποια ασυρματη καρτα που θα θελει καποιο νεοτερο module που δεν περιλαμβανεται στον 2.6.32 του debian, βαλε arch.

Αν εχεις ati :P, debian.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...